Free cookie consent management tool by TermsFeed

HTC One M9 se află printre dispozitivele de top ale anului 2015 dar acesta ajunge la utilizatori și cu câteva probleme minore. Dacă ați întâmpinat supraîncălzirea dispozitivului, durata de viață a bateriei prea mică sau altele atunci vă aflați unde trebuie, în continuare puteți găsi rezolvări la problemele minore ale dispozitivului.

Durata de viață slabă a bateriei

Pot fi foarte multe motive pentru care One M9 ar putea avea o durată de viață a bateriei destul de slabă. Puteți, insă, face câteva îmbunătățiri pentru a oferi un plus de energie pentru utilizarea dispozitivului.

  1. Mergeți la Setări > Sunete și Notificări > Notificări aplicații și dezactivați notificările pentru aplicațiile de la care nu este neapărat nevoie să utilizeze această funcție de avertizare.
  2. Ecranul dispozitivului poate consuma foarte multă energie. Mergeți la Setări > Ecran și gesturi > Nivel luminozitate și micșorați nivelul luminozității. Alternativ, folosind funcția de Luminozitate automată, puteți obține un plus de energie.
  3. Mergeți la Setări > Ecran și gesturi > Timp oprire ecran și diminuați timpul de repaus pentru oprirea iluminării ecranului.

Funcția Auto-rotate nu funcționează

Aceatsă funcție este una foarte veche prezentă pe telefoanele inteligente dar, în unele cazuri, poate să nu funcționeze într-un mod corespunzător. Dacă M9 nu utilizează această funcție corespunzător atunci, primul pas este acela de a verifica în Setările rapide dacă aceasta este activată iar dacă da și tot nu funcționează, este necesară re-calibrarea giroscopului.

Pentru a calibra giroscopul dispozitivului, mergeți la Setări > Ecran și gesturi > Calibrare G-Sensor. Plasați dispozitivul pe o suprafață plană și dreaptă iar apoi apăsați pe butonul de calibrare și așteptați până când este afișat mesajul ce indică finalizarea calibrării.

Supraîncălzirea

Cipsetul Snapdragon 810 ce este folosit de HTC One M9 a avut mai multe probleme cu încălzirea pe timpul utilizării dar HTC a făcut câteva îmbunătățiri pentru a împiedica asta. Dacă totuși aveți această problemă, atunci puteți încerca mai multe setări.

Folosiți funcția de economisire a energiei atunci când este posibil. Poate nu pare cea mai plăcută soluție, dar, de multe ori, nu veți folosi dispozitivul la capacitate maximă iar aceasta poate reduce temperatura cipsetului.

Nu folosiți telefonul pe durata încărcării acestuia. Dacă vă jucați atunci când dispozitivul este conectat la încărcător, acesta se poate încălzi mai mult decât de obicei (acesta este un sfat util pentru orice alt dispozitiv).

Atingerea dublă nu funcționează

O funcție utilă a dispozitivului este aceea de atingere dublă ce aprinde ecranul foarte ușor. Funcționarea incorectă a funcției este strâns legată de giroscopul telefonului și poate fi folosită atunci când țineți dispozitivul într-o poziție normală (în palmă). Dacă telefonul se află pe o suprafață orizontală sau în modul Landscape, această funcție poate să nu funcționeze corespunzător. O altă posibilă problemă ce poate duce la funcționarea incorectă a acestei funcții este aceea că giroscopul nu este calibrat.

Încărcarea lentă

Poate vă asteptați ca One M9 să se încarce foarte rapid multumită funcției Quick Charge 2.0 atunci vă vom dezamăgi. M9 – ca și alte telefoane – nu are inclus în pachet un încărcător Quick Charge și este nevoie să achiziționați separat unul. O altă soluție este aceea de a activa funcția Power Save sau Extreme Power Save pe timpul încărcării și nu folosiți dispozitivul pe timpul încărcării.

Sperăm că aceste sfaturi v-au fost de folos.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

3 comentarii

  1. Avatar of PopescuAlin

    scz da eu am htc one m8 si de vreo 2 zile htc meu nu vrea se se mai incarce se incarca foarte greu va rog datimi si mie un sfat nu stiu ce sa fac de 2 ore nu mai vrea sa incarce de 75% de exemplu simi apare pe ecran la notificari Telefonul nu se incarca Si in mijlocul ecranului inaite sa apara la notificari telefonul nu se incarca apare incarcare lente nu stiu ce sa fac va rog ajutatima cu un sfat !!!!!!!

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.