Free cookie consent management tool by TermsFeed

Amazon Prime vine cu o serie de beneficii, iar unul dintre acestea este Amazon Gaming. Fără niciun cost suplimentar, membrii Amazon Prime au acces la Prime Gaming care oferă jocuri gratuite și multe altele împreună cu abonamentul lor lunar. Deși nu trebuie să profitați neapărat de aceste avantaje, este bine de știut că vă sunt disponibile. Astfel, în acest articol vom detalia tot ce trebuie să știți despre Amazon Prime Gaming și dacă merită sau nu să vă înscrieți pentru acest serviciu separat, fie să îl utilizați ca beneficiu suplimentar abonamentului Prime.

Ce este Prime Gaming?

Prime Gaming de la Amazon este o ofertă axată pe jocuri pentru abonații la abonamentul Prime. Înainte de Prime Gaming, era cunoscută sub numele de Twitch Prime. Dar Amazon pare să fi simțit că mai mulți oameni nu erau familiarizați cu Twitch decât cei care erau familiarizați cu brandul Amazon. Cu toate acestea, aproape toată lumea știe ce este Prime în legătură cu Amazon. Așa că renunțarea la Twitch și adăugarea cuvântului „gaming” la sfârșit poate că face lucrurile mai clare. Cu Prime Gaming, membrii primesc jocuri gratuite în fiecare lună, conținut exclusiv în joc, un abonament gratuit la un canal Twitch în fiecare lună și vizionare fără reclame pe Twitch. Astfel, este un „deal” destul de bun pentru jucătorii înrăiți.

Recompensele se schimbă, dar sunt întotdeauna ceva util pentru unele dintre cele mai populare jocuri de pe toate platformele. Prime Gaming le permite, de asemenea, jucătorilor să acceseze conținut exclusiv, cum ar fi obiecte din joc și skin-uri. Și, nu toate recompensele rămân pentru aceeași perioadă de timp ca și altele, așa că jucătorii trebuie să se asigure că revin des pentru a vedea ce recompense noi sunt disponibile. Dar, în general, Prime Gaming este o modalitate excelentă pentru gameri de a fi recompensați pentru că joacă jocurile pe care le iubesc.

Ce tipuri de beneficii oferă Amazon Prime Gaming?

Secțiunea de beneficii oferite de Amazon Prime Gaming
Beneficiile oferite de Amazon Prime

Există două beneficii principale pe care le obțineți de la Prime Gaming. Ambele sunt la fel de interesante și se întind pe o gamă largă de tipuri de jocuri și se adresează unei game la fel de largi de jucători.

Primul și cel mai interesant set de beneficii este conținutul din joc. Amazon și Twitch (care este deținut de Amazon) oferă un set de beneficii în joc care se schimbă constant, cum ar fi nivel de XP, skinuri, iteme, etc. Acestea sunt diferite pentru fiecare joc, iar jocurile incluse se schimbă mereu, dar merită întotdeauna să verificați ce este disponibil. Adesea, obiectele din joc pe care le puteți obține sunt lucruri pe care în mod normal ar costa bani pentru a le achiziționa, cum ar fi DLC. Așadar, dacă există un joc care vă interesează și care are conținut in-game disponibil prin Prime Gaming, merită cu siguranță să profitați de el.

Celălalt mare beneficiu oferit de Prime Gaming este reprezentat de jocurile gratuite. În fiecare lună, Amazon oferă o selecție de jocuri gratuite membrilor Prime Gaming. Jocurile incluse sunt de obicei titluri indie sau jocuri mai vechi care au fost lansate de ceva timp, dar ocazional va fi inclus și un joc mai în trending. Iar tot ce trebuie să faci pentru a obține aceste jocuri gratuite este să fii membru Prime și să ai aplicația Prime Gaming instalată pe dispozitiv sau să o accesezi pentru a revendica ceea ce dorești.

Cât costă Prime Gaming?

Amazon Prime Gaming face parte din abonamentul Amazon Prime normal de 12,99 dolari pe lună, deci nu trebuie să plătiți nimic în plus pentru el. Cu Amazon Prime, beneficiați de o serie de avantaje, inclusiv Prime Delivery gratuit (livrare gratuită în două zile sau în aceeași zi în anumite zone) și acces la Prime Video, care oferă streaming nelimitat de filme și emisiuni TV. Cu Amazon Prime Gaming, primiți, de asemenea, acces la o selecție de jocuri gratuite și bonusuri în joc (așa cum am menționat deja) pentru anumite titluri. În fiecare lună sunt adăugate jocuri noi, așa că există întotdeauna ceva nou de jucat. În plus, veți beneficia de reduceri exclusive la achizițiile de jocuri și precomenzi.

Este conținutul de pe Prime Gaming cross-platform?

Unele jocuri sunt cross-platform pe Amazon Prime Gaming, în timp ce altele nu sunt. Depinde în întregime de jocul în sine. Cu toate acestea, în unele cazuri, da, conținutul din joc este cross-platform. De exemplu, Destiny 2, DOOM Eternal și Borderlands 3 sunt jocuri care, la un moment dat, au fost incluse ca titluri care aveau recompense pe care le puteai revendica. De atunci, aceste jocuri au fost înlocuite cu alte jocuri, dar ele reprezintă un exemplu de titluri care au fost disponibile pentru o perioadă de timp cu recompense care puteau fi revendicate. Nu există nicio garanție că vreun anumit joc va fi cross-platform pe Amazon Prime Gaming, dar este posibil.

De unde știu când se va încheia o ofertă?

Dacă mergeți la pagina unde se află toate ofertele, fiecare ofertă are o dată listată împreună cu ea. Așadar, tot ce trebuie să faceți este să vă uitați la cardul pentru ofertele care vă interesează, iar aceasta va fi afișată în partea de jos a cardului respectiv.

Folosind Destiny 2 ca un exemplu, oferta actuală care este disponibilă poate fi revendicată până pe 24 august 2022. Moment în care, cel mai probabil, va fi înlocuită cu o nouă ofertă pentru altceva. Este întotdeauna o idee bună să verificați frecvent dacă sunteți interesat să profitați de aceste tipuri de oferte. Cine știe, s-ar putea să găsiți ceva ce nici nu știați că vă doriți!

Unde pot revendica recompensele odată ce sunt în joc?

Din fericire, este un proces simplu. De îndată ce revendici recompensele de pe pagina Prime Gaming, vei fi întâmpinat cu un card pop-up mai mare pe aceeași pagină, care îți va spune unde să revendici obiectele odată ce ești în joc. În afară de asta, nu există prea multe alte detalii. Pur și simplu citiți unde vor fi lăsate obiectele și, odată ce lansați jocul, mergeți să le revendicați și sunteți gata de jucat. Deci, data viitoare când vă întrebați unde să vă găsiți recompensele Prime Gaming, căutați doar cardul pop-up după ce le revendicați pe site.

Recompensele expiră vreodată?

Secțiunea de recompense în jocuri oferite de Amazon Prime Gaming
Recompense Amazon Prime Gaming

Nu, recompensele nu expiră. Ofertele din joc sunt de obicei ale tale pentru totdeauna sau până când folosești obiectele, dacă sunt consumabile, cum ar fi poțiunile de XP. Cu toate acestea, în unele cazuri, ofertele vor fi pentru obiecte care durează doar o anumită perioadă de timp. Black Desert Mobile, de exemplu, a oferit în trecut niște recompense care erau valabile doar pentru o anumită perioadă de timp. Cu toate acestea, sistemul de recompense nu are, în general, o dată de expirare. Jucătorul poate acumula recompense și le poate folosi când îi convine. Nu este nevoie să se grăbească să folosească recompensele înainte ca acestea să expire, deoarece nu așa funcționează de obicei sistemul. Jucătorii pot fi siguri că își pot folosi recompensele atunci când este cel mai convenabil sau avantajos pentru ei să facă acest lucru.

Cum pot juca jocurile pe care le revendic?

Pentru a juca titlurile pe care le revendicați, trebui să folosiți Amazon Games Launcher. Acesta este un client utilizat pentru a descărca și instala jocurile revendicate prin Prime Gaming. Lansatorul este similar cu alți clienți precum Steam, Epic Games și Ubisoft Connect. Pentru a juca un joc pe care l-ați revendicat, deschideți Amazon Games Launcher și selectați jocul din biblioteca dvs. Jocul va începe să fie descărcat și instalat automat. După ce instalarea este finalizată, veți putea juca jocul selectându-l din lansator. Astfel, Amazon Games Launcher este o modalitate convenabilă de a vă gestiona ceea ce ați revendicat în Prime Gaming și de a vă asigura că puteți accesa întotdeauna jocurile pe care doriți să le jucați.

Prime Gaming funcționează pe Mac?

În prezent, serviciul este disponibil doar pe platformele PC. Nu se știe când sau dacă va ajunge și pe Mac. Acest lucru se datorează faptului că jocurile oferite de Amazon Prime Gaming sunt toate concepute pentru Windows. Deși există unele modalități de a rula jocuri bazate pe Windows pe un Mac, acestea sunt în general nesigure și pot cauza probleme cu computerul dvs. Prin urmare, Amazon Prime Gaming nu este o opțiune bună pentru jucătorii care folosesc computere Mac.

Poate fi Amazon Prime Gaming împărțit cu alte persoane?

Răspunsul simplu este nu, nu puteți partaja abonamentul Amazon Prime Gaming cu nimeni altcineva. Cu toate acestea, poți împărți unele dintre beneficiile abonamentului Prime cu o altă persoană din locuința sau familia ta. Aceasta include posibilitatea de a partaja beneficiile Prime Shipping, precum și accesul la anumite cărți Kindle și cărți audio. Cu toate acestea, alte beneficii, cum ar fi Prime Gaming, Prime Video și Prime Music, nu pot fi împărțite cu alte persoane. Așadar, deși nu puteți partaja abonamentul Amazon Prime Gaming cu alții, dar există totuși, așa cum am menționat, unele beneficii ale calității de membru Prime pe care le puteți împărtăși cu cei mai apropiați din cadrul familiei dvs.

Dezavantajele platformei Prime Gaming

Cel mai mare dezavantaj al Prime Gaming este că, pentru a-l utiliza, trebuie să achiziționați un abonament Amazon Prime. Acest lucru poate fi o problemă pentru unele persoane, deoarece este un cost suplimentar pe lângă ceea ce plătesc deja pentru alte servicii. În plus, Prime Gaming nu dispune de aceleași caracteristici ca și alte servicii precum Twitch Turbo. De exemplu, cu Twitch Turbo nu trebuie să vă faceți griji cu privire la reclame, dar nu este cazul cu Prime Gaming. În general, Prime Gaming este un pic în urma concurenței în ceea ce privește caracteristicile pe care le oferă în schimbul costului cerut.

Merită Amazon Prime Gaming?

Deci, merită Amazon Prime Gaming? Depinde de cât de mult apreciați celelalte caracteristici ale Amazon Prime. Dacă sunteți interesat în primul rând de jocurile gratuite și de abonamentele la canalele Twitch, atunci s-ar putea să nu simți că merită costul unui abonament Prime. Cu toate acestea, dacă sunteți deja membru Amazon Prime din alte motive, atunci Prime Gaming este doar un alt avantaj grozav care vine cu serviciul. În orice caz, merită cu siguranță să îl verificați – la urma urmei, cine nu iubește jocurile gratuite?

Share.
Avatar of Marian M.

Pasionat de lumea digitală. În timpul liber îmi îmbogățesc cunoștințele ce țin de marketing digital, în special SEO.

Un comentariu

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.