Free cookie consent management tool by TermsFeed

De la o companie cu o promisiune excentrică, Tesla a ajuns unul dintre cei mai importanți producători de automobile la nivel internațional. Chiar anul trecut, constructorul american a devenit al doilea cel mai mare producător de mașini de pe segmentul premium pe piața din Statele Unite ale Americii. Tesla a vândut în 2021 un număr de 313.400 mașini, o performanță cu puțin sub cea a germanilor de la BMW, cu vânzări de peste 336.000 de automobile.

Tesla, Inc. este un constructor de automobile electrice de înaltă performanță, din Silicon Valley, cu o ascensiune puternică în ultima decadă. Tesla Roadster a fost prima sa mașină sport 100% electrică, urmată de Tesla Model S, un sedan de lux. În prezent sunt promovate Model S, Model 3, Model X și Model Y. Compania a fost înființată în anul 2003, deci are mai puțin de 20 de ani de existență. Printre fondatori se remarcă Elon Musk (Director General la Tesla, Inc.), Martin Eberhard, JB Straubel, Marc Tarpenning, Ian Wright. Elon Musk conduce nu doar Tesla, ci și companiile SpaceX, Neuralink și The Boring Company.

Conform website-ului propriu, Tesla a pornit de la ideea conform căreia vehiculele electrice reprezintă viitorul omenirii și pot fi mai bune, mai rapide și mai distractive de condus decât mașinile pe combustibili convenționali. Obiectivul: un viitor cu emisii zero. În urma succesului Tesla, toți marii producători de mașini au început să investească masiv în ultimii ani în automobile electrice.

În 2008, Roadster a dezvăluit tehnologia de ultimă oră a bateriei și sistemul de transmisie electric Tesla. Model S a a impresionat prin cea mai mare autonomie dintre toate vehiculele electrice, actualizări de software over-the-air și un timp record de accelerare de la 0 la 60 mph în doar 2,28 secunde. Tesla a lansat Model X în anul 2015, iar un an mai târziu a prezentat Model 3, un vehicul electric la preț mic, cu volum mare.

După Tesla Semi au urmact în 2019 Model Y, un SUV de dimensiuni medii, și Cybertruck, cu o utilitate mai mare decât un camion tradițional și o performanță mai bună decât o mașină sport. În privința Cybertruck, cei de la Tesla tocmai au anunțat amânarea producției pentru începutul anului 2023. De menționat faptul că toate vehiculele Tesla sunt produse în Fremont, California, dar și la Gigafactory Shanghai.

Cine ar fi pariat pe Tesla în urmă cu mulți ani, ar fi ajuns la o avere consistentă doar în urma aprecierii acțiunilor companiei pe bursa americană. Doar în ultimii 5 ani, când deja Tesla era un brand de mare succes, acțiunea a avut un avans de peste 2000%! Din 2010 și până astăzi, vorbim despre o creștere a acțiunilor cu peste 27.000%. Numele lui Elon Musk este legat adesea de speculații financiare, declarațiile sale influențând prețurile acțiunilor Tesla și ale altor companii, dar și prețurile cryptomonedelor – Bitcoin și nu numai, active cu risc maxim care pentru mulți sunt un gen de jocuri de noroc. Totuși, dacă la sloturi online și alte jocuri de cazino online joci pentru divertisment pur, iar câștigurile pot fi obtinute folosind unul dintre numeroasele bonusuri disponibile, în cazul tranzacțiilor financiare se caută mereu câștigurile, iar în lipsa acestora dezamăgirea poate fi extrem de puternică pentru cei implicați.

Compania Tesla poartă numele lui Nikola Tesla, un mare inventator și inginer electronic. Tehnologia de curent alternativ a fost prezentată de omul de știință încă din anul 1882. Iată că mai bine de un secol mai târziu, această tehnologie este baza pentru producția mașinilor electrice de ultimă generație.

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.