Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă ești în căutarea unui spectacol istoric, ai ajuns la locul potrivit. Industria cinematografică sud – coreeană a reușit să uimească întreaga lume cu ale sale producții de excepție, ce cuprind povești de epocă somptuoase care satisfac privitorilor dorința de a trăi într-un alt timp decât prezentul. Prin apăsarea unui buton, aceste seriale acționează precum niște portaluri instantanee către alte perioade.

Singura întrebare este: unde vrei să călătorești mai întâi în timp? Unele dintre povești au luat naștere în urma evenimentelor petrecute în viața reală, altele au avut ca sursă de inspirație romanele clasice, în timp ce altele sunt complet fictive. Aceste spectacole se pot întinde pe secole, dar toate rezistă testului timpului. Serialele sud – coreene sunt structurate de obicei într-un singur sezon ce cuprinde între 12 și 20 de episoade.

Din fericire pentru noi și pentru tine, am pregătit acest ghid ce cuprinde cele mai apreciate seriale coreene istorice. Așa că lorzi și doamne, lăsăți-va purtați într-o călătorie fascinantă în lumea de odinioară, a poveștilor de dragoste interzise și a costumelor grandioase de care cu greu te poți sătura.

The Great Queen Seondeok

Serialul The Great Queen Seondeok este o dramă istorică ce a avut premiera în anul 2009, este compusă din 62 de episoade, iar scenariul urmărește povestea vieții lui Deokman. Micuța prințesă Deokman (cum se numea regina Seondeok în copilărie), a fost abandonată de părinți încă de la naștere, fiind despărțită de sora ei geamănă, Chonmyong.

După mai mulți ani, aceasta a fost adusă la palatul din Silla, unde s-a regăsit cu sora sa, Prințesa Chonmyong, alături de care își unește forțele pentru a lupta contra maleficei Mi-Shil, care dorea să preia puterea. În lupta lor pentru a ocupa tronul care li se cuvine de drept, cele două surori sunt ajutate și sfătuite de oamenii de încredere ai familiei, însă în timpul unei confruntări secrete, prințesa Chonmyong a fost ucisă. Sora sa, Deokman, cere ajutorul generalului Kim Yusin pentru a încerca să își răzbune sora și a deveni prima conducătoare a regatului Silla. Crezi că va reuși să o învingă pe frumoasa dar nemiloasa Mi-shil?

Seriale coreene istorice - The Great Queen Seondeok.
Prințesa Deokman. Sursa: The Movies Database

Wind of the Palace

Serialul istoric sud – coreean Wind of the Palace a avut data lansării în 2007 și este alcătuit din 76 de episoade. Această dramă detaliază viața prințului Yi San care a devenit ulterior regele Jeongjo, al 22-lea monarh al dinastiei Joseon. Acesta este amintit în istoria Coreei ca fiind unul dintre cei mai mari și iubiți regi ai țării, care a susținut valorile democratice, a iubit poporul și a ajutat oamenii de rând, rămânând în amintirea tuturor drept un monarh înțelept.

Serialul începe cu primii ani din viața lui Jeongjo, pe când era încă prinț moștenitor. Acesta se îndrăgostește de unul dintre prietenii săi din copilărie, Sung Song Yeon, a cărei tată, un artist de palat, a murit când ea era foarte tânără. Povestea urmărește apoi ascensiunea lui Yi San la putere, asumarea domniei sale și intrigile de care trebuie să se ferească constant. De-a lungul episoadelor sunt surprinse luptele regelui din timpul domniei sale, care în timp ce încearcă să-și modernizeze și să reformeze guvernul și țara, este nevoit să facă față amenințărilor constante de asasinare.

Wind of the Palace, dramă istorică lansată in 2007.
Lee San. Sursa: IMDb

Six Flying Dragons

Six Flying Dragons este o producție istorică alcătuită din 16 episoade și lansată în anul 2015. Acțiunea este plasată în timpul dinastiei Joseon și ne aduce în prim plan ambiția, evoluția și căderea personajelor ce gravitează în jurul lui Lee Bang-Won, al treilea rege al dinastiei respective. Se spune că la acea vreme, șase dragoni erau înzestrați cu puteri incredibile ce vor contribui la schimbările profunde ale ţării şi la întemeierea noii dinastii, care va fi de asemenea și cea mai longevivă din istoria Coreei.

Cei șase dragoni – Prințul Lee Bang Won (Yoo Ah In), Jeong Do Jeon (Kim Myung Min), Lee Seong Gye (Chun Ho Jin), Boon Yi (Shin Se Kyung), Ddang Sae (Byun Yo Han) și Moo Hyul (Yoon Kyun Sang) au fost poziționați conform unor planuri bine stabilite, însă sunt prinși în lupta pentru putere între cei care își doresc o țară condusă de mininștri și cei care vor să dețină puterea absolută. Acești oameni evoluează și se schimbă pe parcursul întregului serial. Se formează alianțe și uneori asociații devin inamici, întrucât este nevoie de multă muncă pentru a doborî un guvern și a construi o nouă țară.

Lupta dintre Lee Bang și Moo Hyul

Arthdal Chronicles

Serialul istoric de dramă Arthdal Chronicles a avut debutul în anul 2019 cu un total de 18 episoade. Povestea este centrată în țara Arthdal, un tărâm mitic din vremurile străvechi și ne prezintă nașterea civilizației și a națiunilor din cele mai vechi timpuri. Locuitorii orașului antic Arthdal ​​și ai regiunilor înconjurătoare luptă pentru putere în timp ce fac tot posibilul pentru a reuși să construiască o nouă societate.

Eunseom luptă cu îndârjire pentru a-și putea proteja oamenii din trib și are instincte puternice de a-i apara pe cei apropiați. Tagon este un tânăr carismatic și talentat, însă în același timp este un luptător de temut. Frumoasa Tanya este moștenitoarea tribului Wahan, al cărui grup de oameni vor descoperi destinul și ambiția ei de a-și proteja propriul popor împotriva altor triburi rivale. Ea este cea mai frumoasă doamnă din Arthdal ​​și are cea mai înflăcărată dorință de a deține puterea absolută. Toți trei au de traversat numeroase greutăți și obstacole în încercarea de a-și îndeplini misiunea.

Arthdal Chronicles, un film despre un tărâm mitic din vremurile străvechi.
Eunseom, luptator. Sursa: Netflix

The Great Seer

În serialul The Great Seer apărut în anul 2012 este expusă perioada târzie a regatului Goryeo și începutul dinastiei Joseon. Acțiunea este structurata într-un număr de 35 de episoade care ne dezvăluie intrigile politice și influențele nobililor care dețineau puterea de a controla regele. Personajul principal al serialului este Ji sang, un profet ce deține abilitatea de a citi atât trecutul, cât și viitorul oamenilor pe care îi întâlnește.

În acele vremuri, în Goryeo, persoanele înzestrate cu asemenea har erau foarte rare și prețuite, motiv pentru care Ji sang ajunge mâna dreaptă a generalui Lee Sung Gye. Interpretările acestuia aveau un impact major în deciziile și schimbările ce aveau loc în clasa politică, mai ales în ceea ce privește dispariția Goryeo și apariția Joseonului. Ji Sang este de asemenea și cel mai bun fizionomist geografic de la sfârșitul erei, care îl ajută pe Lee Sung Gye să întemeieze un nou imperiu și să devină rege. În calitate de ajutorul al regelui, Ji Sang este un personaj cheie în întemeierea dinastiei Chosun în Dae Poong Soo.

Trailer The Great Seer

Mr Sunshine 

Mr Sunshine este al șaselea serial istoric de dramă cu cel mai mare rating din istoria televiziunii sud – coreene. Acesta a apărut în anul 2018 și este compus dintr-un număr de 24 de episoade. Povestea este plasată la sfârșitul dinastiei Joseon și ne înfățișează parcursul personajului principal, Mr Sunshine. Acesta a fost abandonat de țara în care s-a născut, drept urmare a luat hotărârea de a se îndrepta către America de Sud cu scopul de a-și continua acolo restul vieții.

După ce își petrece mulți ani din viață în America, acesta decide să se reîntoarcă în locul natal, în calitate de ofițer al Marinei SUA. Aici va întâlni o frumoasă tânăra dintr-o familie nobilă care are abilitatea de a-l proteja de riscurile la care este expus, iar între cei doi se naște o poveste de dragoste emoționantă și uluitoare.

Trailer Mr Sunshine

Empress Ki

Empress Ki este un serial de televiziune sud – coreean din 2013 și este împărțit într-un număr de 51 de episoade. Serialul ne expune o poveste emoționantă despre încredere, acceptare și dragoste. Scenariul portretizează viața lui Sung Nyang, care s-a născut fată, dar se vede nevoită să se transforme în băiat pentru a evita să devină servitoare la curtea palatului.

Deși a fost născută în sclavie, tânăra reușește să depășească restricțiile specifice timpului. Aceasta se ridică pe scara socială în urma mariajului cu impăratul dinastiei Yuan, alegându-l în locul primei ei iubiri, Wang. Yu, astfel devenind împărăteasă. Serialul Empress Ki dezvăluie o poveste desprinsă din viață reală, a unei sclave coreene din secolul al XIV-lea care a reușit să devină împărăteasa Chinei.

Empress Ki este despre o poveste emoționantă despre încredere, acceptare și dragoste.
Empress Ki. Sursa: Pinterest

My Country: The New Age

My Country: The New Age este un serial sud – coreean istoric de dragoste apărut în 2019 ce este încadrat în 16 de episoade bazate pe o poveste amplasată între sfârșitul perioadei Goryeo și până la începutul dinastiei Joseon. Acțiunea serialului spune povestea a doi bărbați care își îndreptă sabia unul spre celălalt pentru ceea ce aceștia numesc ”țara mea”, conduși de propria dorința de putere.

Seo Hwi este un războinic ce nu face compromisuri când vine vorba despre nedreptate, iar tatăl sau, Seo Geom, este un comandant renumit. Fiind un soldat de excepție, Seo Hwi este trimis într-o lupta riscantă cu scopul de a conduce invadarea unei cetăți, loc în care se va întâlni cu un vechi prieten pe nume Nam Seon-ho. În primele episoade ale serialului este conturată regăsirea și prietenia dintre Seo Hwi și Nam Seon-ho și eforturile pe care le depun aceștia pentru a se feri de atacurile ce aveau loc pretutindeni. Însă vor avea de parcurs un drum lung presărat cu pericole la tot pasul, ceea ce va produce schimbări în relația celor, care în cele din urmă vor deveni dușmani.

Trailer My Country: The New Age

Rookie Historian Goo Hae-Ryung

Serialul Rookie Historian Goo Hae-Ryung ne prezintă o poveste de dramă și dragoste istorică. Acesta a fost lansat în anul 2019 și este structurat într-un număr de 20 de episoade. Acțiunea se desfășoară la începutul secolului al XIX-lea și descrie viața lui Goo Hae-Ryung, o femeie ambițioasă ce își dorește să dețină o funcție importantă în cadrul palatului, lucru aproape imposibil de realizat, având în vedere perioada în care femeile erau în general privite cu dispreț din cauza sexului lor.

Ambiția și dorința puternică o ajută în scopul ei de a-și crea propriul destin și propria dinastie în Joseon, unde ideile lui Confucius sunt adânc înrădăcinate. Ea urmează să-și îndeplinească îndatoririle și încearcă să demonstreze lumii egalitatea dintre sexe, iar în lupta ei se vor alătura mai multe femei ale palatului. Serialul ne va dezvălui o poveste dragoste ce se naște între Goo Hae-Ryung și prințul Yi Rîm, care ține ascuns un secret important.

Rookie Historian Goo Hae-Ryung a fost lansat în anul 2019 și este structurat într-un număr de 20 de episoade.
Goo Hae-Ryung. Sursa: The Movie Database

Hwarang: The Beginning

Hwarang: The Bigining este o producție sud – coreeană istorică ce a apărut în anul 2016. Povestea împărțită în 20 de episoade ne vorbește despre pasiunea, ascensiunea și dragostea cavalerilor Hwarang, care au trăit în urmă cu 1.500 de ani, în timpul dinastiei Silla. Sam Maekjong este fiul regelui căzut Beopheung și al actualei regine, Jiso. Pentru a fi protejat, acesta a fost ținut ascuns în afara zidurilor capitalei, încă din vremea copilăriei, de când tatăl său a fost ucis.

De-a lungul anilor, oamenii puternici ai regatului au încercat prin diferite mijloace să uzurpe puterea lui Jiso, însă acest lucru a determinat-o să devină precaută și reticentă, temându-se de consecințele care ar putea surveni în urmă cedării tronului către fiul său, Sam Maekjong. În încercarea de a găsi o opțiune salvatoare, Jiso înfăptuiește o grupare formată din mai mulți tineri de elită numită Hwarang, care o vor ajută să își protejeze fiul de amenințări și asasini.

Trailer Hwarang׃ The Beginning

Iljimae

Iljimae este un serial istoric de dramă difuzat începând cu anul 2008, structurat în 20 de episoade. Scenariul îl conturează pe Yong Ee că fiind un om obișnuit, până la lăsarea serii, când acesta se transformă în… Iljimae, un bărbat mascat care fură de la bogați și oferă săracilor. În spatele misiunii lui se ascunde dorința de a descoperi motivul morții tatălui său ce a fost asasinat cu mulți ani în urmă chiar în fața sa.

Gândul de a-și răzbuna tatăl și de a se reîntâlni cu mama și cu sora lui, îl plasează pe tânăr într-o lupta pentru putere. De-a lungul episoadelor vom asista la progresul personajului din rolul principal, care reușește să își găsească treptat abilitățile și să exceleze în artele marțiale, ceea ce în final întruchipează cu adevărat personajul Iljimae.

Iljimae este un serial istoric de drama cu 20 de episoade.
Yong Ee. Sursa: Juahari. NET

Painter of the wind

În serialul Painter of the wind apărut în 2008 este conturată viața unuia dintre cei mai cunoscuți artiști ai perioadei Joseon. Povestea este amplasată în anul 1766 și este încadrată în 20 de episoade care ne prezintă o talentată pictoriță pe nume Shin Yun-bok. Aceasta se vede nevoită să se deghizeze în băiat pentru a i se permite să studieze și să aprofundeze marea ei pasiune – pictura. Tânăra va întâlni un maestru pictor care o susține și o îndrumă. Acesta este Kim Hong Do, omul care o învață pe Shin Yun-bok arta de a picta, iar împreună dezvoltă o prietenie puternică între mentor și discipol.

Talentul celor doi și creațiile lor care înfățișau adevărată realitate a oamenilor de rând au ajuns în atenția nobililor de la curtea regală și a regelui, iar oficiali puternici ai palatului conspiră pentru a scăpa de cei doi pictori și, la scurt timp după aceea, sunt alungați din țară. Aceștia sunt ulterior nevoiți să depăseasca numeroase obstacole și capcane periculoase, iar totul culminează cu momentul în care Kim Hong Do își dă seama că este cu adevărat îndrăgostit de Shin Yun-bok.

Talentată pictoriță pe Shin.
Joseon. Sursa: Goggles

Jang Youngsil: The Greatest Scientist of Joseon

Jang Youngsil: The Greatest Scientist of Joseon este un serial istoric de dramă apărut în anul 2016, împărțit într-un număr de 24 de episoade. În povestea serialului se face cunoscută viața lui Jang Yeong-Sil: om de știință, tehnician și inventator ce a trăit în perioada Joseon.

Această drama subliniază realizările sale prin prezentarea restricțiilor și a dificultăților pe care le-a experimentat din cauza clasei sale sociale ca sclav. Regele Sejong află despre abilitățile lui Jang Yeong-Sil și cere să fie adus la palat pentru a le observa îndeaproape, astfel oferindu-i șansa de a le îmbunătăți și a se face cunoscut. Drept urmare, el creează invenții precum instrumente astronomice, presa de imprimare a fierului și un ceas cu apă.

Jang Youngsil: The Greatest Scientist of Joseon este un serial coreean istoric de dramă cu număr de 24 de episoade.
Jang Youngsil: The Greatest Scientist of Joseon. Sursa: DramaWiki

Sungkyunkwan Scandal

Producția sud – coreeană Sungkyunkwan Scandal a avut premiera în anul 2010. Serialul se bazează pe un roman popular din 2007 ”The Lives of Sungkyunkwan Confucian Scholars”, scris de Jung Eun-gwoi. Povestea are loc la sfârșitul perioadei Joseon și este împărțită în 20 de episoade care se concentrează în jurul a 4 tineri ce studiază la Universitatea Sungkyunkwan, cea mai prestigioasă școală academică din Coreea, ce datează din epoca Joseon și există chiar și în zilele noastre.

Școlile din acea perioadă nu acceptau eleve, așa că Kim Yun-Hee, o fată inteligentă și responsabilă decide să se deghizeze în băiat pentru a lua locul fratelui ei bolnav care nu mai poate continua cursurile. Ea își schimbă numele și în cele din urmă este acceptată în Universitate. Ulterior, Kim Yun-Hee este prinsă într-un vârtej de emoții și sentimente contradictorii cauzate de teama de a nu se afla adevărul despre ea, iar situația devine cu atât mai complicată atunci când dragostea își face loc în inima ei.

Trailer The Fugitive of Joseon

The Fugitive of Joseon

The Fugitive of Joseon este un serial sud – coreean în genul dramă, istoric, thriller ce a debutat în anul 2013 cu un număr de 20 de episoade. Serialul împletește în mod complex mai multe scene într-o serie de cadre care ne prezintă povestea lui Choi Won, un medic ce slujește familia regală, dar căruia îi sunt aduse pe nedrept acuzații grave cu privire la implicarea sa într-un complot care a dus la otrăvirea regelui Injong.

Drept urmare, el devine fugar. În timp ce încearcă din răsputeri să se ferească de cei care vor să îl captureze, caută un leac vindecător pentru salvarea vieții fiicei lui, Choi Rang, care suferă de o boală incurabilă. Hong Da In este asistentă la palat şi se îndrăgosteşte de bărbat, pe care încearcă să-l ajute, protejând-o pe fetița sa. Lee Jung Hwan este ofiţerul însărcinat cu prinderea lui Choi Won, însă în urma informațiilor care ajung la urechile regelui, acesta are motive să creadă că a fost trădat de persoana în care avea cea mai mare încredere. Mai departe povestea ne înfățișează lupta dintre regele Injong şi regina Moonjung, mama sa vitregă, despre care se crede că l-ar fi otrăvit.

The Fugitive of Joseone, serial coreean drama, istoric, thriller.
Choi Won. Sursa: Viu

Uneori tot ce îți dorești este să te îndepărtezi de prezent și să te scufunzi în trecut, luând o pauză de la stresul și problemele de zi cu zi. Această lista cu seriale coreene istorice este o modalitate perfectă de a face acest lucru.

Share.
Avatar of Ingrid

Bună! Sunt pasioanată de călătorii, filme și tot ce este nou. Sper ca articolele scrise să fie placul vostru.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.