Comediile romantice sunt modalitatea perfectă de a vă relaxa în timpul liber și de a explora posibilitățile iubirii. Aceste povești sunt adesea ușoare și pline de umor, ceea ce le face alegerea perfectă pentru o noapte liberă sau pentru final de săptămână. Fie că sunteți în căutarea unui film clasic sau a unei comedii romantice moderne, există multe variante din care puteți alege. Acestea se concentrează, de obicei, pe călătoria a doi oameni care se îndrăgostesc și navighează prin suișurile și coborâșurile relației lor.
Cu siguranță, unele persoane ar putea spune că aceste filme sunt nerealiste. Dar asta face parte din farmecul lor! Știm cu toții că viața nu este întotdeauna un basm. Dar, pentru câteva ore, putem evada într-o lume în care totul este în regulă și în care dragostea învinge întotdeauna în cele din urmă. Până la urmă, cine nu are nevoie de un pic de evadare din cadrul vieții cotidiene din când în când? Așa că, data viitoare când vă simțiți deprimat sau aveți nevoie de divertisment, puteți să vă uitați la o comedie romantică iar în cazul în care nu știți care este cea mai bună, noi am realizat o listă pentru dvs. Iată care sunt cele mai bune comedii romantice!
Cuprins
When Harry Met Sally (1989)
When Harry Met Sally este o comedie romantică clasică care spune povestea a doi prieteni care se îndrăgostesc încet unul de celălalt. Filmul este plasat la sfârșitul anilor 1970 și începutul anilor 1980 și îi urmărește pe Harry Burns (Billy Crystal) și Sally Albright (Meg Ryan) în timp ce navighează printre suișurile și coborâșurile relației lor. Filmul este plin de scene memorabile și de replici care pot fi citate, care au rezonat cu publicul timp de peste două decenii. Deși When Harry Met Sally poate fi o comedie romantică, este, de asemenea, un film care surprinde complexitatea relațiilor într-un mod plăcut și fermecător.
Lungmetrajul este una dintre cele mai emblematice comedii romantice din ultimele decenii, având un succes uriaș, cu încasări de 92 de milioane de dolari. Ceea ce face să fie atât de special este faptul că e ușor de înțeles. Personajele sunt foarte credibile, iar călătoria lor romantică pare realistă și ușor de înțeles. Relația dintre protagoniști este, de asemenea, incredibil de fermecătoare și amuzantă. Astfel, în general, filmul este o comedie romantică de care se poate bucura toată lumea.
Love Actually (2003)
Dragostea este una dintre cele mai complexe emoții și este ceva ce experimentăm cu toții la un moment dat în viață. Filmul „Love Actually” din 2003 explorează această emoție prin intermediul a mai multor povești interconectate. Cea principală îl urmărește pe David (Hugh Grant), chipeșul prim-ministru britanic proaspăt ales, care se îndrăgostește de o tânără membră a personalului (Martine McCutcheon). O altă poveste o urmărește pe Sarah (Laura Linney), o graficiană al cărei devotament față de fratele ei bolnav îi complică viața amoroasă. Prin intermediul acestor povești și al altora, filmul arată cum dragostea poate fi atât frumoasă, cât și haotică.
În timp ce are partea sa de momente de râs, finalurile fericite sunt cele care rămân cu adevărat în minte. Diferitele intrigi se reunesc într-un final de bun augur care vă va lăsa cu siguranță cu un zâmbet larg. Și, deși unii ar putea spune că filmul este prea sentimental, este greu să nu fii cucerit de farmecul său.
The Big Sick (2017)
The Big Sick este o comedie-dramă din 2017 regizată de Michael Showalter și scrisă de Kumail Nanjiani și Emily V. Gordon. Filmul îi are în distribuție pe Kumail Nanjiani, Zoe Kazan, Holly Hunter, Ray Romano. Intriga îl urmărește pe Kumail (Nanjiani), un comediant pakistanez care se îndrăgostește de Emily (Kazan), o studentă americană absolventă, dar se luptă să le spună părinților săi musulmani despre ea. Când Emily se îmbolnăvește grav și intră în comă, Kumail formează o legătură cu mama și tatăl ei îngrijorați (Hunter și Romano). Filmul a fost inspirat de idila din viața reală dintre Nanjiani și Gordon
The Big Sick a fost aclamat de critici, mulți lăudând interpretările lui Nanjiani, Kazan și Hunter, precum și umorul și inima filmului. A fost un succes comercial, având încasări de 56 de milioane de dolari. Filmul a fost nominalizat la mai multe premii, inclusiv la premiul pentru cel mai bun scenariu original.
Bridget Jones’s Diary (2001)
Bridget Jones’s Diary este un film de comedie romantică din 2001 regizat de Sharon Maguire și scris de Richard Curtis, Andrew Davies și Helen Fielding. Filmul se bazează pe romanul cu același nume al lui Fielding, care urmărește viața unei femei singure de 32 de ani din Londra, care ține un jurnal al aventurilor sale romantice și sexuale. În film joacă Renée Zellweger în rolul lui Bridget, Hugh Grant în rolul lui Daniel Cleaver și Colin Firth în rolul lui Mark Darcy. Bridget Jones’s Diary a fost lansat în Marea Britanie și a primit recenzii mixte din partea criticilor, dar a fost un succes comercial, având încasări de peste 280 de milioane de dolari în întreaga lume.
Zellweger este cu adevărat excelentă în rolul principal, transmițând atât umorul, cât și patetismul personajului cu sinceritate și farmec. Distribuția secundară este, de asemenea, foarte bună, inclusiv Hugh Grant, în rolul lui Daniel Cleaver, interesul amoros al lui Bridget, și Colin Firth, în rolul lui Mark Darcy, care în cele din urmă sensibil, se îndrăgostește Bridget.
There’s Something About Mary (1998)
There’s Something About Mary este o comedie romantică americană din 1998 regizată de Peter Farrelly și scrisă de frații Farrelly. Filmul o are în rol principal pe Cameron Diaz în rolul personajului principal, iar Ben Stiller, Matt Dillon, Lee Evans și Chris Elliott joacă roluri secundare. Filmul îl urmărește pe Ted Stroehmann (Stiller), un bărbat care îl angajează pe Pat Healy (Dillon) pentru a da de urma partenerei sale de la balul de absolvire din liceu, Mary Jensen (Diaz), după ce a fost lăsată baltă la întâlnirea lor. Când Ted îi dă de urmă lui Mary, află că aceasta se întâlnește acum cu altcineva și își propune să saboteze relația lor pentru a o avea pentru el.
Filmul îmbină fantezia extravagantă cu realitatea inconfortabilă, menținând în același timp un sentiment de romantism și sinceritate. Umorul este adesea de joasă speță, dar există câteva scene hilare care ies în evidență. Scena în care personajul lui Ben Stiller rămâne cu mâna blocată în gaura cheii este, de asemenea, incredibil de amuzantă. În cele din urmă, filmul este o poveste înduioșătoare despre cum puterea iubirii poate depăși orice obstacol.
Crazy Rich Asians (2018)
Crazy Rich Asians este un film american de comedie romantică din 2018 regizat de Jon M. Chu, bazat pe romanul omonim din 2013 al lui Kevin Kwan. Filmul îi are în distribuție pe Constance Wu, Henry Golding, Gemma Chan, Lisa Lu,Awkwafina, Ken Jeong și Michelle Yeoh. Filmul urmărește o profesoară chinezo-americană care călătorește pentru a se întâlni cu familia iubitului ei și este surprinsă să descopere că aceștia sunt printre cei mai bogați din Singapore
Filmul a fost anunțat în august 2013. Chu a fost angajat să regizeze în 2015, iar la scurt timp după aceea, Golding a fost atribuit în rolul lui Nick Young. Filmările principale au început în aprilie 2017 în locații din Singapore și Malaezia
Filmul a fost aclamat de critici pentru scenariu, regie, interpretare, efecte vizuale și partitura muzicală. A avut încasări de peste 174 de milioane de dolari la nivel mondial și este considerat una dintre comediile romantice cu cele mai mari încasări. Revista Time a numit Crazy Rich Asians unul dintre „Cele mai importante 25 de filme din ultimii 25 de ani”, scriind că „nu a existat niciodată un film ca acesta – în ceea ce privește distribuția sa”.
Knocked Up (2007)
Knocked Up este o comedie romantică americană din 2007, regizată de Judd Apatow, cu Seth Rogen și Katherine Heigl în rolurile principale. Filmul o urmărește pe Alison Scott (Heigl), o jurnalistă în plină ascensiune, care rămâne însărcinată după o aventură de o noapte cu leneșul Ben Stone (Rogen). În ciuda reținerilor inițiale, Alison și Ben decid să încerce să meargă împreună, iar filmul urmărește încercările lor de a construi o relație în timp ce cresc împreună un copil. Deși filmul este adesea amuzant, abordează și unele teme mai serioase, cum ar fi dificultățile de a fi părinte și provocările legate de menținerea unei relații.
Deși această poveste despre un cuplu nepotrivit care așteaptă un copil forțează credibilitatea și, uneori, împinge limitele bunului gust, oferă o mulțime de râsete. La un deceniu și jumătate de la lansare, comedia din 2007 Knocked Up, este cunoscută pentru controversele provocate… Toate acestea având un oarecare merit. Dar asta nu înseamnă că filmul în sine merită să fie dat uitării.
Silver Linings Playbook (2012)
Pat Solatano a pierdut totul – slujba, soția și casa. Și, pe deasupra, își petrece timpul într-un spital de boli mintale. Când în sfârșit este eliberat, se mută înapoi la părinții săi și încearcă să-și refacă viața. Dar părinții săi sunt mai interesați de Philadelphia Eagles decât de a-l ajuta pe Pat. Lucrurile se complică și mai mult atunci când Pat o întâlnește pe Tiffany. Ea se confruntă cu propriile probleme, dar este și ea hotărâtă să-l ajute pe Pat să-și recâștige soția. Silver Linings Playbook este o poveste emoționantă și amuzantă despre doi oameni care se străduiesc să găsească fericirea în viața lor.
Povestea lui Pat și a lui Tiffany, două suflete care își găsesc alinare unul în celălalt, este melodramatică. Cu toate acestea, interpretările lui Bradley Cooper și Jennifer Lawrence sunt atât de convingătoare încât este ușor să treci cu vederea defectele filmului. Atât Cooper, cât și Lawrence oferă interpretări complexe și nuanțate care fac ca personajele lor să pară oameni reali, chiar și atunci când intriga devine prea sentimentală. În cele din urmă, Silver Linings Playbook este un film emoționant și pătrunzător despre dragoste, pierdere și răscumpărare care merită vizionat.
Defending Your Life (1991)
Săptămâna lui Daniel Miller devine din ce în ce mai proastă. Mai întâi, moare după ce este lovit de un autobuz. Apoi descoperă că în viața de apoi trebuie să își apere acțiunile sale de pe Pământ pentru a se înălța într-un plan superior de existență. În timp ce așteaptă judecata, se îndrăgostește de Julia, a cărei viață aproape perfectă pe Pământ o face aparent o candidată la ascensiune. Dar, pe măsură ce Daniel începe să afle mai multe despre viața Juliei, începe să realizeze că poate că ea nu este atât de perfectă pe cât pare. În cele din urmă, Daniel trebuie să decidă dacă va continua să o urmărească pe Julia sau va risca totul pentru o șansă la o viață de apoi mai fericită.
Defending Your Life echilibrează atât umorul, romanticul cât și alte teme mai serioase. Acesta explorează ideea de a doua șansă și modul în care putem învăța din greșelile noastre. De asemenea, ne învață importanța de a trăi în prezent și de a ne bucura de viață la maxim. Deși tonul filmului variază de la comedie directă la o ședință de terapie serioasă, în general rămâne un film plăcut și care îndeamnă la reflecție de la început până la sfârșit.
Broadcast News (1987)
Broadcast News este un film inteligent și amuzant despre lumea știrilor de televiziune. Povestea urmărește un grup de profesioniști din domeniul știrilor care se străduiesc să țină pasul cu lumea care se află într-un ritm rapid și orientată spre audiență a știrilor TV. Filmul aruncă o privire ascuțită asupra modului în care sunt produse știrile și a modului în care acestea sunt adesea mai preocupate de divertisment decât de jurnalism. Distribuția este excelentă, iar filmul este plin de spirit și observații inteligente. Dacă sunteți în căutarea unei satire care vă va face să râdeți și care să aibă o picătură de romantism, Broadcast News merită cu siguranță să îl vedeți.