Free cookie consent management tool by TermsFeed

Veste bună pentru gameri: anul 2022 este plin de lansări care, cu siguranță, vor fi mari succese. Fanii vor fi încântați să descopere nu doar jocuri noi, cât și jocuri pentru PC care fac parte dintr-o serie. Mai mult decât atât, avem și un joc care era disponibil doar pe PS, dar a fost lansat și în variantă PC.

În cele ce urmează, am pregătit câte o listă în care vei regăsi jocuri din toate categoriile – acțiune, aventură, fantasy și horror. Dar și jocuri cu un storyline bine pus la punct, care să te atragă prin povestea pe care o au.

Iată 20 dintre cele mai așteptate jocuri PC ale anului 2022.

1. Monster Hunter Rise

10 minute din jocul Monster Hunter Rise

Monster Hunter Rise devine disponibil, în sfârșit, pentru cei care vor să îl joace pe PC. Anul trecut, jocul a fost lansat pentru prima dată pentru Nintendo Switch, dar acum va fi disponibil și pentru această platformă. Similar cu Monster Hunter: World, acest joc este apreciat atât de critici, dar mai ales de jucători.

Data lansării: 12 ianuarie 2022

2. God of War

God of War 2022 joc pc
Kratos și fiul său – God of War 2022

God of War a fost, asta este evident, jocul anului 2018. Jocul urmărește povestea călătoriei lui Kratos și a fiului său prin Midgard. God of War a fost disponibil exclusiv pentru consolele PlayStation la lansare, dar acum va fi disponibil și pe PC, fiind unul dintre cele mai așteptate jocuri PC ale anului 2022.

Data lansării: 14 ianuarie 2022

3. Rainbow Six Extraction

Impresii joc Rainbow Six Extraction

Rainbow Six Extraction este un alt din seria Tom Clancy de la Ubisoft. Jocul este un spin-off al lui Rainbow Six Siege, concentrându-se mai mult pe PvE, single player. Modul de joc este destul de asemănător cu Rainbow Six Siege, iar singura diferență este că veți lupta cu extratereștrii violenți și brutali, în loc de alți jucători. Obiectivele jocului pot varia de la salvarea cuiva anume până la colectarea de informații.

Data lansării: 20 ianuarie 2022

4. Dying Light (2): Stay Human

Dying Light 2 Stay Human

După ani de zile de dezvoltare, Dying Light 2 a apărut, în sfârșit. Este un joc de rol de acțiune care se desfășoară într-o lume post-apocaliptică, plină de zombie. Din trailer, puteți vedea lumea complexă a jocului, iar principalul mijloc de deplasare este prin parkour. Dying Light 2 este în principal un joc axat pe lupta cu cuțitul, dar jucătorii au acces și la arbalete și puști de vânătoare.

Data lansării: 4 februarie 2022

5. Destiny 2: The Witch Queen

https://www.youtube.com/watch?v=PYM7KDrx_Ho
Trailer lansare Destiny 2: The Witch Queen

Deși, teoretic, nu este un joc PC nou, Destiny 2: The Witch Queen este unul dintre cele mai așteptate DLC-uri din acest an. Expansiunea The Witch Queen a adus o campanie complet nouă. De asemenea, jucătorii au acces la noi caracteristici, raiduri și misiuni sezoniere. Pentru cei care nu cunosc franciza, Destiny este un joc science-fiction de tip first-person shooter (FPS).

Data lansării: 22 februarie 2022

6. Martha is Dead

Martha is Dead
Martha is Dead – joc PC de groază

Martha is Dead este un joc PC de groază, psihologic, la prima întâi, ce se desfășoară în anul 1944. Când cadavrul unei tinere femei este găsit, jucătorii trebuie să pornească în căutarea adevărului și să dezlege misterul din jurul morții. Este un joc centrat pe folclor, storyline și pe tragedia care a avut loc în preajma războiului.

Data lansării: 24 februarie 2022

7. Elden Ring

Jocul Elden Ring încercat de youtuberul român iRaphahell

Elden Ring este succesorul spiritual al trilogiei Dark Souls. Este un joc de rol de acțiune dezvoltat de FromSoftware. Ca succesor al lui Dark Souls, jocul este similar din multe aspecte, însă are un aspect vizual mai bun și o mecanică de joc îmbunătățită. Povestea jocului a fost scrisă de George R. R. Martin (autorul Urzeala Tronurilor).

Data lansării: 25 februarie 2022

8. Ghostwire: Tokyo

Ghostwire Tokyo joc pc 2022
Ghostwire Tokyo 2022

GhostWire: Tokyo este un nou joc de acțiune și aventură creat de Tango Gameworks, în care jucătorii vor avea misiunea de a lupta împotriva dușmanilor paranormali și de a scăpa orașul de un rău supranatural.

„După ce dispariții ciudate au lovit populația din Tokyo, depinde de tine să descoperi sursa și să purifici orașul de un nou rău care amenință liniștea locuitorilor. Înarmat cu propriile tale abilități spectrale misterioase, vei înfrunta ocultismul, vei desluși teorii ale conspirației și vei experimenta legendele urbane”. Sună, ce-i drept, promițător.

Data lansării: 25 martie 2022

9. Tiny Tinas Wonderlands

Lucruri bune de știut înainte de a juca Tiny Tinas Wonderlands

Tiny Tina’s Wonderlands este un viitor joc video tip first-person shooter, dezvoltat de Gearbox Software. Este un spin-off inspirat de popularul Borderlands 2: Tiny Tina’s Assault on Dragon Keep. La fel ca versiunile anterioare, jocul poate fi jucat single player sau cu alți trei jucători în multiplayer, online.

Data lansării: 25 martie 2022

10. Evil Dead: The Game

Evil Dead The Game
Coperta jocului PC Evil Dead The Game

Jocul seamănă foarte mult cu Dead By Daylight sau Friday The 13th: The Game, în care jucătorii preiau controlul unui personaj precum Ash și trebuie să lucreze cu o echipă pentru a închide un portal interdimensional. Cu un portal deschis undeva în pădure, jucătorii vor găsi tot felul de monștri diferiți care vor apărea pe tărâmul digital.

Acesta este un joc axat pe multiplayer, așa că puteți juca împreunăm, ca un grup care apără lumea de acești locuitori nepoftiți, sau puteți prelua controlul unei creaturi demonice și să luptați împotriva grupului de supraviețuitori.

Data lansării: 13 mai 2022

11. Forspoken

Gameplay demo joc pc Forspoken

Forspoken este un viitor joc video next-gen realizat de Luminous Productions, companie înființată în 2018. Din trailer, se poate spune că jocul pare a fi uluitor. Este unul dintre primele jocuri care va deschide era jocurilor next-gen. Potrivit Square Enix, jocul este de aventură și are un storyline fermecător.

Data lansării: 24 mai 2022

12. The Day Before

gameplay The Day Before
Gameplay joc The Day Before

The Day Before este prezentat ca fiind un joc de tip third-person shooter, de supraviețuire cu zombie, în lumea deschisă. Acțiunea se petrece într-o Americă post-pandemică, în care te vei confrunta atât cu infectați mâncători de carne, cât și cu alți oameni care sunt disperați să supraviețuiască. Sună destul de cunoscut, dar probabil va fi un joc PC plin de acțiune.

Data lansării: 21 iunie 2022

13. Redfall

Clip cu imagini scăpate pe internet din jocul Redfall

Redfall este următorul joc pentru PC lansat de Arcane Studios, dezvoltat de aceleași persoane care ne-au adus jocuri precum Dishonored și Deathloop. Se presupune că este un joc de tip first-person shooter cu un multiplayer co-op. Jucătorii pot alege dintre patru personaje, cu fundaluri și abilități unice. Este un joc axat pe PvE, în care veți lupta cu vampiri și inamici umani.

Data lansării: 27 iunie 2022

14. Sniper Elite 5

Sniper Elite 5
Sniper Elite 5

Karl Fairburne s-a întors din nou, de data aceasta încercând să elimine naziști în timp ce caută informații despre Operațiunea Kraken – un plan care ar putea amenința victoria aliaților. În Sniper Elite 5, lucrurile sunt puțin diferite, deoarece va exista un nou „mod de invazie”, în care jucători reali pot intra în jocul tău și te pot vâna înainte de a-ți putea termina misiunea. Vei fi alertat că sunt acolo, apoi va trebui să-i vânezi.

Data lansării: 15 iulie 2022

15. Saints Row (reboot)

Anunțul oficial joc PC Saints Row

Saints Row este un viitor joc PC de tip shooter la persoana a treia care reia seria originală. Jocul este plasat în orașul fictiv Santo Ileso, situat în sud-vestul Americii, plin de bande criminale. Jucătorii vor fi în pielea lui The Boss, care vrea să preia controlul asupra tuturor bandelor și să o înființeze pe a sa. Va fi destul de asemănător cu jocurile anterioare Saints Row.

Data lansării: 23 august 2022

16. Scorn

Scorn
Scorn – joc PC horror de supraviețuire

Scorn este un joc de supraviețuire horror cu o estetică biopunk și mulți, mulți extratereștri. A avut mai multe întârzieri și se află în dezvoltare de ceva vreme. Privind trailerul, puteți vedea că jocul seamănă cu Alien al lui Ridley Scott. Scorn este plasat într-un univers de coșmar, plin de creaturi ciudate și tapiserii vii tehnico-organice, compuse din oțel, carne și oase.

Data lansării: 5 octombrie 2022

17. Starfield

Discuție pe baza primului episod din jocul SF Starfield, disponibil pe PC

Starfield va fi un joc science-fiction, de explorare spațială, dezvoltat de Bethesda Game Studios. Amplasat într-o lume distopică, jocul permite jucătorilor să călătorească în spațiul interstelar cu navele lor de ultimă tehnologie. Jocul dispune de multe mecanici, cum ar fi lupta, economia, mineritul etc. Jucătorii își pot cumpăra navele spațiale pentru a călători în univers și le pot îmbunătăți după bunul plac.

Data lansării: 11 noiembrie 2022

18. Stalker 2: Heart of Chernobyl

Stalker 2 Heart of Chernobyl
Stalker 2 Heart of Chernobyl

Stalker 2: Heart of Chernobyl este un joc de tip first-person shooter next-gen dezvoltat de GSC Game World. Este un joc de supraviețuire care oferă o experiență de acțiune unică, plasat zona de excludere post-apocaliptică a regiunii Cernobîl. Jocul este realizat în Unreal Engine 5, ceea ce îl face un joc cu adevărat next-gen.

Data lansării: 8 decembrie 2022

19. The Outlast Trials

Trailer gameplay The Outlast Trials

Red Barrels a fost înființat în 2011, când dezvoltatorul a scos o serie horror de succes masiv numită Outlast. Franciza de jocuri video are doar două titluri principale, dar știm că al treilea titlu în lucru: The Outlast Trials. Acesta va fi un titlu unic în comparație cu cele două părți anterioare, în sensul că va fi axat pe multiplayer.

Nu au apărut prea multe informații oficiale despre joc, dar din ce știm, acțiunea se va concentra pe subiecții care au fost supuși unor experimente biologice în timpul Războiului Rece. Întrucât primele două jocuri sunt extrem de populare, cu siguranță și acesta va fi unul bun.

Data lansării: 2022

20. A Plague Tale: Requiem

A Plague Tale: Requiem 2022

A Plague Tale: Requiem este continuarea surpriză a jocului PC original A Plague Tale: Innocence, ce a fost lansat în 2019. Îi are în centru pe aceiași doi eroi, Amicia și fratele ei mai mic, Hugo, care vor trebui să facă tot ce este necesar pentru a supraviețui în lumea brutală a jocului. Șobolanii vor fi, în continuare, o problemă uriașă (și la figurat, și la propriu).

Data lansării: 2022

Acestea sunt 20 dintre cele mai așteptate jocuri PC ale anului 2022. După cum puteți vedea, nu toate au o dată oficială de lansare, însă vom urmări cu atenție anunțurile și, atunci când acestea vor fi disponibile, vom reveni cu actualizări. Între timp, așteptăm cu interes recomandările tale de jocuri PC ale anului 2022.

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.