Free cookie consent management tool by TermsFeed

Acest articol te va întâmpina cu recomandări de seriale spaniole, în primul rând pentru că, cel puțin în ultima vreme, cinematografia spaniolă a cunoscut o mare popularizare în rândul cinefililor. Mai ales când vine vorba de filme și seriale thriller, care să te țină în suspans încă de la primul minut și care să te facă să vrei și mai mult. În trecut, când spuneai „seriale spaniole” spuneai, implicit, „telenovele”, însă lucrurile s-au mai schimbat între timp. Chiar și acum, spaniolii ies în evidență în special cu acest gen de seriale (urmate, îndeaproape, de serialele turcești), dar se pare că fac o treabă demnă de menționat și când vine vorba de alte genuri. În orice caz, putem aprecia un serial bun, indiferent de originea acestuia – chiar dacă, spre exemplu, multe persoane pot avea „o problemă” cu faptul că actorii vorbesc o altă limbă în afară de engleză. Nu este o situație ce nu poate fi justificată, întrucât depinde de preferințele fiecăruia. Însă noi v-am putea spune fără nicio reținere faptul că, dacă mizați acest motiv, s-ar putea să pierdeți foarte multe filme, seriale bune, care ar fi meritat mult mai multă atenție. Oricum, fiecare este liber să aleagă ce seriale și filme îi sunt pe plac – catalogul de selecție este complex!

Descoperă 15 seriale spaniole pe care merită să le vezi!

Haosul din urma ta (2020)

Începem această listă de recomandări de seriale spaniole cu El desorden que dejas, care de fapt este o miniserie de doar opt episoade, inspirată din romanul omonim scris de Carlos Montero (creatorul serialului), apărut și la noi la Editura Univers. Serialul urmărește povestea lui Raquel (rolul său este jucat de Inma Cuesta), profesoară de literatură care ajunge să predea în orașul în care soțul ei s-a născut: în același timp, ea oferă o a doua șansă căsniciei sale. Însă, nu știe că, de fapt, ea va suplini locul unei alte profesoare care s-a sinucis. Pe măsură ce acțiunea înaintează, ne dăm rapid seama că lucruri bizare încep să se întâmple – mesaje de amenințare, abuzuri, hărțuiri, și soțul ei ascunde, de fapt, un secret întunecat.

Haosul din urma ta, Trailer Netflix

Centralistele (2017)

Las chicas del cable este unul dintre acele seriale spaniole care pur și simplu te va prinde de la primul minut. Cu o distribuție excelentă, în care întâlnim actori din alte filme și seriale spaniole de renume, urmărește povestea lui Alba care, încercând să scape de demonii trecutului, găsește o slujbă drept centralistă în Madridul anului 1928, luându-și o identitate falsă. Cu toate acestea, își va da seama că a scăpa și fugi de trecut este mult mai greu decât ar fi crezut, întrucât el este cel care îți creează viitorul: fie că vorbim despre prieteni, iubiri, sentimente. Încercând să facă pace cu „ceea ce a fost”, Alba va avea de înfruntat tot felul de piedici, dar nu se va da deoparte din a-și găsi liniștea. Un serial extraordinar de bun pe care cu încredere îl recomandăm, pentru că dincolo de poveste, este inspirat din fapte reale.

Centralistele, Trailer Netflix

Regina Sudului (2016)

La Reina del Sur este un serial inspirat din romanul lui Arturo Pérez-Reverte, care urmărește o poveste despre putere, curaj, a Teresei Mendoza (Alice Braga), nevoită să fugă drept refugiată în America, după ce prietenul ei, traficant de substanțe ilicite, este ucis în Mexic. În acest proces ea va face echipă cu o figură improbabilă din propriul ei trecut, pentru a-l doborî pe cel care nu doar că i-a ucis prietenul, dar a făcut-o și să fugă din țară: liderul rețelei de trafic. Deloc nu are să îi fie ușor, însă Teresa Mendoza are tot ce îi trebuie pentru a deveni noua reina del sur, mai ales că este mânată de dorința și pofta de răzbunare. Nouă ne-a plăcut extraordinar de mult, deci nu am fi putut să nu-l menționăm în top seriale spaniole.

Regina Sudului, Trailer sezonul 3

Vizavi (2015)

Cu Alba Flores, Najwa Nimri, Maggie Civantos, Vis a vis este serialul pe care trebuie acum să îl vezi. Nici nu mai are nevoie de descriere, fiindcă este un serial cu de toate: thriller, dramă, și mai ales personaje geniale. Emoționant, plin de acțiune, cu fire narative complexe, tensiune, dar și povești de dragoste, Vis a vis te va prinde de la primul minut și, sincer, nici nu vei ști cum ai ajuns, în cele din urmă, la ultimul sezon. Totul începe când Macarena Ferreiro, îndrăgostită de șeful ei, ajunge să fie manipulată de acesta, iar apoi se trezește la închisoare, fiind acuzată, iar aici își dă seama că închisoarea Cruz del Sur o va transforma în totalitate. Ceea ce se întâmplă, însă până acolo are multe lupte de dus: relațiile complicate dintre deținute. Un serial care, fără doar și poate, este unul dintre cele mai bune seriale spaniole.

Vizavi, Trailer sezonul 4

Dorință întunecată (2020)

Oscuro deseo este un alt serial care a intrat în atenția telespectatorilor. Motivul? Este un thriller cum rar îți este dat să vezi, în regia lui Leticia López Margalli, cu renumita Maite Perroni, Erik Hayser și Jorge Poza în distribuția principală, care urmărește povestea Almei, femeie căsătorită ce petrece un weekend departe de casă. În căutarea pasiunii și a flăcării stinse, această aventură se termină cu o tragedie – iar asta o determină să pună la îndoială așa-zisul „adevăr”, tot ce are impresia că știe despre cei apropiați. Un thriller bun este unul care se termină într-un mod total neașteptat, exact cum se întâmplă și cu titlul de față. Dincolo de numeroasele întorsături și alte situații tensionate, Oscuro deseo îți va oferi o porție zdravănă de întrebări și confuzie.

Dorință întunecată, Trailer sezonul 2

Cineva trebuie să moară (2020)

Alguien tiene que morir are doar 3 episoade, fiind serialul cel mai potrivit pentru cinefilii care nu prea au răbdare. În regia lui Manolo Caro, avându-i în distribuția principală pe actorii Cecilia Suárez, Ernesto Alterio și Sepitzer Alejandro, totul începe atunci când un tânăr băiat este nevoit să se întoarcă, la cerere părinților, înapoi în Spania, pentru a-și întâlni logodnica. Însă el nu se va întoarce singur, ci însoțit de Lazaro, un dansator misterios de balet. Încetul cu încetul, toate tensiunile încep să se facă resimțite, mai ales atunci când mici secrete încep să iasă la iveală și, în astfel de circumstanțe, este evident că lucrurile nu se vor termina cu bine. Cineva trebuie să moară este un serial care te fierbe la foc mic, dar care are un sfârșit neașteptat de tensionat!

Cineva trebuie să moară, Trailer Netflix

Elita (2018)

Mai are Élite nevoie de vreo descriere? Noi credem că nu, iar acest lucru este justificabil înainte de toate pentru că serialul a ajuns deja la sezonul 6. Cu o distribuție excelentă, acesta este unul dintre cele mai populare seriale spaniole și are tot dreptul: situații neașteptate, mister, crime și multă tensiune. Abordări multilaterale ale anumitor subiecte sensibile, cum ar fi cele referitoare la abuz, hărțuire, orientare sexuală, diferențe sociale. Chiar este un serial care, chiar dacă începe tot mai mult să fie redundant, întotdeauna va prinde la public. Este de așteptat ca sezonul care urmează să apară să fie, în cele din urmă, ultimul sezon al serialului.

Elita, Trailer oficial Netflix

Fabrica de bani (2017)

La casa de papel (Money Heist) împarte cinefilii în două categorii: cei care au văzut deja acest serial, și îl iubesc și adoră, și cei care nu l-au văzut încă, dar care îl vor iubi și adora. Pentru că nu doar că s-a creat un marketing extraordinar în jurul acestui titlu, dar popularitatea este, fără niciun dubiu, binemeritată. Cu o distribuție de excepție (Alba Flores, Esther Acebo, Peros Luka și Najwa Nimri, Úrsula Corberó, Álvaro Morte, Itziar Ituño și mulți alții), serialul urmărește o poveste genială: încercarea unui grup neobișnuit și efervescent de a pune la unul dintre jafurile cele mai mari din istoria Spaniei – sustragerea a 2,4 miliarde de euro din locația care este pusă sub maximă siguranță – Monetăria Regală a Spaniei. Însă, normal, nu le va fi chiar atât de ușor.

Fabrica de bani, Trailer oficial Netflix

Cea mai lungă noapte (2022)

La noche más larga este un alt serial de care te vei apuca și pe care nu îl vei putea lăsa până nu vei vedea și ultimul episod. Din păcate, este miniserie, dar ne așteptăm să apară și un al doilea sezon din Cea mai lungă noapte, pentru că încă avem nevoie de răspunsuri. Totul începe atunci când un criminal în serie este prins și adus la o închisoare psihiatrică, însă, în scurt timp, totul este pus sub asediu de un grup bizar care vor să îl scoată din închisoare pe acest criminal. Partea bizară este că nici măcar ei nu știu de ce au această misiune. Pe măsură ce acțiunea evoluează și lucrurile încep să se lege, ne dăm seama că nimic nu este ceea ce pare, și nici personajele care părea că sunt de încredere nu merită acest lucrul. O mulțime de întorsături de situație și, în cele din urmă, o concluzie halucinantă. Merită fiecare minut!

Cea mai lungă noapte, Trailer oficial

Toy Boy (2019)

Hugo Beltrán (Jesús Mosquera) este un stripper tânăr, frumos, lipsit de griji, dar care într-o zi se trezește alături de un cadavru ars – după o noapte de petreceri și excese. Află că este vorba de cadavrul soției sale, apoi este declarat vinovat și condamnat la 15 ani de închisoare. Deși el nu își amintește nimic din acea seară, știe că nu este vinovat, ci victima unei înscenări. Câțiva ani mai târziu, primește vizita Trianei Marín (María Pedraza), o avocată care se oferă să îl ajute să-și dovedească nevinovăția, redeschizând cazul. Hugo acceptă și este eliberat din închisoare, urmând să fie judecat în cadrul unui nou proces. Între eliberarea lui Hugo și noul proces, ei doi vor trebui să refacă drumul întâmplărilor: mai ușor de zis, decât de făcut, din cauza faptului că amândoi sunt extrem de diferiți: Triana este responsabilă, în timp ce Hugo caută răzbunare, și vrea să verse sânge. Unul dintre acele seriale spaniole care te țin în tensiune episod cu episod.

Serial spanion Toy Boy
Foto serial Toy Boy. Sursa: Gizmo

Narcos (2015)

Unul dintre numeroasele seriale spaniole care au făcut înconjurul lumii: Narcos, care urmărește povestea reală a modului în care s-au dezvoltat și extins cartelurile de substanțe ilicite în toată lumea, și a eforturilor depuse de forțele de ordine pentru a le face față în lupte și conflicte dintre cele mai violente, brutale și sângeroase. Evident, povestea se concentrează în jurul celebrului „rege columbian al cocainei”, Pablo Escobar (Wagner Moura) și a lui Steve Murphy, rolul său fiind interpretat de Holbrook, un agent al DEA trimis în Columbia în cadrul unei misiuni pentru capturarea și, în cele din urmă, uciderea lui Pablo Escobar.

Narcos, Trailer Netflix

El Señor de los Cielos (2013)

Un alt serial extraordinar este Stăpânul Cerului, care urmărește viața lui Amado Carrillo Fuentes și întâmplările care l-au definit. Fuentes a fost unul dintre cei mai puternici și influenți traficanți de substanțe ilicite a vremurilor sale, devenit ulterior șeful cartelului din Juárez. În anii ’90, el a fost poreclit așa pentru că folosea o flotă mare de avioane pentru a transporta drogurile, și, de asemenea, era cunoscut pentru că a spălat peste 200 de milioane de dolari prin Columbia pentru a-și finanța uriașa flotă de transport. Un serial care nu are nevoie de descriere și care, deosebit de complex, îți va oferi povești dintre cele mai interesante, pline de acțiune, tensiune, cu o doză de emoție și romance. Ingredientele perfecte pentru un serial cu de toate!

El Señor de los Cielos, Trailer oficial

Cine a ucis-o pe Sara? (2021)

Dacă ești în căutarea unui serial cu crime, detectivi, situații neașteptate și multă, multă tensiune și spaimă, atunci ¿Quién Mató a Sara? este titlul pe care îl cauți. Un thriller deosebit de bun în care nimic nu este ceea ce pare și, la un moment dat, nici măcar nu știi ce să mai crezi. Succesul serialului și popularitatea sa sunt confirmate de faptul că, cel puțin până acum are 3 sezoane și ne așteptăm să mai apară cel puțin unul. Vi-l recomandăm cu cea mai mare încredere, deoarece are tot ce îi trebuie pentru a vă prinde de la bun început și a vă ține captivi în poveste.

Trailer Netflix – Cine a ucis-o pe Sara?

El Chapo (2017)

El Chapo, „baronul drogurilor”, își are propriul serial, în această producție care urmărește viața sa, o privire atentă și profundă asupra celui care a stat la putere mai bine de 25 de ani. El Chapo, de la începuturile sale din anii 1980, când lucra pentru Cartelul din Guadalajara, până a ajuns la putere, în anii ’90, drept șef al Cartelului Sinaloa, și până la căderea sa finală din 2016. Dacă vă interesează subiectul, există și un documentar pe Netflix, un episod într-o antologie numită Cei mai căutați infractori (2020). Povestea are tot ce îi trebuie, tensiune, acțiune, dramă, dar și numeroase situații neașteptate care dau peste cap povestea. Pe scurt, merită fiecare minut și nu vă va dezamăgi, mai ales dacă sunteți fani ai acestui gen de seriale.

El Chapo, Trailer sezonul 2

30 de arginți (2020)

Serialul 30 Monedas intră într-un alt registru: cel al serialelor horror. Părintele Vergara, boxer, exorcist și fost pușcăriaș, este exilat de biserică pentru a sluji într-un oraș izolat din Spania. Dar pe măsură ce trecutul și vechii săi dușmani se întorc să-l bântuie, lucruri din ce în ce mai ciudate încep să aibă loc acolo unde a ajuns. Se formează un grup improbabil, în timp ce primarul Paco și medicul veterinar local, Elena, caută adevărul. Realitatea este distorsionată de o monedă ce nu doar că este bizară, dar este și blestemată – epicentrul unei conspirații globale de proporții inimaginabile. Un serial spaniol care, deși abordează un alt registru cinematografic, este făcut cu foarte multă atenție la detalii și are o intrigă spectaculoasă.

30 de arginți, Trailer HBO

Acestea sunt 15 seriale spaniole pe care vi le recomandăm cu mare încredere. Multe dintre ele se regăsesc și pe platforma de streaming Netflix, deoarece am încercat să vă recomandăm mai multe seriale care sunt disponibile și acolo. Dacă ai și alte recomandări, le așteptăm cu interes în secțiunea de comentarii. Știm că lista de mai sus nu este exhaustivă, și nici nu ne-am propus să fie, întrucât multe alte seriale spaniole ar fi putut face parte din ea. Sperăm că articolul nostru s-a dovedit a fi util și ai reușit să găsești măcar un serial care să îți fie pe plac. Vizionare plăcută!

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.