Free cookie consent management tool by TermsFeed

Ultimele modele de Apple Watch sunt unele inovatoare din mai multe puncte de vedere, dar noua metodă de a interacționa cu dispozitivul este cu siguranță cea mai atractivă.

Ce este Double Tap și pe ce modele de Apple Watch funcționează?

Apple Watch 9 și Apple Watch Ultra 2 sunt de înaltă performanță și ambele dispun de această îmbunătățire, numită Double Tap. Funcția le permite utilizatorilor să aibă acces la dispozitiv, doar atingând de două ori degetul mare și degetul arătător între ele. 

Caracteristica nu este una complet nou. Generația anterioară de Apple Watch Ultra a beneficiat de Assistive Touch, o funcție asemănătoare bazată pe gesturi, sugerând astfel o deschidere către mai multe dispozitive hands-free pentru viitor.

De asemenea, anul viitor compania va lansa căștile Vision Pro pe care le-a prezentat anul acesta și care vor beneficia de un control similar.

Preț și precomandă Apple Watch 9 în România

Cum funcționează Double Tap pe ultimele modele de Apple Watch?

Funcția introdusă pe ultimele modele de Apple Watch funcționează în combinație cu accelerometrul, giroscopul și senzorul optic de ritm cardiac, care caută perturbări în fluxul de sânge atunci când degetele se ating.

Aceste date sunt procesate de un nou algoritm de învățare automată și o componentă hardware specializată care se ocupă de sarcinile de inteligență artificială și învățare automată.

Pentru ce se poate folosi Double Tap?

Această funcție simplifică experiența Apple Watch. Atunci când ecranul ceasului este pornit, dispozitivul știe automat să răspundă atunci când simte degetele că sunt atinse împreună.

Double Tap este similar cu un buton de „acceptă”. Acest lucru înseamnă că dacă primiți un apel, puteți face Double Tap pentru a-l prelua, iar acoperirea ceasului cu toată mâna îl va încheia.

Apple Watch 9 Apple Watch Ultra 2. Double Tap

În același timp, dacă o melodie este în desfășurare, puteți face Double Tap pentru a o întrerupe, urmând ca mai apoi, același gest să o repornească.

Gestul pe care trebuie să-l facă oamenii, atunci când se folosesc de Double Tap este unul destul de vizibil, iar acest lucru ține și de adaptarea socială.

Unele persoane pot crede că este amuzant, acest lucru însemnând că va mai dura ceva timp până când societatea se va obișnui. Același fenomen a avut loc și în 2016, atunci când mulți au criticat noul design al AirPods, ca mai apoi acestea să devină moderne.

Ultimele modele de Apple Watch sunt disponibile în magazinele online din România, unde prețul pornește de la 2169 LEI pentru Apple Watch 9, respectiv 4349 LEI pentru modelul Apple Watch Ultra 2.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.