Free cookie consent management tool by TermsFeed

Chipsetul Dimensity 9000 a câștigat testele de referință cu cipuri Android rivale cu aceeași structură arhitecturală. Rămâne doar în urma chipset-ului Apple A15.

După dezamăgirea cu chipsetul Helio X, revenirea MediaTek, care s-a retras din clasa emblematică, a fost magnifică. Chipsetul Dimensity 9000 își învinge rivalii Android în testele de referință.

Dimensity 9000

Cum sunt rezultatele testului Dimensity 9000?

Chipsetul Dimensity 9000, dezvoltat în procesul de 4nm, are 1 nucelu Cortex-X2, 3 Cortex-A710 și 4 nuclee Cortex-A510. Testele Geekbench 5 arată că are un avantaj de performanță față de concurenții săi cu aceeași structură.

Dimensity 9000, care a obținut 1278 de puncte la testele cu un singur nucleu și 4410 de puncte la testele cu mai multe nuclee, rămâne în urmă doar chipsetul Apple A15. Este înaintea chipset-urilor Snapdragon 8 Gen 1 și Exynos 2200, în ciuda faptului că are același proces de fabricație și aceeași structură de bază.

Probabil că există două motive pentru aceasta. Primul este că producția este realizată de TSMC. TSMC este mai bun decât Samsung din punct de vedere al eficienței. Putem vedea acest lucru în produsele care ies pe piata. S-a susținut că Qualcomm a fost, de asemenea, de acord cu TSMC pentru a fabrica Snapdragon 8 Gen 2.

Al doilea motiv este cantitatea mai mare de memorie cache și optimizările realizate de MediaTek. Există deja componente, cache și alte optimizări care fac ca chipset-urile Apple să iasă în evidență. Se pare că auzim mult mai mult numele MediaTek pe partea de Android în acest an.

[SURSA]

Share.
Avatar of Marian Ciobanu

Pasionat de tehnologie, ştiinţă, auto, divertisment şi jocuri video, postez regulat pe TechCafe articole ce ar putea fi pe interesul altor pasionaţi de domenii similare.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.