Free cookie consent management tool by TermsFeed

Serialul turcesc Bate la ușa mea (Sen Çal Kapımı sau Love is in the Air) a prins foarte rapid la public, în primul rand pentru că povestea este deosebită și îi are în rolurile principale pe actorii Hande Erçel și Kerem Bürsin, care au mai jucat și în alte seriale turcești de succes. Premiera a fost pe data de 8 iulie 2020, la Fox, iar serialul s-a terminat cu al doilea sezon, pe 8 septembrie 2021. În total, are 52 de episoade (primul sezon are 39 de episoade, iar al doilea are 13 episoade și s-a încheiat cu aproximativ 1 an și 2 luni mai târziu). Bate la ușa mea sezonul 1 se poate găsi pe mai multe site-uri online, iar aici îți vom pune la dispoziție o retrospectivă a episoadelor din primul sezon, câteva descrieri pe scurt și promo-uri, dacă nu ai văzut încă serialul. De asemenea, foarte pe scurt vom descrie și cele două sezoane, după care vom trece descrierea puțin mai amănunțită a primului sezon din Sen Çal Kapımı.

Bate la ușa mea sezonul 1 – rezumat

Eda Yıldız (Hande Erçel) locuiește cu mătușa ei, în florăria căreia ea lucrează. Părinții ei au murit într-un accident. Deși a vrut să studieze și să aibă o carieră, nu a putut să-și termine studiile de la facultatea de arhitectură și peisagistică din cauza lui Serkan Bolat (actorul Kerem Bürsin), proprietarul unei renumite firme de arhitectură care a promis să acorde burse studenților, însă ulterior le-a anulat. Visul ei este să zboare în Italia, la iubitul ei de la distanță, Cenk. Îl întâlnește pe Serkan Bolat în cadrul ceremoniei de absolvire, iar acolo se întâmplă ceva între ei. Și Serkan are o situație amoroasă sensibilă, întrucât fosta sa iubită s-a logodit recent după despărțirea lor. Pentru a o recupera, Serkan îi oferă Edei un contract conform căruia este nevoită să se prefacă, fără a trezi suspiciuni, că este logodnica lui timp de două luni – dacă reușește, îi va plăti drumul, cazarea, mâncarea și facultatea în Italia. Deși respinge inițial oferta, între timp află că iubitul a părăsit-o pentru o altă fată și, supărată, Eda îl sărută pe Serkan în văzul tuturor. Apoi, ea acceptă oferta, însă face câteva mici schimbări – se va preface că este logodnica lui pentru 2 luni, însă el trebuie să-i ofere un loc de muncă la firma sa. Primește slujba de asistentă personală, încep să lucreze împreună și, datorită activității de afaceri, anunță o petrecere de logodnă cu Edna. În scurt timp, între cei doi încep să apară emoții din ce în ce mai puternice, până se vor îndrăgosti unul de celălalt. Dar relația lor este pusă la mari încercări și nu le va fi deloc ușor.

Bate la ușa mea sezonul 2 – rezumat

Serkan Bolat (Kerem Bürsin) și Eda Yıldız (Hande Erçel) trec prin momente foarte dificile din cauza tratamentului pentru cancer la care este supus Serkan. Serkan, care devine obsedat de ce boală are, transformându-se într-un om complet diferit după ce-i supraviețuiește acesteia, încet, dar sigur, dezvoltă o teamă de atașament emoțional, amânând de mai multe ori căsătoria cu Eda și refuzând complet ideea de a deveni tată. Serkan revine pentru a se concentra doar la munca sa, ceea ce, încetul cu încetul, o va separa de Eda. Aceasta decide să plece în Italia pentru a-și termina, în sfârșit, studiile, în timp ce Serkan își continuă viața dedicată muncii. În sfârșit, cei doi se reîntâlnesc după 5 ani lungi, dar de data aceasta viața s-a dovedit a fi surprinzătoare, mai ales pentru Serkan: Eda are o fiică pe nume Kiraz. Serkan vine pentru a se întâlni cu Piril, dar în drum este oprit de Kiraz, pe care o duce acasă. Acolo o întâlnește pe Eda, și ia prânzul cu ea și discută despre viețile lor, despre cât de multe s-au schimbat și cum ar fi putut evolua, sau nu, relația dintre ei. Eda nu vrea ca Serkan să afle că Kiraz este, de fapt, fiica lui, și minte că aceasta este fiica lui Melo și Deniz, și îi cere lui Piril să nu îi spună. Între timp, relația dintre ei devine mult mai apropiată, din nou, îi spune de Kiraz, cei doi se căsătoresc și Eda va rămâne, din nou, însărcinată, de data aceasta născându-i un fiu. Pe scurt, totul este bine, atunci când se termină cu bine, iar acest serial este plin de romantism, dramatism, dar și replici amuzante și adevărate povești de viață, numai cum serialele și filmele turcești știu să le transpună pe marile ecrane.

Bate la ușa mea sezonul 1 – online subtitrat și descriere primele 20 de episoade

Sezonul 1 deschide fabuloasa poveste de dragoste, dramatică, dar totuși plină de speranță și de curaj dintre cei doi: Serkan Bolat (Kerem Bürsin) și Eda Yıldız (Hande Erçel). Sezonul I din Bate la ușa mea are 39 de episoade, primul a fost lansat pe data de 8 iulie 2020, iar ultimul pe data de 17 aprilie 2021. Iată descrierea acestora și un scurt promo de pe YouTube, cu mențiunea că sezonul 1 Bate la ușa mea online subtitrat în română poate fi găsit pe anumite site-uri.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 1

Eda Yıldız câștigă o bursă pentru a studia în ultimul an în străinătate, dar aceasta este oprită, și în acel moment viața ei este dată peste cap. Este exmatriculată de la universitate și rămâne doar cu liceul. Încearcă să dea de Serkan Bolat, cel care i-a anulat bursa, dar nu reușește. Începe să lucreze la magazinul de flori a mătușii sale. Când află unde este Serkan, îl confruntă cu curaj, dar în scurt timp își dă seama că ura reciprocă, impulsivitatea și atracția irezistibilă dintre ei îi va antrena într-un joc în care vor trebui să joace mult timp.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 2

Serkan Bolat ține o conferință de presă despre o importantă investiție, iar Eda îl sărută. Acesta este nevoit acum să-și salveze prestigiul, iar Eda să repare greșeala făcută. Soluția este simplă: sunt nevoiți să se prefacă, fără să dea de bănuit, că sunt logodiți timp de 2 luni. Dacă va reuși, Serkan îi va plăti cursurile universitare, iar Serkan își va salva renumele. Există o singură mică problemă – să-și convingă familia și prietenii că s-au îndrăgostit unul de altul de la prima vedere și, de fapt, nu va fi deloc ușor să facă asta.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 3

Serkan Bolat și Eda Yıldız s-au logodit. Această veste creează multă vâlvă în presă, Eda are să fie urmărită de toată lumea pentru a afla ce fel de persoană este, cu ce se ocupă, unde și-a urmat studiile. Eda este lăsată singură într-o lume ostentativă, falsă. Singurul gând a lui Serkan este, bineînțeles, munca. Pentru că știe că Kaan Karadag pune, pe ascuns, ceva la cale, în continuare se întâmplă lucruri neașteptate între cei doi proaspeți logodiți.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 4

Stresată, Eda adoarme în brațele lui Serkan. Selin și Ferit vor să vină în vizită acasă. Dar nu au o casă în care locuiesc amândoi, așa că trebuie să facă pregătiri, iar Serkan se gândește, evident, doar la muncă și muncă. Prietenii lui Eda sunt siguri că Serkan are o relație cu Selin, fiindcă i-au văzut ținându-se de mână și privindu-se. Eda primește o veste neașteptată, iar lucrurile încep să scape de sub control. Răbdarea lui Eda este pusă la grea încercare.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 5

O surpriză așteaptă echipa care merge în Antalya pentru a semna un ancord. Ambii investitori trebuie să semneze, dar nu vor să vină împreună pentru că sunt pe cale să divorțeze. Așadar, de Eda și Serkan depinde să-i aducă împreună – acum, și ei devin mai apropiați ca niciodată. Între timp, o nouă criză va fi creată de Kaan Karadag, un test pentru Eda. Riscul pe care și-l asumă pentru a-l salva pe Serkan o va face să-și dea seama de natura sentimentelor pentru el.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 6

Serkan are grijă de Eda, iar ea simte că relația a ajuns la un cu totul alt nivel. A doua zi, Serkan dispare și nimeni nu știe unde se află, cu excepția șui Selin. Când apare, Eda vrea să știe unde a fost plecat Serkan, iar tensiunea dintre ei doi se va sfârși într-o noapte, când a doua zi se vor trezi împreună. Iar atunci își dau seama că între ei, cu o seară urmă, s-a întâmplat ceva.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 7

Serkan se deschide în fața lui Eda, spunându-i un secret. Eda se teme să nu se îndrăgostească, în schimb, de Serkan, dar îi este greu să stea departe de el. A doua zi, este aniversarea lui Serkan și, bineînțeles, lui Serkan nu-i plac zilele de naștere pe care le petrece cu Selin. Eda, care încă lucrează la florăria mătușii ei, trebuie să pregătească flori pentru Selin din partea lui Serkan, și tot ea să fie cea care scrie biletul. Selin începe și ea să fie confuză.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 8

Serkan o învinovățește pe Eda pentru desenul furat, dar își dovedește nevinovăția curând. Din cauza mândriei, cei doi stau despărțiți o perioadă. Selin este foarte fericită când află că Serkan și Eda s-au despărțit, în timp ce Ferit este resemnată. Pericolul pare să se apropie cu pași rapizi și siguri. Între timp, se dovedește că problema urgentă a lui Serkan, legată de brevetul de design, poate fi rezolvată doar cu ajutorul lui Eda.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 9

După ce își dovedește nevinovăția, Eda dispare. Serkan vrea să îi ceară scuze, dar nu o găsește. Când o găsește, Eda nu vrea să-l mai vadă, iar Serkan îi pune cătușe. Își cere scuze pentru ceea ce a făcut, dar așteptările lui Eda sunt mai simple. La capătul unei lungi nopți singuri, amândoi încep să se vadă cu ochi diferiți. Dar, indiferent de ceea ce fac, totul se va schimba atunci când își vor da seama că acel contract s-a încheiat.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 10

Selin și Ferit se decis să se căsătorească, iar Sekran și Eda sunt supărați de această decizie. De asemenea, Ferit a început să se implice în afacerile holding-ului. Eva inventează minciuna care spune că „și noi am decis să ne căsătorim”. Principala preocupare a lui Serkan este ca Eda, cât mai mult, să rămână în viața lui. Dar el este sigur că Eda nu-l place. De asemenea, Eda crede că Serkan este supărat că Selin se va căsători.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 11

Selin îi spune lui Serkan: „Dacă mai există vreo speranță între noi doi, îl voi părăsi pe Ferit” și Eda aude. Eda este sigură că Serkan va spune da, și decide să plece pentru a-l lăsa să își refacă viața. Ea aplică din nou pentru bursă. Ayfer află despre logodna contractată între Serkan și Eda. Lucrurile nu merg bine în florărie, Ayfer nu își poate plăti datoriile. Serkan este prins între ce își dorește inima sa și ce este mai bine pentru carieră.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 12

Serkan își mărturisește dragostea pentru Eda. Acum, este rândul lui Eda, dar nu îi este ușor să, deloc, mai ales din cauză că a trecut prin multe. Serkan, în schimb, așteaptă cu nerăbdare toate aceste cuvinte. Mai este, în schimb, și problema de a ascunde de familiile lor că sunt împreună. Eda nu îi poate spune mătușii sale. Serkan și Eda trec prin multe aventuri, în timp ce încearcă să își păstreze secretă relația.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 13

Selin s-a gândit că se va căsători, așa că a transferat o parte din acțiunile sale la Holding. Akman care este partenerul surpriză, face o scurtă prezentare, iar Serkan trebuie să lupte astfel încât să poată recupera acțiunile de la el. Alptekin, hotărât să-i spună lui Serkan despre greșeala comisă în trecut, este șocat când îi vede pe Serkan și Eda împreună. Serkan este pus la mari încercări, iar atracția dintre el și Eda le dă puterea necesară amândurora pentru a depăși toate relele.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 14

Eda le spune mătușii și prietenilor că Serkan va merge cu ea în Italia. Este fericită, entuziasmată și foarte îndrăgostită. El vrea să fie mai aproape de Eda, așa că amână task-urile de la muncă, petrece o zi doar cu ea. În timp ce trăiește clipe de neuitat alături de ea, în absența lui Serkan, dinamica de la birou este perturbată. Leyla o ia razna din cauza telefoanelor, iar ceilalți intră rapid în panică. Dorința lui de a pune lucrurile în ordine îl va înnebuni.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 15

Eda are inima frântă când Serkan o părăsește. Decide să plece în Italia și să-și continue, în fine, studiile. Dar, de data aceasta, ea află că cea care a acordat bursa este bunica ei, iar mătușa ei a fost mediatorul. Aflând că Eda nu va veni la muncă, Efe îi oferă un loc, dar sub condițiile doar de ea impuse – nu poate să stea în aceeași clădire cu Serkan Bolat și nici să se vadă în fiecare zi. Dar, apoi, își amintește decizia ei: își va determina singură cursul vieții și nu va lăsa vreodată să depindă de cineva. Între Eda și Serkan începe un război rece.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 16

Serkan vrea neapărat să o vadă pe Eda, în special după ce o întâlnește în zona de camping. Cei doi, datorită comportamentului pe care nu îl pot ține în frâu, manifestă o atracție reciprocă, și asta îi atrage atenția lui Eda. Ea bănuiește, totuși, că există un alt motiv din cauza căruia Serkan a decis să se despartă de ea. Serkan o duce la casa de vară, asta după un accident în pădure, și el știe că Eda are îndoieli în legătură cu motivul despărțirii lor. Lui Serkan îi este greu să-și țină în frâu sentimentele față de Eda – și, într-o seară, nu mai rezistă.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 17

Efe, care încearcă să câștige încrederea lui Serkan, aduce drept client la holding una dintre cele mai importante familii din Turcia. Cu toate acestea, el are planuri secrete în ceea ce-l privește pe Serkan. Serkan se ocupă de renovarea unei case și lucrurile scapă de sub control atunci când Asli îi împărtășește lui Eda un secret. Serkan este sigur că Eda este însărcinată, dar faptul că ea nu îi spune nimic îl scoate din minți. Pe de o parte, dragostea lui profundă pentru Eda și, pe de altă parte, faptul că nu poate fi aproape de ea îl distrug pe Serkan. Efe face în așa fel încât Eda și Serkan să ajngă cu relația într-un punct cu totul și cu totul neașteptat.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 18

Prăbușirea acoperișului casei nou construite este considerată a fi vina lui Serkan. Serkan se află într-o situație dificilă, și se gândește că, într-adevăr, totul se datorează unei greșeli făcute la un plan arhitectural pe care l-a demarat. În timp ce încearcă să repare pagubele produse, Eda vrea să îi arate că există un mister în spatele întâmplării, și nu e vina sa. Iarăși, între Serkan și Selin se întâmplă lucruri pe care Eda le interpretează greșit. Serkan o urmărește pe Eda, care vrea să păstreze distanța față de el, și o găsește în biblioteca universității – chiar dacă nu sunt în relații foarte bune, nu pot sta despărțiți unul de celălalt.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 19

Discuțiile dintre Eda și Serkan se încheie cu Eda spunându-i lui Serkan că, acum, se va întâlni cu alte persoane. Serkan se simte resemnat că Eda îl poate uita chiar atât de repede, dar se simte și prins într-o capcană, trebuind să plătească pentru o greșeală pe care tatăl său a făcut-o cu ani în urmă. El crede că Eda va pleca pentru totdeauna. Floarea pe care Eda o primește, probabil, de la un „bărbat misterios” este cireașa de pe tort pentru Serkan. Serkan se duce după Eda și îi spune despre accidentul părinților ei, în urma cărora aceștia au murit – dar și numele care este responsabil de această moarte.

Bate la ușa mea: Sezonul 1, Episodul 20

Serkan îi spune lui Eda că accidentul în care și-a pierdut părinții s-a produs din cauza cuiva pe care îl cunoaște: Alptekin. El a părăsit-o pe Eda din cauza acestei poveri grele. Eda se duce și, evident, îl confruntă pe Alptekin. Responsabilul companiei subcontractante și-a ispășit, acum, pedeapsa. Ce se întâmplă cu principalul responsabil pentru tot? Eda, care nu știe ce să facă cu ceea ce a învățat, lasă totul în urmă. Serkan, în schimb, se retrage în casă și nu se implică deloc în afaceri în această perioadă. Cei doi îndrăgostiți se retrag în singurătate și se gândesc ce ar fi cel mai bine să facă acum. Când Eda se întoarce în oraș, Serkan își adună toate forțele, iese din casă și vrea să o vadă pentru a vorbi. Eda știe că greșeala tatălui său nu este și vina lui Serkan, însă acesta a preferat să o părăsească în loc să înfrunte „problema”. Serkan nu știe cum să aibă o relație, și nici nu va învăța niciodată. Așa cum Serkan își gestionează relația de afaceri, Eda pregătește un contract și îi cere lui Serkan să-l semneze fără să-l citească. În aceast caz, apare Aydan. Îi include pe amândoi în proiectul de ajutorare a fetelor care au nevoie de educație, și care este derulat de asociație. Ea acționează pentru a-i duce pe cei doi îndrăgostiți unul lângă celălalt și pentru a-i împiedica să se despartă.

Bate la ușa mea sezonul 1 are 39 de episoade, iar acestea sunt primele 20. După cum am spus, pe diferite website-uri puteți găsi și serialul subtitrat în română, subtitrarea de față este în limba engleză, însă dintr-o sursă destul de încredere. De aceea, vă atenționăm să aveți grijă care sunt website-urile pe care le accesați atunci când căutați un anumit serial sau film. Sezonul al doilea din Bate la ușa mea are 13 episoade și, dacă va fi necesar, vom reveni cu un articol și despre acesta, precum și continuarea celorlalte 19 episoade din primul sezon Bate la ușa mea. Serialele turcești au prins foarte bine la publicul român, și nu numai, asta pentru că multe dintre ele spun povești de viață, emoționante, profunde și pline de speranță. Bineînțeles, există seriale turcești care abordează și subiecte ceva mai diferite; însă, în principal, așa cum este și cazul serialului Bate la ușa mea sezonul 1, povestea este una de dragoste, în care protagoniștii, chiar dacă trec prin foarte multe, rămân în cele din urmă împreună. 

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.