Free cookie consent management tool by TermsFeed

Deși Nintendo Switch domină piața consolelor portabile, vara trecută a apărut un concurent puternic. Valve, unul dintre cele mai cunoscute nume din industria jocurilor, a făcut o mare promisiune jucătorilor anunțând consola Steam Deck. Conform afirmației Valve, consola portabilă dezvoltată de ei poate rula cu ușurință fiecare joc de pe Steam la cel puțin 30 FPS . Nu este clar în ce măsură această promisiune va fi ținută, dar data de lansare pentru Steam Deck este acum clară.

Steam Deck va fi lansat la sfârșitul lunii februarie

Consola, care a fost implicată în multe discuții despre performanța pe care o va oferi de când a fost prezentata, a primit in sfarsit o data de lansare oficiala. Potrivit Valve, primele livrări ale consolei vor începe pe 28 februarie.

Când o comparăm cu Nintendo Switch, cea mai cunoscută consolă portabilă de pe piață, Steam Deck oferă un hardware mult mai puternic decât rivalul său. Deoarece se spune că fiecare joc de pe Steam va rula cel puțin 30FPS, este firesc să ne așteptăm la un hardware ridicat.

Specificațiile tehnice pentru Steam Deck sunt următoarele:

APU cu arhitectură AMD Zen 2 (4 nuclee, 8 fire) @ ​​2,4-3,5 GHz
GPU cu arhitectură AMD RDNA 2 @ 1,0-1,6 GHz
16 GB LPDDR5 la 5500 MT/s RAM
Spațiu de stocare eMMC de 64 GB pe modelul de bază, SSD NVME cu stocare de 256 GB și peste
Baterie litiu-ion 40Wh (estimată 2-8 ore de utilizare)
Greutate 669 grame
Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac și Bluetooth 5.0
Share.
Avatar of Marian Ciobanu

Pasionat de tehnologie, ştiinţă, auto, divertisment şi jocuri video, postez regulat pe TechCafe articole ce ar putea fi pe interesul altor pasionaţi de domenii similare.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.