Free cookie consent management tool by TermsFeed

Suntem siguri că te întrebi când apare Unul dintre noi minte sezonul 3, pentru că sezonul 2, ce a apărut pe data de 15 noiembrie 2022, a reușit să ne pună mai multe întrebări decât răspunsurile oferite. Este normal, din moment ce acest serial cu adolescenți pe asta a mizat de-a lungul celor 2 sezoane – mister, întorsături de situație, tensiune și multe concluzii neașteptate. Serialul este inspirat din trilogia scrisă de autoarea Karen M. McManus, primele două fiind apărute și la noi, la Herg Benet. Cu toate acestea, în momentul de față sunt doar 2 sezoane apărute, și mai multă lume se întreabă dacă One Of Us Is Lying sezonul 3 urmează să apară. Cele două sezoane deja apărute s-au inspirat din primele cărți ale autoarei One of Us Is Lying și One of Us Is Next, chiar dacă bineînțeles că au fost adaptate pentru a se potrivi mult mai bine într-un serial. Totuși, în mare măsură dinamica a fost cam aceeași, cu mici schimbări care, în orice caz, nu sunt prea însemnate, dar nu respectă cu fidelitate absolută ceea ce și-a imaginat și scris Karen McManus, dar se pare că a fost de acord și nu a avut nicio problemă cu modificările aduse scenariului.

Unul dintre noi minte sezonul 3 – va apărea sau nu?

Fanii care au urmărit toate episoadele din cele două sezoane știu că acestea sunt pline de multe momente de tensiune suspans, ceea ce te incită să faci speculații privitoare la ce se va întâmpla în viitor, care este vinovatul și ce pune la cale Murder Club pentru a-l opri pe Simon. De altfel, sezonul cu numărul 2 s-a terminat într-un mod total neașteptat, și mulți ar fi crezut că răspunsul de care avem nevoie ne va fi oferit în One of Us Is Lying sezonul 3. Cu toate acestea, vestea pe care urmează să v-o dăm nu este prea încurajatoare: din păcate, Peacock a făcut anunțul pe care nu ni l-am fi dorit vreodată: One of Us Is Lying a fost anulat după doar două sezoane. Dat fiind acest lucru, nu va mai exista, cel puțin nu sub umbrela celor de la Peacock, vreun viitor pentru acest serial. Situația a stârnit numeroase reacții negative în mediul online, dar se pare că nimeni nu este îndeajuns de doritor să ia în considerare acest lucru. Nimănui cu siguranță nu îi este pe plac ca o poveste să se termine înainte de a oferi răspunsurile cuvenite. Totuși, se pare că astfel de lucruri se întâmplă și, din păcate, nu putem face nimic pentru a le evita – cel puțin nu după ce deciziile au fost deja luate.

One of Us Is Lying, trailerul sezonului 2

De ce a fost anulat Unul dintre noi minte sezonul 3?

Potrivit celor de la Deadline, se pare că serialul, deși a avut statistici pozitive și numeroși fani, tot nu a reușit să fie îndeajuns de bun pentru ca cei de la Peacock să poată justifica necesitatea de a investi în serial pentru un viitor sezon. Mai mult decât atât, se pare că serialul s-a bucurat de o audiență destul de bună (mult peste medie) la nivel mondial, și motivele propuse de cei de la Peacock sunt destul de greu de înțeles de către fani. Pe scurt, serialul a fost amânat brusc, și nimeni nu se aștepta la un astfel de „deznodământ”. De asemenea, lucrurile au fost și mai triste din prisma faptului că sezonul al doilea s-a terminat într-un mod extrem de neașteptat, care ar fi dat fără niciun dubiu undă verde pentru One of Us Is Lying sezonul 3.

De exemplu, în momentul de față, pe IMDb serialul are un rating mediu de 6,8 din aproximativ 12.000 de voturi, ceea ce este destul de bun, dat fiind numărul de persoane care i-au acordat un rating, precum și valoarea acestuia. Prin urmare, nu știm siguri care este adevăratul motiv care ar justifica anularea bruscă, dar știm că ne-am obișnuit ca aceste lucruri să se întâmple. Dovadă stă și anularea serialului 1899 care a fost în topul preferințelor pentru o perioadă mare de timp, însă cei care trag sforile s-au decis să-l anuleze fără a aduce justificări prea multe. Din păcate, astfel de situații sunt din ce în ce mai dese și descurajante, pentru că niciodată nu știi care poate fi viitorul unui serial care îți place atât de mult și se dovedește a avea un relativ succes.

Foto actori One of Us Is Lying Sezonul 2
Parte din actorii serialului „Unul dintre noi minte”, sezonul 2. Sursa foto: showbizjunkies.com

Ar putea prelua altcineva producția pentru Unul dintre noi minte sezonul 3?

După cum am afirmat, Peacock de la NBC Universal, cei care au creat serialul, au decis că cele două sezoane „au fost îndeajuns de bune și satisfăcătoare din punct de vedere al creativității și poveștii, dar pur și simplu nu au găsit audiența necesară pentru a justifica crearea a mai multe sezoane”. Așadar, acest lucru ar putea însemna faptul că One Of Us Is Lying nu se va întâmpla vreodată. Singura „soluție” ar fi ca drepturile pentru serial să fie cumpărate (sau preluate, atunci când vor expira) de către alți producători, dar această alternativă nu sunt prea probabilă. Totuși, nimic nu este imposibil, în special pentru că autoarea Karen M. McManus urmează să publice al treilea roman din serie (și ultimul) de-a lungul acestui an, undeva prin vară, conform postării de pe pagina personală de Instagram. Dacă se va bucura de vânzări mari și va ajunge rapid (așa cum s-a întâmplat și cu celelalte cărți din serie) în topul New York Times, producătorii își vor reconsidera ideea și vor produce și Unul dintre noi minte sezonul 3.

„TIME FOR A NEW GAME, BAYVIEW”

Erica Saleh, în rolul de producător executiv al serialului, se pare că n-a prevăzut faptul că acesta se va sfârși „prematur”, înainte de a duce povestea în direcția dorită. Conform unui interviu, ea a spus că: „Am pus la cale un mister foarte mare la finalul primului sezon, care i-a făcut pe fani să aștepte răspunsuri în cel de-al doilea sezon (…), doar pentru ca la finalul sezonului al doilea să existe și mai multe întrebări. Ce s-a întâmplat la absolvire? Ce știe Fiona despre Jake, dar și ce ar fi putut face Cole pentru a proteja acest secret? Cum se va sfârși perioada liceului pentru toți acești adolescenți?”, afirmațiile ei punând premise clare ale unui viitor sezon. „Cu siguranță cred că vom avea un nou mister și vom introduce mai multe elemente malefice la Bayview”, a mai explicat ea. „Ce rău profund se ascunde la suprafața Bayview-ului este ceva ce sunt foarte, foarte încântată să explorez în One Of Us Is Lying sezonul 3”.

La ce întrebări ar fi trebuit să răspundă Unul dintre noi minte sezonul 3?

Dacă ai văzut sezonul 2 în întregime, atunci știi că s-au întâmplat extrem de multe lucruri care, pur și simplu, pare că nu au sens pentru ceea ce ai fi crezut. Este normal, din moment ce Karen M. McManus este o autoare de cărți thriller extrem de bine cotată și apreciată – se joacă foarte bine cu mintea cititorului și îl face să creadă că știe cert anumite lucruri, iar apoi îi livrează tot la ce nu s-ar fi așteptat. ”Simon Says” ai aflat că este, de fapt, Fiona, noul personaj care a fost introdus în acest sezon, care era prietenă cu Jake înainte ca acesta să moară. Ea îi dezvăluie lui Cole (fratele lui Jake) un lucru, iar apoi aflăm că a murit. Scena finală este cea care ne face să ne punem cea mai mare întrebare: acea imagine cu festivitate de absolvire a liceului Bayview, unde pare că s-a întâmplat o crimă (sau ceva de acest gen). Dat fiind faptul că următorul roman din trilogie se numește One of Us Is Back, oare la ce s-ar putea referi? Cine este cel care „se va reîntoarce”? Ar putea fi cineva din trecut? Cineva despre care credem că a murit dar de fapt nu este așa? Din păcate, dat fiind faptul că a fost anulat, nu avem cum să știm.

Erica Saleh a afirmat următoarele, înainte de anunțul anulării serialului: „Deocamdată, speranța noastră ar fi să lucrăm până la acel flash-forward [cu scena de la balul absolvirii], pentru a avea premisele a ceea ce se întâmplă în ziua absolvirii – și să aflăm dacă acești adolescenți vor ieși întregi din liceu (…). Este puțin cam devreme să spunem cu certitudine cum se va desfășura și viitorul sezon. Îmi place ideea că, în sezonul 1, flashback-urile au fost cu adevărat o parte destul de importantă a poveștii. În sezonul 2, suntem destul de mult în prezent pe tot parcursul acțiunii, așa că, din punct de vedere al temei, să lucrăm la un sezon în care avem ideea aceasta de flash-forwards mi se pare foarte interesant, o adevărată provocare. Dar toate acestea se vor concretiza dacă și când vom ajunge în camera celor care se ocupă de scenariul serialului”.

Se pare că acest „dacă” adus în discuție a avut un caracter de premoniție – din păcate, așa cum deja am afirmat, nu va exista Unul dintre noi minte sezonul 3, iar anunțul ne-a întristat, reușind să ne lase un gust amar din cauza faptului că ne despărțim de o poveste înainte a-i afla sfârșitul.

Share.
Avatar of Cioată Andrei

Pasionat de știință, literatură, tehnologie și scris, cinefil, în ultimii ani am publicat trei cărți de ficțiune, proză și poezie, și dețin un blog pe care postez recenzii de cărți. Îmi place să mă documentez în mod constant din toate domeniile, mergând pe ideea că într-o lume minimalistă, generaliștii întotdeauna vor triumfa. Internetul reprezintă o sursă infinită de informații – de aceea, a redacta articole nu reprezintă doar o activitate pe care o fac cu plăcere și seriozitate, ci și una datorită căreia reușesc, în mod constant, să-mi îmbunătățesc perspectiva asupra a ceea ce ne înconjoară și definește dinamica lumii în care trăim.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.