Free cookie consent management tool by TermsFeed

Este absolut normal să te întrebi când apare sezonul 2 din Cea mai lungă noapte, din moment ce sezonul 1 s-a terminat într-un mod atât de brusc, fără a răspunde la numeroasele întrebări pe care ni le-am pus de-a lungul celor șase episoade: principala fiind, evident, de ce Simón Lago (interpretat de către Luis Callejo), un notoriu criminal în serie, în sfârșit prins, încearcă să fie scos din închisoarea psihiatrică de către o echipă de polițiști care o iau cu asediu exact în seara în care acesta este adus acolo? Din aceste motive, chiar credem că va exista un al doilea sezon al serialului, întrucât lucrurile nu au cum să rămână în aer. Avem nevoie de răspunsuri, iar Netflix trebuie să ni le dea! Este de apreciat faptul că, în ultimii ani, Netflix a adăugat tot mai mult conținut spaniol pe platformă – cel puțin după părerea mea, spaniolii fac o treabă extraordinară când vine vorba de filme și seriale, în special din genul thriller. Cea mai lungă noapte, de altfel, este un thriller excelent, creat de către Víctor Sierra și Xosé Morais, care are întorsături de situație dintre cele mai neașteptate. Chiar merită luat în considerare dacă ești în căutarea unui serial care să te țină în tensiune de la primul până la ultimul episod!

Despre ce este sezonul 1 din serialul Cea mai lungă noapte?

Sezonul 1 din Cea mai lungă noapte (La noche más larga, în original, sau The Longest Night, în engleză) este un thriller palpitant al cărei acțiune se petrece într-o închisoare psihiatrică, fiind regizat de către Óscar Pedraza și Moisés Ramos, ale cărui filmări au început în anul 2021, în locații din Aranjuez și Madrid. Nu doar că este extrem de bine făcut, cu o intrigă dezvoltată cum nu se poate mai bine, dar are și personaje convingătoare, acțiunea fiind plină de tensiune și întorsături de situație (așa cum ar trebui să fie un thriller serios). În esență, este vorba despre faptul că, în sfârșit, Simón Lago, un criminal în serie care a ucis peste zece femei, este adus în această închisoare. Însă, la scurt timp după ce ajunge acolo, închisoarea este asediată de o echipă de oameni care se dovedesc a fi polițiști – legăturile telefonice sunt tăiate, luminile oprite. Cei din închisoare – printre care se numără atât deținuți, cât și bolnavi psihici, medici și personal polițist, se baricadează înăuntru așteptând ca ușa de la intrare să fie dărâmată, iar atacatorii să pătrundă în închisoare.

Totuși, aceștia sunt dispuși să nu omoare pe nimeni, dar doar dacă Simón Lago le este predat înainte de a pătrunde în închisoare. Hugo Roca (interpretat de către Alberto Ammann), directorul închisorii, rămâne fidel valorilor sale: deținuții nu trebuie eliberați. Însă lucrurile iau o întorsătură neașteptată în momentul în care fiica sa este răpită, iar dacă Simón Lago nu va efectua un anumit apel la ora douăsprezece noaptea, atunci răpitorii o vor ucide. Ar fi multe de spus, însă nu pot decât să menționez că este un serial demențial, care de-a lungul a celor șase episoade se joacă atât cu mintea ta, cât și așteptările tale: personaje care se dovedesc a fi orice altceva decât ceea ce păreau, intrigi dintre cele mai bizare, dar și situații din închisoare care pun tensiune atât pe umerii deținuților, cât și pe cei ai polițiștilor și chiar atacatorilor. Ritmul, modul în care joacă actorii, acțiunea, intriga, replicile personajelor și modul în care sunt tratate anumite idei (afecțiunile psihice, răpirea, sacrificiul profesional făcut în detrimentul vieții personale), plus faptul că se termină într-un mod brusc – toate acestea dau undă verde apariției sezonului 2 din Cea mai lungă noapte.

Foto mascați The longest night
Foto grup de mascați, The Longest Night, sezonul 1

Când apare sezonul 2 din Cea mai lungă noapte?

Serialul și-a câștigat foarte rapid un public pasionat, ceea ce este firesc: e bun de tot. Totuși, dacă te întrebi când apare Cea mai lungă noapte sezonul 2, atunci ar trebui să știi că, din păcate, nu există (încă) vreun anunț oficial. Ce-i drept, primul sezon a fost lansat luna trecută, pe data de 8, deci trebuie să mai avem ceva răbdare pentru afla dacă, într-adevăr, va exista și un alt sezon. Cu toate acestea, suntem destul de siguri de faptul că acesta va exista – serialul chiar se termină într-un mod mult prea brusc, astfel încât nu apuci să-ți răspunzi la toate întrebările pe care ți le-ai pus de-a lungul celor șase episoade. Nu știm care-i faza cu Simón Lago, nu știm de ce echipa de polițiști încearcă să-l scoată de acolo și cine, de fapt, dirijează toate „jocurile de culise”. De altfel, chiar se subînțelege faptul că mulți din echipa de atacatori ai închisorii au fost obligați (fie prin șantaj, fie prin amenințare) să ia parte la misiune, între ei aflându-se și persoane care, de fapt, au cu totul alte interese. Nu ne rămâne decât să așteptăm și să vedem care va fi data de lansare Cea mai lungă noapte sezonul 2 – după părerea noastră, acesta ar putea fi lansat undeva pe la jumătatea anului viitor, 2023.

Există un trailer pentru Cea mai lungă noapte sezonul 2?

Cum nu există nici măcar o dată oficială a lansării, din păcate nu avem niciun un trailer pentru sezonul 2 al serialului. În orice caz, ne așteptăm ca acesta să apară nu doar după ce data de lansare va fi anunțată, ci și cu câteva săptămâni înainte ca sezonul să apară pe Netflix. După părerea noastră, nici nu este necesar un trailer, deoarece dacă vei urmări în totalitate primul sezon, atunci vei aștepta cu nerăbdare să vezi ce se va întâmpla în al doilea. Uneori, un trailer poate chiar să-ți dea spoilere care, bineînțeles, sunt de evitat. Cu toate acestea, când va exista un trailer pentru Cea mai lungă noapte sezonul 2, cu siguranță vom actualiza acest articol. De altfel, chiar nu ne așteptăm să vedem imagini ale viitorului sezon cel puțin până la începutul anului 2023.

The Longest Night, sezonul 1, trailer oficial – YouTube

Care va fi posibila poveste din Cea mai lungă noapte sezonul 2?

După cum probabil știi, este foarte greu să-ți dai seama cine este antagonistul și cine este protagonistul primului sezon. La finalul acestuia, știm că Hugo face tot posibilul să  salveze închisoarea Monte Baruca, reușind totuși să-i telefoneze pe răpitorii Laurei, fiica sa, Rosa și Andrés. Astfel, aceasta nu este ucisă, însă stresul provocat de situația în care se află îi declanșează problemele cardiace (din perspectivă ulterioară, vedem cum Hugo află că aceasta a murit). În plus, Lennon (José Luis García Pérez) îl confruntă pe Hugo pe acoperiș, iar aceștia se luptă până când Hugo îl oprește spunându-i că a sunat la poliție. Alegerea, în schimb, se dovedește a fi una cu impact răsunător: să facă o înțelegere cu echipa de atacatori (polițiști), astfel încât să „mascheze situația”, sau să rămână și să lupte alături de polițiștii aflați pe drum. Discutând despre toate acestea, Lennon și Hugo își dau seama că, de fapt, cineva l-a ajutat pe Simon din exterior, manipulându-i, de la distanță, pe amândoi.

În final, ni se arată o fotografie din casa Rosei, în care apar atât ea, soțul ei, cât și Hugo, alături de bărbatul misterios care, din umbră, pare să conducă toată această acțiune – ceea ce sugerează, așadar, că atacatorii nu sunt chiar atât de necunoscuți pentru Hugo, directorul închisorii, iar toate deciziile sale au fost făcute într-un mod mult prea bizar pentru a fi justificabile. Așadar, sezonul al doilea ar putea continua acest mister, dovedindu-ne faptul că ceea ce bănuiam sau speculam era departe de a fi adevărat. Evident, vrem răspunsuri în ceea ce privește de ce toți vor să salveze un macabru criminal în serie din a fi închis pe viață. Sezonul doi ar trebui să rezolve toate aceste mistere care au stârnit o groază de întrebări din partea telespectatorilor, plus că ar putea exista și o mulțime de alte intrigi care pot fi dezvoltate.

Cine va juca în Cea mai lungă noapte sezonul 2?

În ceea ce privește distribuția celui de-al doilea sezon, cum foarte puține „personaje importante” au murit, este clar că intriga va fi dezvoltată tot cu ajutorul celor pe care le cunoaștem: Alberto Amman (Narcos: Mexico) în rolul lui Hugo Roca, directorul închisorii, Luis Vallejo în rolul criminalului Simón Lago, Maria Caballero (The Girl în The Mirror) în rolul Laurei, José Luis García Pérez în rolul lui Lennon, Xabier Deive în rolul lui Bastos și Bárbara Goenaga în rolul doctorului Elisei Montero. De asemenea, în distribuție mai putem enumera și actorii care interpretează deținuții și celelalte persoane cu afecțiuni psihice, însă aceștia nu joacă un rol prea important în acțiune. Totuși, ajută mult la dinamizarea și dezvoltarea complotului, însă, după cum ne așteptăm, vom fi cam aceiași din primul sezon. De asemenea, ne așteptăm să vedem și fețe noi. Un membru al distribuției care cu siguranță nu se va întoarce este Sabela Arán (care o interpreta pe polițista Macarena Montes), deoarece, cel mai probabil, a murit după ce a fost aruncată de pe acoperiș de către Hugo.

Distribuție The Longest Night
Foto – Parte din distribuția serialului Cea mai lungă noapte, sezonul 1

Unde voi putea vedea sezonul 2 din Cea mai lungă noapte?

Deoarece primul sezon a fost lansat pe Netflix, atunci cu siguranță al doilea va putea fi vizionat pe aceeași platformă de streaming. Ne așteptăm să aibă tot șase episoade – ceea ce nu-i puțin pentru că, după cum ai observat, în primul sezon care a avut același număr de episoade s-au întâmplat extraordinar de multe.

Așadar, fiind absolut siguri că va exista Cea mai lungă noapte sezonul 2 (bazându-ne pe recenzii, feedback-ul telespectatorilor și faptul că ar fi destul de nepotrivit ca Netflix să nu continue o poveste pe cât de bună, pe atât de confuză), fiind imperativ ca toate aceste lucruri să fie rezolvate, este posibil să vedem sezonul 2 din The Longest Night apărând undeva pe la mijlocul anului viitor: rămân încă multe povești de spus, deoarece acest serial este fascinant de la început până la sfârșit, fiecare nou episod din cele șase adăugând un alt „substrat” situației deja confuze și ciudate. Sperăm doar ca acest lucru să se întâmple cât mai curând. Tu ce părere ai? Ai văzut serialul? De asemenea, ce alte seriale și mini-serii spaniole ne recomanzi? Așteptăm răspunsurile tale în secțiunea de comentarii.

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.