Free cookie consent management tool by TermsFeed

Voyo România este o platformă de streaming video pe bază de abonament. Nu cred că mai trebuie explicat faptul că, asemenea abonamentelor Netflix, Prime Video, Disney+, este nevoie să plătești lunar o anumită sumă pentru avea acces la conținutul video al platformei. Cu toate acestea, haideți să descoperim ce poți găsi pe Voyo România, care sunt programele de televiziune pe care le include, cât costă abonamentul Voyo România și dacă, într-adevăr, merită să-ți faci unul. Vorbesc din experiență personală, deoarece am beneficiat de săptămâna de încercare gratuită și, într-adevăr, i-am descoperit punctele forte, dar și numeroasele puncte slabe.

Ce este Voyo România?

Voyo România este o platformă cu content video la care poți avea acces pe baza unui abonament lunar. Platforma a fost lansată pe data de 1 august 2011 și, pe-atunci, a fost prima platformă de acest gen din țară. Acum, evident, se găsesc mult mai multe: TVR Plus, Prima Play, PRO TV Plus, Antena Play. Pe-atunci, platforma avea o altă interfață, iar în anul 2021 s-a schimbat foarte mult – atât în ceea ce privește aspectele de design, cât și tehnice. Mai mult decât atât, a schimbat și player-ul folosit, adăugând noi opțiuni (în speță, strategii de marketing) pentru a atrage cât mai mulți clienți. Tot în prima jumătate a anului 2021, Voyo a actualizat aplicațiile din AppStore și Google Play și, de asemenea, aplicațiile pentru Smart TV.

Ce este Voyo România
Pagina de întâmpinare Voyo România

Ce pot găsi pe Voyo România?

Voyo, sincer, chiar conține o gamă variată de filme, din cam toate genurile, atât naționale cât și internaționale. Cu toate acestea, este deficitar în ceea ce privește serialele, majoritatea fiind destul de obscure. Totuși, am apreciat faptul că poți găsi foarte multe filme românești vechi, cum ar fi filmele din seria „Liceenii”, „Mărgelatul”, „Vlad Țepeș”, dar și filme românești actuale, cum ar fi eu „Eu când vreau să fluier, fluier”, „După dealuri”, „La bani, la cap, la oase”. Voyo conține și foarte multe emisiuni, majoritatea în vogă, din câte am văzut, cum ar fi „Survivor România”, „Imperiul leilor” (pe asta chiar am urmărit-o), „Românii au talent”, „Masterchef”, și mai nou am văzut că au adăugat și ”America’s Got Talent”, ceea ce este destul de surprinzător. De fapt, găsești toate sezoanele integrale ale emisiunilor și serialelor, chiar dacă acestea sunt destul de vechi. Începând cu toamna anului 2020, emisiunile înregistrate și serialele care erau difuzate pe PRO TV au început să fie lansate, cu o zi înainte să apară la televizor, pe Voyo.

Ce seriale de top din România pot vedea pe Voyo
Serialele de top din România pot fi vizionate pe Voyo

De asemenea, pe platformă pot fi găsite canalele de televiziune Pro TV, Acasă TV, PRO TV International, Acasă Gold, PRO TV News, Acasă TV, Espreso TV și Rada TV. Cu ceva timp în urmă, erau integrate și canalele Voyo Cinema, Voyo Action, Voyo Sport și Voyo Comedy, pe care puteai urmări conținutul aferent. Astfel, Voyo înmagazinează o gamă variată de seriale și filme, printre care și seriale clasice de care, poate, ne amintim cu toții, cum ar fi „Inimă de țigan”, „Lacrimi de iubire”, „Îngerașii”, dar și seriale turcești cum ar fi „Fatmagul” și „Rămâi lângă mine”. Pe Voyo România mai poți găsi și emisiuni precum „Războiul depozitelor”, „Camionagii ghețurilor”. De fapt, dacă chiar ai chef să-l răsfoiești și să cauți în profunzime, poți găsi foarte mult conținut video interesant. Dar, după cum am spus, multe dintre emisiuni ori nu sună neapărat interesant, ori nu sunt destul de populare pentru a fi auzit de ele până acum.

Ce canale de televiziune găsesc pe Voyo România?
Listă Programe TV Voyo România

Pe Voyo România mai poți găsi, de asemenea, și o serie de evenimente sportive înregistrate, cum ar fi FA Cup, UFC; UEFA EURO 2020, UEFA Europa League și UEFA Europa Conference League. O parte interesantă este faptul poți găsi și podcasturi, cum ar fi cel al Amaliei Enache, realizat în colaborare cu Hopes and Homes for Children, intitulat „Cu inima la vedere” sau cel găzduit de Horia Brenciu, intitulat „Lucruri simple”, dar și podcastul „Româna, știi bine” (care, sincer, mi se pare cel mai calitativ), și podcastul realizat de Damian Drăghici. Acesta este lansat pe Voyo cu 3 zile înainte de apărea disponibil online în mod gratuit. Pe Voyo se găsesc și emisiuni care nu sunt date la televizor, cum ar fi ePlan, emisiune în care se tratează subiecte privitoare la afacerile online, „Doctor de bine”, emisiune pe tema sănătății, iBani, emisiune care se ocupă cu educația financiară, acestea fiind disponibile și pe PRO TV Plus.

Pe lângă asta, pentru a se alinia oricărei platforme de streaming care se respectă, din februarie 2021, Voyo România a început să lanseze conținut original – ”Voyo Original”. Printre producții se numără podcast-uri, mini-serii sau emisiuni, cum ar fi „Survivor Extrashow”, „Românii au talent: Backstage Show”, „The Wrong Podcast” și altele de acest gen. Pe Voyo mai poți vedea și anumite evenimente difuzate online, printre care Galele Premiilor Oscar, Gala Premiilor GOPO, UEFA EURO 2020 (în perioada 11 iunie-11 iulie 2021, Voyo a distribuit toate cele 51 de meciuri), UFC (din 2021, toate galele UFC se transmit în regim live dar și catch-up). 

Ce filme noi poit vedea pe Voyo România
Voyo România oferă o gamă destul de larga de filme noi apărute pe micile ecrane

Cât costă abonamentul Voyo România?

Referitor la Voyo România preț, îți pot spune că există posibilitatea de a alege între abonamentul lunar și cel pe un an. Abonamentul lunar costă aproximativ 20 de lei/lună (4 euro), iar cel pe un an costă 15 lei/lună (3 euro pe lună, cu o reducere de 25%). De asemenea, ai la dispoziție o perioadă de 7 zile gratuite în care poți încerca să vezi cum funcționează platforma, dacă găsești pe ea ce te interesează și, în general, dacă ți se pare accesibilă interfața (mie, sincer, mi s-a părut puțin cam greoaie).

Poți anula reînnoirea abonamentului chiar din momentul în care ți-l faci, însă contul tot îți va rămâne activ (ai acces la conținut timp de 7 zile). De asemenea, dacă ai un abonament activ deja, însă îl anulezi, nu-ți va mai fi procesată plata începând cu luna care urmează facturării. Dacă îți iei abonamentul pentru un an, plătești întreaga sumă în momentul în care îți faci abonamentul – aici, nu poți plăti prin SMS, așa cum o poți face în cazul abonamentului lunar, ci doar cu cardul de credit.

Cât costă abonamentul Voyo România
Foto preț abonamente și metode de plată, în procesul de înregistrare a contului Voyo România

În ce țări este disponibil Voyo?

Voyo este un brand internațional care are versiuni locale, cu conținut actualizat în funcție de țara respectivă. În momentul de față, Voyo este disponibil în Slovenia, Bulgaria, Slovacia, Cehia și România. Cel mai probabil, în anii care urmează se va mai extinde puțin, dar nu pot paria pe acest lucru. Încă are de revizuit anumite lucruri care, după părerea mea, de prea mult timp sunt trecute cu vederea.

Pe ce dispozitive pot urmări Voyo România?

Voyo România poate fi urmărit atât în versiune desktop (browsere web Microsoft Windows, Apple, Linux), cât și în versiune mobilă (dispozitive care rulează Android 9 sau versiuni ulterioare, care rulează iOS 12.5 sau versiuni ulterioare), dar și pe Smart TV-uri (Android TV, Apple TV, LG TV, Samsung TV, Hisense). Aplicația este disponibilă pentru smartphone-uri și poate fi găsită pe Google Play, în AppStore și în HUAWEI AppGallery.

Pot instala Voyo România pe Apple?
Voyo România disponibil în Apple Store
Pot instala Voyo România pe Android?
Voyo România disponibil pe Android, în Magazinul Google

Care sunt beneficiile Voyo România?

Dincolo de faptul că ai acces la filme, seriale și emisiuni într-o gamă destul de variată, poți să urmărești serialele tale preferate românești fără reclame. Cât despre întreruperi, vorbim mai încolo. Și calitatea este bunicică, full HD, dar asta depinde mult și de conexiunea la internet (pentru calitate SD – necesară rata de transfer de minimum 4 Mbps, iar pentru calitate HD – necesară rata de transfer de minimum 7 Mbps).

De altfel, prețul este, iarăși, OK, dar dacă și platforma ar funcționa mai bine și ar avea niște revizuiri tehnice, poate chiar mi-aș face abonament. În orice caz, prea mă uit la televizor, iar singurul abonament pentru platformele de streaming pe care îl am este cel de la Netflix. Dar dacă ești fan la televiziunii românești, atunci Voyo România chiar e OK.

Ce poți găsi pe Voyo România
Voyo conține o gamă variată de show-uri atât internaționale cât și românești

Merită sau nu să îți faci abonament pe platforma Voyo România?

După părerea mea, cele 7 zile de încercare gratuită m-au convins: nu, nu merită. Și motivele sunt următoarele: conținutul internațional care nu mă încântă, iar cel românesc, ei, bine, nu sunt tocmai fan, deși au fost câteva filme care chiar mi-au plăcut. La emisiuni oricum nu mă uit, deci este ca și cum nici n-ar fi existat. Cu toate acestea, din greșeală, n-am anulat abonamentul la timp, iar cele 7 zile au trecut și, implicit, mi-au fost retrași banii de pe card și am mai avut o lună la dispoziție. O lună în care am avut timp, cât de cât, să simt mai bine pulsul acestei platforme de streaming video.

Iar aici intervine partea interesantă în care am văzut care sunt problemele. A, da, și între timp am devenit mare fan al emisiunii „Imperiul leilor”, motiv pentru care așteptam cu nerăbdare să apară. Dar, ca să vezi, Voyo România a început să meargă rău de tot. Ba se oprea, ba avea lag, ba nu se încărca pagina (și nu aveam probleme cu conexiunea la internet). Ba sunetul avea lag și nu era în concordanță cu imaginile (trebuia să dau refresh când se întâmpla asta). Cu alte cuvinte, nu prea merită, sincer, fiindcă nu surprinde prin emisiuni mult prea interesante sau filme așteptate de toată lumea. Cu toate astea, dacă n-ar fi avut problemele tehnice, poate mi-aș fi abonament în continuare doar pentru a mă uita la „Imperiul leilor” fără reclamele de la televizor.

Tu ai abonament Voyo România? Dacă da, suntem curioși care este experiența ta cu platforma de streaming video. Așteptăm părerea ta în secțiunea de comentarii.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Un comentariu

  1. Avatar of George

    Cum ai spus si in articol, chiar nu merita deloc. Merge super greu platforma si foarte des da erori! Nu recomand

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.