Free cookie consent management tool by TermsFeed

În septembrie, Smilegate RPG și Amazon Games au decis să amâne lansarea jocului Lost Ark, iar data oficială de lansare a jocului Lost Ark a fost comunicată în cadrul festivalului Game Awards, când Amazon și Smilegate au anunțat că aceasta va fi 11 februarie 2022, pentru jocul PC prin Steam. Pentru cei care au achiziționat un Founders’s Pack de pe Amazon sau Steam, jocul a fost disponibil cu 3 zile mai devreme, începând cu data de 8 februarie. La doar 24 de ore de la lansarea acestuia, Lost Ark devine al doilea cel mai jucat joc din istoria Steam, înregistrând deja 1.311.842 de jucători, depășind recordurile CS:GO și Dota 2.

Lost Ark – un nou MMO fantasy

Lost Ark un nou MMO fantasy

În cazul în care numele nu vă este deja familiar, Lost Ark este un MMO fantasy care cu siguranță va fi pe placul fanilor jocurilor WoW și Diablo deopotrivă, care au avut deja un mare succes în diferite țări. Amazon Games își propune să îl facă disponibil pe mai multe piețe, inclusiv în Europa și America Latină.

Lost Ark este un joc fantasy a cărui acțiune se desfășoară pe tărâmul misterios numit Arkesia, și urmărește găsirea unei comori pierdute numite Lost Ark, pentru a împiedica un demon ce amenință să distrugă întreaga lume. MMO-ul dispune de 5 clase de eroi (Warrior, Martial Artist, Gunner, Mage, Assassin; iar din fiecare poți alege o altă subclasă) și se bazează pe un sistem care permite multe combinații diferite de abilități adaptabile și îmbunătățirea caracteristicilor de luptă atunci când atingi un anumit nivel în joc.

Lost Ark – al doilea cel mai jucat joc din istoria Steam

Lost Ark a depășit lejer numărul de 1 milion de jucători simultani, după doar 24 de ore de la lansarea oficială (11 februarie 2022), devenind astfel al doilea cel mai jucat joc din istoria Steam. MMO-ul asemănător cu jocul Diablo a fost lansat ieri în Occident, asta după ce Amazon Games a colaborat cu Smilegate RPG pentru a localiza și traduce Lost Ark, făcându-l disponibil în limba engleză. Acesta a depășit acum recordurile concurente atât pentru Counter-Strike: Global Offensive, cât și pentru Dota 2, care dominau, de obicei, topul celor mai jucate jocuri de pe Steam.

Așteptarea lansării Lost Ark a fost atât de mare încât serverele au avut probleme de conexiune. Mai mult decât atât, jucătorii trebuie „să stea la coadă” pentru a putea începe jocul. SteamDB a făcut publice statisticile numărului de jucători simultani ai noului Lost Ark: 1.311.842 de jucători, depășind recordul de 1.308.963 ai CS:GO și de 1.295.114 ai jocului Dota 2.

În orice caz, Lost Ark este acum pe locul al doilea în topul celor mai mari jocuri concurente, după PUBG. Mai este încă drum lung de parcurs până când acesta va putea depăși cel mai mare record din toate timpurile: 3.257.248 de jucători simultani ai PUBG. Lost Ark reprezintă un al doilea succes uriaș pentru Amazon Games, după ce în urmă cu 4 luni New World a stabilit un record de 913.634 de jucători.

Lost Ark a fost lansat inițial în 2019 în Coreea de Sud și are milioane de jucători activi și în Rusia și Japonia. Este free-to-play și, de asemenea, a ajuns rapid în topul Twitch, depășind categoria populară Just Chatting.

Share.
Avatar of Catalin

Fondator al site-ului TechX.ro, ce a fuzionat ulterior cu TechCafe.ro și pasionat încă de mic copil de tot ce ține de tehnologie. Master în Information Systems for e-Business și absolvent al secției de calculatoare cu predare în limba engleză la Facultatea de Automatică, Calculatoare și Electronică din Craiova.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.