Free cookie consent management tool by TermsFeed

Matei Dima, cunoscut cel mai bine sub numele de BRomania este un vlogger, actor și regizor român. Acesta a devenit cunoscut prin activitatea sa din cadrul platformelor de socializare unde se ocupă în mod special de videoclipuri comice și show-uri de stand up.

Actorul a studiat teatrul la o universitate privată din Iowa, Statele Unite ale Americii, iar după mai multe piese jucate și regizate, acesta a primit o bursă la New York Film Academy, Los Angeles, unde și-a luat masteratul în regie.

În ultimii ani în România, Matei Dima s-a făcut cunoscut și ca regizor și producător, filmele lui ajungând să fie cunoscute de foarte multă lume.

Top 5 filme făcute de BRomania:

5GANG: Un altfel de Crăciun (2019)

Lansat în anul 2019, acest film reprezintă debutul regizoral al lui Matei Dima. Ecranizarea redă povestea grupului de vloggeri 5Gang, formată din Andrei Șelaru, Diana Condurache, Andrei Gavril, Luca Bogdan și Mădălin Șerban. Aceștia se interpretează pe ei înșiși într-o peliculă cu tematică de Crăciun, unde acțiunea oscilează între prezent -2019 și viitor – 2075.

Premiera a avut loc pe data de 27 decembrie 2019, obținând o cifră de 3 milioane de RON în aproape 4 zile de la data lansării. Ulterior, acesta a doborât recordul de cele mai mari încasări ale unui film românesc, după anul 1989.

Miami Bici (2020)

https://www.youtube.com/watch?v=zUOneia4y6A

Miami Bici este un film de comedie lansat pe data de 21 februarie 2020. În colaborare cu Jesús del Cerro, Matei Dima a regizat și produs ecranizarea la care a și luat parte ca actor principal. Miami Bici spune povestea lui Ion (Matei Dima) și Ilie (Codin Maticiuc), doi tineri dintr-un oraș nesemnificativ din România care pleacă la Miami în toiul iernii pentru a trăi „visul american” și de a se îmbogăți rapid.

Din păcate, cei doi sunt atrași fără să vrea în afacerile dubioase ale altui român, luptându-se pentru a supraviețui în America.

Teambuilding (2022)

Teambuilding este un film de comedie din 2022. Acesta are ca punct de plecare viața unor angajați dintr-o corporație care trăiesc sub presiunea promovării și a competiției interne. Punctul culminant este redat de situația comică în care angajații sunt obligați să motiveze și să își îmbunătățească echipele cu care lucrează într-o activitate de team building.

Ecranizarea a atras în cinematografe un număr de aproximativ 1 milion de persoane în doar 3 luni de la lansare, iar din data de 1 ianuarie 2023, acesta se regăsește și pe platforma Netflix.

Romina, VTM (2023)

Mergând pe același stil ca până acum, următorul film produs de Matei Dima este tot o comedie românească, pelicula reușind să obțină încasări în valoare de peste 6,5 milioane de lei doar în săptămâna premierei.

Filmul are la bază aspirațiile unui tânăr muzician, Valentin, la o viață plină de faimă, ajutat fiind în drumul lui de personajul principal, Romina. Protagoniștii (interpretați de Nicole Cherry și Rareș Mariș) încep să se îndrăgostească și sunt implicați într-o serie de evenimente ce contribuie la ascensiunea lui Valentin în lumea marilor artiști.

Filmul a avut parte de un real succes, din distribuție făcând parte multe persoane cunoscute din România în domeniul muzical.

Haita de acțiune (2023)

Scris și regizat de Vali Dobrogeanu și produs de Matei Dima, Haita de acțiune este un film românesc de comedie care a avut premiera la începutul acestui an.

Producătorul este activ și ca actor într-un rol principal. Acesta îl joacă pe Denzel, un polițist la rutieră care se imaginează într-un film american, dorindu-și să rezolve cazuri importante și complexe. Visul pe care acesta speră să-l trăiască este luat în derâdere de către toții colegii săi din cadrul departamentului, asta până când Denzel îi întâlnește pe Oli, interpretată de Antonia Iacobescu și Aurel, care încep să investigheze împreună un caz interesant.

Acestea sunt cele mai cunoscute filme românești la care Matei Dima a luat parte ca producător. Toate au avut un succes extraordinar, cu premiere mult așteptate în cinematografele din România și încasări pe măsură.

Talentul de producător al lui Matei Dima este mai puțin cunoscut de publicul larg, însă prin intermediul rolurilor interpretate, acesta rămâne în atenția spectatorilor ca unul din cei mai buni actori contemporani de comedie.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.