Free cookie consent management tool by TermsFeed

În cadrul evenimentului Samsung Mobile Solutions Forum ce a avut loc în această săptămână în China, Samsung a prezentat un nou modul de memorie DRAM (dynamic random-access memory) LPDDR4 cu o capacitate de 6GB. Fără a intra prea mult în detaliile tehnice, noul modul de memorie va îmbunătăți durata de viață a bateriei dar și performanțele dispozitivului în care este folosit.

Fiecare generație de smartphone de top cu Android încearcă să împingă limitele specificațiilor hardware. Cu câțiva ani în urmă un ecran HD era considerat un model de top iar acum un dispozitiv cu ecran 2K și 4GB memorie RAM pare a fi un model obișnuit.

Noul modul de memorie lansat de Samsung ar putea fi folosit de phabletul Galaxy Note 6, dispozitiv care va fi șansat în toamna acestui an (sau cel puțin așa ne așteptăm).

Mărirea capacității de memorie volatilă ar putea ajuta un dispozitiv în sarcinile de multitasking, funcție în jurul căreia pare a fi optimizat sistemul de operare Android N. Noul sistem de operare va permite utilizatorilor să ruleze două aplicații simultan, una lângă cealaltă iar folosirea acestei funcții va necesita mai multe resurse hardware.

În cadrul forumului ținut de Samsung, s-a mai discutat și de memoria super-rapidă UFS, senzorii de imagine Dual Pixel, îmbunătățirile pentru tehnologia AMOED, despre linia de baterii cu litium, tehnologiile de încărcare dar și despre modulele Wi-Fi. Din acestă listă, compania s-a axat cel mai mult pe telefoane iar asta nu ne deranjează, deloc.

Zvonurile despre viitorul Galaxy Note 6 includ un ecran AMOLED cu diagonala de 5,8 inci, procesor Snapdragon 823, port USB de tip C și certificare IP68 pentru rezistența la apă.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.