SES transmite canale Ultra HD prin satelit

SES (Bursa de Valori NYSE Euronext Paris si Luxemburg: SESG) anunta ca, impreuna cu partenerii sai din domeniu, va prezenta doua canale Ultra HD demonstrative in noul standard de codificare video de inalta eficienta (HEVC) la standul SES din cadrul evenimentului IBC 2013. Canalele Ultra HD demonstrative vor fi transmise de pe principala pozitie orbitala europeana SES de la 19,2 grade est.

Unul dintre canalele Ultra HD este dezvoltat de SES in parteneriat cu Sky Deutschland si Harmonic pentru a transmite o gama variata de continut UHD format din sport, filme artistice si documentare de succes. Receptia se va face prin intermediul primelor decodoare de uz casnic prezentate de Humax si Technicolor conectate la un televizor Sony 4K cu diagonala de 213 cm.

Cel de-al doilea canal Ultra HD a fost creat de SES si Institutul Fraunhofer Heinrich Hertz pentru a difuza continut Ultra HD in noul standard HEVC, dar la o frecventa mai ridicata a cadrelor.

 SES si Sony au fost primii care au transmis continut Ultra HD in direct in standardul H.264 la o viteza de transfer a datelor de 50 Mbit/s in cadrul IBC 2012. In aprilie 2013, SES a initiat prima transmisie Ultra HD in noul standard HEVC in direct de pe un satelit ASTRA aflat la 19,2 grade est in cadrul Zilelor Industriei SES 2013 la care au participat peste 200 de specialisti in domeniu. La targul IFA 2013 care a avut loc la inceputul lunii septembrie, SES a colaborat cu alti cinci parteneri din domeniu — German TV Platform, Fraunhofer HHI, Harmonic, Sky Deutschland si Sony – pentru a demonstra potentialul actual si viitor al sistemului Ultra HD.

         

Alte articole

1 ComentariuComentează

Răspunde

Adresa de email nu va fi făcută public. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu asterix *.
Citește Politica de confidențialitate pentru detalii suplimentare despre confidențialitatea datelor tale.

Mergi sus