Free cookie consent management tool by TermsFeed

În cadrul evenimentului Unpacked, care a avut loc pe data de 9 februarie 2022, Samsung a lansat noua generație de telefoane Samsung Galaxy S22, punând la dispoziția publicului toate informațiile referitoare la acesta. Sau, mai bine zis, aproape toate. Samsung Galaxy S22 Ultra a devenit noul Note, asta după ce Samsung a retras marca Galaxy Note. Cu alte cuvinte, Galaxy S22 nu a venit cu surprize mult prea mari, însă noile oferă noi caracteristici pentru un tip special de utilizatori: pasionații de criptomonede.

Telefoanele Galaxy S22 vin la pachet cu un nou Samsung Wallet preinstalat, ale cărui caracteristici sunt diferite de aplicația Wallet a mărcii iPhone: Samsung Wallet va suporta tranzacții criptografice care implică bitcoin și alte token-uri digitale. Interesul companiei Samsung de a oferi accesibilitate și suport pasionaților de criptomonede prin intermediul smartphone-urilor produse nu este tocmai o noutate, fiind o funcție deja disponibilă pe dispozitivele Galaxy, odată cu lansarea Blockchain Wallet de pe Galaxy S10. În luna mai a anului trecut, Samsung a anunțat actualizarea software care le va permite utilizatorilor să accese și să procese tranzacții pe telefoanele lor Galaxy, prin importarea activelor virtuale stocate în portofelele hardware Samsung Blockchain.

În aceeași măsură, Google va extinde sistemul Google Pay pentru a sprijini tranzacțiile cu criptomonede. Compania încearcă să încheie acorduri cu Coinbase și Bitpay, care să permită utilizatorilor să adauge carduri de debit de la acestea în Google Pay. Aceste carduri le-ar permite utilizatorilor să poată plăti în bitcoin și alte criptomonede, transformându-le în valută fiduciară obișnuită. Google Pay nu acceptă însă, momentan, tranzacții cu criptomonede, ci doar plăți obișnuite.

Cum funcționează criptomonedele pe Galaxy S22?

Samsung nu a explicat, de fapt, care sunt caracteristicile noului Samsung Wallet de pe Galaxy S22 în ceea ce privește dinamica tranzacțiilor cu criptomonede. Doar 30 de secunde din eveniment au fost dedicat prezentării acestei noi opțiuni: „Noul nostru Samsung Wallet va aduna obiectele tale digitale într-un singur loc, convenabil și sigur. Îți vei putea păstra actele de identitate, cardurile de credit, parolele, cheile și chiar și biletele de avion într-un singur loc. Astfel, nu numai că vei putea transporta cu tine mult mai puține lucruri, dar vei avea acces la ele de oriunde. Samsung Wallet vă va permite, de asemenea, să accesați și să explorați mai ușor acțiuni digitale complexe, cum ar fi tranzacțiile criptomonedelor.”

samsung galaxy wallet

Dacă aceste caracteristici îți sunt cunoscute, asta este pentru că aceste funcții sunt deja disponibile pe iPhone. Aplicația Wallet de la Apple poate gestiona multe dintre produsele digitale pe care le enumeră Samsung, cum ar fi cardurile de credit, biletele, cheile digitale (mașină, casă, hotel, birou), pașaportul de vaccinare și acte digitale de identitate. iPhone Wallet nu stochează parolele, deși iOS dispune de un fel de manager de parole separat, datorită Keychain. Diferența semnificativă între cele două tipuri de portofele digitale este că Apple Wallet nu stochează criptomonede, iar Samsung Wallet de pe Galaxy S22 o poate face.

Acest anunț este, cu siguranță, un pas spre revoluționarea sistemului de tranzacție ajutorul criptomonedelor. Și genul de caracteristică evolutivă pe care entuziaștii de bitcoin și alte criptomonede o vor aprecia.

Ce știm până acum?

Deși încă nu știm cu certitudine cum va funcționa sau ce criptomonede va putea înmagazina Samsung Wallet, întrucât comunicatul de presă al Samsung Galaxy S22 nu menționează acest lucru, putem afirma totuși că platforma Samsung Knox poate proteja cheile blockchain. Fie că este vorba de Samsung Blockchain Wallet sau de noul Samsung Wallet de pe Galaxy S22, Samsung ia în serios confidențialitatea și securitatea datelor utilizatorilor săi. 

Platforma Knox va proteja conținutul Samsung Wallet de atacuri cibernetice. Knox are propriul procesor și memorie securizată, care izolează toate datele sensibile de sistemul de operare al telefonului. De asemenea, va trebui să-ți folosești amprenta digitală sau un cod PIN pentru a autoriza orice acces la informațiile cu caracter confidențial. Ținând cont de aceste aspecte, gestionarea criptomonedelor pe Galaxy S22 ar trebui să fie destul de sigură.

Ceea ce este necesar în aceste moment și date fiind informațiile puține, este ca Samsung să ofere date oficiale și comunicate privitoare la ce fel de funcții pentru criptomonede, și ce tipuri de criptomonede, va suporta noul Samsung Wallet integrat în noua generație de telefoane Galaxy S22.  

Share.
Avatar of Catalin Calugaru

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.