HTC a anunțat lansarea noului dispozitiv integrat dedicat realității virtuale, HTC Vive Standalone VR, pentru piața locală din China. HTC a lucrat alături de Qualcomm pentru a dezvolta un dispozitiv premium dedicat realității virtuale.

Noul HTC Vive Standalone VR nu va mai necesita folosirea unui smartphone ci integrează propriile soluții hardware pentru a oferi utilizatorilor o soluție completă pentru realitatea virtuală. Dispozitivul este unul de sine stătător și foloseștte procesorul performant Snapdragon 835 dezvoltat de Qualcomm. Procesorul a fost lansat la începutul acestui an și a fost considerat cea mnai bună soluție pentru realitatea virtuală la purtător.

Chiar dacă anunțul lansării a fost făcut în mod oficial, cele două companii nu au oferit publicului informații suplimentare despre noul dispozitiv VR. HTC susține că acesta va oferi clienților o experiență VR extraordinară.

Experiență VR integrată

Noul Vive Standalone VR este un dispozitiv VR complet care folosește propriul sistem hardware performant și nu se bazează pe o sursă externă pentru a funcționa iar astfel devine cel mai bun dispozitv premium din clasa sa lansat pe piața locală din China.

„China este piața care conduce industria mobilă la nivel internațional și are ocazia să conducă și piața de dispozitive VR. Parteneriatul cu Qualcomm ne oferă posibilitatea de a oferi un sistem Vive VR mai ușor de utilizat și cu un preț mai accesibil și ne permite să dezvoltăm un sistem VR de sine stătător pe care îl putem oferi cât mai multor utilizatori din China.”

– a spus Alvin W. Graylin, președintele regional din China al Vive, HTC.

Versiunea anterioară a dispozitivului a fost lansată de HTC doar pentru piața locală din Japonia și funcționa doar dacă era folosit alături de telefonul de top HTC U11.

HTC a decis să nu folosească platforma Google Play ca sursă de aplicații și jocuri ci va folosi platforma proprie Viveport. Mai avem de așteptat până când o să avem lista completă cu specificații sau alte detalii suplimentare dar și primele impresii ale utilizatorilor.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.