Free cookie consent management tool by TermsFeed

Până pe 31 martie 2022, în Dubai are loc unul dintre cele mai importante evenimente globale din ultimii ani: World Expo Dubai 2020. Întreaga lume își îndreaptă atenția așadar către Dubai, loc în care oamenii au prilejul să descopere lucruri interesante despre țările participante, dar în același timp pot să vadă și modul în care va avansa tehnologia în următorii ani, toate acestea fiind înglobate într-o arhitectură spectaculoasă. În rândurile ce urmează vei afla așadar tot ce trebuie să știi despre World Expo Dubai 2020.

Ce este World Expo Dubai 2020?

Expoziția mondială organizată în Dubai a început pe 1 octombrie 2021 și are ca tematică generală Conectarea minților și Modelarea viitorului. Aici sunt prezentate idei inovatoare de către cele 191 de țări participante, care în premieră beneficiază fiecare de un pavilion propriu.

La World Expo Dubai 2020, oamenii pot afla mai multe despre Oportunitate, Mobilitate și Sustenabilitate, în încercarea de a proteja planeta, a explora noi frontiere și a avea un viitor mai luminos.

Dincolo de această descriere, World Expo Dubai 2020 este un eveniment care are o amploare uriașă și pe care merită să îl viziteze toți cei care ajung în Dubai în această perioadă. Este o incursiune impresionantă în istoria celor 191 de țări, dar și în planurile de dezvoltare tehnologică a acestora. Iar pavilioanele acestora se întind pe o suprafață de 44 de hectare, arhitectura este magnifică și experiența va fi cu siguranță de neuitat. Dubaiul s-a ridicat așadar la înălțimea așteptărilor, iar cei 200 de mii de muncitori care au lucrat 4 ani pentru a crea acest eveniment au făcut o treabă grozavă.

Tot ce trebuie să știi despre World Expo Dubai 2020: Cum se ajunge la eveniment?

Organizatorii au asigurat multiple modalități de a ajunge la World Expo Dubai 2020. Evenimentul se află în afara Dubaiului, pe drumul spre Abu Dhabi. Cu mașina veți face în jur de 20 de minute din zona Dubai Marina. În plus, parcarea este gratuită, accesul fiind permis între orele 08:30-23:00 de duminică până joi și între orele 08:30-01:00 de vineri până duminică.

O altă modalitate excelentă de a ajunge la World Expo Dubai 2020 este superbul metrou. Linia Roșie vă va lăsa chiar în fața World Expo Dubai 2020. În plus, sunt anunțuri și în limba engleză, astfel că nu există riscul să nu știți unde să coborâți.

Pe lângă metrou, puteți ajunge la World Expo Dubai 2020 și cu mai multe autobuze. Spre exemplu, linia Expo Rider a fost creată special pentru acest eveniment și este gratuită. Are mai multe opriri în Dubai și în Emirate. Și alte linii de transport în comun ajung la World Expo Dubai 2020.

Desigur, la eveniment se poate ajunge și cu taxiul sau serviciile de ride sharing. Este recomandat să aveți instalate aplicațiile Careem și Uber. Cel mai ieftin taxi din Dubai este Hala Taxi, ce poate fi comandat prin intermediul aplicației Careem.

Cât costă biletele de intrare la World Expo Dubai 2020?

World Expo Dubai 2020

Prețul unui bilet la World Expo 2020 pentru o singură zi este de 45 de dirhami, echivalentul a 12.99 dolari americani.

Există și un bilet VIP valabil pentru o zi, care costă 275 de dirhami, echivalentul a 79.39 de dolari americani. Față de biletul clasic, acesta vine cu alte beneficii: acces mai rapid, concierge, parcare făcută de valet, voucher pentru turnul Garden in the Sky, acces în Lounge-ul Premium și acces prioritar la diverse evenimente de afaceri. Cei care plătesc cu un card Mastercard beneficiază de o reducere de 20%.

De asemenea, cei care doresc să viziteze pavilionul pentru mai multe zile pot cumpăra Season Pass Finale. Acesta oferă intrări nelimitate până la finalul World Expo Dubai 2020 și are un preț de 195 de dirhami, echivalentul a 56.30 de dolari americani.

Persoanele care nu au împlinit încă vârsta de 18 ani și cele trecute de 60 de ani nu trebuie să plătească bilet de intrare.

Biletele la World Expo Dubai 2020 pot fi cumpărate de pe site-ul oficial al evenimentului sau de la intrare.

World Expo Dubai 2020 se va încheia pe 31 martie 2022. Pavilioanele sunt deschise zilnic publicului, între orele 10:00 și 22:00. De duminică până joi, accesul oamenilor este permis între orele 09:00-00:00 (ultima intrare la 23:00), iar vineri și sâmbătă între orele 09:00-02:00 (ultima intrare la 01:00). În perioada în care pavilioanele sunt închise, oamenii se pot bucura de numeroasele lounge-uri disponibile.

Tot ce trebuie să știi World Expo Dubai 2020 și pavilionul României

Pavilionul României la World Expo Dubai 2020 este situat în Districtul Sustenabilității și tematica sa este „New Nature”. Conform reprezentanților noștri, pavilionul României prezintă „un scenariu alternativ, creat la intersecția dintre artele contemporane și noile tehnologii”. Astfel, vizitatorii au ocazia să afle mai multe lucruri despre istoria culturală și științifică a României.

Standul Romaniei la World Expo Dubai
Standul Romaniei la World Expo Dubai 2020

Încă de la intrare, oamenii pot vedea pe un ecran uriaș de 15×3 metri frânturi din opera unor mari artiști precum Constantin Brâncuși, Grigore Antipa, Nicola Georgescu-Roegen și George Enescu.

De asemenea, aici au loc diverse expoziții în care meșteșugari iscusiți transformă materiale naturale precum lemn, lână, cânepă, papură și metale în diverse obiecte de design cu caracter contemporan, folosind mijloace tradiționale.

În sala a doua a expoziției, România le arată vizitatorilor diverse proiecte culturale în care este evidențiată relația dintre natură, patrimoniu și contemporaneitate: inițiative locale și educaționale, acțiuni și proiecte de recuperare a cunoștințelor meșteșugărești de construcții, noi tehnologii de gestionare a relației ecologice și economice și proiecte de design de obiect, modă și artă.

Dar un punct de referință în prezența României la World Expo Dubai 2020 este apa minerală. Țara noastră se mândrește că deține cea mai mare rezervă de ape minerale din lume, iar organizatorii spun că avem 60% din rezervele Europei. Tocmai din acest motiv, vizitatorii pot afla mai multe despre apele din țara noastră, pot face diverse degustări la barul special creat, în timp ce află mai multe despre ecoturismul din România.

Tot ce trebuie să știi despre World Expo Dubai 2020: Lucruri pe care nu trebuie să le ratați

World Expo Dubai 2020

1. Al Wasl Dome – în special seara, deoarece jocul de lumini este cu adevărat impresionant. Înăuntrul Al Wasl Dome vă veți simți cu siguranță ca într-un loc magic.

2. Concertele de la Jubilee Stage – au loc în fiecare seara, în general după ora 18:00. Artiști de renume concertează aici. Alicia Keys a fost una dintre protagoniste.

3. Fântâna Water Feature – E situată între Al Wasl Square și Jubilee Park și este mai mult decât spectaculoasă, fiind una dintre atracțiile principale.

World Expo Dubai 2020 fantana
Fantana Water Feature – Expo Dubai 2020

4. Garden in the Sky – Pentru o priveliște magică de la înălțime, acest turn cu arhitectură futuristă merită cu siguranță vizitat.

5. Zilnic are loc câte o paradă – La difuzoarele din expoziție este anunțat locul în care are loc parada, astfel că și aceasta reprezintă un punct de interes.

Pavilioane pe care merită să le vizitați

1. Emiratele Arabe Unite – Are o arhitectură în formă de șoim și este construit pe patru etaje. Aici sunt expuse realizările impresionante ale Emiratelor, precum construcția celui mai înalt zgârie-nori din lume, dar vizitatorii pot afla alte detalii impresionante, alături de planurile de viitor. Oamenii au așadar ocazia să afle cum a devenit această zonă un pol al puterii în lume, deși în urmă cu câteva decenii aici era numai deșert.

Pavilionul UAE la Expo 2020
Pavilionul UAE la Expo 2020

2. China – Această țară a venit la World Expo Dubai 2020 cu gândul de a îmbina artistic elementele chinezești cu tehnologiile moderne. Chinezii au vrut să arate lumii cum au reușit să se dezvolte economic impresionant în ultimii ani și au devenit o putere mondială. De asemenea, cultura chineză este și ea promovată intens, într-o reprezentare arhitecturală a speranței pentru viitor. China a adus, totodată, o mașină concept capabilă să zboare și să navigheze și prin apă.

Pavilionul Chinei la World Expo Dubai 2020
Pavilionul Chinei la World Expo Dubai 2020

3. Luxemburg – Acest pavilion are o arhitectură ieșită din comun, sub forma unei panglici. Totul simbolizează principiile de deschidere ale țării. Interesant e că aici este prezent și un tobogan pentru cei care nu doresc să coboare treptele.

4. Singapore – Una dintre cele mai dezvoltate țări din lume a reușit să creeze la World Expo Dubai 2020 un pavilion futurist, în care este ilustrată transformarea impresionantă din Singapore. De asemenea, aici se pune un mare accent și pe dezvoltarea calității vieții.

5. Spania – Acest pavilion este realizat în totalitate din materiale reciclabile, precum fier, pânză și lemn. Cei care vizitează pavilionul ibericilor pot explora creativitatea inteligență, demnă să unească oamenii în jurul unor proiecte durabile din știință, tehnologie, educație și artă.

Share.
Avatar of Marian Ciobanu

Pasionat de tehnologie, ştiinţă, auto, divertisment şi jocuri video, postez regulat pe TechCafe articole ce ar putea fi pe interesul altor pasionaţi de domenii similare.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.