Brand Finance, una dintre cele mai importante companii independente de evaluare și consultanță strategică a mărcilor din lume, a enumerat cele mai valoroase mărci din ultimul an. Compania gigantică Apple din California a fost în fruntea listei anul acesta, la fel ca anul trecut.

Potrivit raportului publicat de Brand Finance, TikTok a reușit să devină brandul cu cea mai rapidă creștere anul trecut, cu o creștere totală de 215% . Iată celelalte detalii despre listă…

Apple este din nou în fruntea listei

Au fost anunțate cele mai valoroase 10 mărci din lume!

Brand Finance, cea mai importantă firmă de consultanță în evaluarea mărcilor din lume, evaluează un total de 5.000 de mărci globale și publică aproape o sută de rapoarte în fiecare an. Compania a publicat, de asemenea, lista „Brand Finance Global 500” , care include cele mai valoroase și mai puternice 500 de mărci din lume în acest an . Apple se află în fruntea listei celor 500 de mărci cu o valoare totală de 355,5 miliarde de dolari.

2021 a fost un an în care serviciile de divertisment digital și de social media au crescut din cauza condițiilor actuale de pandemie de coronavirus în întreaga lume. În acest sens, unul dintre cele mai izbitoare nume ale listei publicate a fost TikTok . Celebra platformă de social media a reușit să crească cu 215% în 2021, devenind a 18-a cea mai valoroasă companie din lume. Astfel, TikTok a depășit chiar și Disney cu o valoare totală de 57,1 miliarde de dolari.

Un alt punct izbitor al listei publicate de Brand Finance este distribuția celor mai valoroase companii pe țară.Două treimi din cele 500 de companii din lista publicată sunt companii chineze și americane . În afară de Samsung, care provine din Coreea de Sud, nu există altă țară care să poată intra în top 10.

Iată cele mai valoroase 10 companii din lume:

  • Apple – 355,1 miliarde de dolari
  • Amazon – 350,3 miliarde de dolari
  • Google – 263,4 miliarde de dolari
  • Microsoft – 184,2 miliarde de dolari
  • Walmart – 111,9 miliarde de dolari
  • Samsung – 107,3 ​​miliarde de dolari
  • Facebook – 101,2 miliarde de dolari
  • ICBC – 75,1 miliarde de dolari
  • Huawei – 71,2 miliarde de dolari
  • Verizon – 69,6 miliarde de dolari
Share.
Avatar of Marian Ciobanu

Pasionat de tehnologie, ştiinţă, auto, divertisment şi jocuri video, postez regulat pe TechCafe articole ce ar putea fi pe interesul altor pasionaţi de domenii similare.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.