Free cookie consent management tool by TermsFeed

Apple nu s-a implicat în domeniul Inteligenței Artificiale precum alte companii ca Microsoft, Meta sau Google. Dimpotrivă, în cadrul Conferinței Dezvoltatorilor Worldwide Apple din această vară, termenul „AI” nu a fost niciodată menționat. Cu toate acestea, se pare că uriașa companie încearcă acum să recupereze.

Apple declară că se gândește de mult timp să facă anumite schimbări:

Am făcut cercetări într-o gamă largă de tehnologii AI, inclusiv AI generativ, de ani de zile.

a declarat Tim Cook pentru Reuters în august 2023

CEO-ul Apple a declarat, de asemenea, că bugetul alocat pentru cercetare și dezvoltare a crescut în acest an cu aproximativ 3,12 miliarde de dolari, tocmai datorită acestor cheltuieli pentru AI.

Compania a lucrat și la propriul model AI, folosit pentru a alimenta un chatbot intern denumit Ajax. În septembrie, anumite surse au declarat faptul că Ajax a fost antrenat cu „mai mult de 200 de miliarde de parametri”, întrecând ChatGPT-3.5 de la OpenAI, care folosește 175 de miliarde de parametrii.

ChatGPT 4.5 Data de lansare caracteristici si imbunatatiri ale urmatoarei versiuni 1
Sursa fotografiei: Business Insider

În același timp, chiar dacă pare că Apple nu se implică foarte mult în domeniul inteligenței Artificiale, trebuie să ne amintim faptul că aceasta este totuși o companie hardware. Acum, compania face eforturi pentru a se focusează ceva mai mult pentru a încorpora această tehnologie, în timp ce lucrează la o nouă versiune pentru Siri, care ar putea fi gata chiar anul viitor.

John Giannandrea, vicepreședintele senior pentru învățare automată și strategie AI al Apple, și Craig Federighi, vicepreședintele senior pentru ingineria software, par să conducă eforturile companiei în domeniul AI. Aceștia supraveghează dezvoltarea tehnologiilor de bază pentru un nou sistem AI, cât și pentru o nouă versiune „mai inteligentă a lui Siri”.

Apple va introduce un Siri mai inteligent anul viitor, iar echipa celor doi responsabili cu domeniul AI lucrează intens pentru a adăuga Inteligența Artificială și următoarelor versiuni de iOS. Acest lucru ar permite îmbunătățiri în răspunsuri și în completările automate, atât pentru Siri, cât și pentru alte aplicații, cum ar fi cea de Mesaje.

Și Eddy Cue, vicepreședintele senior pentru servicii Apple este, de asemenea, implicat în această direcție. Potrivit rapoartelor, acesta încearcă să adauge AI în cât mai multe aplicații Apple, inclusiv în Apple Music, generând automat liste de redare. Printre alte aplicații se află Pages și Keynote, unde AI ar putea fi de folos în redactarea sau crearea de prezentări.

Apple testează, de asemenea, utilizarea acestei tehnologii și în aplicațiile interne de servicii pentru clienți, însă mai multe vom afla anul următor, atunci când aceste informații se vor concretiza.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.