Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cu o carieră de peste 5 decenii în industria cinematografică, Robert de Niro a captivat și fascinat totodată publicul din întreaga lume. Cu toate acestea, contribuția sa nu se limitează doar la aparițiile din fața camerelor de filmat. Acesta a reprezentat un factor esențial și în spatele scenei, în calitate de producător, unde viziunea sa creativă a adus la viață proiecte cinematografice deosebite.

Foarte multe genuri și stiluri cinematografice au fost definite de aceste filme de Robert de Niro la care acesta a contribuit din ambele perspective, atât ca actor, cât și ca producător.

În această industrie plină de provocări și riscuri, De Niro a adus la viață personaje memorabile, contribuind la crearea unor filme psihologice, thriller, crime, de acțiune, cu un impact durabil. Iată care sunt cele mai bune filme de Robert de Niro în care acesta a făcut parte și din distribuție:

We’re no Angels (1989)

Gen: Comedie

6.1/10 IMDb

We’re no Angels se află printre filme de Robert de Niro la care acesta a luat parte din perspectiva de actor și producător în același timp. Cu acțiunea plasată în 1930, filmul are în centru doi deținuți care evadează în mod spectaculos din închisoarea de maximă securitate în care își ispășeau pedeapsa.

Obiectivul lor este să traverseze râul dintre Statele Unite și Canada, însă între timp, aceștia sunt confundați cu doi preoți și sunt adăpostiți la mănăstirea locală. Astfel, cei doi trebuie să își ducă planul la capăt sub această nouă înfățișare.

Cape Fear (1991)

Gen: Thriller

7.3/10 IMDb

Din lista de filme de Robert de Niro face parte și Cape Fear, o reinterpretare a peliculei din 1962 cu același nume. Ecranizarea spune povestea unui avocat pe nume Sam Bowden care trebuie să-l apere în instanță pe Max Cady. După pronunțarea sentinței, Cady (interpretat de Robert de Niro) este condamnat la 14 ani de închisoare. Convins că singurul vinovat pentru pedeapsa sa este chiar avocatul apărării, Max caută să se răzbune, motiv pentru care după eliberare începe să-l terorizeze pe Sam Bowden și întreaga sa familie.

În timp ce în producția originală, Bowden era un avocat bun, fiind considerat eroul poveștii, în reinterpretare acesta are probleme de viziune și se crede că este nebun. Astfel, filmul din 1991 oferă o perspectivă mai întunecată asupra tuturor personajelor, aceasta fiind nota care îl individualizează.

Frankenstein (1994)

Gen: Dramă, Horror, Romance

6.3/10 IMDb

Pe lista de filme de Robert de Niro se află și acest clasic care abordează subiectul original al romanului scris de Mary Shelly. Kenneth Branagh interpretează rolul savantului Victor care aduce la viață o creatură formată din părți diferite ale corpului, pe nume Frankenstein (Robert de Niro).

Chiar dacă acesta este avertizat să nu încerce acest experiment, Victor este mult prea ambițios și încrezător că planul său va fi un succes. Acesta realizează că acțiunile sale au fost o greșeală, iar Frankenstein este abandonat, acesta fiind nevoit să învețe de unul singur să se descurce în noua sa viață.

Marvin’s Room (1996)

Gen: Dramă

6.7/10 IMDb

Marvin este un bărbat care a suferit un accident vascular cerebral cu 20 de ani în urmă, imobilizat la pat în prezent. În timp ce fiica sa Bessie a avut grijă de el în toată această perioadă, Lee, cealaltă fiică a lui Marvin și-a concentrat atenția pe soțul său și cei doi copii pe care îi are.

Totuși, doctorul (Robert de Niro) îi informează că Marvin suferă acum de leucemie, o boală gravă de care se poate vindeca doar cu un transplant al unuia dintre membrii familiei cu care este compatibil. În acest fel, familia se reunește pentru a învinge împreună problemele neașteptate ale vieții.

Wag the Dog (1997)

Gen: Comedie, Dramă

7.1/10 IMDb

Cu două săptămâni înainte de alegeri, președintele este prins făcând avansuri unei minore. Pentru a îndepărta atenția publicului de la întâmplare, Conrad Brean (Robert de Niro) decide să creeze o știre despre un război fictiv. Planul funcționează, însă CIA vine să-l confrunte pe Conrad în legătură cu farsa creată.

După ce adevărul se află, știrile încep din nou să se concentreze pe scandalul președintelui. Astfel, Brean începe să aducă tot mai multe informații false pentru a distrage presa, însă minciunile sale ajung să intervină în viața sa personală.

Meet the Parents (2000)

Gen: Comedie, Romance

7/10 IMDb

Următoarea peliculă de pe lista cu filme de Robert de Niro este Meet the Parents, o comedie romantică. Greg Focker este îndrăgostit nebunește de Pam, iar lucrul pe care și-l dorește cel mai tare este să facă o impresie bună în fața tatălui ei, Jack (Robert de Niro).

Greg va trebui să-și pună abilitățile în valoare de-a lungului unui weekend petrecut cu părinții lui Pam și să-i convingă pe aceștia că este demn de fiica lor. Cu toate acestea, Jack nu se lasă ușor impresionat, ci dimpotrivă, îl supune pe Greg la multe teste. Această comedie se află printre cele mai cunoscute filme de Robert de Niro.

The Irishman (2019)

Gen: Crime, Dramă

7.8/10 IMDb

Continuăm lista cu Filme de Robert de Niro cu una dintre cele mai cunoscute ecranizări din istoria cinematografică.

Frank Sheeran (Robert de Niro) este un fost asasin profesionist care a învățat această „meserie” în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acum, acesta se află într-un cămin de bătrâni, unde se gândește cu nostalgie la cum și-a petrecut întreaga viață, dezvăluind toate atrocitățile la care a luat parte.

Filmul vorbește despre cum se intersectează crimele cu politica, despre istoria mafiei, despre pierdere, regrete și viață.

Iată și alte filme de Robert de Niro care s-au evidențiat de-a lungul timpului:

  • Mistress (1992)
  • Flawless (1999)
  • The Adventures of Rocky and Bullwinkle (2000)
  • Meet the Fockers (2004)
  • What Just Happened (2008)
  • Little Fockers (2010)

Se poate observa că aceste filme de Robert de Niro se remarcă prin profunzimea caracterelor sale, dar și prin poveștile complexe și intrigante. De Niro a demonstrat un talent excepțional atât în rolul de actor, dar și în cel de producător, transmițând emoții autentice și creând scene memorabile.

Share.
Avatar of Mihaela

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.