Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când vine vorba de cel mai bun hub USB, poate fi dificil să alegi un model. De aceea, acest ghid vă poate ajuta, deoarece am pregătit o listă cu cele mai bune modele, precum și o secțiune de criterii de care să țineți cont atunci când alegeți cel mai bun hub USB. Acesta este o modalitate excelentă de a vă extinde opțiunile de conectivitate ale desktopului, laptopului sau tabletei dvs. Deși majoritatea computerelor sunt dotate cu cel puțin un port USB, există adesea momente în care aveți nevoie de mai mult – de exemplu, dacă doriți să conectați mai multe dispozitive. În astfel de cazuri, un hub USB poate fi un bun neprețuit. Cu toate acestea, cu atât de multe modele diferite pe piață, poate fi dificil să știți care este cel potrivit pentru nevoile dvs. Pentru a vă ajuta să luați o decizie, am întocmit o listă cu cele mai bune hub-uri USB de pe piață, precum și câteva considerații cheie de care să țineți cont atunci când faceți o astfel de achiziție.

Anker 4-Port USB 3.0 Ultra Slim Data Hub

Anker 4-Port USB 3.0 Ultra Slim Data Hub este o opțiune excelentă
Anker 4-Port USB 3.0 Ultra Slim Data Hub este compact, ușor și funcționează în mod fiabil, fără complicații

Anker 4-Port USB 3.0 Ultra Slim Data Hub este unul dintre cele mai bune hub-uri USB-A de bază de pe piață. Este compact, ușor și funcționează în mod fiabil, fără complicații. Porturile sunt suficient de spațiate pentru a conecta la el majoritatea cablurilor și, deși sarcina maximă de alimentare este de numai 900mA, este mai mult decât suficientă pentru majoritatea dispozitivelor. Astfel, dacă sunteți în căutarea unei modalități simple și eficiente de a adăuga mai multe porturi USB la computerul dvs., hub-ul de date Anker cu 4 porturi USB 3.0 Ultra Slim este o opțiune excelentă.

UGreen USB Hub 3.0 4 Port Ultra Slim

UGreen USB Hub 3.0 4 Port Ultra Slim
UGreen USB Hub 3.0 USB Hub 3.0 4 Port Ultra Slim, oferă patru porturi USB 3.0/3.1 Gen 1

UGreen USB Hub 3.0 USB Hub 3.0 4 Port Ultra Slim este unul dintre cele mai bune hub-uri USB de buget de pe piață. Acesta oferă patru porturi USB 3.0/3.1 Gen 1, care se conectează printr-o singură conexiune USB-A. Carcasa din aluminiu este elegantă, iar unitatea este foarte ușor de utilizat. Una dintre cele mai bune caracteristici ale acestui hub USB este puterea: poate furniza până la 900 mA per port, ceea ce îl face ideal pentru încărcarea dispozitivelor sau pentru alimentarea hard disk-urilor externe. În general, UGreen USB Hub 3.0 USB Hub 3.0 4 Port Ultra Slim este o alegere excelentă pentru cei care caută un hub USB ieftin și care oferă multă putere.

AmazonBasics 3-port USB 3.0 Adapter with Gigabit Ethernet

AmazonBasics este o modalitate excelentă de a vă conecta la o rețea cu fir
AmazonBasics, 3 porturi USB 3.0 și Gigabit

AmazonBasics cu 3 porturi USB 3.0 cu Gigabit Ethernet este o modalitate excelentă de a vă conecta la o rețea cu fir, putând în același timp să utilizați toate dispozitivele USB. Cele trei porturi USB suportă până la 900 mA de energie fiecare, astfel încât puteți utiliza dispozitive de mare putere fără probleme. Portul Gigabit Ethernet asigură o conexiune rapidă și fiabilă, iar hub-ul este suficient de mic pentru a fi luat cu dvs. în deplasare. Singurul dezavantaj este că nu vine cu propria sursă de alimentare, așa că va trebui să vă furnizați propria sursă. Astfel, în general, adaptorul AmazonBasics cu 3 porturi USB 3.0 și Gigabit Ethernet este o opțiune excelentă pentru cei care au nevoie de o modalitate fiabilă de a se conecta la o rețea de internet cu fir printr-un hub USB.

Anker PowerExpand

Anker PowerExpand 6-in 1 USB-C with 4K@60Hz
PowerExpand, o soluție de înaltă performanță pentru configurația desktopului

Hub-ul PowerExpand 6 în 1 USB-C de la Anker este una dintre cele mai bune opțiuni de pe piață pentru cei care caută o soluție de înaltă performanță pentru configurația desktopului lor. Cele două porturi USB-A sunt ambele USB 3.1 Gen 2, ceea ce îl face ideal pentru utilizarea cu stick-uri de memorie de mare viteză și SSD-uri. În plus, passthrough-ul USB-PD de 100 W vă permite să vă încărcați dispozitivul în timp ce acesta este conectat la hub. Portul HDMI 4K@60Hz este, de asemenea, un plus binevenit, permițându-vă să vă conectați cu ușurință la un monitor sau televizor extern. Astfel, în general, PowerExpand 6 în 1 este o alegere excelentă pentru oricine are nevoie de un hub USB-C de înaltă performanță.

Razer Thunderbolt 4 Dock

Razer Thunderbolt 4 Dock
Cel mai bun hub USB pentru conectivitate

Dock-ul Thunderbolt 4 de la Razer este cel mai bun pe care îl puteți cumpăra. Cu trei porturi Thunderbolt 4 USB-C, trei porturi USB-A 3.2 Gen 2, un port Gigabit Ethernet, un port pentru carduri SD și un port audio de 3,5 mm, acest dock îți oferă tot ce ai putea avea nevoie în materie de conectivitate. De asemenea, vine cu un adaptor de alimentare de 135 W și are o sarcină maximă de alimentare de 90 W per port. Astfel, dacă sunteți în căutarea a ceea ce este mai bun iar bugetul nu este o problemă, Dock-ul Thunderbolt 4 de la Razer este soluția perfectă.

Cum să alegeți cel mai bun hub USB

Număr porturi

Atunci când alegeți un hub USB, unul dintre cele mai importante considerente este numărul de porturi. Un hub USB vă permite să conectați mai multe dispozitive la computerul dumneavoastră printr-un singur port USB. Cu cât un hub USB are mai multe porturi, cu atât mai multe dispozitive pot fi conectate simultan. Dacă aveți nevoie să conectați doar câteva dispozitive, cum ar fi o tastatură și un mouse, atunci un hub USB cu 4 porturi ar trebui să fie suficient. Cu toate acestea, dacă aveți nevoie să conectați mai multe dispozitive, cum ar fi o imprimantă, un hard disk extern și un scanner, atunci veți avea nevoie de un hub cu cel puțin 7 porturi.

Versiunea porturilor

Atunci când alegeți un hub USB, este important să luați în considerare versiunea portului. Unele hub-uri vor folosi USB 2.0 pentru a reduce costurile, dar acest lucru va duce la un transfer de date mai lent pentru dispozitivele USB 3.0. Desigur, dacă toate dispozitivele dvs. utilizează USB 2.0, este în regulă! Totuși, dacă aveți câteva dispozitive 3.0, merită să plătiți puțin mai mult pentru un hub care poate ține pasul cu nevoile dvs.

Compatibilitate

Atunci când alegeți un hub USB, compatibilitatea este esențială. Nu toate hub-urile sunt compatibile cu toate dispozitivele, așa că este important să alegeți un hub care să funcționeze cu dispozitivul sau dispozitivele dumneavoastră. Dacă nu sunteți sigur ce hub să cumpărați, consultați site-ul web al producătorului sau forumurile de asistență. Acestea ar trebui să vă poată ajuta să găsiți un hub potrivit pentru nevoile dumneavoastră. Hub-urile USB incompatibile pot cauza tot felul de probleme, de la erori de transfer de date până la defecțiuni complete ale dispozitivului. Așadar, dacă doriți să evitați eventualele bătăi de cap, asigurați-vă că alegeți un hub USB compatibil pentru dispozitivele dumneavoastră.

Puterea de ieșire a hub-ului

Porturile USB sunt concepute pentru a furniza o anumită cantitate de energie dispozitivelor care sunt conectate la ele. Atunci când un port USB este transformat într-un hub, puterea totală de la port este împărțită între porturile de pe hub. Dacă un hub nu are o sursă de alimentare externă, este posibil să supraîncărcați hub-ul, ceea ce poate face ca unele dintre dispozitivele să nu mai funcționeze. Din acest motiv, este important să alegeți un hub USB cu o putere de ieșire adecvată pentru dispozitivele care vor fi conectate la el. În caz contrar, riscați să supraîncărcați hub-ul și să cauzați probleme dispozitivelor dumneavoastră.

Sursa de alimentare

Hub-urile active necesită alimentare de la un adaptor de curent alternativ sau de la o altă sursă de alimentare externă. Acest lucru se datorează faptului că hub-urile active au circuite încorporate care amplifică semnalele de date și furnizează energie dispozitivelor care necesită mai multă energie decât cea pe care o poate furniza portul USB. Cu toate acestea, hub-urile pasive nu au nevoie de o sursă de alimentare externă, deoarece se bazează pe dispozitivele conectate la ele pentru alimentare. Prin urmare, atunci când selectați un hub USB, este important să luați în considerare tipurile de dispozitive care vor fi conectate la acesta și să alegeți un hub cu o sursă de alimentare adecvată.

Versatilitate

În timp ce unele hub-uri USB sunt simple și oferă doar funcțiile de bază, altele sunt mult mai versatile. Cele cu funcții suplimentare, cum ar fi încărcarea rapidă, porturi suplimentare și un cititor de carduri SD, pot fi foarte utile, în funcție de nevoile tale. Dacă aveți nevoie doar de porturile USB standard, atunci un hub simplu va fi suficient. Cu toate acestea, dacă doriți ceva cu ceva mai multă versatilitate, luați în considerare alegerea unui hub USB cu funcții suplimentare.

Calitatea materialelor

Calitatea materialelor este importantă din mai multe motive. În primul rând, materialele de înaltă calitate sunt mai durabile și este mai puțin probabil să se rupă sau să se uzeze în timp. În al doilea rând, acestea tind să ofere o conexiune mai bună, ceea ce înseamnă că există mai puține șanse ca datele să fie pierdute sau corupte. În cele din urmă, materialele de înaltă calitate pur și simplu arată și se simt mai bine, ceea ce poate fi important dacă folosiți hub-ul USB într-un cadru profesional.

Dispunerea porturilor (Port Layout)

O dispunere bine concepută a porturilor va asigura că toate porturile sunt ușor accesibile și că există suficient spațiu între ele. Acest lucru este deosebit de important dacă intenționați să conectați mai multe dispozitive la hub. O dispunere a porturilor prost proiectată poate duce la o dezordine de cabluri, ceea ce face dificilă utilizarea tuturor porturilor. În plus, unele hub-uri includ porturi orientate în jos, ceea ce poate îngreuna conectarea cablurilor atunci când hub-ul se află pe un birou sau pe o altă suprafață. Alegând un hub USB cu o dispunere bine concepută a porturilor, puteți evita aceste probleme și vă puteți asigura că obțineți maximul din investiția dumneavoastră.

Ethernet

Ethernet este important atunci când alegeți un hub USB din câteva motive. În primul rând, oferă o conexiune rapidă și fiabilă, care nu este supusă interferențelor altor dispozitive, cum ar fi WiFi. În al doilea rând, vă poate scuti de necesitatea de a utiliza un adaptor separat pentru a vă conecta la internet dacă computerul dvs. nu are Ethernet încorporat. În cele din urmă, poate oferi o conexiune mai stabilă decât cea WiFi, ceea ce este important dacă lucrați cu fișiere mari sau faceți streaming video.

Media Display

Când vine vorba de alegerea unui hub USB, un factor important de luat în considerare este calitatea afișajului media. HDMI este în prezent cea mai utilizată interfață de transmisie video și este cunoscută pentru furnizarea de semnale audio și video digitale de înaltă definiție. Prin urmare, atunci când selectați un hub USB, este important să alegeți unul care are un afișaj media de înaltă calitate. Acest lucru va contribui la asigurarea faptului că semnalul nu este degradat de interferențe și că atât calitatea imaginii, cât și cea a sunetului sunt excelente.

Întrebări frecvente

Ce este un USB hub?

Un hub USB este un dispozitiv electronic care extinde capacitățile unui computer prin adăugarea de porturi USB suplimentare. Acesta permite conectarea mai multor dispozitive USB la un singur port al unui computer, mărind astfel numărul de dispozitive care pot fi utilizate cu computerul respectiv. Un hub USB are, de obicei, patru sau mai multe porturi și poate fi alimentat fie de un adaptor de alimentare extern, fie de computerul însuși. Unele hub-uri USB includ, de asemenea, un port Ethernet, care permite conectarea computerului la o rețea și sunt disponibile într-o varietate de dimensiuni și stiluri și sunt, de obicei, foarte ușor de utilizat.

Care este diferența dintre un hub USB alimentat și unul nealimentat?

Hub-urile USB sunt disponibile în două variante principale: cu sau fără alimentare. După cum sugerează și numele, hub-urile USB alimentate sunt dotate cu propria sursă de alimentare, în timp ce hub-urile nealimentate se bazează pe alimentarea cu energie a portului USB în care sunt conectate. Principalul beneficiu al unui hub USB alimentat este că poate furniza suficientă energie pentru a încărca dispozitive sau pentru a face să funcționeze dispozitive de mare putere, chiar dacă acestea nu sunt conectate la un încărcător dedicat. De asemenea, hub-urile alimentate tind să fie mai fiabile și să ofere mai multe funcții decât hub-urile nealimentate. Cu toate acestea, ele sunt, de asemenea, mai scumpe și este posibil să nu fie necesare pentru sarcini mai ușoare. Așadar, atunci când decideți dacă să cumpărați un hub USB cu sau fără alimentare, este important să luați în considerare nevoile dumneavoastră. Dacă aveți nevoie să încărcați dispozitive sau să folosiți dispozitive de mare putere, un hub USB alimentat este cel mai potrivit. Dar dacă aveți nevoie doar să conectați câteva dispozitive de putere mică, un hub nealimentat ar trebui să fie suficient.

Sunt USB hub-urile sigure?

Răspunsul este da, hub-urile USB sunt perfect sigure. Singura problemă potențială care poate apărea este dacă depășiți limitele de putere ale hub-ului USB. Cu toate acestea, cele mai multe hub-uri USB de bună calitate sunt prevăzute cu funcții de siguranță încorporate care vor împiedica acest lucru. De exemplu, un mesaj pop-up poate apărea pe ecranul computerului dumneavoastră dacă hub-ul USB consumă prea mult curent. Așadar, atâta timp cât cumpărați un hub USB de bună calitate, nu ar trebui să aveți probleme.

Care sunt cele mai bune mărci de hub-uri USB?

Când vine vorba de hub-uri USB, există câteva mărci diferite care se disting de restul. Anker este o alegere populară pentru mulți oameni, datorită designului său elegant și a interfeței ușor de utilizat. UGreen este o altă opțiune excelentă, oferind un raport calitate-preț bun și o gamă largă de caracteristici. AmazonBasics este o alegere bună pentru cei care doresc un produs fără complicații, care doar își face treaba la un preț redus. Toate aceste trei mărci oferă produse de calitate care vă vor ajuta să profitați la maximum de dispozitivele dvs. USB.

Se poate conecta un USB hub la TV?

Multe televizoare mai noi sunt dotate cu porturi USB, care pot fi utilizate în diverse scopuri, de la redarea de fișiere media la actualizarea firmware-ului. Cu toate acestea, dacă televizorul dvs. nu are suficiente porturi USB pentru a satisface nevoile dvs., poate vă întrebați dacă puteți utiliza un hub USB. Răspunsul este da, în majoritatea cazurilor puteți conecta un hub USB la televizor. Cu toate acestea, există câteva lucruri de care trebuie să țineți cont. În primul rând, nu toate hub-urile USB sunt compatibile cu toate televizoarele. În al doilea rând, chiar dacă hub-ul este compatibil, este posibil să nu ofere suficientă energie pentru a susține toate dispozitivele pe care doriți să le conectați. În cele din urmă, utilizarea unui hub USB poate duce la o scădere a performanței din cauza datelor suplimentare pe care trebuie să le proceseze televizorul. Prin urmare, este important să vă documentați înainte de a achiziționa un hub USB. Dar dacă găsiți un model compatibil și nu vă deranjează să sacrificați ceva performanță, conectarea unui hub USB la televizor este o modalitate excelentă de a-i extinde capacitățile.

Cât de mult ține un USB hub până să trebuiască schimbat?

Un hub USB este un instrument util care vă permite să conectați mai multe dispozitive la computer printr-un singur port USB. Dar cât timp durează aceste dispozitive înainte de a trebui să fie înlocuite? În general, un hub USB va dura câțiva ani înainte de a fi înlocuit. Cu toate acestea, există câțiva factori care îi pot scurta durata de viață, cum ar fi expunerea la căldură sau umiditate excesivă. În plus, dacă dispozitivul este utilizat în mod constant pentru a încărca dispozitive sau pentru a transfera date, este probabil să fie înlocuit mai devreme.

Pot pune un USB hub într-un alt USB hub?

Da, puteți conecta un hub USB la un alt hub USB. De fapt, puteți conecta mai multe hub-uri USB unul la altul pentru a crea o rețea mare. Cu toate acestea, este important să rețineți că fiecare hub succesiv va reduce lățimea de bandă totală disponibilă pentru toate dispozitivele. Prin urmare, cel mai bine este să folosiți doar atâtea hub-uri câte sunt necesare pentru a conecta toate dispozitivele dvs. În plus, este important să folosiți hub-uri de înaltă calitate pentru a minimiza problemele de performanță. Urmând aceste sfaturi, vă puteți asigura că rețeaua USB va funcționa în mod optim.

Ce pot face dacă USB hub-ul se încălzește?

Supraîncălzirea este o problemă frecventă în cazul hub-urilor USB, în special atunci când sunt utilizate pentru perioade lungi de timp sau cu dispozitive de mare putere. Prin urmare, există câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta să păstrați hub-ul USB la o temperatură normață. În primul rând, asigurați-vă că este plasat într-o zonă bine ventilată. Dacă este posibil, poziționați-l astfel încât să aibă acces direct la aer proaspăt. În al doilea rând, evitați să folosiți prelungitoare USB cu hub-ul dumneavoastră. În cele din urmă, dacă hub-ul dvs. are un întrerupător pornit/oprit, asigurați-vă că îl opriți atunci când nu îl utilizați. Urmând aceste sfaturi simple, vă puteți ajuta să vă mențineți hub-ul USB la performanțe maxime și la o temperatură normală.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.