Free cookie consent management tool by TermsFeed

Te întrebi când apare Fauda sezonul 5? Este absolut firesc, din moment ce acest serial a reușit să ne convingă de la primul episod că merită toată atenția noastră. După aproximativ doi ani de așteptare, sezonul 4 a apărut pe 20 ianuarie 2023, continuând să spună o poveste dinamică, dar și plină de emoție și acțiune, în care Lioz Raz și Avi Issacharoff fac interesul principal. De fapt, Fauda nu este iubit doar de fani – chiar dacă la început a creat și numeroase controverse –, dar este apreciat și de critici. A câștigat premiul pentru cel mai bun serial dramatic, din punctul de vedere al Academiei Israeliene de Film. Cu numeroase premii în palmares, Fauda a ajuns rapid să fie considerat poate unul dintre cele mai bune seriale de acțiune și dramă, iar asta îi asigură un loc binemeritat în topul preferințelor telespectatorilor. Cu toate acestea, va exista sezonul 5 din Fauda? Este Netflix mulțumit de statisticile pe care le are serialul până în momentul de față astfel încât să dea undă verde unui alt sezon? Creatorii serialului au declarat că sunt extrem de uimiți de faptul că, după atâția ani, Fauda reușește să stârnească reacții pozitive din partea celor care urmăresc serialul. Scenaristul serialului Lior Raz a declarat faptul că ar trebui să așteptăm, însă posibilitatea extinderii cu un nou sezon este încă în discuții. 

Mai mult decât atât, el a dat de înțeles faptul că ar vrea să creeze și altele, dar mai are și un alt proiect în minte – acela de a crea un film Fauda. „Ne gândim foarte serios să dezvoltăm poate și un film”, a declarat el în cadrul unui eveniment caritabil. „În ceea ce privește posibilitatea a mai multe sezoane din serial, nu știm încă ce se va întâmpla, dar cu siguranță suntem deschiși”, a mai adăugat acesta. În momentul de față este, totuși, mult prea devreme pentru a putea traduce statisticile pe care le înregistrează serialul Fauda (numărul de ore vizionate, numărul zilelor și săptămânilor în care a rămas în topul preferințelor), și Netflix le verifică de obicei după o lună de la lansare. Cu toate acestea, creatorii ne spun că serialul se bucură de statistici încurajatoare, care ar da undă verde sezonului 5. „Fauda a fost unul dintre serialele numărul unu în Emiratele Arabe Unite, Liban, Siria, Iran, Bahrain, Qatar”, a declarat Lior Raz (actor și scenarist), iar „în urmă cu câteva săptămâni a apărut o fotografie uriașă cu mine pe prima pagină într-unul dintre cele mai mari ziare din Egipt (…). M-am îngrijorat crezând că sunt dat în urmărire generală, și de fapt a fost vorba despre modul în care serialul nostru reușește să schimbe percepția tinerilor asupra populației israeliene”. 

Fauda sezonul 5 – va exista o continuare?

Pe întreg mapamondul, fanii s-au declarat extrem de mulțumiți de sezonul actual al serialului. De asemenea, ei și-au exprimat și dorința ca serialul să aibă o continuare, deoarece încă nu au reușit să se sature de povestea soldatului israelian Doron, nici după aproximativ opt ani de la lansarea sa – 15 februarie 2015. Creat de Lior Raz și Avi Issacharoff, serialul a apărut pe Netflix pe data de 6 decembrie 2016, moment în care a atras numeroase critici (pozitive și negative) în ceea ce privește modul în care a fost livrată publicului tensiunea israeliano-palestiniană. Mulți consideră că Fauda duce la un cu totul alt nivel cinematografia israeliană, iar noi credem că de data aceasta chiar au reușit să dea lovitura cu un serial atât de bine gândit și pus la punct.

Chiar dacă atunci a atras numeroase reacții negative, serialul este extrem de bine cotat în momentul de față, atrăgând fani din întreaga lume. Prin urmare, chiar dacă încă nu există un anunț oficial ce dă undă verde pentru Fauda sezonul 5, datorită numărului enorm de fani, recenziilor pozitive, dar și a faptului că s-a aflat în topul preferințelor telespectatorilor în mai multe țări, ne așteptăm ca anunțul aferent reînnoirii să fie făcut undeva de-a lungul acestui an. Totuși, aici este vorba doar de speculații făcute pe baza popularității, nu de informații oficiale. Cu toate acestea, ne așteptăm ca povestea din Fauda să nu se oprească aici, ci să continue.

Cele 4 sezonale ale serialului Fauda, disponibile pe platforma Netflix

Când apare Fauda sezonul 5?

În primul rând, nu știm încă dacă va apărea. Totuși, dacă se va anunța reînnoirea în acest an, ar fi sigur faptul că Fauda sezonul 5 nu va apărea anul acesta, ci undeva pe la sfârșitul anului care urmează – dat fiind faptul că sezoanele anterioare au apărut, fiecare, undeva la o diferență de 2 ani unul de celălalt. Deși există dubii în privința reînnoirii, vom urmări cu atenție informațiile din mediul online, astfel încât să revenim cu detalii sigure. De asemenea, povestea încă mai are multe de spus și poate fi valorificată în extensie, așadar chiar suntem destul de siguri de faptul că va exista cel puțin încă un sezon al serialului.

Există vreun trailer pentru Fauda sezonul 5?

Dat fiind faptul că Fauda a apărut acum aproximativ 10 zile, plus că nici nu se știe dacă sezonul 5 va exista, în momentul de față nu există niciun trailer – sau măcar teaser trailer – oferit fanilor. Cu toate acestea, ne așteptăm ca el să apară cu câteva luni înainte de lansarea oficială, sau chiar în momentul anunțului oficial, a următorului sezon din Fauda. Imediat (și dacă) ce va fi oferit publicului, ne vom asigura că actualizăm acest articol, adăugându-l.

Fauda, Trailer sezonul 4

Care este distribuția pentru Fauda sezonul 5?

Bineînțeles, ne așteptăm ca distribuția principală să se reîntoarcă în serial, deoarece ei sunt cei care au pus baza poveștilor și au intrat în inimile fanilor. Prin urmare, actorul și scenaristul Lior Raz, care joacă rolul lui Doron Kavillio, sigur se va reîntoarce în poveste. De asemenea, Cohen Itzik (căpitanul Evoy), Neta Garty și Rona-Lee Shim’on (Gali, respectiv Nurit) ar trebui să facă din nou parte din poveste, alături de Boaz Konforty (Avichay). Alături de aceștia, în distribuție s-ar mai putea regăsi și următorii actori: Doron Ben-David (Hertzel ”Steve” Pinto), Shadi Mar’i (Walid El Abed), Tsahi Halevi (Naor), Idan Amedi (Sagi), Laëtitia Eïdo (în rolul lui Shirin El Abed). Evident, distribuției i s-ar putea alătura actori noi, care să ducă povestea și într-o direcție neașteptată, dar ne așteptăm ca principalii membri ai distribuției să rămână în acest serial epic, de acțiune și cu tentă thriller, care ne oferă și numeroase scene profunde și emoționante.

Actorii din serialul Fauda
Distribuția Serialului Fauda, sezonul 4. Imagine provenită: timesofisrael.com

Care va fi povestea din Fauda sezonul 5?

Serialul plin de suspans se concentrează în jurul soldatului israelian Doron Kavillio (Lior Raz) care alături de echipa sa încearcă să protejeze țara de atacuri teroriste și alte amenințări. După cum o spune descrierea serialului: „După ce a lucrat în Forțele de Apărare ale Israelului, Doron se retrage pentru a lucra în industria viticolă. Însă când află că un inamic pe care Doron credea că echipa sa l-a ucis este încă în viață și intenționează să participe la nunta fratelui său, se simte nevoit să se întoarcă înapoi în cadrul Forțelor de Apărare. Doron se întoarce în echipă cu scopul de a participa, în mod discret, la nuntă, însă când acoperirea echipei este detectată, planurile îi sunt date peste cap. Iar acest lucru dă startul unei serii de întâmplări dintre cele mai confuze și care determină echipa Forțelor de Apărare să se lanseze într-o vânătoare periculoasă de oameni, pentru a găsi și elimina principala țintă”. Cu toate acestea, Fauda este mai mult decât un serial de acțiune, polițist, cu nuanțe politice: dramatic, profund uman și emoționant, se potrivește mai multor gusturi și scapă de încadrarea riguroasă și limitantă într-un singur gen cinematografic.

Privitor la intriga pentru Fauda sezonul 5, încă nu știm prea multe, întrucât detaliile oficiale nu există. Cu toate acestea, acțiunea din al patrulea sezon încă poate fi mult dezvoltată, iar intriga poate fi explorată în mai multe direcții – mai multă acțiune, întâmplări din Cisiordania, dar și numeroase „intrigi secundare” care vor încerca să convingă fanii și telespectatorii de faptul că Fauda într-adevăr este un serial car emerită vizionat. Rețeaua de televiziune Yes din Israel este cea care difuzează serialul, iar fanii laudă în mod continuu nu doar intriga serialului, scenariul, ci și faptul că actorii au roluri extrem de bune, convingătoare, iar firele narative reușesc nu doar să se întrepătrundă armonios, ci și să livreze o poveste plină de suspans, dramă și acțiune.

Doi soldati înarmați urcă scările
Foto serial Fauda. Sursa imaginii: netflix.com

Unde pot urmări Fauda sezonul 5?

În momentul de față, celelalte 4 sezoane din Fauda pot fi urmărite pe platforma Netflix. Așadar, cu siguranță Fauda sezonul 5 va fi disponibil tot pe această platformă, atunci (și dacă) când va apărea. În Israel, serialul poate fi urmărit pe postul de televiziune Yes. 

Asta este tot ce știm până în momentul de față despre sezonul 5 din Fauda. Informațiile pe care le-ai citit în acest articol au caracter pur speculativ și se bazează în primul rând pe faptul că, de obicei, Netflix are tendința de a reînnoi seriale care se dovedesc a fi de succes. Serialul acesta are tot ce îi trebuie pentru a i se da undă verde unei continuări – se află în preferințele publicului și are numeroase recenzii pozitive atât din partea telespectatorilor, cât și din partea criticilor (a câștigat șase premii în domeniu). De asemenea, de îndată ce vom avea la dispoziție mai multe informații oficiale (inclusiv în ceea ce privește Fauda sezonul 5 data apariției, trailer, distribuție și poveste), ne vom asigura că le vom adăuga în acest articol, actualizându-l. Știm că aștepți și tu cu nerăbdare următorul sezon din acest serial deosebit de bun, motiv pentru care sperăm că vom avea informații (care să ne bucure) cât mai rapid în viitorul apropiat.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.