Free cookie consent management tool by TermsFeed

Căutați cea mai bună platformă pentru magazin online? Înainte de a putea vinde ceva pe internet, trebuie să alegeți platforma de comerț electronic potrivită afacerii dumneavoastră. Cu atât de multe opțiuni disponibile, poate fi greu să știți de unde să începeți. Dar, vestea bună este că există foarte multe platforme iar în acest ghid vom analiza unele dintre cele mai bune opțiuni și vom vedea care dintre acestea este cea mai bună platformă pentru un magazin online.

Ce funcții trebuie să ofere cea mai bună platformă pentru magazin online?

Comerțul electronic a devenit una dintre cele mai populare metode de a face bani online. Acest termen se referă la orice site care vinde produse și/sau servicii pe internet, chiar dacă vindeți abonamente sau bunuri fizice! Astfel, magazinele online pot vinde orice, de la articole virtuale, cum ar fi cursuri predate în format video, la cosmetice de toate felurile.

Cu toate acestea, atunci când vine vorba de cea mai bună platformă pentru magazin online, există multe caracteristici diferite de care aveți nevoie pentru ca site-ul afacerii sau al companiei dumneavoastră să aibă succes.

Unele dintre acestea sunt un gateway de plată (care va permite clienților să facă achiziții pe site cu cardurile lor de credit), opțiuni de gestionare a inventarului și posibilitatea de a întocmi rapoarte de vânzări pe categorii (astfel încât managerii să poată înțelege cum au performat produsele în anumite perioade de timp, cum ar fi sărbătorile, ceea ce ar putea ajuta la planificarea mai strategică a viitoarelor eforturi de marketing).

Dar acestea sunt numai elemente de bază iar cu adevărat necesare sunt funcțiile suplimentare de care trebuie să țineți cont precum:

 • Organizarea produselor pe categorii – dacă nu este deja evident, crearea de categorii este o modalitate excelentă pentru antreprenorii cu o gamă largă de produse. Astfel, cumpărătorii pot găsi mai ușor și rapid ceea ce caută iar magazinul online va avea șanse mai mari de succes.
 • Personalizarea paginilor – prin intermediul acestei opțiuni veți putea crea informații unice și detaliate pentru fiecare dintre produsele dvs. Nu numai că vor arăta foarte bine, dar este mai probabil ca oamenii să cumpere de pe o pagină pe care o consideră interesantă, decât de pe una care a fost făcută deja de altcineva din companie sau de un alt business!
 • Posibilitatea de a adăuga reduceri – acest lucru vă va ajuta să obțineți un venit suplimentar de la clienții care iubesc cumpărăturile!
 • Posibilitatea de a implementa mai multe metode de plată – este o idee bună să aveți opțiunea care se potrivește cel mai bine cu preferințele clienților dumneavoastră, fiindcă cele mai multe persoane au o metodă favorită de plată pe care o folosesc în permanență.
 • Statistici – cunoscându-vă mai bine clienții, veți crea o legătură mai personală cu ei și veți putea oferi o experiență remarcabilă. Acest lucru va duce nu numai la mai multe conversii, ci și la o loialitate care poate dura ani de zile!

Astăzi, lumea comerțului digital se schimbă mai repede ca niciodată. Platformele care altădată erau destinate doar companiilor mari au făcut posibilă deschiderea unui magazin online cu o ușurință mai ridicată și la costuri reduse de către oricine; cu toate acestea, asta nu înseamnă că toate site-urile de pe aceste platforme vor funcționa bine pe măsură ce afacerea dvs. crește în mărime sau în domeniu!

De exemplu, o platformă pentru magazin online concepută special pentru întreprinderi noi ar putea să nu ofere toate caracteristicile de care au nevoie corporațiile de dimensiuni medii care doresc să-și extindă prezența dincolo de magazinele fizice – așa că nu vă grăbiți atunci când alegeți cea mai bună platformă pentru un magazin online și aruncați o privire asupra recomandărilor noastre de mai jos!

Cea mai bună platformă pentru magazin online în 2022
Comerțul electronic, una dintre cele mai populare metode de a face bani online

Top 8 platforme pentru magazin online în 2022

În această secțiune, vă vom ajuta să alegeți cea mai bună platforma pentru magazin online pentru nevoile dumneavoastră. Avem multe opțiuni și fiecare are avantajele și dezavantajele sale iar pentru a vă ușura situația (și pentru a economisi timp), puteți alege oricare dintre recomandările noastre de mai jos în funcție de detaliile pe care le oferim despre fiecare opțiune!

WooCommerce

WooCommerce este o platformă pentru magazin online care vă ajută să vă transformați site-ul WordPress într-un magazin online. Cu WooCommerce, puteți vinde orice, de la produse fizice și digitale până la abonamente și servicii. Pentru că este construit pe WordPress, veți beneficia de cel mai popular sistem de gestionare a conținutului (CMS) din lume, care este folosit de milioane de site-uri web din întreaga lume. În plus, cu WooCommerce, veți avea acces la sute de pluginuri și teme care vă vor ajuta să vă personalizați magazinul online pentru a se potrivi cu brand-ul dvs. Așadar, fie că sunteți proprietarul unei afaceri mici sau al unei întreprinderi mari, WooCommerce vă poate ajuta să vă duceți vânzările online la următorul nivel.

Avantaje

 • Posibilitatea de a deschide un magazin online folosind WordPress ca și CMS
 • Posibilitatea de a personaliza magazinul folosind extensii și teme personalizate WooCommerce
 • Puteți primi ajutor oricând din partea uriașei comunități de utilizatori WordPress

Dezavantaje

 • Adăugarea de funcționalități avansate poate necesita mai multe extensii
WooCommerce
Cu WooCommerce, puteți vinde orice, de la produse fizice și digitale până la abonamente și servicii

PrestaShop

PrestaShop este conceput special pentru eCommerce, așa că este orientat pentru a vă ajuta să vă puneți în funcțiune magazinul online cât mai rapid și mai ușor posibil. Dar, în ciuda simplității sale, PrestaShop vine cu o întreagă serie de caracteristici care vor face ca gestionarea afacerii dvs. online să fie puțin mai dificilă în lipsa unor cunoștințe în domeniu.

De la gestionarea puternică a produselor până la suportul pentru mai multe metode de plată, PrestaShop are tot ce vă trebuie pentru a lansa un magazin online de succes. Iar cu designul său receptiv, clienții dvs. vor putea să navigheze și să cumpere din magazinul dvs. indiferent de dispozitivul pe care îl folosesc. De altfel, oferă mai mult decât simple funcții interne cu plugin-uri și teme. Oferă rapoarte analitice, opțiuni de asistență pentru clienți integrate direct, fără a avea nevoie de module sau aplicații suplimentare!

Așadar, dacă sunteți în căutarea unei platforme de comerț electronic ușor de utilizat și plină de caracteristici, PrestaShop merită cu siguranță să fie verificat.

Avantaje

 • Setări avansate de gestionare a produselor
 • Suport pentru mai multe metode de plată
 • Posibilitatea de a personaliza site-ul
 • Informații despre comportamentul clienților cu ajutorul datelor analitice
 • Solicitări de asistență pentru clienți prin intermediul platformei
 • Monitorizarea taxelor pe produse

Dezavantaje

 • Poate dura ceva timp până să învățați cum să lucrați cu această platformă, deoarece există multe funcții
Platforma PrestaShop
PrestaShop are tot ce vă trebuie pentru a lansa un magazin online de succes

Magento

Magento este o platformă populară de magazine online, cunoscută pentru flexibilitatea și puterea sa. Deși necesită o anumită experiență de dezvoltare web pentru a o utiliza, este încă o alegere populară pentru multe magazine online. Magento este capabil să se adreseze în general întreprinderilor mari, ceea ce o diferențiază ca platformă față de concurenții săi. Când vine vorba de platforme de magazine online, Magento este în fața concurenței sale în ceea ce privește flexibilitatea și opțiunile. Dacă sunteți în căutarea unei platforme puternice pentru magazine online, Magento este o opțiune excelentă de luat în considerare.

Însă, căutând cea mai bună platformă pentru magazin online ușor de utilizat, Magento nu este probabil cea mai bună opțiune. Cu toate acestea, are câteva avantaje semnificative care compensează lipsa sa în ușurință în utilizare. De exemplu, este optimizat pentru motoarele de căutare (SEO), deci este o platformă foarte sigură din acest punct de vedere. În plus, vă permite să folosiți teme și plugin-uri pentru a vă personaliza magazinul. În timp ce aceste caracteristici nu fac Magento ușor de utilizat, cu siguranță o fac o platformă pentru magazin online puternică.

Avantaje

 • Scalabilitate excelentă pentru site-urile mari de comerț electronic
 • A fost dezvoltat ținând cont de SEO și de securitate
 • Suport pentru mai multe valute și rate de impozitare
 • Posibilitatea de a folosi metoda de plată pe care o doriți

Dezavantaje

 • Este posibil să fie nevoie de timp pentru a învăța cum să utilizați platforma
 • Dacă nu aveți experiență în dezvoltarea web, poate fi dificil de utilizat

Magento este cu siguranță una dintre cele mai bune opțiuni existente. Este o alegere excelentă pentru afacerile care au propriii dezvoltatori, deoarece oferă toate caracteristicile de comerț electronic de care ați putea avea nevoie, plus un grad ridicat de flexibilitate. Cu toate acestea, dacă sunteți la început de drum sau doriți să păstrați lucrurile simple, Magento probabil că nu este soluția potrivită pentru dumneavoastră. Există alte platforme de magazine online care sunt mult mai ușor de utilizat și mai ușor de configurat.

Platforma Magento
Magento este capabil să se adreseze în general întreprinderilor mari

OpenCart

OpenCart este cea mai bună platformă pentru magazin online care se situează între WooCommerce și PrestaShop din punct de vedere al puterii. Din start, oferă mai multe caracteristici decât WooCommerce, dar rămâne ușor în urma lui PrestaShop. Cel mai bun punct forte a lui OpenCart este panoul de administrare. Acesta este destul de intuitiv, are un aspect modern și oferă informații despre performanța site-ului dvs. de comerț electronic. Dacă sunteți în căutarea unei platforme care oferă un bun echilibru între putere și ușurință de utilizare, atunci OpenCart merită cu siguranță să fie luat în considerare.

Este o opțiune excelentă pentru întreprinderile mici sau pentru întreprinderile care abia încep să vândă online. Unul dintre cele mai bune lucruri despre OpenCart este că e relativ ușor de personalizat. Mulțumită sistemului de module al platformei, puteți adăuga sau elimina caracteristici după cum este necesar pentru a crea un magazin care se potrivește perfect afacerii dvs. Iar dacă nu sunteți sigur de unde să începeți, există o mulțime de resurse online și tutoriale care vă vor ajuta să vă familiarizați cu platforma. Așadar, fie că sunteți un veteran experimentat în domeniul comerțului electronic sau un novice complet, OpenCart merită cu siguranță luat în considerare pentru următorul dvs. magazin online.

Avantaje

 • Foarte ușor de utilizat în comparație cu platforme precum PrestaShop și Magento
 • Caracteristici SEO încorporate
 • Suport pentru extensii și teme

Dezavantaje

 • Nu are atât de multe funcții încorporate ca unele platforme
 • Majoritatea temelor OpenCart arată destul de învechit
Platforma OpenCart
OpenCart, o platformă cu bun echilibru între putere și ușurință de utilizare

Joomla

Deși Joomla este cunoscut în primul rând ca un sistem de gestionare a conținutului, acesta poate fi folosit și pentru a crea un magazin online. Prin adăugarea unui plugin, Joomla poate fi transformat într-o platformă pentru comerț electronic. Există multe plugin-uri disponibile, atât gratuite, cât și plătite, care vă permit să transformați Joomla într-un magazin online. Cel mai bun dintre aceste plugin-uri este J2Store, care a fost foarte bine recenzat de comunitatea Joomla. Cu toate acestea, există și alte opțiuni disponibile, dacă sunteți dispus să le plătiți. Cu puțină muncă, puteți folosi Joomla pentru a crea un magazin online complet funcțional.

Avantaje

 • Ușor de utilizat și de gestionat
 • Sunt disponibile diverse pluginuri gratuite pentru comerțul electronic
 • Posibilitatea de a adăuga produse la fel ca articolele și publicațiile

Dezavantaje

 • Număr limitat de extensii gratuite
 • Poate fi incomplet în comparație cu un site de comerț electronic cu drepturi depline
Platforma Joomla
Cu puțină muncă, puteți folosi Joomla pentru a crea un magazin online complet funcțional

Shopify

Shopify este o platformă excelentă pentru toate tipurile de comerț electronic. Puteți înființa un magazin online și vinde orice doriți (produse și servicii). Pe Shopify, puteți să vă gestionați produsele, să vă personalizați aspectul magazinului, să acceptați plăți (prin servicii terțe dar și cu cardul de credit), să urmăriți și să răspundeți la comenzi și să faceți orice aveți nevoie. În plus, este ușor de utilizat. Nu trebuie să fiți un expert în tehnologie sau un dezvoltator web iar acesta este cel mai bun punct forte al platformei. Chiar dacă nu ați mai creat niciodată un site web, puteți construi un magazin online rapid cu Shopify.

Avantaje

 • Cel mai simplu dintre toate tipurile de platforme de magazine online disponibile în prezent
 • Nu este nevoie să fiți programator pentru a-l utiliza la potențialul său maxim.
 • Platforma este flexibilă, rapidă, intuitivă și ușor de încărcat
 • Acesta oferă posibilitatea de a adăuga produse nelimitate și analize și statistici foarte detaliate
 • Perfect pentru integrarea cu social media
 • Potrivit și funcțional atât pentru magazinele mici, cât și pentru cele mari
 • Nu necesită o întreținere excesivă

Dezavantaje

 • Puține posibilități de personalizare
 • Pentru a avea acces la toate funcțiile și temele disponibile pe platformă sunt necesare costuri lunare, deși nu exorbitante
Platforma Shopify
Shopify este o platformă excelentă pentru toate tipurile de comerț electronic

Wix

Wix este cea mai bună platformă pentru magazin online potrivită pentru tine dacă ești în căutarea a ceva profesional și funcțional, dar simplu și rapid. A fost creată pentru a permite oricui să își proiecteze în mod creativ propriul magazin online, iar acum este considerată o variantă bună ca platformă de comerț electronic. Wix se bazează pe un model de afaceri freemium, ceea ce înseamnă că oferă o gamă largă de caracteristici și servicii gratuite, cu upgrade-uri premium disponibile pentru cei care doresc caracteristici mai avansate sau suport îmbunătățit. Fie că sunteți proprietarul unei mici afaceri care dorește să înființeze un magazin online pentru prima dată, fie că sunteți un antreprenor experimentat în domeniul comerțului electronic care caută o nouă platformă pentru a-și alimenta imperiul online, Wix oferă multe din acest punct de vedere.

Avantaje

 • Este rapid, funcțional, profesional și ușor de utilizat
 • Acesta oferă peste 500 de șabloane create de designeri profesioniști
 • Dispune de un sistem Drag and Drop, o interfață de blocuri intuitivă, cu opțiuni de personalizare
 • Oferă un domeniu personalizat pentru a se potrivi cu numele afacerii sau al mărcii dvs.
 • Prin intermediul Wix App Marketing puteți extinde funcționalitatea acestuia
 • Instrumente SEO incluse

Dezavantaje

 • Șabloanele sunt multe, dar nu sunt interschimbabile, astfel încât este problematic să se transfere același conținut de la un șablon la altul
 • Utilizând versiunea gratuită, veți fi obligat să afișați marca Wix pe site-ul dvs.
 • Veți primi instrumente de analiză doar dacă optați pentru planul plătit
 • Site-ul creat cu Wix nu este transferabil. Prin urmare, dacă decideți să schimbați platforma, de exemplu, pentru că afacerea dumneavoastră a crescut atât de mult în timp încât funcționalitățile oferite de Wix nu mai sunt suficiente, va trebui să plătiți mult pentru a vi se va transfera site-ul
Platforma Wix
Wix se bazează pe un model de afaceri freemium

Squarespace

Squarespace a început ca un simplu sistem de gestionare a conținutului (CMS), apoi a evoluat într-o platformă pentru scrierea și gestionarea conținutului. Dar acum a devenit una dintre cele mai bune platforme de eCommerce de pe piață.

Squarespace oferă posibilitatea de a vă construi cu ușurință magazinul online cu ajutorul editorului Drag and Drop și pune la dispoziție unele dintre cele mai bune teme disponibile în prezent. Cu Squarespace, puteți crea un magazin online profesional, ușor de utilizat și care arată foarte bine.

Așadar, dacă sunteți în căutarea unei platforme de magazin online, Squarespace merită cu siguranță luată în considerare. Are tot ce aveți nevoie pentru a crea un magazin online de succes și este ușor de utilizat.

Avantaje

 • Nu sunt necesare cunoștințe de cod
 • Este extrem de fiabil și operațional
 • Dacă achiziționați planul anual, veți primi domeniul gratuit
 • SSL inclus în preț
 • Asistență prin e-mail 24/7

Dezavantaje

 • Timpi de încărcare destul de lungi
 • Opțiunile de plată sunt limitate
 • Deși Squarespace se străduiește din răsputeri să fie cât mai simplu de utilizat, un începător ar putea întâmpina inițial unele dificultăți
Platforma Squarespace
Platforma Squarespace, una dintre cele mai bune platforme de eCommerce de pe piață.

Concluzii

Datorită evoluției internetului, deschiderea unui magazin online este mai ușoară ca niciodată. Există o varietate de platforme de comerț electronic disponibile, fiecare cu propriul set de caracteristici și capacități. Pentru întreprinderile mici, credem că WooCommerce este cea mai bună platformă pentru magazin online ca și opțiune. Este ușor de utilizat și vă permite să vă lansați magazinul rapid și ușor. Cu toate acestea, există și alte opțiuni disponibile, în funcție de nevoile dvs. specifice. Așadar, nu uitați să aruncați o privire la celelalte recomandări ale noastre înainte de a lua decizia finală. Indiferent de platforma pentru magazin online pe care o alegeți, veți avea cu siguranță un magazin online funcțional și de succes într-un timp foarte scurt!

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.