Free cookie consent management tool by TermsFeed

Paramount Plus România este serviciu de streaming video (o platformă) la cerere (on demand) pe bază de abonament, deținut de către Paramount Global. Conținutul înmagazinat, disponibil pe această platformă este reprezentat în principal de cel disponibil în bibliotecile CBS (Studios, Media Ventures), Paramount Pictures, Media Networks (cunoscută în trecut sub denumirea de Viacom Media Networks) și include atât filme, seriale, emisiuni populare sau mai puțin cunoscute, precum și conținut în original, programe sport, precum și streaming în regim live a posturilor de televiziune marca CBS. Serviciul de streaming Paramount Plus a apărut pentru prima dată în Statele Unite ale Americii în anul 2014, iar pe atunci era cunoscut drept CBS All Access, iar începând cu anul 2016 a început să se extindă și în alte țări și continente, cum ar fi Australia și Canada, pentru ca în anul 2019 să fuzioneze cu Viacom, rezultând serviciul cunoscut sub denumirea de ViacomCBS, cunoscut acum drept Paramount Global. De-atunci, a tot continuat să se extindă la nivel internațional, iar în 2021 serviciul a fost relansat cu denumirea actuală, Paramount+ (inspirat de la studioul de film Paramount Pictures). Descoperă în continuare tot ce trebuie să știi despre Paramount Plus România, inclusiv prețurile, accesul, disponibilitatea și conținutul disponibil pe platformă.

Ce este Paramount Plus România?

Paramount Plus România este un serviciu de streaming asemănător celorlalte pe care le știm, dar nu chiar atât de popular. Acest serviciu a înlocuit CBS All Acces, un serviciu timpuriu, care în momentul de față adaugă în mod constant programe sportive și seriale originale pentru a-și păstra abonații și a atrage noi clienți. „O companie globală emblematică merită un nume global la fel de emblematic”, au declarat Bob Bakish, președinte și CEO, și Shari Redstone, președinte al consiliului de administrație. „Unul [un nume] care să reflecte cât de serios este conținutul pe care îl punem la dispoziție; unul care să reflecte seriozitatea noastră în ceea ce privește faptul că administrăm o moștenire bogată în domeniu și putem fi lideri ai viitorului divertismentului”.  În timpul mai multor teleconferințe în care au fost documentate câștigurile companiei, Bakish a afirmat că au peste 5,2 milioane de abonați la nivel global, dintre care 4,9 milioane au un cont Paramount Plus. Acest număr de abonați asigură serviciului de streaming un venit situat în jurul valorii de 64 de milioane de dolari (43 de milioane de dolari proveniți de la Paramount Plus).

Ce pot găsi pe Paramount Plus România? Filme, seriale și conținut disponibil

În momentul lansării, platforma deținea peste 30.000 de ore de conținut înmagazinat, și peste 2500 de filme atât de la studiourile Paramount, cât și de la MGM. Conținutul disponibil se traduce printr-o gamă variată de filme din toate genurile, programe pentru copii, emisiuni de televiziune, precum și titluri de la rețelele Paramount (MTV, VH1, CBS, Comedy Central, Nickelodeon). Conținutului de divertisment i se adaugă programe sportive și știri transmise în flux direct. Printre titlurile disponibile se numără seriale precum South Park, Love & Hip Hop, Love Island, The Amazing Race, Survivor, Big Brother, Jersey Shore, RuPaul’s Drag Race, dar și originalele CBS All Acces precum The Good Fight, The Stand, Star Trek: Discovery și The Twilight Zone, The Man Who Fell to Earth, serialul western 1883, The Real World de la MTV serialul original Kamp Koral, din serialul SpongeBob SquarePants de la Nickelodeon, și filmul original The SpongeBob Movie: Sponge on the Run.

Programele live asigură conținut de la posturile locale de televiziune ET Live, CBS, CBSN, CBS Sports HQ. Partea interesantă e că ViacomCBS a optat să își schimbe strategia de lansare a titlurilor în cinematografe, odată cu apariția Paramount Plus: unele filme marca Paramount Pictures sunt difuzate în premieră pe Paramount Plus România, cu 30-45 de zile după lansarea în cinematografe. De asemenea, Paramount a încheiat un acord cu Epix, ceea ce înseamnă că mii de titluri vor fi disponibile pentru abonații serviciului: abonații vor avea parte și de producții marca MGM, după ce vor fi lansate în cinematografe. Este de menționat faptul că, în prezent, în Regatul Unit, serviciul oferă și calitate Full HD (1080p), cu sunet surround 5.1 Dolby. În schimb, abonații premium din Statele Unite au acces la unele emisiuni și filme 4K HDR (Dolby Vision) și Dolby Atmos.

Serii disponibile Paramount Plus România
Sneak peek – Filme, seriale și conținut disponibil pe Paramount Plus România

Cât costă Paramount Plus România?

Abonamentul Paramount Plus România poate fi ales din două opțiuni: cel de bază, care cuprinde reclame, costă 4,99 dolari pe lună (aproximativ 25 de RON), iar cel premium, fără reclame, costă 9,99 dolari pe lună (aproximativ 50 de RON). Pe lângă faptul că cel premium nu are reclame integrate, dispune și de știri în direct de la afiliații CBS și de peste 1000 de evenimente sportive transmise live. Abonamentele anuale sunt disponibile la prețul de 49,99 de dolari (aproximativ 250 de lei) și respectiv 99,99 de dolari (aproximativ 500 de lei). Planul premium este, de asemenea, disponibil ca un canal adițional, în plus, la platformele Amazon Prime Video și Apple TV.

Prețuri Paramount Plus România
Prețuri Paramount Plus România

De pe ce dispozitive pot accesa Paramount Plus România?

Paramount+ este disponibil pentru streaming pe website-ul ParamountPlus.com, pe aplicațiile mobile Paramount+ (Apple iOS și Android), și cam pe majoritatea tipurilor de dispozitive: Apple TV, Android TV, iPhone și iPad, telefon și tabletă Android, Chromecast, Amazon Fire TV, PlayStation, Samsung TV (smart TV-uri, cu alte cuvinte), Xbox, Roku și multe altele.

Dispozitive Compatibile Paramount Plus România
Dispozitive Compatibile Paramount Plus România

În ce țări este Paramount Plus disponibil?

Paramount+ a fost lansat în America de Nord și în America de Sud pe data de 4 martie 2021. Între timp, a ajuns în Coreea de Sud pe 16 iunie 2022, iar în Regatul Unite și Irlanda pe data de 22 iunie, tot în acest an. Există planuri din partea companiei de a-l extinde în Germania, Austria și Italia prin intermediul Sky Cinema, undeva de-a lungul acestui an. Se va lansa și în Elveția, ca serviciu de sine stătător tot în acest an, iar în India în anul următor. Inițial, acesta a fost lansat în Canada și Statele Unite, iar în America Latină este disponibil în Argentina, Bolivia, Costa Rica, Republica Dominicană, Mexic, Panama și alte țări. Serviciul mai este disponibil și în Ungaria și Rusia. În Europa, Paramount a făcut echipă cu unitatea Sky deținută de Comcast pentru a lansa Paramount Plus pe platformele Sky disponibile în alte zone, aplicația urmând să fie disponibilă în Europa, prin intermediul dispozitivelor iOS și Android.

Când va fi lansat Paramount Plus România?

Din păcate, nu deținem astfel de informații, deși, după cum puteți observa, planurile de a se extinde și în restul Europei sunt destul de evidente. Undeva de-a lungul anilor viitor este posibil să putem accesa conținutul disponibil pe această platformă, dar, momentan, nu deținem toate aceste informații privitoare la când va fi lansat serviciul de streaming la noi în țară. Bineînțeles, poți accesa platforma folosind un serviciu VPN, însă ideea în sine este că nu-ți poți face cont dacă nu plătești cu un card înregistrat în Statele Unite. De asemenea, există și posibilitatea de a plăti cu un voucher, un fel de card cadou, dar cumpărat tot de către cineva din Statele Unite și, ulterior, folosit de către tine.

Care este conținutul original Paramount Plus România?

Dincolo de conținutul care poate fi întâlnit și pe alte platforme de streaming, Paramount Plus oferă și titluri originale, marca Paramount Studios, cum ar fi Star Trek: Discovery, Star Trek: Picard, The Twilight Zone și The Stand, The Good Fight, Why Women Kill și No Activity, Guilty Party, The Harper House, Behind The Music, Queenpins, The J Team, Infinite. De curând, au fost adăugate și titlurile The Game, Mayor of Kingstown, Jerry and Marge Go Large și Clifford the Big Red Dog, care au prins foarte rapid la public și au rating-uri destul de bunicele pe IMDb. Pe scurt, Paramount+ chiar îți pune la dispoziție conținut variat, putând alege dintr-o gamă extinsă de emisiuni, seriale, show-uri TV, desene animate și programe transmise în flux live, evenimente sportive populare și titluri originale marca MGM.

Serii Originale Paramount Plus
Parte din seriile Paramount Plus Originals

Informații suplimentare despre Paramount Plus România

Platforma îți oferă și posibilitatea de a descărca titluri și ale viziona offline, însă în limita a 25 de episoade, filme, emisiuni. De asemenea, poate fi accesat de până la 6 persoane (6 conturi diferite), iar un profil pentru copii conține titluri restricționate în funcție de vârstă. Totuși, permite doar ca 3 persoane să poată viziona, în același timp, conținutul. Platforma oferă și o perioadă de probă gratuită, ca oricare altă platformă, de șapte zile. Poți anula oricând reînnoirea abonamentului de-a lungul acestei perioade. De asemenea, dacă ești student la un colegiu sau la o universitate de pe teritoriul Statelor Unite, poți profita de o reducere de 25%, însă doar pentru abonamentul care costă 4,99 de dolari (cel cu reclame), reducerea fiind valabilă timp de patru ani.

Cam asta este tot ce știm despre Paramount Plus România. După părerea noastră, ar putea fi un serviciu de streaming foarte popular dacă s-ar extinde mult mai rapid la nivel mondial și, în special, european. Tu ce părere ai? Ți-ai face cont pe această platformă? Așteptăm feedback-ul tău în secțiunea de comentarii și sperăm că acest articol ți-a fost util!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

5 comentarii

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.