Free cookie consent management tool by TermsFeed

De la browser web la telefoane iar acum la televizoarele inteligente, Mozilla Firefox a crescut foarte rapid iar acum tinteste catre scopul oferirii de unelte software dedicate caselor conectate. Mozilla a trebuit sa redefineasca o noua interfata ce se potriveste ecranelor cu diagonale mari care sa ramana totusi familiara utilizatorilor smart TV.

Interfata dezvoltata de compania se invarte in jurul grupurilor (‘Deks‘) si cardurilor (‘Cards‘). Acesta nu este un concept nou ci doar o alta nomenclatura. Cardurile sunt unitati de baza cu care utilizatorii pot interactiona si pot reprezenta un canal TV, un dispozitiv sau o aplicatie. Acestea pot fi integrate in grupuri denumite Deks. Implicit, ecranul de start are 4 grupuri: TV pentru canalele TV, Dashboard pentru informatii rapide, Apps pentru aplicatii si Devices pentru perifericele conectate la dispozitiv.

Functiile Apps si Devices permit utilizatorilor sa navigheze printre aplicatiile instalate sau printre dispozitivele conectate la TV, acestea pot fi fixate pe ecranul de start cu usurinta. Mozilla sustine ca aplicatiile dezvoltate pentru platforma Firefox Web vor functiona pe orice dispozitiv, fie el browser, telefon sau TV.

Dashboard ofera informatii si acces rapid la functionalitati prin intermediul unui pad; acesta are patru directii ce ofera diferite functii: Sus (pentru a asculta muzica), Jos (Ceas), Stanga (acces la programul TV) si Dreapta (afisarea notificarilor).

Totul suna bine in teorie dar momentan, Panasonic este singurul producator de televizoare inteligente ce va folosi noul sistm pe modelele sale. Sony se bazeaza pe Android TV iar LG si Samsung folosesc propriile platforme (webOS si Tizen).

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.