Free cookie consent management tool by TermsFeed

Întrucât 2022 a fost un an plin de filme bune, ne-am gândit să realizăm un top 10 filme apărute și vizionate de noi pe platforma HBO Max pe care credem că ar trebui să le vizionezi!

Lista de mai jos sub nicio formă nu este exhaustivă, dar am încercat să facem o selecție cât mai riguroasă, cu filme din mai multe genuri, astfel încât să poți găsi ceva care să-ți fie pe plac. Oferta de filme HBO Max 2022 este destul de generoasă, și ne-ar fi fost foarte ușor să-ți punem la dispoziție o listă cu numeroase titluri, însă nu ar fi avut niciun sens: le-am ales pe cele disponibile în momentul de față, pe care credem că ar trebui să le vizionezi cât mai curând.

Dacă nu ai cont pe HBO Max, te poți abona pentru 4,99 EURO pe lună. Mai mult, dacă optezi pentru abonamentul pe un an de zile economisești 33%, adică platești doar 39,99 EURO pe an. Acestă promoție este disponibilă folosind ACEST LINK PENTRU ÎNREGISTRARE.

Nu îți face griji, dragă (2022)

Nu îți face griji, dragă - top filme HBO MAX 2022
Sursă imagine: IMDb
 • Gen: Thriller / Mister
 • Durată: 2 h 2 min.
 • Notă IMDb: 6.2 / 10
 • Notă Rotten Tomatoes: 3.8 / 10

Cu Florence Pugh și Harry Styles în rolurile principale, Nu îți face griji, dragă este filmul care pur și simplu va veni ca un knock-out: bizar, sumbru, misterios, în care nimic nu este previzibil, ceea ce pare a fi de fapt. Situat într-un fel de univers distopic, în comunitatea Victory, unde cei care „fac regulile” sunt bărbații, iar femeile sunt nevoite să stea acasă și să aibă grijă de familii, fără a pune întrebări privitoare la ce fac soții lor cât timp sunt plecați să muncească. Totul începe atunci când Alice (Florence Pugh), soția lui Jack (Harry Styles), pune la îndoială cauza pentru care comunitatea Victory investește atât de mult timp pentru a fi ținută secretă.

X (2022)

 • Gen: Groază / Thriller
 • Durată: 1 h 45 min.
 • Notă IMDb: 6.6 / 10
 • Notă Rotten Tomatoes: 9.4 / 10

Pentru pasionații filmelor de groază, X cu siguranță este alegerea potrivită. Nu este vorba despre un horror atipic, cu fețe hidoase, sperieturi, întunecat și bizar, ci este despre multă tensiune și situații periculoase. Totul începe când mai mulți tineri închiriază o căsuță în Texas-ul izolat pentru a realiza un film pentru adulți. Cei de la care închiriază locul sunt un cuplu de bătrâni, aparent liniștiți, dar care la scurt timp încep să manifeste un interes patologic pentru cei pe care îi găzduiesc. Odată cu venirea nopții, lucrurile încep să o ia razna, iar viața fiecărui membru a echipei este pusă în pericol de interesele celor doi bătrâni. Un film plin de tensiune, interesant, cu imagini destul de înfricoșătoare. Nu am fi putut să nu includem X în acest top al filmelor apărute pe HBO Max în 2022, mai ales pentru genul horror.

Men (2022)

Men (2022) - filme HBO MAX 2022
Sursă imagine: IMDb
 • Gen: Groază / Dramă
 • Durată: 1 h 40 min.
 • Notă IMDb: 6.1 / 10
 • Notă Rotten Tomatoes: 6.9 / 10

Men este un film psihologic greu de digerat, care îți va da de gândit mult timp după ce îl vei viziona. Urmărește povestea lui Harper (Jessie Buckley), actrița care a jucat într-un alt film la fel de bun – Mă gândesc să-i pun capăt (2020), care după ce trece printr-o tragedie, se hotărăște să-și găsească liniștea într-un sătuc pitoresc, pentru a-și vindeca traumele. Totuși, chiar și aici se pare că este urmărită de un sentiment/trăire că ceva este în neregulă. La scurt timp după ce ajunge, întreaga poveste a vindecării se transformă într-un coșmar teribil, în care fricile și cele mai mari traume iau forma bărbaților cu care se întâlnește. Un lucru foarte interesant la acest film este faptul că fiecare bărbat cu care Harper are de-a face este interpretat de același actor. Credem că acest film merită vizionat în primul rând datorită mesajului profund pe care reușește să îl transmită, dar și datorită punctului de plecare foarte interesant.

Adam Întunecatul (2022)

 • Gen: Acțiune / Aventură
 • Durată: 1 h 40 min.
 • Notă IMDb: 6.3 / 10
 • Notă Rotten Tomatoes: 3.9 / 10

Dacă ești în căutare de filme HBO Max 2022 cu supereroi, sigur nu vei vrea să ratezi cel de-al 11-lea film din DC Extended Universe, spin-off-ul filmului Shazam!, cu Dwayne Johnson (The Rock) în rolul principal. Distribuit de Warner Bros. Pictures, filmul urmărește povestea acestui supererou care este eliberat din închisoarea sa magică de către un grup de arheologi, pentru a lupta împotriva sindicatului crimei Intergang, salvând astfel națiunea Kahndaq. O peliculă pe care pasionații filmelor cu supereroi sigur îl vor aprecia, deoarece este plin de acțiune, cu imagini uimitoare pe care numai filmele fantasy ar putea livra. De asemenea, și povestea este foarte interesantă, dar înainte de a te uita la acest film îți recomandăm să te uiți la Shazam!, lansat în 2019.

Orașul pierdut (2022)

Orașul pierdut (2022) - top filme HBO MAX 2022
Imagine preluată de pe IMDb
 • Gen: Acțiune / Dragoste
 • Durată: 1 h 52 min.
 • Notă IMDb: 6.1 / 10
 • Notă Rotten Tomatoes: 7.9 / 10

Un duo delicios: Sandra Bullock și Channing Tatum. Rezultatul? Un film efervescent, amuzant și cu o poveste care te va ține în suspans de la început până la sfârșit. Totul începe când renumita scriitoare de romane de dragoste Loretta Sage (Sandra Bullock) pleacă într-un turneu pentru a-și promova cel mai recent roman, împreună cu modelul de pe coperta cărții, Dash McMahon (Channing Tatum). În schimb, lucrurile iau o întorsătură neașteptată atunci când o tentativă de a o răpi pe Loretta îl angajează pe Dash McMahon într-o aventură în junglă pentru a o salva. Și, după cum era de așteptat, nu are cum să fie atât de simplu pe cât ar fi crezut.

Morbius (2022)

 • Gen: Acțiune / SF
 • Durată: 1 h 44 min.
 • Notă IMDb: 5.2 / 10
 • Notă Rotten Tomatoes: 7.1 / 10

Dr. Michael Morbius suferă de o boală sanguină rară, iar pentru a se vindeca recurge la o ultimă șansă. După ce își injectează tratamentul, lucrurile par să fi funcționat cu succes. Totuși, ceea ce a sperat că este un tratament revoluționar se dovedește în scurt timp a fi chiar mult mai rău decât boala în sine: Morbius se transformă într-un fel de vampir și va trebui să facă față atât circumstanțelor sociale în care se regăsește, cât și nestăvilitei pofte de sânge. Un titlu destul de interesant pe care nu l-am putut include pe lista de recomandări de filme HBO Max 2022. Dacă îți plac filmele cu supereroi, atunci și acesta îți va plăcea la fel de mult, chiar dacă reușește să se detașeze oarecum de ideea obișnuită a unui film fantasy.

Elvis (2022)

Elvis (2022) - top filme HBO MAX 2022
Imagine: IMDb
 • Gen: Musical / Dramă
 • Durată: 2 h 39 min.
 • Notă IMDb: 7.3 / 10
 • Notă Rotten Tomatoes: 7.7 / 10

După cum îi spune și numele, filmul urmărește povestea lui Elvis Presley (interpretat de Austin Butler), însă oferă o nouă perspectivă asupra renumitului artist: relația sa cu managerul Tom Parker (în film interpretat de Tom Hanks). Relația lor se desfășoară pe parcursul a 20 de ani, din momentul în care Elvis Presley a devenit vedetă internațională, bucurându-se de fani, faimă și o viață de invidiat, până în momentul în care evoluția culturală și „visul american” ajung să aibă un impact major asupra vieții artistului. Un film emoționant, nominalizat la 8 Premii Oscar, printre care pentru cel mai bun film și cel mai bun actor.

Uncharted (2022)

 • Gen: Acțiune / Aventură 
 • Durată: 1 h 56 min.
 • Notă IMDb: 6.3 / 10
 • Notă Rotten Tomatoes: 9.0 / 10

Un film cu Tom Holland, Antonio Banderas și Mark Wahlberg, care urmărește povestea unui vânător de comori ce își propune să recupereze comoara lui Fernando Magellan, pierdută în urmă cu 5 secole de Casa Moncada. Dar Nathan și Victor Sullivan nu sunt singurii care vor să pună mâna pe această „comoară pierdută”, ci și Santiago Moncada are același țel, întrucât crede că el și familia sa sunt moștenitorii de drept ai acestei comori. Nathan și Sully sunt nevoiți să descifreze indiciile, să rezolve un enigmatic mister, pentru a pune mâna pe comoară. Însă există o mică mare problemă: cei doi nu prea se înțeleg, iar pentru a reuși trebuie să învețe să ajungă la un consens – înainte de a fi mult prea târziu.

Good luck to you, Leo Grande (2022)

Good luck to you, Leo Grande (2022) - filme HBO MAX 2022
Sursă fotografie: IMDb
 • Gen: Dramă / Comedie
 • Durată: 1 h 37 min.
 • Notă IMDb: 7.2 / 10
 • Notă Rotten Tomatoes: 9.3 / 10

O comedie savuroasă și poate unul dintre cele mai așteptate filme HBO Max din 2022, cu Emma Thompson și Daryl McCormack în rolurile principale. Premisa? Faptul că Nancy Strokes (rol jucat de Emma Thompson) este de părere că niciodată în viața ei nu a știut ce înseamnă o seară de nebunii. Acum profesoară pensionată, este sigură că vrea să afle odată pentru totdeauna cum stă treaba. Ba chiar are și un plan bine pus la punct: o cameră de hotel și un tânăr care lucrează sub denumirea „Leo Grande”. Rezultatul? O comedie genială la are vei râde cu ochii în lacrimi și alături de care să petreci un relaxant sfârșit de zi!

Scream 5 (2022)

 • Gen: Groază / Thriller
 • Durată: 1 h 40 min.
 • Notă IMDb: 6.3 / 10
 • Notă Rotten Tomatoes: 7.6 / 10

Dacă ești fan al seriei de filme Scream, nu vrei să ratezi cea mai recentă apariție din franciză. Jenna Ortega joacă în cea de-a cincea parte a seriei, care nu este și ultima. Un alt film urmează să apară anul acesta, și suntem curioși în ce direcție o vor lua lucrurile. Acțiunea din film este plasată la 25 de ani după seria de crime care a zguduit orașul, și se pare că Ghostface încă face ravagii în micuța comunitate. De data aceasta, un nou ucigaș vânează un grup de adolescenți, pentru a scoate la iveală secrete întunecate ale orașului, lucruri mușamalizate și corupție, într-un film horror care te ține în tensiune de la început până la sfârșit.

Acesta este topul realizat de noi privind 10 filme HBO Max apărute în anul 2022 pe care ți le recomandăm cu încredere. Toate au apărut în decursul anului trecut și în principal au fost disponibile și în cinematografe, înainte de a ajunge pe platforma de streaming HBO Max. Dacă ai și alte recomandări, și știm sigur că ai, atunci ne-ar plăcea să ni le transmiți în secțiunea de comentarii. Până atunci, vizionare plăcută!

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

2 comentarii

 1. Avatar of Vali

  Daca va place genul horror nu înseamnă ca ar fi filme bune de recomandat, câteva le-am văzut și garantat dacă aveți cât de cât o cultura … nu o sa va placa … comparând cu (exemple la întâmplare) Once Upon a Time in America (1984), Capernaum (2018),
  One Flew Over the Cuckoo’s Nest (1975), Children of Heaven (1997), Castaway on the Moon (2009), Le jeu. 2018.

  • Avatar of Catalin

   Vă mulțumim pentru sugestii. Într-adevăr, majoritatea filmelor pe care le-ați menționat ar trebui să apară în diverse articole cu recomandări și topuri. Cu toate acestea, dorim să precizăm că acest articol a fost conceput pentru cei interesați să descopere ce filme apărute în 2022 se regăsesc în colecția HBO Max.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.