Free cookie consent management tool by TermsFeed

Pe măsură ce lumea devine din ce în ce mai digitală, la fel se întâmplă și cu amenințările la adresa securității noastre. În trecut, programele antivirus erau concepute în primul rând pentru a proteja computerele de birou împotriva virușilor și a altor programe malware. Cu toate acestea, odată cu apariția dispozitivelor mobile și a IoT, sfera de aplicare a amenințărilor potențiale s-a extins dramatic. Programele antivirus de astăzi trebuie să fie capabile să se apere împotriva unei game largi de amenințări, inclusiv viruși spyware, ransomware și atacuri de tip phishing. Din fericire, există o serie de programe antivirus excelente care pot oferi protecție completă pentru toate dispozitivele noastre. Deși niciun sistem de securitate nu este perfect, un program antivirus poate fi o linie de apărare vitală împotriva amenințărilor în continuă evoluție din lumea digitală.

Dat fiind faptul că dispozitivele mobile conțin adesea o mulțime de informații personale, de la adrese și date de naștere până la detalii bancare și parole, au devenit o țintă principală pentru hackeri. În plus, ele se află cu noi oriunde mergem, ceea ce face să fie ușor de pierdut sau de furat. Prin urmare, este important să luăm măsuri pentru a ne proteja telefoanele împotriva potențialelor amenințări la adresa securității. O modalitate de a face acest lucru este să instalați un antivirus Android sau iOS, care vă poate ajuta să vă protejați dispozitivul împotriva malware-urilor și a atacurilor de tip phishing. Pe această cale, în articolul de față am realizat o listă cu cele mai bune programe antivirus pentru dispozitivele care rulează Android. Iată care sunt acestea!

Bitdefender Mobile Security

Bitdefender Mobile Security este una dintre cele mai bune aplicații antivirus pentru Android
Bitdefender Mobile Security oferă capabilități antivirus de top

Bitdefender Mobile Security este una dintre cele mai bune aplicații antivirus pentru Android disponibile, oferind un pachet complet de funcții, inclusiv protecție antifurt și capabilități antivirus de top. Aplicația a obținut punctaj maxim în cea mai recentă rundă de teste AV-Test, AV-Comparatives constatând că are o rată de protecție de 99.9% împotriva programelor malware. Pe lângă funcțiile sale excelente de securitate, Bitdefender Mobile Security oferă, de asemenea, o serie de alte instrumente utile, cum ar fi un economizor de baterie și un consilier de confidențialitate.

Protecția pe care o oferă Bitdefender este de cea mai bună calitate și, de asemenea, beneficiați de un instrument util de consiliere în materie de confidențialitate care utilizează tehnologia WearOn pentru a vă alerta dacă vă uitați accidental telefonul. De asemenea, este inclusă și o versiune a unui VPN, care este limitată la 200 MB pe zi, dar care ar putea fi utilă în caz de nevoie. Per total, Bitdefender Mobile Security este o opțiune excelentă pentru oricine caută o protecție antivirus robustă pentru dispozitivul său Android.

Norton Mobile Security

Norton Mobile Security este o modalitate excelentă de a vă menține dispozitivul în siguranță împotriva programelor malware
Norton Mobile Security este un antivirus Android care oferă o protecție excelentă împotriva unei game largi de amenințări

Norton Mobile Security pentru Android este o modalitate excelentă de a vă menține dispozitivul în siguranță împotriva programelor malware și a altor amenințări online. Aplicația oferă o mulțime de funcții, inclusiv un App Advisor alimentat de Norton Mobile Insight. Această funcție verifică aplicațiile pentru a detecta eventualele riscuri de confidențialitate sau alte comportamente nedorite, cum ar fi faptul că vă solicită excesiv de mult bateria. Puteți chiar să obțineți aceste evaluări înainte de a instala o aplicație, ceea ce este foarte util. În plus, Norton Mobile Security pentru Android vine cu protecție antivirus pentru Android, astfel încât puteți fi siguri că dispozitivul dvs. este protejat de cele mai noi dezvoltate tipuri de amenințări.

Aplicația include un motor antivirus care a fost evaluat foarte bine de AV-Test. Motorul oferă protecție împotriva programelor malware și a altor amenințări. În plus, suita include blocarea apelurilor pentru a vă proteja împotriva apelurilor telefonice de tip spam, securitate Wi-Fi care vă avertizează atunci când vă conectați la o rețea wireless nesigură, plus funcții antifurt care vă ajută să vă recuperați dispozitivul în cazul în care acesta este pierdut sau furat. Astfel, în general, Norton Mobile Security este o soluție de securitate completă pentru dispozitivele Android care oferă o protecție excelentă împotriva unei game largi de amenințări.

Avast Mobile Security

Avast Mobile Security este unul dintre cele mai populare aplicații antivirus Android de pe piață
Avast Mobile Security oferă o protecție ridicată și o varietate foarte bogată de funcții pentru a îmbunătăți performanța dispozitivului

Avast Mobile Security este unul dintre cele mai populare aplicații antivirus Android de pe piață. Acesta oferă protecție completă împotriva malware-ului, phishing-ului și a altor amenințări online. În plus, oferă o varietate de funcții pentru a îmbunătăți performanța dispozitivului dvs. Sistemul antifurt vă permite să vă blocați sau să ștergeți de la distanță dispozitivul în cazul în care acesta este pierdut sau furat. Funcția de curățare a datelor reziduale ajută la eliberarea spațiului de stocare, iar funcția de stimulare a memoriei RAM vă accelerează dispozitivul.

Inițial, aplicația trebuia plătită, dar acum este gratuită, însă are reclame. Totuși, puteți plăti o mică sumă lunară sau anuală și puteți scăpa de acestea, dacă vă deranjează. O altă funcție premium foarte utilă este blocarea aplicațiilor, prin care dispozitivul dvs. vă va cere un cod PIN înainte de a deschide anumite aplicații. Acest lucru împiedică programele malware să lanseze automat aplicații precum internet banking. Astfel, Avast Mobile Security este o alegere excelentă pentru oricine caută o soluție de securitate completă pentru dispozitivul său Android.

AVG AntiVirus Free

AVG AntiVirus Free este o aplicație de înaltă calitate
AVG AntiVirus Free este un antivirus Android care oferă protecție antifurt, un Photo Vault pentru a vă securiza fotografiile, un sistem de blocare a aplicațiilor și un scaner de securitate Wi-Fi

AVG AntiVirus Free este o aplicație de înaltă calitate care oferă un nivel impresionant de protecție pentru dispozitivul dumneavoastră Android. Folosește același motor antivirus ca și Avast, ceea ce înseamnă că este incredibil de eficient în detectarea și eliminarea programelor malware. Cu toate acestea, nu dispune de unele dintre funcțiile mai avansate pe care le veți găsi în versiunea cu plată a AVG, cum ar fi capacitatea de a scana aplicațiile dăunătoare de pe dispozitivul dumneavoastră. Dar este o opțiune gratuită excelentă pentru oricine caută o aplicație antivirus de încredere.

Versiunea Pro plătită a AVG vine cu o mulțime de funcții suplimentare, inclusiv capacități antifurt extinse (cum ar fi blocarea dispozitivului în cazul înlocuirii cartelei SIM și declanșarea unei alarme), un Photo Vault pentru a vă securiza fotografiile, un sistem de blocare a aplicațiilor, un scaner de securitate Wi-Fi și setări suplimentare de confidențialitate, cum ar fi pentru blocarea apelanților. Există, de asemenea, o serie de alte caracteristici care fac ca AVG să merite investiția, cum ar fi scanerul de malware în timp real, consumul redus de baterie și de spațiu de stocare și multe altele. Așadar, dacă sunteți în căutarea celei mai bune protecții antivirus pentru Android disponibile, nu uitați să încercați și aplicația AVG.

McAfee Mobile Security for Android

McAfee Mobile Security for Android este un nume foarte binecunoscut când vine vorba de software antivirus
McAfee Mobile Security for Android oferă o mulțime de funcții, inclusiv funcții antifurt și posibilitatea de a urmări un dispozitiv pierdut

McAfee este un nume foarte binecunoscut când vine vorba de software antivirus, iar McAfee Mobile Security pentru Android este un exemplu excelent în acest sens. Scanerul antivirus pentru Android este foarte eficient, iar versiunea gratuită vă oferă o mulțime de funcții, inclusiv funcții antifurt și posibilitatea de a urmări un dispozitiv pierdut. De asemenea, puteți să vă blocați dispozitivul (sau să vă ștergeți datele) de la distanță, ceea ce este o caracteristică excelentă dacă vă faceți griji că vă pierdeți dispozitivul.

McAfee Mobile Security poate să scaneze aplicațiile pentru un comportament potențial dăunător și să le blocheze dacă este necesar. De asemenea, evaluează securitatea tuturor rețelelor Wi-Fi la care vă conectați și vine cu mai multe funcții pentru a vă ajuta telefonul să funcționeze mai bine, inclusiv un dispozitiv de curățare a spațiului de stocare, plus analize de memorie și de baterie. Iar cel mai mare avantaj dintre toate, este că aplicația e gratuită pentru a fi descărcată și utilizată. Așadar, nu există nicio scuză pentru a nu vă proteja dispozitivul Android cu antivirusul McAfee Mobile Security.

Kaspersky Mobile Antivirus

Kaspersky Mobile Antivirus este unul dintre cele mai bune aplicații antivirus pentru Android de pe piață
Kaspersky Mobile Antivirus este un antivirus Android care oferă utilizatorilor acces la o multitudine de funcții care îmbunătățesc securitatea dispozitivului

Kaspersky Mobile Antivirus este unul dintre cele mai bune aplicații antivirus pentru Android de pe piață. Oferă o protecție aproape perfectă împotriva programelor malware, un impact redus asupra sistemului și un blocant de apeluri care chiar funcționează. Nu există reclame în versiunea gratuită și nici nu este dificil pentru a trece la planul plătit. Utilizatorii versiunei gratuite primesc funcția de filtrare a apelurilor, suport pentru Android Wear și un set puternic de funcții antifurt, dar trebuie să plătiți pentru managerul de parole, instrumente de securitate suplimentare și suport tehnic.

Versiunea plătită a aplicației oferă utilizatorilor acces la scanări automate ale noilor aplicații, la un sistem de blocare a aplicațiilor și la blocarea site-urilor de phishing cunoscute. În timp ce versiunea gratuită a aplicației nu oferă aceste caracteristici, aceasta este totuși o aplicație antivirus fiabilă și rapidă care oferă o protecție adecvată pentru dispozitivele Android. Prin urmare, în general, Kaspersky Mobile Antivirus este o alegere bună ca aplicație antivirus pentru dispozitive Android.

Lookout Security & Antivirus

Lookout Security & Antivirus este una dintre aplicațiile antivirus pentru Android care oferă caracteristici excelente utilizatorilor săi

Lookout Security & Antivirus este una dintre aplicațiile antivirus pentru Android care oferă caracteristici excelente utilizatorilor săi. Lookout Personal este foarte popular datorită interfeței sale ușor de utilizat și a lipsei de reclame. Oferă o protecție puternică a identității și are o interfață bună pentru utilizatori. Lookout Security & Antivirus oferă un abonament gratuit și unul premium. Abonamentul gratuit include funcții de bază, cum ar fi scanarea dispozitivelor și detectarea în timp real a virușilor. Abonamentul premium include funcții suplimentare, cum ar fi blocarea și ștergerea de la distanță, localizarea dispozitivelor pierdute și o copie de rezervă sporită a datelor.

Nivelul premium de 30 de dolari pe an include funcții precum blocarea site-urilor web malițioase și scanarea rețelelor Wi-Fi. De altfel, nivelul premium oferă, de asemenea, o rețea VPN nelimitată și un serviciu de notificare a încălcării datelor, ceea ce o face o investiție utilă pentru cei preocupați de securitatea online. La 100 de dolari pe an, planul „premium plus” este, față de alte aplicații și pachete plătite, un serviciu de protecție a identității destul de ieftin, care include monitorizarea rețelelor și protecția cardurilor atașate. Astfel, per total, Lookout Security & Antivirus este o alegere bună pentru cei care caută o soluție de securitate completă pentru dispozitivele lor Android și pentru care bugetul nu este unul limitat.

De ce telefoanele Android au nevoie de un antivirus?

Telefoanele Android sunt populare deoarece fiindcă au o mulțime de caracteristici și se găsesc într-o gamă variată de prețuri. Cu toate acestea, un dezavantaj al telefoanelor Android este că sunt mai vulnerabile la malware și viruși decât iPhone-urile. Acest lucru se datorează faptului că permit utilizatorilor să descarce aplicații din surse terțe, care pot fi o sursă de software malițios. În plus, deseori, telefoanele Android nu sunt la fel de bine protejate ca și iPhone-urile atunci când vine vorba de actualizări de securitate. Prin urmare, este important să instalați o aplicație antivirus pe telefonul Android pentru a-l proteja de malware și viruși. Deși există multe aplicații antivirus diferite disponibile, lista de mai sus realizată de noi este o opțiune bună pe care să o luați în considerare.

Telefoanele Android vin cu antivirus preinstalat?

Există o mare confuzie cu privire la faptul că telefoanele Android vin sau nu cu antivirus preinstalat. Răspunsul scurt este că depinde de telefon. Unele telefoane Android vin cu un software antivirus preinstalat, dar nu toate. Este important să rețineți că, chiar dacă telefonul dvs. nu are un software antivirus preinstalat, îl puteți instala singur. Există o mulțime de opțiuni excelente disponibile și merită să vă acordați timp pentru a găsi o variantă cu care să vă simțiți confortabil. Instalarea unui software antivirus pe telefonul Android vă va ajuta să vă protejați împotriva programelor malware și a altor amenințări, așa că merită cu siguranță să o faceți dacă puteți.

Aplicațiile antivirus pentru Android sunt gratuite?

Aplicațiile antivirus pentru Android sunt concepute pentru a vă proteja dispozitivul Android de malware, viruși și alte amenințări. Astfel, unele aplicații antivirus android sunt gratuite, în timp ce altele necesită un abonament. Cele mai bune aplicații antivirus android oferă o protecție completă, inclusiv scanare în timp real, funcții antifurt și controale de confidențialitate. Cu toate acestea, nu toate aplicațiile antivirus android sunt create la fel. Este posibil ca unele aplicații antivirus android gratuite să nu ofere același nivel de protecție ca și aplicațiile cu plată. În plus, unele aplicații antivirus android pot afecta negativ performanța dispozitivului dumneavoastră. Prin urmare, este important să selectați o aplicație antivirus android potrivită.

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Un comentariu

 1. Avatar of Cristian

  Salut,
  Am pe al meu Samsung S23 un antivirus instalat din fabrică cu funcții minime, respectiv McAfee. De asemenea după actualizarea la android 14 mai este și un Auto Blocker.
  Crezi că mai este nevoie de un antivirus suplimentar, gen BitDefender?
  Mulțumesc,
  Cristian

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.