Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă tocmai ce ai termit primul sezon, există foarte mari șanse să te întrebi când apare 1899 sezonul 2. Netflix a cunoscut momente în care un serial într-o limbă străină, alta decât engleza, a apărut și „a aruncat totul în aer”. Știi despre ce vorbim: întâi a fost Dark, considerat unul dintre cele mai bune seriale din toate timpurile, apoi Squid Game, La casa de papel, și altele. La respectivul moment, toată lumea vorbea despre ele. Și chiar și acum, după ce a trecut ceva timp de când a apărut 1899, lumea încă vorbește despre acest serial. Pentru că este sinistru, bizar, genial, și dă cu tine de pământ, cum s-ar spune: cu o intrigă misterioasă, plasat într-un plan temporal extrem de neobișnuit, serialul se joacă, de la început până la sfârșit, cu mintea telespectatorilor. Așadar, nu este necesar să menționăm că s-a clasat pe locul întâi în top 10, și nu numai la noi, ci în țări din întreaga lume. Prin urmare, ar fi destul de neobișnuit să nu aibă o continuare, chiar dacă un anunț oficial nu a fost făcut – încă. Iată tot ce știm despre 1899 sezonul 2, inclusiv data lansării, distribuție, trailer și poveste.

Va exista 1899 sezonul 2?

Deși nu a fost confirmat încă acest lucru, primul sezon fiind lansat pe 17 noiembrie (așadar, nu a trecut nici măcar o lună de la lansare), știm că persoanele din spatele serialului (și cei care au creat Dark), Jantje Friese și Baran bo Odar sunt dornici de noi aventuri, explicând că „depinde de telespectatori” dacă vor obține un contract pentru mai multe sezoane. Invariabil, este evident că 1899 s-a dovedit a fi un serial popular (și încă este) în preferințele telespectatorilor. Așadar, încet și sigur, ne îndreptăm către momentul în care v-a fi făcut anunțul oficial conform căruia sezonul 2 are undă verde și urmează să fie produs. Sigur „ne vom îmbarca din nou” la bordul acelui vas bizar, fiindcă acest thriller-mistery supranatural încă așteaptă date și statistici, pentru a putea lua decizia cea mai potrivită – și aceea este, după părerea noastră, de a da acordul celor doi pentru noi alte sezoane.

Va exista 1899 sezonul 2?
Sursă fotografie: collider.com

Serialul a urcat rapid pe locul 1 încă de la lansare, unde a și petrecut destul de mult timp. 1899 ne este livrat de către creatorii serialului german Dark. Baran bo Odar și Jantje Friese au reușit, și de data aceasta, să creeze o poveste originală, autentică, misterioasă și bizară, cu elemente science-fiction, mult suspans, multă tensiune și dramă psihologică, pe alocuri horror și greu de urmărit. Cu o distribuție mare de personaje – și ele, la fel de ciudate – ale căror povești de viață sunt dezvăluite prin intermediul flashback-urilor, filmul capătă nuanțele unui clasic, iar marea răsturnare de situație de la finalul sezonului pur și simplu te face să te întrebi la ce te-ai uitat și cum de a fost posibil așa ceva fără să-ți dai seama măcar o clipă, și fără să te gândești măcar un minut la un astfel de scenariu. Așadar, avem nevoie de răspunsuri și de și mai mult 1899.

Când apare 1899 sezonul 2?

Reînnoirea serialului nici nu a fost confirmată încă, motiv pentru care nu avem de unde ști, cel puțin cu certitudine, acest lucru. Cu toate acestea, preconizăm noi, până la sfârșitul anului s-ar putea să nu apară, asta pentru că dinamica primului sezon a fost următoarea: filmarea celor opt episoade a durat 6 luni – din mai 2021, până în noiembrie 2021. Totuși, etapa de postproducție a fost una mult mai lungă, întrucât serialul a fost lansat pe Netflix pe 17 noiembrie, anul acesta. Prin urmare, dacă filmările și producția ar începe la începutul anului 2023, și ar dura tot 6 luni (deși este o aproximație foarte vagă), 1899 ar apărea undeva pe la mijlocul anului 2024. Însă, după cum am spus, sunt simple speculații, și nu ne putem baza pe faptul că timpul necesar filmărilor și etapei de postproducție va fi exact același.

Există vreun trailer 1899 sezonul 2?

Din păcate, nu există încă un trailer oficial al viitorului sezon, ceea ce este absolut normal. Nu avem anunțul privitor la reînnoirea serialului, nu avem o dată oficială de lansare și, implicit, nu au început filmările. În orice caz, un trailer oficial 1899 sezonul 2 s-ar putea să apară doar cu puțin timp înainte de lansarea propriu-zisă a sezonului, dar în niciun caz înainte de anunțarea datei oficiale de lansare. Poate vor fi puse la dispoziția fanilor poze și insight-uri din timpul filmărilor, dar nicidecum un trailer, cel puțin nu înainte de a ști când va apărea al doilea sezon. Totuși, vom urmări în mod constant detaliile din mediul online, astfel încât, de îndată ce va fi disponibil, să actualizăm articolul de față cu informațiile necesare.

1899 sezonul 2 Teorii, întrebări fără răspuns și multe altele!

Serialul 1899 a fost o producție extrem de costisitoare, care a folosit o tehnologie de ultimă oră supranumită ”The Volume”, iar dezvăluirea faptului că este serial predominant science-fiction cu siguranță „nu va tăia” din buget, ci îl va majora. De asemenea, s-ar putea ca etapa de după filmări, cea de postproducție, să dureze mult mai mult decât filmările în sine. Editarea, ajustarea și compilația, adăugarea efectelor speciale, tehnicile de imagine generată pe computer – toate acestea necesită timp, atenție, plus că știm cât de atenți sunt creatorii serialului la detalii, și cât de importante sunt, de fapt, detaliile într-un astfel de serial. Oricum, răbdarea este o virtute, iar în astfel de situații nu putem decât să fim răbdători: sigur va merita!

Cine va juca în 1899 sezonul 2?

Datorită naturii serialului și răsturnărilor de situații, a saltului în timp a primului sezon, putem presupune chiar și că personajele care au murit în primul sezon ar putea reveni în distribuția celui de-al doilea. Nu? Așadar, cel mai probabil îi vom reîntâlni pe majoritatea, printre care: Alexandre Willaume (Anker), Andreas Pietschmann în rolul lui Eyk Larsen, Aneurin Barnard în rolul lui Daniel Solace, Clara Rosager (Tove), Emily Beecham în rolul lui Maura Franklin Gabby Wong (Yuk Je), Isabella Wei (Ling Yi), Jonas Bloquet (Lucien), José Pimentão în rolul lui Ramiro, Lucas Lynggaard Tønnesen în rolul lui Krester, Maciej Musiał (Olek), Maria Erwolter (Iben), Mathilde Ollivier (Clémence), Miguel Bernardeau în rolul lui Ángel, Rosalie Craig (Virginia), Tino Mewes (Sebastian), Yann Gael (Jérôme). După cum am spus, având în vedere modul în care creatorii serialului 1899 s-au jucat cu timpul și cu realitatea de-a lungul episoadelor, oricare dintre principalii membri ai distribuției inițiale s-ar putea reîntoarce într-un viitor sezon, chiar și în situația în care personajele au murit.

Cine va juca în 1899 sezonul 2
Sursă fotografie: dmtalkies.com

De asemenea, este posibil să apară și alți membri ai distribuției și invitați, care apar mai ales în flashback-uri și alte momente în care timpul și realitatea sunt efectiv date peste cap: Alexandra Gottschlich în rolul Sarei Larsen, soția lui Eyk, Cloé Heinrich în rolul Ninei Larsen, fiica lui Eyk, Kaja Chan în rolul lui Mei Mei, prietena lui Ling Yi din Hong Kong. Am putea enumera și alți potențiali membri ai distribuției 1899 sezonul 2, dar Kerberos, să fim serioși, este o navă destul de mare, și nu chiar toți sunt atât de importanți. Probabil mulți s-au aruncat peste bord după ce au aflat care este, de fapt, toată treaba cu serialul! Ceea ce vă vom spune, totuși, este că mai apare un personaj spre finalul serialului, și acesta joacă un rol important în sezonul 2, după câte credem noi.

Este vorba despre Ciaran, fratele lui Maura, care se pare că este cel care deține controlul asupra experimentului Prometheus. În timp ce el se dovedește a fi responsabil de toate chinurile și situațiile prin care au trecut membrii distribuției primului sezon, rămâne de văzut „câtă putere” va avea la bordul navei spațiale 2099 în care ne-am aflat în ultimele momente ale serialului. Până acum, știm doar câteva lucruri despre el – de fapt, foarte puține, reprezentate doar de niște cuvinte care apar pe un ecran, aparent scrise de el în altă parte. Totuși, unde se află el? Pe navă? Unde este, de fapt, acest „în altă parte”? Nu ne mai rămâne decât să așteptăm, însă există foarte multe direcții de abordare pe care 1899 sezonul 2 le-ar putea avea.

Despre ce va fi 1899 sezonul 2?

Sezonul 2 al serialului 1899 ne așteptăm să reia ideea primului sezon, lăsată în aer la final – cel mai important lucru este, de fapt, faptul că am aflat că toată lumea de pe Kerberos nu se află, de fapt, la bordul unui vas cu aburi, în anul 1899, ci la bordul unei nave spațiale, prinsă într-o simulare. La sfârșit, tatăl Maurey, Henry, îi explică fiului ei, Elliot, că Maura a creat simularea pentru a-l ține în viață pe băiatul muribund. În cadrul lumii virtuale, ea și soțul ei, Daniel, ar putea continua să petreacă timp cu el. Iar ea a conceput simularea pentru ca și alții să se poată reîntâlni cu cei dragi care au decedat. Doar că Maura poate pune capăt acestei simulări, după cum îi explică tatăl ei, Henry, lui Elliot. Daniel a încercat să o trezească pentru a-i elibera pe toți ceilalți: astfel, începe să se joace cu arhitectura realității virtuale. Între timp, la bordul navei Kerberos, Maura crede că tatăl ei deține cheia realității virtuale. Însă modificările de cod ale lui Daniel ajung să dizolve lumea de pe Kerberos, ceea ce îi dă o nouă „portiță” de scăpare. De asemenea, el o informează că fratele ei dispărut, Ciaran, este adevăratul „creier” din lumea din afara realității virtuale, un lucru total neașteptat (pe lângă toate celelalte, de altfel).

Maura se trezește din simulare și îi descoperă pe pasageri dormind în capsule, iar acum se află în anul 2099. Pe ecran apare un mesaj de la Ciaran, care îi urează un sinistru „bun venit înapoi în realitate”. Sezonul 2 din 1899 va continua, probabil, să exploreze natura bizară a „irealității”, în timp ce se va axa, după cum ne-a obișnuit și de-a lungul primului sezon, pe numeroase alte teme sensibile – durerea, trauma, discriminarea, incluziunea, rasismul și conexiunea umană. Și ne mai așteptăm, de ce nu, ca acesta să fie intitulat 2099, raportându-ne la motivul pentru care primul sezon s-a chemat 1899 (anul în care are loc acțiunea). Dacă primul sezon a avut acțiunea plasată pe o navă maritimă, atunci s-ar putea ca al doilea sezon să se petreacă, poate în cea mai mare parte, la bordul navei spațiale dezvăluite la final. Dar, de ce nu, s-ar putea ca și acea navă spațială să se dovedească a fi, de fapt, o simulare. Și tot așa, și tot așa…

Creatorii serialului au declarat că au în minte o poveste care s-ar întinde pe trei sezoane, așadar nu doar unul sau două: „Sezonul întâi este despre stabilirea unei teme mari, a unui lucru mare, să zicem așa. Să vedem dacă va exista un al doilea sezon; ulterior, vom începe să ne jucăm cu acea temă, să-i dăm o altă formă, iar apoi să-i căutăm o rezolvare. Aceasta [rezolvarea], în mod ideal, va avea loc în al treilea sezon. Din nou, este, ca și Dark, o poveste menită să fie spusă de-a lungul a trei sezoane”. De asemenea, ei știu deja care ar trebui să fie concluzia tuturor celor trei potențiale sezoane: „Întotdeauna știm punctul final, știm încotro ne îndreptăm – știm finalul călătoriei, cea mai mare dezvăluire dintre toate”, a afirmat Friese. Dacă 1899 se dovedește a fi la fel de popular pe cât este și a fost Dark – măcar pe jumătate – atunci cu siguranță vor apărea și alte sezoane, nu doar un al doilea.

Câte sezoane va avea serialul 1899?

Serialul 1899 a dovedit faptul că creatorii Dark – Baran bo Odar și Jantje Friese – chiar nu și-au pierdut abilitatea de a crea o poveste încântător de complicată, bizară, întunecată și misterioasă. Sezonul 1 i-a avut în centru pe imigranții de pe o navă cu destinația America, călătorie destul de bizară din cauza unor evenimente de-a dreptul inexplicabile. Pe parcursul celor 8 episoade, serialul 1899 a spus o poveste despre dragoste și umanitate care a depășit barierele lingvistice, clasa socială, rasismul, pe fundalul unui mister metafizic existențial care, la sfârșit, s-a dovedit a fi ceva total neașteptat. Presupunând că Netflix este mulțumit de datele de audiență ale acestui serial, este planificat să mai fie lansate alte 2 sezoane. Sezonul 3 din Dark a fost absolut superb, parcă din alte lume, așa că această dinamică de abordare s-ar putea dovedi la fel de succes, nu? Cu toate acestea, serialul va trebuie să se ridice la așteptările celor de la Netflix (și chiar să le întreacă) pentru a putea avea undă verde, chiar dacă streamer-ul are tendința de a anula cele mai multe seriale după doar 2 sezoane. Așteptăm să vedem ce urmează, însă suntem încrezători.

Cam asta este tot ce știm despre 1899 sezonul 2. Așadar, mai multe speculații decât informații oficiale, dar asta nu înseamnă că nu putem avea o părere viabilă. Baran bo Odar a declarat, de altfel: „De la Dark, credem cu adevărat că publicul este inteligent și se poate distra cu puzzle-uri de acest gen. Așa că nu vrem să-i păcălim (…). Vrem, mai degrabă, să jucăm un truc în fața lor, arătându-le că, desigur, este doar un truc. Doar că nu și-au dat seama care este trucul. Pentru noi, a fost important ca în primul episod, chiar de la început, să creăm sentimentul unui fel de dezechilibru, dacă putem spune așa. Se simte un pic ca o piesă de dramă istorică din 1899, dar în care ceva nu pare a fi în regulă (…). Ceea ce putem face în mod constant este să ne jucăm cu așteptările publicului. Să dăm totul peste cap, dar să-i dăm, totuși, un răspuns satisfăcător. Cel puțin la sfârșitul sezonului 3, dar sperăm că am reușit să facem asta încă de la primul sezon”. Da, chiar au reușit să facă asta, și nu ne îndoim că 1899 va avea o evoluție frumoasă. Pe măsură ce vor fi disponibile mai multe informații în mediul online, vom actualiza articolul de față.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.