Free cookie consent management tool by TermsFeed

Când apare Jeffrey Dahmer sezonul 2 (care, de fapt, poartă numele de Monster: The Jeffrey Dahmer Story) vei afla în acest articol, precum și alte detalii privitoare la viitoarea antologie a lui Ryan Murphy, asta după ce Netflix a făcut anunțul conform căruia încă două sezoane sunt în curs de dezvoltare, după succesul primului sezon din Monster, care a spus povestea teribilă a criminalului în serie Jeffrey Dahmer. În aceeași măsură, Netflix a mai comandat și sezonul 2 din The Watcher, regizat tot de către Ryan Murphy. Evident, nimic surprinzător în mișcarea de față, deoarece ambele seriale au avut o audiență extraordinară, în special Monster: The Jeffrey Dahmer Story, a depășit 940 de milioane de ore de vizionare pe platforma de streaming, având un succes răsunător în rândul publicului. Atât Monster: The Jeffrey Dahmer Story, cât și un alt succes în materie de seriale, The Watcher, provin de la co-creatorul serialului American Horror Story, și de la co-creatorul serialului Glee, Ian Brennan. Probabil fiecare abonat Netflix a auzit de Monster: The Jeffrey Dahmer Story, serialul care a zguduit lumea cu povestea terifiantă ce îl are în centru pe criminalul în serie omonim. Acesta este o relatare ficțională a vieții acestui criminal și a poveștii victimelor sale. Jeffrey Dahmer a ucis și dezmembrat 17 persoane de sex masculin, în perioada 1978-1991. Serialul urmărește povestea sa terifiantă de viață, dar reușește să atingă și alte subiecte extrem de sensibile: rasismul, segregarea, abuzul, incompetența celor a căror slujbă este de a-i proteja pe ceilalți, corupția și teroarea. Este, dincolo de toate scenele macabre prezentate, un serial incredibil de bun, iar Evan Peters face un rol absolut incredibil.

Jeffrey Dahmer sezonul 2 – va exista o continuare?

Pe data de 7 noiembrie, Netflix a anunțat faptul că Monster va deveni un serial de tip specific, adică antologie, fiind reînnoit pentru alte două părți – sezoanele 2 și 3. Bineînțeles, știm cu toții cum s-a terminat povestea lui Jeffrey Dahmer, motiv pentru care următorul sezon va fi despre altcineva, cu precădere un alt criminal în serie care și-a lăsat amprenta asupra societății. Potrivit Netflix, „cele două noi sezoane vor spune poveștile «altor figuri monstruoase» care au avut un impact negativ asupra societății”. Atunci când Monster: The Jeffrey Dahmer Story a fost lansat prima dată, părea foarte puțin probabil ca serialul să fie reînnoit, asta pentru că a fost etichetat drept „serie limitată” (rar, de fapt, seriile limitate au și un alt sezon, deși unele dintre ele, cum ar fi Cea mai lungă noapte, nu-ți oferă o perspectivă foarte clară asupra a ceea ce se întâmplă, de fapt, motiv pentru care un al doilea sezon ar fi necesar). Totuși, asta nu însemna că Murphy nu-l putea transforma într-o antologie – și, de fapt, chiar asta a făcut. Cifrele în ceea ce privește audiența nu au putut fi trecute cu vederea – sunt printre cele mai mari pe care le-a cunoscut, de altfel, Netflix. În prima săptămână, Jeffrey Dahmer a reușit să atragă aproximativ 197 milioane de telespectatori. Cifrele sunt aproape identice cu cele ale sezonului 2 din Bridgerton, respectiv ale sezonului 4 din Stranger Things.

Prin urmare, Netflix vrea, în mod clar, să păstreze același format, însă povestea va fi, normal, alta, din moment ce știm ce s-a întâmplat cu Dahmer. Astfel, va fi urmărită povestea altcuiva, și nu putem decât să speculăm cine – John Wayne Gacy, Ted Bundy, Clementine Barnabet sau Gary Ridgway? Rămânând în spectrul geografic al Americii, următorul sezon ar putea fi despre Robert Lee Yates, Charles Ray Hatcher, Randy Steven Kraft, Robert Hansen, Knowles Paul John, Randall Woodfield, Larry Eyler, Patrick Kearney, William Bonin, Ronald Dominique, și nu știm dacă va fi păstrat registrul unei perioade mai apropiate sau al unei perioade îndepărtate, într-o altă epocă (aici am putea vorbi, spre exemplu, despre Jack Spintecătorul). Oricum, s-ar putea ca documentarele despre criminali de pe Netflix să ne dea deja indicii în ceea ce privește care va fi figura centrală a celui de-al doilea sezon din Monster.

Dahmer încătușat alături de 2 polițiști
Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Sursa: Netflix

Când apare Jeffrey Dahmer sezonul 2?

Îl numim impropriu Jeffrey Dahmer, pentru că așa îl știm cu toții, însă antologia poartă numele de Monster: The X Story, unde „X” este numele criminalului care va apărea în poveste. Așadar, trebuie să ne pregătim pentru mai multe dramatizări controversate ale celor mai teribili dintre criminalii în serie notorii. Potrivit Netflix, Monster: The Jeffrey Dahmer Story se află pe locul al doilea în topul celor mai vizionate seriale în limba engleză, iar acum va transforma succesul într-o antologie, în propria versiune de American Crime Story, celălalt serial antologic regizat de Ryan Murphy, care adaptează crime adevărate. Deoarece anunțul de reînnoire a fost făcut de curând, nu prea avem informații în ceea ce privește data de lansare, dar putem specula, totuși, câte ceva. Știm că Murphy este foarte prolific, iar popularitatea serialului cu Jeffrey Dahmer încă este foarte mare. Așadar, nu ne-ar surprinde dacă Jeffrey Dahmer sezonul 2 va apărea în decursul anului viitor, undeva pe la sfârșitul său. Decalajele dintre sezoanele American Crime Story variază destul de mult, nu urmează o anumită perioadă specifică, însă nici pe departe nu se bucură de aceeași popularitate ca serialul de pe Netflix. În orice caz, va trebui să așteptăm, iar pe măsură ce vor fi disponibile informații, vom actualiza acest articol.

Despre ce va fi Jeffrey Dahmer sezonul 2?

După cum am spus, antologia Monster: The X Story („X” fiind numele criminalului) se va axa pe un alt ucigaș în serie, femeie sau bărbat, dar cu siguranță alegerea nu va fi una randomică, deoarece Ryan Murphy va dori, cel mai probabil, să exploreze teme legate de identitatea socială și sexuală, rasă, segregare, politică, violență. Cu alte cuvinte, „teme controversate”. În această privință, mulți spun că un nou sezon ar putea fi despre Lee Boyd Malvo și Muhammah Allen, așa-numiții „lunetiști din D.C.”, care au ucis 10 persoane în timpul unei razii sângeroase, anul 2002, în Maryland și Virginia. Muhammah și Malvo Lee Boyd au fost subiectul unui podcast popular de crime adevărate, cunoscut și sub numele de Monster.

Distribuție Jeffrey Dahmer sezonul 2

Nimeni nu a fost distribuit, încă, în sezonul 2 din Monster, dar știm totuși că lui Ryan Murphy îi place să lucreze cu aceiași actori din nou și din nou (dovadă foarte mulți actori care joacă de mai multe ori în American Horror Story). Prin urmare, Evan Peters, starul care probabil va face terapie după rolul lui Jeffrey Dahmer, un veteran al francizei American Horror Story, dar și al dramei Pose, s-ar putea să se reîntoarcă în a doua parte a antologiei. Totuși, suntem reticenți, fiindcă sigur va avea nevoie de o pauză (binemeritată) după un asemenea rol. Mai multe detalii nu știm, dar vom actualiza acest articol pe măsură ce informațiile din mediul online vor deveni disponibile – încercăm să abordăm surse cât mai de încredere (în general oficiale), și dat fiind faptul că anunțul reînnoirii a fost făcut acum aproximativ o săptămână, prea multe, din păcate, nu sunt încă disponibile!

Actori serial Dahmer
Foto: Parte din distribuția serialului Dahmer, sezonul 1

Trailer Jeffrey Dahmer sezonul 2

Se subînțelege faptul că, momentan, nu există un trailer pentru al doilea sezon din antologia lui Ryan Murphy, Monster, dar de îndată ce va fi disponibil, vom reactualiza articolul de față, așa că nu uita să îl verifici periodic pentru a fi la curent cu ultimele noutăți privitoare la când apare Jeffrey Dahmer sezonul 2.

https://youtu.be/NVHHs-xllqo
DAHMER – Monster: The Jeffrey Dahmer Story, trailer oficial Netflix

Așadar, cam asta este tot ce știm despre sezonul 2 al antologiei Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Nu prea multe, însă îndeajuns de multe pentru a putea confirma faptul că într-adevăr va apărea și o a doua parte a ei. Suntem curioși care va fi de data aceasta figura centrală, povestea cărui criminal în serie va fi urmărită. Așa cum am mai spus, alegerea nu va fi una randomică, asta pentru că Ryan Murphy este o persoană analitică și mizează întotdeauna pe controversă și nu din dorința de popularitate, ci din dorința de a scoate la iveală anumite probleme sociale.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.