Free cookie consent management tool by TermsFeed

Războiul smartphone-urilor pliabile se intensifică pe zi ce trece. Astăzi, Samsung domină piața datorită telefoanelor Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 , dar ar putea foarte bine să fie prins din urmă în anii următori.

Recent, pe tabla de șah pliabilă au apărut doi noi protagoniști: Huawei cu P50 Pocket și Oppo prin Find N. Acesta din urmă a sedus, de asemenea, în mod deosebit publicul, cu ecranul său extern îmbinând formatul unui iPhone 13 mini și pliul său intern invizibil.

Prin urmare, Oppo pare să fi găsit o formulă interesantă pentru a umbri Samsung, chiar dacă Find N nu s-a comercializat în Romania. Cu toate acestea, producătorul chinez pregătește o a doua ofensivă care ar putea răni foarte rău rivalul său coreean și care de data aceasta ar viza Galaxy Z Flip 3.

Potrivit unui leaker numit Mukul Sharma, care a împărtășit informații exclusive cu 91 Mobiles, Oppo este pe cale să lanseze un smartphone pliabil cu clapetă al cărui nume este încă necunoscut. Fereastra de lansare ar urma să fie în al treilea trimestru al anului 2022, adică până în septembrie.

Într-adevăr, Mukul Sharma pariază pe un dispozitiv mai accesibil decât Samsung Galaxy Z Flip 3, vândut în prezent cu 1059 de euro pe site-ul oficial al mărcii. Am putea, așadar, să avem de-a face cu un telefon cu clapetă pliabil comercializat sub bara simbolică de 1000 de euro și să ne apropiem de un preț „decent”.

În principiu, această strategie de prețuri este interesantă din mai multe puncte de vedere. Inevitabil, scăderea prețului face ca produsul să fie mai atractiv. Dar mai presus de toate, acest format de telefon pliabil trezește un real interes din partea publicului larg. După cum putem vedea, vânzările lui Galaxy Z Flip 3 merg bine și au tendința de a democratiza acest factor de formă .

Prin urmare, Oppo ar putea contribui la această popularizare făcând smartphone-urile flip și mai accesibile și mai atractive. Și când vedeți rezultatul Find N, sunt sigur că vor exista multe așteptări cu privire la adăugarea unui dispozitiv cu clapetă la catalogul său.

Mukul Sharma merge și mai departe și vorbește deja despre succesorul actualului Oppo Find N, care nu ar trebui să aterizeze înainte de 2023. Cu speranța de data aceasta să dai peste el în magazinele online și fizice din Romania. Până atunci, Oppo s-ar putea să-și fi rafinat formula și să-și fi ajustat logistica industrială pentru o lansare internațională.

Share.
Avatar of Marian Ciobanu

Pasionat de tehnologie, ştiinţă, auto, divertisment şi jocuri video, postez regulat pe TechCafe articole ce ar putea fi pe interesul altor pasionaţi de domenii similare.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.