Free cookie consent management tool by TermsFeed


CEO-ul Xiaomi, Lei Jun, a anunțat astăzi noul Xiaomi HyperOS. Zvonurile despre dezvoltarea unui sistem de operare și a unui cip personalizat de către companie circulă de ceva vreme, iar acum noul software Xiaomi HyperOS a fost anunțat.

Sistemul de operare va debuta oficial prin seria Xiaomi 14 și va înlocui treptat MIUI pe parcursul anului următor. Noile dispozitive Xiaomi vor rula probabil cu Hyper OS din fabrică, în timp ce modelele existente îl vor primi printr-o actualizare OTA. Cu toate acestea, în prezent, nu există indicații cu privire la care telefoane vor fi eligibile să primească această actualizare.

Compania intenționează să creeze un ecosistem software complet cu Xiaomi HyperOS, care va alimenta în cele din urmă întreaga sa gamă de dispozitive, inclusiv primul vehicul electric al companiei, programat să fie lansat în următoarele luni.

Pregătirile pentru Xiaomi Hyper OS au început încă din 2014, iar compania a făcut primii pași în 2017, atunci când a început să dezvolte un ecosistem pentru dispozitive și aplicații. Scopul este acela de a conecta „zeci de miliarde de dispozitive” în viitor, iar primul pas va fi seria Xiaomi 14.

Baza de utilizatori a crescut de la „100 de visători” la peste 1 miliard de utilizatori, începând cu primul produs MIUI al Xiaomi, lansat la 16 august 2010. MIUI a fost primul și cel mai de succes produs al Xiaomi. Cu toate acestea, în ultimii ani a început să-și piardă atractivitatea, fără a adăuga caracteristici majore, în special în comparație cu ceilalți competitori.

În prezent, nu există prea multe informații disponibile cu privire la modul în care HyperOS diferă de MIUI sau referitoare la caracteristicile sale cheie. Până atunci, vom aștepta ca Xiaomi să ofere mai multe informații în zilele următoare, legate de specificațiile noii interfețe Android, dar și de telefoanele flagship care urmează să se lanseze.

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.