Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă a trebuit vreodată să scanați un document, știți că poate fi o adevărată bătaie de cap. În primul rând, trebuie să găsiți un scaner, ceea ce poate fi dificil dacă nu vă aflați într-un birou. Apoi, trebuie să vă dați seama cum să folosiți scanerul, ceea ce poate fi și mai complicat. Și, în cele din urmă, trebuie să sperați că scanerul chiar funcționează și nu produce o imagine neclară și ilizibilă. Din fericire, există o modalitate mult mai ușoară de a scana documente: cu telefonul! Așa este, telefonul dvs. are toate capacitățile de care aveți nevoie pentru a scana rapid și ușor orice document și cel mai bun lucru este că îl aveți mereu la îndemână cu dumneavoastră.

Modalitatea prin care puteți scana documente cu telefonul dvs. este să folosiți o aplicație de scanare dedicată. Există multe acest gen disponibile atât pentru iPhone, cât și pentru Android și, de obicei, sunt destul de ușor de utilizat. După ce deschideți aplicația, pur și simplu îndreptați aparatul foto către documentul pe care doriți să îl scanați și faceți o fotografie. Apoi, aplicația va tăia automat documentul și va îmbunătăți imaginea pentru claritate. De asemenea, puteți ajusta setările manual, dacă aveți nevoie. După ce sunteți mulțumit de imagine, salvați-o pur și simplu pe dispozitiv sau partajați-o electronic.

Avantaje ale scanării documentelor cu telefonul

Scanarea documentelor cu telefonul prezintă numeroase avantaje. Este rapid și ușor și nu aveți nevoie de niciun echipament special. De asemenea, puteți economisi bani, iar rezultatele sunt, de obicei, clare și precise. Această metodă a evoluat mult în ultimii ani și sunt acum este folositoare pentru oricine are nevoie să digitalizeze documente. Iată mai detaliat principalele avantaje ale scanării documentelor cu telefonul:

Viteză: Aplicațiile de scanare documente pentru telefoane sunt foarte rapide și, de obicei, puteți scana un document în doar câteva secunde. Acest lucru economisește foarte mult timp dacă aveți multe documente de scanat.

Costuri reduse: Aplicațiile de scanare sunt gratuite sau foarte ieftine și, de multe ori, le puteți găsi oricând pentru a le instala și folosi. Acest lucru le face să fie un raport calitate-preț excelent, mai ales dacă trebuie să scanați un număr mare de documente.

Simplitate în utilizare: Ușurința de utilizare este foarte ridicată și nu aveți nevoie de abilități sau cunoștințe speciale pentru a opera astfel de aplicații. Acest lucru le face ideale pentru oricine are nevoie să scaneze rapid un document, fără nicio complicație.

Informații și imagini clare: Aplicațiile de scanare documente produc de obicei imagini clare, ușor de citit. Acest lucru este important dacă trebuie să scanați documente importante care conțin informații sensibile.

Scanare documente direct cu camera telefonului

Dacă aveți un model de telefon mai nou, scanarea documentelor direct cu camera foto este foarte ușoară. Tot ce trebuie să faceți este să deschideți camera foto și să plasați documentul în mijlocul ecranului. Telefonul îl va detecta automat și vă va oferi opțiunea de scanare documente. Apăsați butonul de scanare documente și faceți o fotografie a tuturor documentelor de care aveți nevoie. După ce ați terminat, fotografiile vor fi salvate pe telefon pentru a fi ușor de accesat mai târziu. Dacă nu aveți această funcție pe telefon, există o altă modalitate bună de a scana documente, și anume folosirea unei aplicații. Dacă nu știți care este cea mai bună, vedeți mai jos sugestiile noastre.

Adobe Scan

Adobe Scan ajuta la scanare si salvare documente
Aplicația de scanare Adobe Scan transformă dispozitivul dvs. într-un puternic scaner portabil

Adobe Scan este o aplicație de scanare dedicată de la Adobe, creatorii fișierului PDF. Adobe Scan rulează ca o aplicație pe dispozitivul dvs. mobil, indiferent dacă acesta este pe bază de Android sau iOS, și utilizează camera foto pentru a realiza o copie a unui document pentru a-l converti într-un fișier PDF. Există o opțiune de previzualizare pentru a optimiza dimensiunile fișierului și puteți roti, tăia și edita culoarea după cum doriți. Odată ce ați capturat documentul cu aplicația, acesta este convertit automat într-un fișier PDF care este salvat pe dispozitivul dvs. Puteți deschide apoi acest fișier în Adobe Acrobat Reader sau în orice alt program de vizualizare PDF pentru a-l vizualiza sau partaja.

Unul dintre avantajele utilizării Adobe Scan este integrarea strânsă cu celelalte aplicații Adobe. Acest lucru înseamnă că puteți nu numai să scanați în format PDF, ci și să editați, să adnotați, să semnați și să lucrați cu documentele pe care le scanați. Aplicația poate fi descărcată și utilizată gratuit, deși există un abonament în aplicație dacă doriți funcții suplimentare. Indiferent dacă trebuie să scanați un contract, documente fiscale sau o rețetă, Adobe Scan este un instrument util pe care trebuie să îl aveți la îndemâna dumneavoastră oricând pentru a scana documente la nevoie.

Abby FineReader PDF

Abby FineReader PDF poate extrage textul din imagini
FineReader este un scanner mobil inteligent cu inteligență AI pentru orice tip de document

Abby FineReader PDF este o aplicație mobilă care vă permite să scanați cu ajutorul dispozitivului mobil atât texte tipărite, cât și texte scrise de mână. Software-ul folosește recunoașterea optică a caracterelor pentru a scana text în 193 de limbi și este compatibil cu Android și iOS. Puteți accesa un set de instrumente de adnotare ușor de utilizat pentru a adăuga semnături și note la text, iar aplicația păstrează formatarea documentului original. FineReader PDF funcționează, de asemenea, cu 12 formate de fișiere, inclusiv DOCX, PDF și TXT. În plus, puteți scana rapid și ușor documente în deplasare, fără a face compromisuri în ceea ce privește calitatea sau funcționalitatea.

Versiunea iOS a software-ului are o funcție numită BookScan, care vă permite să digitizați cărți cu ușurință. Aceasta transformă paginile de carte în imagini separate, eliminând orice defecte din documentul scanat. După ce ați efectuat o scanare, puteți să o partajați prin e-mail sau să o salvați pe un sistem de stocare în cloud. În prezent, FineReader poate fi descărcat gratuit pe dispozitivele Android și iOS, dar oferă achiziții în aplicație dacă doriți să utilizați funcțiile sale premium.

Genius Scan

Genius Scan convertește cu ușurință documentele scanate în PDF
Genius Scan este o aplicație de scanare documente care vă permite să scanați rapid documentele chiar și dacă vă aflați pe fugă

Cu Genius Scan, puteți digitiza rapid și ușor orice document. Software-ul folosește camera telefonului pentru a captura documentul și apoi îmbunătățește imaginea pentru a se asigura că este lizibilă. De asemenea, puteți utiliza Genius Scan pentru a crea fișiere PDF ale documentelor dvs., care pot fi trimise prin e-mail sau stocate în cloud. În plus, software-ul include detectarea inteligentă a paginilor, corecția perspectivei și îmbunătățirea imaginii. Acest lucru înseamnă că puteți scana zeci de pagini în câteva secunde, fără să vă faceți griji cu privire la calitatea imaginilor.

În plus, vă puteți păstra fișierele organizate cu titluri, etichete și un index de căutare. Aplicația vă permite, de altfel, să încărcați documentele scanate pe o serie de platforme de stocare în cloud, inclusiv Dropbox, Evernote, Expensify, Facebook, Google Drive și OneDrive. De asemenea, vă puteți proteja documentele cu criptarea și parolele încorporate (sau cu Touch ID pe iOS). Genius Scan poate fi descărcat gratuit pe Android și iOS, dar oferă achiziții în aplicație pentru funcții premium. Așadar, dacă sunteți în căutarea unui mod simplu și eficient de a vă digitaliza documentele pe suport de hârtie, Genius Scan este soluția perfectă.

SwiftScan

SwiftScan funcționează atât pe iPhone, iPad cât și pe Android
SwiftScan este una dintre cele mai bune aplicații de scanare documente mobilă pentru documente și coduri QR

SwiftScan este o aplicație care vă permite să scanați documente, chitanțe, schițe, planșe, cărți de vizită, etichete, coduri QR și coduri de bare. Este o modalitate ușoară și rapidă de a crea scanări de înaltă calitate pe dispozitivele iPhone, iPad și Android. Aplicația este capabilă să ia „sute de decizii pentru a captura perfect documentul”. După ce ați scanat un element, puteți alege din cinci moduri de culoare pentru a-l face să arate perfect. De asemenea, puteți salva scanările în format PDF sau JPEG și le puteți partaja prin e-mail sau pe rețelele de socializare.

Aplicația oferă o varietate de instrumente de decupare și optimizare a documentelor scanate, toate acestea fiind capturate automat la 200+ dpi. Iar dacă intenționați să folosiți SwiftScan în scopuri profesionale, puteți trimite cu ușurință documente prin fax direct de pe dispozitivul mobil în 50 de țări acceptate. La fel ca în cazul majorității acestor aplicații, SwiftScan poate fi descărcat gratuit pe Android și iOS, cu posibilitatea de a achiziționa funcții suplimentare în aplicație. Așadar, dacă aveți nevoie de o soluție de scanare fiabilă pentru nevoile dvs. profesionale sau personale, nu uitați să testați SwiftScan.

CamScanner

CamScanner economisește timp în procesul de scanare al documentelor
Vă transformă dispozitivul mobil într-un scaner portabil puternic, care recunoaște automat textul (OCR) și vă îmbunătățește productivitatea pentru a economisi timp

CamScanner este o aplicație de scanare documente care vă permite să scanați o gamă largă de documente, de la facturi la chitanțe. Aplicația transformă documentele scanate în fișiere PDF, care sunt încărcate automat în servicii cloud precum Google Drive, Dropbox și OneDrive. CamScanner se adresează în mod special utilizatorilor din mediul de afaceri și vă permite să invitați colegii să vizualizeze și să comenteze scanările dvs. Aplicația este disponibilă atât pentru dispozitivele Android, cât și pentru iOS, și are o versiune gratuită și una cu plată. Versiunea cu plată include funcții precum scanarea în masă și OCR (recunoașterea optică a caracterelor).

Cu un cont premium, primiți 10 GB de stocare, posibilitatea de a trimite linkuri de documente cu protecție prin parolă, descărcarea bulk a documentelor și multe altele. Aplicația are, de asemenea, o funcție de editare avansată care vă permite să adăugați adnotări la documente, ceea ce le conferă un aspect mai profesional. Pentru un plus de securitate, puteți, de asemenea, să adăugați coduri de acces la documente.

Întrebări frecvente

De ce ar trebui să folosesc o aplicație pentru a scana documente?

În lumea rapidă de astăzi, este mai important ca niciodată să poți lucra rapid și eficient. Aici intervin aplicațiile de scanare a documentelor. Utilizând camera telefonului pentru a scana documente, puteți crea copii digitale ușor de stocat și partajat. Și pentru că majoritatea aplicațiilor de scanare documente pot fi descărcate gratuit, acestea reprezintă o modalitate accesibilă de a renunța la metoda clasică de scanare. Pe lângă faptul că este rapid și convenabil, digitalizarea documentelor vă poate ajuta să economisiți spațiu. Dacă v-ați săturat să aveți un birou aglomerat, o aplicație de scanare a documentelor vă poate ajuta să economisiți spațiu, timp și bani.

Ce este OCR în cazul scanării unui document?

Atunci când scanați un document, procesul OCR (Optical Character Recognition) convertește documentul într-un fișier text digital. Acest proces începe prin scanarea documentului și apoi prin convertirea imaginii scanate într-un fișier text. Acest lucru poate fi realizat cu ajutorul unui software sofisticat care „citește” imaginea scanată și apoi o traduce în text. Cu toate acestea, procesul OCR nu este perfect și, uneori, poate introduce erori în versiunea text a documentului. Din acest motiv, este întotdeauna o idee bună să corectați versiunea text după ce a fost generată. Dar, pentru multe scopuri, OCR poate fi un instrument neprețuit pentru crearea de versiuni digitale ale documentelor.

Aplicațiile de scanare a documentelor sunt sigure?

Da, majoritatea aplicațiilor de scanare a documentelor sunt foarte sigure. Majoritatea acestor aplicații utilizează criptarea pentru a vă proteja datele și oferă, de asemenea, funcții de securitate suplimentare, cum ar fi protecția prin parolă și autentificarea cu doi factori. Cu toate acestea, este important să vă faceți cercetări înainte de a alege o aplicație de scanare, deoarece unele sunt mai sigure decât altele. Când vine vorba de datele confidențiale ale afacerii dumneavoastră, este mai bine să fiți siguri de alegerea făcută decât să vă pară rău când este prea târziu.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.