Free cookie consent management tool by TermsFeed

CES 2018 a debutat astăzi iar Intel a fost una din companiile prezente la primul eveniment dedicat industriei IT din acest an. Intel a prezentat la CES 2018 noile procesoare din generația 8 care folosesc procesoare grafice AMD Radeon RX Vega M oferind utilizatorilor un boost 3x la nivelul FPS.

Noile procesoare au fost dezvoltate pentru a oferi utilizatorilor destulă putere de calcul dar și o putere grafică îmbunătățită, mult mai bună față de solutțiile grafice integrate actuale.

Procesoare noi cu grafică integrată performantă

Procesoarele Intel Core din generația 8 vor fi disponibile în două variante: o variantă cu procesor grafic Radeon RX Vega M GL și o variantă cu procesor grafic Radeon RX Vega M GH. Prima variantă va avea un consum maxim de energie de 65W iar a 2-a variantă va consuma până la 100W fiind o configurație deblocată.

Fiecare procesor este un cipset cu o grosime de doar 17mm care integrează un procesor Intel Core quad-core, un GPU Radeon RX Vega M și până la 4GB memorie HBM2 și tehnologia Intel EMID. Tehnologia EMIB de la Intel se comportă ca o poartă inteligentă de mare viteză care face legătura între procesorul grafic și memoria HBM2 reducând astfel amprenta de silicon cu mai mult de jumătate decât dacă componentele ar fi fost amplasate separat pe placa de bază.

Noua soluție pusă la dispoziție de Intel va permite producătorilor să dezvolte soluții mai mici și mai ușoare. Aceștia vor putea aduce pe piață laptop-uri performante fără a compromite portabilitatea sau puterea de calcul.

Noile procesoare Intel din generatia 8
Noile procesoare Intel din generatia 8

Noul Intel Core i7 va avea cea mai performanță soluție grafică integrată

Procesoarele Intel din generația 8 cu grafică Radeon RX Vega M GL au 4 nuclee cu 8 fire de execuție, o frecvență de lucru a procesorului de până la 4,1GHz și până la 8MB Cache. Procesorul grafic Radeon RX Vega M GL are o frecvență de bază de 931MHz cu boost până la 1011MHz, până la 20 Compute Units și 32 pixeli/clock. Memoria grafică este de tip HBM2 cu o capacitate de 4GB, o lățime de bandă de 179GB/s și un consum foarte scăzut de energie. Întreg cip-ul va avea un consum de energie de doar 65W.

Procesorul grafic Radeon RX Vega M GH va fi disponibil doar pe modelele Intel Core i7. Acesta are o frecvență de lucru de 1063MHz cu boost până la 1190MHz, 24 Compute Units, 64 pixeli/clock, memorie grafică HBM2 de 4GB cu lățimea de bandă de 204GB/s. Procesorul Intel Core i7 este unul cu patru nuclee și opt fire de execuție, 8MB cache și o frecvență de lucru ce poate ajunge la 4,2GHz. Întreg cip-ul are un consum de energie de doar 100W iar atât procesorul, memoria HBM2 cât și procesorul grafic sunt deblocate.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.