Free cookie consent management tool by TermsFeed

Apple a lansat în luna septembrie 2023 noile sale produse. Utilizatorii au fost extrem de nerăbdători în legătură cu toate dispozitivele prezentate, însă noua serie iPhone 15 a fost vedeta evenimentului.

Cele 4 modele de iPhone 15 au un design și funcții diferite pe care le îndeplinesc. Astfel, ajungem la Butonul de Acțiune al variantelor Pro.

Ce este butonul de acțiune al iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max?

Butonul de acțiune, care se regăsește doar la modelele Pro ale seriei iPhone 15, înlocuiește comutatorul de silent din varianta standard. Acesta este similar cu acela de pe Apple Watch Ultra și în continuare funcționează și ca un buton pe care apeși pentru a trece de pe modul sunet pe cel silențios și invers.

Butonul de actiune al iPhone 15 Pro si iPhone 15 Pro
Sursa fotografiei: Softonic

Mai mult, dispozitivul te va anunța în momentul în care nu ții apăsat butonul destul de mult. În acest fel, butonul fizic pentru modul silențios nu dispare, ci este doar diferit, îndeplinind mai multe funcții.

Ce funcții poate îndeplini butonul de acțiune?

Butonul de acțiune al iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max poate face trecerea de la modul silențios la modul sunet, dar nu se rezumă doar la această sarcină. Apple a creat un sistem bun pentru a putea personaliza ușor funcțiile butonului.

În orice moment poți intra în Setări> Buton de Acțiune și mai departe să alegi care este funcția pe care vrei să o îndeplinească. Ai posibilitatea să deschizi rapid camera foto, să activezi și să dezactivezi lanterna, să înregistrezi un mesaj vocal și multe altele.

butonul de actiune al iPhone 15 Pro si iPhone 15 Pro Max este similar cu cel de pe Apple Watch Ultra
Sursa fotografiei: macworld.com

În plus, butonul de acțiune nu este destinat în exclusivitate aplicațiilor de bază ale telefonului, ci poate să opereze și cu Shortcuts. De exemplu, poți alcătui un playlist specific în Spotify, iar după ce îl adaugi ca Shortcuts, butonul de acțiune îl poate reda instant.

În concluzie, butonul de acțiune poate îndeplini foarte multe funcții și poate fi personalizat de fiecare dată când îți dorești să facă ceva nou. Acesta se găsește doar la modelele iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max, telefoane disponibile la comandă în magazinele online din România.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.