Free cookie consent management tool by TermsFeed

Despre seriale 2023 vom vorbi în acest articol, deoarece cu toții ne așteptăm ca anul 2023, când vine vorba de seriale care urmează să apară, să fie unul deosebit de bun – fie vorbim despre noi sezoane ale serialelor noastre preferate, fie că vorbim despre producții noi. Mai mult decât atât, știm că în 2023 MCU se pregătește să intre în etapa a cincea, iar asta înseamnă, fără niciun fel de dubiu, că Marvel ne pregătește foarte multe în materie de seriale 2023. Totuși, în acest articol vom încerca să ne axăm în special pe noi apariții, menționând, totuși, și continuările unor seriale populare. De asemenea, nu vom face referire doar la seriale Netflix 2023 (chiar dacă se anunță a fi un an extrem de efervescent), ci și la seriale care vor apărea pe alte platforme de streaming video, cum ar fi Prime Video sau Disney Plus.

Descoperă, în continuare, 15 seriale care urmează să apară în 2023!

Daisy Jones & The Six

Serialul Daisy Jones & The Six este inspirat din romanul omonim scris de către autoarea Taylor Jenkins Reid. Urmărește povestea unei trupe rock, în plină ascensiune, dar care în cele din urmă ajunge să se destrame din cauza micilor tensiuni care iau naștere în interiorul grupului. În cazul în care va urmări întocmai povestea din carte, atunci cu siguranță va fi un adevărat succes. Este foarte bine scrisă, intriga este complexă, iar modul în care este redată acțiunea este autentic: de fapt, totul este povestit sub formă de interviuri din partea membrilor trupei, ceea ce definește o abordare polifonică a unei povești extraordinare.

Actori Daisy Jones & The Six
Foto: Daisy Jones & The Six

The Lying Life of Adults

Inspirat din extraordinarul roman al Elenei Ferrante (apărut și la noi, la Editura Trei, sub titlul Viața mincinoasă a adulților, în traducerea lui Cerasela Barbone), serialul va urmări povestea Giovannei, o tânără care, întreaga viață, a trăit despărțită de rudele ei, doar alături de părinți; și atunci când crește, descoperă figura mătușii sale, Vittoria. Încetul cu încetul, oscilând între casa acesteia și cea în care a crescut, între trecut și prezent, Giovanna se trezește tot mai dezorientată, într-o lume fără răspuns, fără scăpare, în care adulții păstrează traumele copilăriilor, perpetuate, mai departe, copiilor de lângă ei. Unul dintre cele mai așteptate seriale 2023!

The Lying Life of Adults – Teaser oficial Netflix

Lockwood & Co.

Unul dintre acele seriale cu și despre adolescenți, cu tentă fantasy și science-fiction, în care cei mai talentați adolescenți, vânători de fantome, se luptă cu o mulțime de creaturi și spirite dintre cele mai periculoase, printre numeroase agenții corporatiste, conduse de adulți. Cadrul acțiunii este Londra, și totul începe când un mic start-up, condus de doi adolescenți și o tânără nouă „în domeniu”, dar extrem de curajoasă și determinată, formează un „trio al renegaților”. Însă, cât mai curând, ei își vor da seama că au misiunea de a dezlega un mister care va schimba ceea ce știu despre istorie și lumea înconjurătoare.

Lockwood & Co. – Teaser oficial Netflix

All The Light We Cannot See

Marie-Laure locuiește în Paris, lângă Muzeul de Istorie Naturală la care lucrează tatăl ei. Atunci când împlinește 12 ani, naziștii ocupă orașul, iar ea și tatăl ei fug în Saint-Malo, unde locuiește unchiul ei. Împreună, cu ei aduc ceea ce ar putea fi cea mai periculoasă, dar în același timp cea mai periculoasă, bijuterie a muzeului. Werner Pfennig, orfan, o are doar pe sora sa, și într-o zi găsesc un radio rudimentar de la care află știri și povești provenite din locuri de care nici nu au știut că există. Îmbinând cele două povești, Anthony Doerr (cel care a scris romanul, care este sursă de inspirație a serialului) ne spune o poveste despre speranță, bunătate și curaj.

Cartea All The Light We Cannot See Anthony Doerr
Coperta All The Light We Cannot See, autor: Anthony Doerr

The Last of Us

Poate unul dintre cele mai așteptate seriale 2023, The Last of Us este un viitor serial de dramă post-apocaliptică ce urmează să fie difuzat pe HBO și se bazează pe jocul din 2013, cu același nume, dezvoltat de Naughy Dog. Serialul va urmări povestea lui Joel (rol interpretat de Pedro Pascal), un contrabandist care are sarcina de a o ajuta pe Ellie (Bella Ramsey) să iasă din Statele Unite post-apocaliptice. În serial vor mai juca și Gabriel Luna (Tommy, fratele mai mic), Merle Dandridge (liderul rezistenței Marlene), și Anna Torv (rolul lui Tess). Serialul, despre care este scris în online că „este cea mai mare producție de televiziune din istoria Canadei”, este primul serial HBO care are la bază un joc video, fiind o producție comună a Sony Pictures Television, PlayStation Productions, Naughy Dog, The Mighty Mint și Word Games. Data de lansare va fi 15 ianuarie 2023, iar noi abia așteptăm să vedem ce au reușit producătorii să facă.

https://youtu.be/rBRRDpQ0yc0
The Last of Us, Teaser oficial

The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle

Inspirat din romanul scris de Stuart Turton (apărut și la noi la Editura RAO, tradus de Cristina-Mihaela Tripon), acest serial cu siguranță va fi un succes. Acțiunea se petrece într-un conac și, prin urmare, are un cadru de desfășurare limitat, acesta fiind locul în care se ține un bal mascat. Invitații sunt membri de vază ai societății, și cu toții se strâng pentru a rememora evenimentul tragic al morții tânărului Thomas Hardcastle, fiul lordului Peter și al lui Helena Hardcastle. Dar la un moment dat, o altă moarte tragică întrerupe petrecerea – cea a lui Evelyn Hardcastle. Aici urmează treaba bizară – Evelyn nu va muri doar o dată, ci de mai multe ori: totul se rezumă la cât de rapid Aiden Bishop, personajul principal, va reuși să rezolve misterul morții sale. Așadar, scena decesului se va repeta la nesfârșit, seară de seară. Cartea este absolut genială!

Cartea The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle Stuart Turton
Foto: Romanul The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle Stuart Turton

Agatha: Coven of Chaos

Produs de Marvel Studios, nu știm prea multe despre intriga acestui serial, dar știm că ori se va dovedi un adevărat succes, ori, totalmente, un eșec. Cu Kathryn Hahn, Aubrey Plaza și Dizzia Maria, serialul face parte din faza a cincea a Universului Cinematografic Marvel; drept urmare, s-ar putea să vedem o nouă abordare a eroilor, poate scene noi, cu o grafică diferită, dar și multe adaptări astfel încât lucrurile să ia o nouă întorsătură – poate, de data aceasta, mult mai plăcută decât cea pe care au cunoscut-o multe dintre serialele anterioare (fie că vorbim despre apariții noi, fie că vorbim despre sezoane adăugate). Nu ne rămâne decât să așteptăm și să vedem, fără însă să nu luăm în calcul faptul că, în 2023, Marvel va lansa foarte multe seriale și noi sezoane.

Kathryn Hahn
Kathryn Hahn, în Agatha: Coven of Chaos

Ashoka

După ce Andor a fost lansat în luna septembrie a acestui an, Ashoka se va adăuga colecției Star Wars a celor de la Disney. Serialul, după cum îi spune și numele, va urmări povestea lui Ashoka în aventuri complet noi, după evenimentele din The Mandalorian și The Book of Boba Fett. De fapt, nu ne surprinde că s-a hotărât să se facă un serial doar cu Ashoka, din moment ce asta au cerut și vrut foarte mulți fani Star Wars. Nu se știu prea multe lucruri despre viitorul serial, dar fanii vor ceva de-a dreptul special și, pe bună dreptate, satisfăcător și plin de acțiune.

Rosario Dawson
Ashoka, interpretată de Rosario Dawson

The Walking Dead: Dead City

The Walking Dead: Dead City, este un viitor serial de televiziune care va avea loc în universul The Walking Dead. Va urmări povestea lui Maggie Rhee (Lauren Cohan) și Negan Smith (Dean Jeffrey Morgan). Showrunner-ul este Eli Jorné, care a creat serialul împreună cu Scott Gimple. Pe data de 7 martie 2022, pe contul oficial de Twitter al serialului The Walking Dead, s-a făcut anunțul conform căruia un nou spin-off intitulat Isle of the Dead (cu Maggie și Negan) va avea premiera pe AMC și AMC+ în 2023. În august, se pare că titlul a fost schimbat în The Walking Dead: Dead City. Așteptăm cu nerăbdare să vedem ce au reușit să facă!

The Walking Dead: Dead City, Promo Oficial

The Idol

The Idol este un viitor serial de televiziune, încadrat în genul dramatic, creat de Sam Levinson, Abel ”The Weekend” Tesfaye și Raza Fahim, pentru HBO. Îi are drept protagoniști pe Tesfaye și Lily-Rose Depp, iar Suzanna Son, Troye Sivan, Moses Sumney, Jane Adams, Dan Levy, Eli Roth, Jennie Ruby Jane, Rachel Sennott, Hari Nef, Da’Vine Joy Randolph, Mike Dean, Ramsey și Hank Azaria vor fi, de asemenea, parte din distribuția secundară. Din câte se pare, intriga se va concentra pe relația complicată dintre un idol pop în devenire și liderului unui cult, fundalul fiind cel al industriei muzicale în care, din câte se pare, lucrurile sunt mai complicate decât am putea să nu o credem. Unul dintre acele seriale 2023 care cu siguranță ne va surprinde.

https://youtu.be/J6g6R6x17yA
The Idol, Teaser Oficial

Shōgun

Shōgun va fi, de fapt, o serie limitată, nu un serial. Bazat pe romanul omonim scris în 1975 de către James Clavell, va avea premiera la FX, pe platforma de streaming video Hulu. S-ar putea ca mulți să știți despre ce este Shōgun, serialul urmărind povestea doi bărbați ambițioși, veniți din lumi diferite, și a unei misterioase femei samurai. John Blackthorne, marinar englez, nu se dă deoparte când vine vorba de a-și asuma riscuri. Ajunge în Japonia, un tărâm a cărui cultură și dinamică necunoscută ajunge să-l redefinească. Lordul Toranaga, un daimyo viclean, dar și puternic, se află în conflict cu propriii săi rivali periculoși, mai ales din cauze politice. Ultimul personaj este Lady Mariko, o femeie cu abilități extraordinare, dar cu legături de familie absolut patologice – ea trebuie să-și dovedească loialitatea și adevărata valoare pe care o are!

Shōgun, FX Hulu
Shōgun, Hiroyuki Sanada. Sursa: Moviesr

Anna K

Anna Karenina, unul dintre cele mai bune romane clasice scrise vreodată, care a cunoscut multe adaptări (sub formă de filme) de-a lungul anilor, în 2023 va fi lansat și drept serial. Probabil nu este necesar să vorbim despre intrigă, din moment ce toată lumea a auzit, măcar o dată, numele „Anna Karenina”. De fapt, nici nu se știu prea multe lucruri în ceea ce privește distribuția, însă ne așteptăm la un serial care să redea cu fidelitate epoca victoriană, culoarea locală fascinantă a orașului St. Petersburg, în timp ce dorințele, secretele și dramele vor are mocnit, profund, în sufletul personajelor. Cu un final răvășitor, dacă știu pe ce să mizeze regizorii și actorii, atunci cu siguranță va fi un serial de succes. În caz contrar, o dezamăgire de zile mari!

UTAP

În regia lui Philip Abraham, cu Arnold Schwarzenegger și Monica Barbaro, UTAP se dovedește a fi, fără niciun dubiu, unul dintre cele mai așteptate seriale 2023. De ce? Pentru că distribuția este excelentă, iar povestea pare să promită multă: serialul va fi despre un tată și o fiică care au în esență o relație clasică. În schimb, lucrurile se schimbă atunci când ea află că tatăl ei lucrează pentru CIA – cu toate acestea, încetul cu încetul, reușește să dezlege misterul din spatele relației lor ciudate. Skydance Television este una dintre companiile de producție din spatele serialului UTAP, care se va axa pe aventurile de spionaj global cărora, evident, Schwarzenegger, le va fi principalul martor. Abia așteptăm să vedem ce au reușit producătorii să facă!

Actori UTAP
UTAP, cu Arnold Schwarzenegger. Sursa: What’s on Netflix

Tiny Beautiful Things

Serialul va fi o adaptare a unei colecții de eseuri bestseller, creat de Liz Tigelaar și inegalabila Reese Witherspoon (care a produs și jucat și în Little Fires), alături de Laura Dern. Se pare că Hulu chiar are succes major când vine vorba de filme inspirate din cărți, sau seriale. Little Fires Everywhere, de exemplu, a fost cea mai vizionată dramă de pe această platformă, iar adaptarea romanului lui Liane Moriarty, Nine Perfect Strangers, a petrecut cinci săptămâni în top 10 cele mai vizionate seriale. Colaborarea dintre Tigelaar și Reese Whiterspoon sigur va aduce un nou succes și acestui film, transformându-l într-un adevărat candidat de top.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Un prequel al senzaționalului succes Bridgerton, Queen Charlote: A Bridgerton Story sigur va încerca să transforme un serial de succes într-o franciză autohtonă (ceva ce, în orice caz, chiar lipsește de pe Netflix). Deși nu credem că serialul va atinge culmile audienței pe care le-a avut Bridgerton, măcar putem lua în calcul că producătoarea Shonda Rhimes își asumă o parte din implicarea în producția acestui prequel. Prin urmare, cine știe, poate chiar se va dovedi un serial de succes și, încet dar sigur, va da startul unui nou timp de producții cinematografice. În aceste momente, nu putem decât să așteptăm și să vedem cum au fost puse la punct toate variabilele. Nu știm care este data oficială de lansare, dar cu siguranță vom actualiza acest articol pe măsură ce informațiile vor fi disponibile în mediul online.

Queen Charlotte: A Bridgerton Story

Acestea sunt 15 seriale care urmează să apară în 2023. Bineînțeles, lista este mai lungă, dar am încercat să ne axăm pe titluri mai puțin cunoscute dar care, după părerea noastră, merită. După cum am spus, vor apărea și noi sezoane ale serialelor pe care le știm deja, cum ar fi Never Have I Ever, Elita, The Sandman, și multe altele. Dacă știi alte titluri de seriale 2023 care vor apărea, atunci nu ezita să ni le transmiți în secțiunea de comentarii.

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.