Free cookie consent management tool by TermsFeed

În ultima vreme, această metodă de a prelua controlul asupra iPhone-ului unui utilizator și de a-l bloca definitiv pare să fie în creștere. Unii hoți exploatează o setare care se numește cheie de recuperare, fapt ce face aproape imposibil pentru proprietari să acceseze conținutul telefonului.

Chiar dacă această metodă este dificil de realizat, deoarece un hoț ar trebui să dețină codul de acces al dispozitivului Apple, acest lucru ar putea să se întâmple dacă utilizatorul este urmărit îndeaproape.

Cum sa te protejezi de hotii de iPhone care iti blocheaza telefonul 1
Sursa fotografiei: Shutterstock

Cum se folosesc hoții de codul de acces al iPhone-ului pentru a-l bloca?

Dacă iPhone-ul a intrat în posesia unui hoț care cunoaște cheia de acces, acesta poate folosi codul pentru a schimba ID-ul dispozitivului, să dezactiveze aplicația de localizare a telefonului, iar mai apoi să reseteze cheia de recuperare.

Cheia de recuperare este un cod complex de 28 de cifre, destinat să protejeze iPhone-ul de hackerii online. Apple solicită acest cod pentru a ajuta la resetarea sau recuperarea accesului unui ID Apple, pentru a întări securitatea utilizatorului. Astfel că, dacă un hoț schimbă codul, proprietarul telefonului va fi blocat automat.

Ne solidarizăm cu persoanele care au avut această experiență și luăm toate atacurile asupra utilizatorilor noștri foarte în serios, indiferent cât de rare ar fi. (…) Lucrăm fără încetare în fiecare zi pentru a proteja conturile și datele utilizatorilor noștri și investigăm întotdeauna protecții suplimentare împotriva amenințărilor emergente, cum ar fi aceasta.

a declarat un purtător de cuvânt Apple pentru CNN

Cum să te protejezi de hoții de iPhone care îți blochează telefonul?

Chiar dacă aceste întâmplări sunt foarte rare, este bine să ne protejăm cât mai bine telefonul și să fim atenți la supravegherea acestuia.

Cum sa te protejezi de hotii de iPhone care iti blocheaza telefonul. Face ID Touch ID
Sursa fotografiei: MacRumors

Iată câteva metode de a întări securitatea iPhone-ului tău:

  • Protejarea codului de acces

Utilizatorii pot folosi Face ID sau Touch ID atunci când deblochează telefonul în public, pentru a evita să dezvăluie codul de acces. În plus, aceștia pot folosi un cod mai lung, fiind astfel mai greu de descifrat.

De asemenea, proprietarii pot schimba codul de acces imediat, dacă au impresia că o persoană rău intenționată l-a văzut.

  • Setările Screen Time

Setarea Screen Time permite părinților să configureze restricții cu privire la modul în care copiii utilizează dispozitivul Apple. În cadrul acesteia, există opțiunea de a configura o parolă secundară care ar fi necesară pentru a putea schimba cu succes un ID Apple, lucru care i-ar împiedica pe cei care vor să-l modifice.

  • Copii de rezervă

Este recomandat ca utilizatorii să facă regulat copii de rezervă, prin iCloud sau iTunes. În acest mod, datele se pot recupera în cazul în care un iPhone este furat. În plus, se poate lua în considerare și stocarea fotografiilor importante sau a altor fișiere într-un alt serviciu de cloud, cum este Google Photos, Microsoft OneDrive sau Dropbox.

Astfel, pentru a vă proteja împotriva hoților de iPhone care pot bloca definitiv dispozitivul dumneavoastră, este esențial să fiți precauți și să acționați responsabil pentru a vă proteja dispozitivul și datele personale în era digitală.

Sursa informației: CNN.com

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.