Free cookie consent management tool by TermsFeed

Fiecărei persoane îi este atribuită o zodie în funcție de ziua în care s-a născut, lucru foarte bine cunoscut de majoritatea dintre noi.

Semnul zodiacal îți poate influența personalitatea și cu toate că există foarte multe persoane sceptice în legătură cu tot ce ține de horoscop și de zodii, unele trăsături generale se potrivesc întru totul.

Iată caracteristicile fiecărei zodii în parte:

Berbec

21 martie – 19 aprilie

Element: Foc

Caracteristici pozitive

Berbecul este considerat un lider înnăscut. Cu idei inovatoare, mintea creativă și motivația de care dau dovadă, persoanele născute sub acest semn influențează pozitiv oamenii din jurul lor. Mai mult, natura competitivă a berbecilor contribuie extraordinar de mult la reușitele acestora de pe toate planurile.

Caracteristici negative

Chiar dacă expunerea ideilor și opiniilor le poate aduce nativilor din această zodie multe beneficii, există și situația în care aceștia pot acapara toată atenția, având tendința de a face ca totul să fie despre ei. Berbecii își doresc să li se recunoască realizările, căutând atenție și validare în persoanele din jur, fapt ce poate fi perceput ca un comportament egocentric ce nu face decât opusul, îndepărtând oamenii de lângă ei.

Taur

20 aprilie – 20 mai

Element: Pământ

Caracteristici pozitive

Taurul este unul dintre cele mai ambițioase semne ale zodiacului. Persoanele aflate sub această zodie muncesc enorm pentru a-și atinge obiectivele, indiferent de greutate. Taurii sunt cunoscuți pentru loialitatea și încrederea lor, fiind considerați oamenii de bază ai zodiacului, pe care poți conta oricând.

Caracteristici negative

Cea mai criticată trăsătură a taurilor este încăpățânarea acestora. În cartea Astrologie spirituală este menționat faptul că încăpățânarea acestei zodii iese la iveală atunci când opinia acestora nu se potrivește cu a celorlalți. Taurii consideră de multe ori că adevărul lor este singurul adevăr și astfel își pierd respectul pentru persoanele care nu le împărtășesc părerea.

Gemeni

21 mai – 20 iunie

Element: Aer

Caracteristici pozitive

Gemenii sunt un spirit vesel și se pot face ușor plăcuți de toată lumea. Au un spirit dominat de inteligență și curiozitate, ceea ce înseamnă că sunt mereu în căutarea unui nou hobby. Tocmai din această cauză, dar și a amuzamentului care-i caracterizează, Gemenii atrag foarte multe persoane ce vor să le devină prieteni.

Caracteristici negative

Gemenii sunt deseori criticați pentru dualitatea acestora. Pornind de la nume și de la semnul astrologic (reprezentat de două persoane), zodia este recunoscută pentru personalitatea duală, schimbându-și foarte des gândurile și opiniile. Gemenii trăiesc în prezent și întreaga lor personalitate se schimbă în funcție de momentul actual. Obișnuiesc să analizeze și să vorbească foarte mult, stabilind ușor relații cu oamenii, dar le este greu să mențină acele conexiuni.

Caracteristicile fiecarei zodii
Sursa fotografiei: Wallpapers.com

Rac

21 iunie – 22 iulie

Element: Apă

Caracteristici pozitive

Racii posedă o empatie copleșitoare, aspect care îi găsește pe aceștia în postura de protectori ai grupului în care se află. Abilitatea de a avea grijă de oameni este de neegalat, motiv pentru care acest semn se află printre cele mai iubite din tot zodiacul. Sentimentele racilor sunt extrem de puternice, natura lor iubitoare reprezentând unul din cele mai mari atuuri.

Caracteristici negative

Emoțiile care fac această zodie atât de iubită de către ceilalți pot fi mai puțin benefice pentru propria persoană. Racii sunt ființe deosebit de sensibile, chiar și pentru un semn de apă. Atunci când acționează sub impulsul sentimentelor, tind să devină schimbători și pasivi. Obișnuiesc să se închidă foarte mult în ei și să renunțe la comunicare atunci când ceva nu le este pe plac, iar în momentul în care ceilalți trebuie să poarte povara sentimentelor lor, își reprimă propriile emoții și se poate ajunge la un conflict.

Leu

23 iulie – 22 august

 Element: Foc

Caracteristici pozitive

La fel ca Gemenii, Leul se află pe lista celor mai iubite și carismatice zodii. Cuvinte ca pasiune și generozitate sunt des folosite pentru a descrie nativii acestui semn. Leii au capacitatea de a lega prietenii puternice și de durată, iar prin faptul că oamenii sunt atrași de energia și puterea acestora, ei pot deveni foarte ușor lideri de grup.

Caracteristici negative

De asemenea, faptul că oamenii sunt foarte atrași de această zodie, face uneori ca persoanele din această zodie să creadă că totul li se cuvine și se învârte în jurul lor. Ei pot distanța oamenii dorința de atenție, ce poate fi percepută deseori ca o aroganță. Au nevoie de validare, să se facă remarcați și să obțină aprobarea tuturor, lucru care nu le este de ajutor de cele mai multe ori.

Fecioară

23 august – 22 septembrie

Element: Pământ

Caracteristici pozitive

Fecioarele sunt persoane harnice, poate chiar cele mai harnice din întreg zodiacul, atente și practice. La fel ca Taurii, acestea muncesc din greu și se asigură că persoanele dragi sunt cele mai fericite. Zodia are o fire empatică, dorindu-și întotdeauna să ajute oamenii din jur, fiind caracterizată totodată de încredere, inteligență și ingeniozitate.

Caracteristici negative

Această atenție la detalii și tendința de a controla totul, poate fi dăunătoare pentru persoanele din jur, deoarece persoana este percepută ca un perfecționist. Această trăsătură de caracter funcționează foarte bine în domeniul profesional, însă nu și pe plan personal. Chiar dacă atenția la detalii este considerată un avantaj, acest aspect își poate schimba ușor forma, transformându-se în critică.

Balanță

23 septembrie – 22 octombrie

Element: Aer

Caracteristici pozitive

Balanțele sunt persoane sociabile, fiind considerate buni prieteni. Le este ușor să cunoască persoane noi, dar și să le păstreze aproape. Trăsăturile prin care această zodie se face remarcată sunt redate prin eleganța, umorul și politețea de care Balanțele dau dovadă. Mai mult, acestea au abilitatea de a rezolva conflicte, aspect ce adaugă o altă notă de valoare farmecului lor.

Caracteristici negative

Balanțele sunt persoane care doresc întotdeauna să-i mulțumească pe cei din jur, lucru ce scade atenția asupra propriei persoane. În același timp, acest semn se poate concentra mult prea mult spre a le face pe plac celorlalți, ajungând chiar să-și schimbe comportamentul pentru a se potrivi cu oamenii din jur. Lucrurile se pot complica atunci când ceilalți oameni nu se comportă asemenea balanțelor, simțindu-se tratate nedrept și reacționând ca atare.

Scorpion

23 octombrie – 21 noiembrie

 Element: Apă

Caracteristici pozitive

Nativii acestei zodii sunt extrem de ambițioși, știu exact ce își doresc și sunt dispuși să muncească din greu pentru a obține acele lucruri. Scorpionii sunt dominați de intensitate și profunzime, fapt ce ajută la construirea încrederii de lungă durată cu persoanele apropiate. Alături de Taur, Scorpionul este unul dintre cele mai loiale semne, punând mare preț pe prietenie.

Caracteristici negative

Acest semn este atras de mister și de lucrurile ascunse, fiind considerat un adevărat detectiv. Problema apare atunci când Scorpionul simte să caute și să găsească un simbolism ascuns în orice, chiar dacă acel lucru deține sau nu așa ceva. Încă o trăsătură negativă este considerată dorința masivă de control a Scorpionilor, ceea ce îi poate face enervat de calculați și intrigați în a se asigura că merg în direcția dorită.

Săgetător

22 noiembrie – 21 decembrie

Element: Foc

Caracteristici pozitive

Acest semn este cunoscut pentru mișcarea constantă și căutarea neîncetată a cunoașterii. Săgetătorii sunt persoane care muncesc din greu pentru a-și depăși limitele și întotdeauna reușesc ce-și propun. Spiritul acestei zodii și abilitatea de a povesti este remarcabilă, reușind să atragă atenția tuturor, iar experiențele și cunoștințele de care beneficiază această zodie le conferă o încredere nemărginită.

Caracteristici negative

Încrederea de care beneficiază Săgetătorii îi poate duce spre o zonă în care aceștia par să știe totul și cu toate că sunt povestitori înnăscuți, aceștia își pot impune opinia chiar și atunci când nimeni nu vrea să o audă. În același timp, tendința de a surprinde oamenii prin cunoștințele deținute, poate duce spre a nu lăsa și alte persoane să-și expună părerea, acest lucru fiind văzut ca o aroganță.

Capricorn

22 decembrie – 19 ianuarie

Element: Pământ

Caracteristici pozitive

Dedicarea și disciplina Capricornului îl împing pe acesta să lucreze din greu pentru a-și îndeplini obiectivele îndrăznețe. Este considerat un lider fantastic care excelează în a lua inițiativa în orice aspect al vieții. Este unul dintre cele mai ambițioase semne ale zodiacului, care atunci când își propune un obiectiv, știe și cum să-l atingă.

Caracteristici negative

Fiind unul dintre cele mai harnice și serioase semne, nativii acestei zodii nu tolerează oamenii lipsiți de inteligență. Astfel, chiar dacă persoanele născute sub acest semn se implică foarte mult în munca lor, aceștia pot avea o atitudine insensibilă pe care oamenii o găsesc greu de abordat. Această severitate îi poate determina pe ceilalți să se simtă îngrădiți și să creadă că nu se pot distra.

Vărsător

20 ianuarie – 18 februarie

Element: Aer

Caracteristici pozitive

Vărsătorii sunt revoluționari naturali, născuți pentru a-și afirma independența în orice mod posibil. Sunt gânditori creativi care visează să schimbe lumea cu ideile lor mari și atitudinea neconvențională. Nativii acestei zodii văd lumea într-un mod unic și muncesc din greu pentru a o face mai bună. Semnul lor este unul dintre cele mai idealiste ale zodiacului, iar persoanele reprezentate de acesta se ridică la înălțimea valorilor.

Caracteristici negative

Fiind în natura semnelor de aer, Vărsătorilor le place să iasă în evidență. Nimic nu îi face mai fericiți decât să-și adauge opinia controversată într-o discuție și să-i oblige pe ceilalți să-și reconsidere poziția pentru a primi recunoaștere. Ca urmare, Vărsătorii își fac un scop din a-și împărtăși gândurile diferite de ale celorlalți. Aceasta este rădăcina viziunilor lor umanitare și progresiste, dar care poate duce la un comportament imprevizibil și uneori enervant.

Caracteristicile fiecarei zodii 1
Sursa fotografiei: Mark’s Diamonds

Pești

19 februarie – 20 martie

 Element: Apă

Caracteristici pozitive

Bunătatea și spiritul creativ fac ca relațiile Peștilor să fie pasionale și visătoare, rezultând conexiuni profunde și spirituale. Speranțele și visele acestui semn au potențialul de a se manifesta ca o realitate tangibilă, cât timp acestea sunt scoase din imaginație și nativii zodiei se conectează cu oameni reali care-i pot ajuta să implementeze aceste idei. Peștii sunt profund intuitivi și plini de compasiune într-un așa mod, încât pare ireal.

Caracteristici negative

Peștii au tendința să se piardă în propriul univers și în propriile vise, indiferent cât de mult încearcă ceilalți să le atragă atenția. Sunt mult mai deschiși emoțional față de orice alt semn, plini de compasiune și extrem de sensibili. Aceștia se lasă copleșiți foarte ușor de mediul înconjurător și le este greu să se confrunte cu lumea reală.

Acestea sunt caracteristicile fiecărei zodii în parte. Ele pot exista în natura persoanelor născute sub acel semn într-o măsură mai mare sau mai mică. Astfel că acestea sunt trăsături generale (pozitive și negative) de care oamenii sunt pe deplin conștienți sau de care, dimpotrivă, află chiar acum.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.