Free cookie consent management tool by TermsFeed

Cat a anunţat astăzi lansarea noului dispozitiv CAT S61. Acesta este succesorul actualizat al modelului CAT S60 și vine cu o îmbunatăţire a camerei de imagistică termică FLIR, cu posibilitatea măsurare a distanţei cu ajutorul laserului încorporat şi cu un senzor de interior pentru calitatea aerului. Cat S61 este cea mai avansată unealtă ce ar putea să vă ajute la rezolvarea problemelor tehnice.

Smartphone prevăzut cu o cameră termică FLIR

Cat S61 este prevăzut cu o cameră de imagistică termică FLIR cu tehnologie avansată pentru un mai bun contrast al imaginii, domeniu extins de temperatură, de până la 400 grade Celsius şi care trece de la VGA la un înalta definiţie, oferind o optimizare fără egal a imaginii prin tehnologia FLIR MSX.

Aceste caracteristici oferă posibilitatea de utilizare la aplicaţii noi, pentru care portabilitatea, conectivitatea şi înalta calitate a imaginii sunt necesare. Diagnoza vehiculelor, monitorizarea asfaltului şi monitorizarea echipamentelor cu temperatură ridicată sunt acum posibile cu CAT S61, prin adăugarea altor utilizări tradiţionale care includ detectarea pierderilor de căldură din jurul ferestrelor şi uşilor, identificarea umezelii şi a problemelor de izolaţie, identificarea supraîncălzirii dispozitivelor electrice şi circuitelor suprasolicitate, şi posibilitatea de a vedea în întuneric sau prin obiecte obstructive precum ceaţa sau fumul.

Prezentare Cat S61

De asemenea, aplicaţia MyFlir a fost actualizată la Cat S61. Noile caracteristici, inclusiv redarea live de imagini termice, sfaturi şi indicaţii direct pe dispozitiv şi un forum care-i ajută pe utilizatori să profite la maximum de capacităţile imagisticii termice a S61.

Senzori dedicați utilizatorilor tehnici

CaT S61 include un senzor de interior pentru calitatea aerului de la Sensirion, care alertează utilizatorii în privinţa factorilor poluanţi interni (Compuşi organici volatili sau COV-uri) în mediul lor de lucru. Sursele obişnuite de compuşi organici volatili includ vopselele, solvenţii, mobilierul şi produsele de curăţare, toate în mediile tipice utilizatorilor de telefoane Cat. Cat S61 va supraveghea nivelurile de calitate ale aerului prin senzorul special şi va informa utilizatorul când este detectat un mediu nesănătos, permiţându-i să ia decizii în timp util, deschizând o fereastră pentru a ventila spaţiul şi a lua o pauză. Senzorul poate furniza, de asemenea, indicaţii cu privire la umiditate şi temperatură.

Cat S61 este dotat cu posibilitatea de măsurare asistată de laser care poate oferi dimensiunile punct-la-punct ale distanţelor de până la 10m, apoi poate să calculeze suprafaţa şi să comute între sistemul metric şi cel imperial. Toate informaţiile vor fi salvate cu imagini, astfel încât măsurătorile estimative pot fi folosite sau ajustările pot fi făcute fără revenirea la faţa locului.

Această combinaţie de caracteristici este foarte apreciată de utilizatorii telefoanelor Cat. Electricienii, spre exemplu, pot folosi camera cu infraroşu pentru a analiza un tablou de siguranţe sau sistem de cabluri, iar sistemul de măsurare cu laser va estima cât cablu este necesar pentru lucrarea respectivă. De asemenea, pot transmite imaginile live înapoi la atelier, dacă au nevoie de consiliere suplimentară de la un coleg.

Caracteristici tehnice

Cat S61 are un ecran cu diagonala de 5,2 inci FHD, protejat prin Gorilla Glass 5 şi optimizat pentru utilizare în exterior. Are un grad IP68 de rezistenţă la praf şi are o impermeabilitate totală de până la 3m pentru 1 oră. Este conform cu MIL Spec 810G şi este construit pentru a rezista testelor repetate de cădere pe beton de la o înălţime de 1,8 m.

Caracteristicile tehnice Cat S61:

 • Rezistenţă de vârf cu ramă din aliaj de aluminiu turnat sub presiune și certificat MIL Spec 810G
 • Construit pentru a rezista testelor repetate de cădere pe beton de la o înălţime de 1,8 m
 • Un grad IP68 de rezistenţă la praf şi are o impermeabilitate totală de până la 3m pentru 1 oră
 • Ecran protejat de cel mai recent Corning Gorilla Glass 5
 • Cameră termică FLIR: Lepton
 • Creşte domeniul temperaturii măsurabile între -20°C şi 400°C
 • Aplicaţie îmbunătăţită MyFLIR cu Live Streaming pentru imagini termice
 • Îmbunătăţirea rezoluţiei imaginii FLIR MSX
 • Măsurare a suprafeţei şi a distanţei asistată de laser, până la 10m
 • Dispozitiv de măsurare a calităţii aerului din interior şi senzor de umiditate
 • Android 8 Oreo (cu actualizare la P)
 • Ecran luminos 5,2 inci cu rezoluție FullHD, optimizat pentru utilizare în exterior
 • Ecranul tactil poate fi controlat cu mănuşi sau cu degete umede
 • Baterie de 4500mAh, compatibilă cu QuickCharge 4.0
 • Cameră video spate 16MP, cameră frontală de 8MP, video 4K
 • 4GB RAM, 64GB ROM (extensibil cu MicroSD)
 • Procesor Octa-core de 2,2GHz (Qualcomm Snapdragon 630)
 • LTE Cat 13, VoLTE, VoWiFi
 • GPS îmbunătăţit, Bluetooth 5.0, NFC, WiFi dual-band (2,4GHz / 5GHz)
 • Catalog pentru aplicaţiilor dedicate utilizatorilor de dispozitive rugged

Preț și disponibilitate

Cat S61 a fost lansat la Mobile World Congress 2018 și va ajunge pe piață în trimestrul 2 al anului la un preţ estimat de €899 şi va fi disponibil pe bază de comandă de la catphones.com, precum şi de la distribuitorii şi operatorii selectaţi la nivel global.

Share.
Avatar of Savu Marian

Fondator TechCafe.ro, fost administrator si redactor, Savu Marian a scris pe site unele dintre cele mai interesante articole.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.