Când apare Alice in Borderland sezonul 2 este, probabil, întrebarea pe care și-a pus-o foarte multă lume după ce a terminat cele opt episoade din sezonul 1, pline de tensiune, dramă și cu o acțiune de-a dreptul spectaculoasă. De fapt, dacă ați vizionat serialul, știți că sezonul 1 s-a terminat „cam în aer”, ceea ce înseamnă că dă undă verde pentru un al doilea sezon. Mai mult decât atât, Netflix chiar a confirmat faptul că va exista și un al doilea sezon, iar detalii privitoare precum distribuția, când apare acesta, intrigă, trailer, am surprins în articolul de față, pentru că așteptăm cu nerăbdare să vedem în ce aventuri distopice vor mai intra eroii serialului.

Alice in Borderland a apărut pentru prima dată pe Netflix în luna decembrie a anului 2020, iar pentru cei care au iubit acest serial thriller japonez, cu siguranță așteptarea celui de-al doilea sezon a fost aproape la fel de dureroasă ca aproape tot ce a fost nevoit Arisu să îndure în primul sezon. Bazat pe colecția manga a lui Haro Aso, Alice in Borderland avea deja un public numeros chiar înainte de a ajunge pe Netflix și, așa cum a dovedit între timp și serialul Squid Game, care a întors lumea cu susul în jos, serialele de acest gen chiar se pliază pe gusturile publicului internațional. Deși al doilea sezon a fost confirmat destul de repede, la doar două săptămâni după difuzarea primului, lucrurile par să meargă destul de lent.

Când apare sezonul Alice in Borderland sezonul 2? Data oficială de lansare

Cu toții ne întrebăm ce le rezervă viitorul personajelor care fac parte din această poveste apocaliptică, atât de bizară și care deseori a sfidat limitele raționalului. Din acest punct de vedere, vom afla anul acesta cum stă treaba, deoarece Alice in Borderland sezonul 2 va apărea de-a lungul lunii decembrie. Data fixă încă nu este făcută publică, dar este confirmat faptul că la sfârșitul anului vom putea fi din nou martori ai poveștii tragicilor noștri eroi. Netflix a confirmat acest lucru în noiembrie 2021, în cadrul evenimentului virtual Japan Festival, lansarea fiind anunțată ca parte a showreel-ului pentru anul 2022. Filmările pentru noul sezon au început în a doua jumătate a anului 2021 și, teoretic, ar trebui durat aproximativ un an.

Cu toate acestea, în martie 2022, Netflix a confirmat faptul că filmările Alice in Borderland sezonul 2 s-au încheiat în mod oficial – nu mai urmează decât mici retușuri și alte detalii de ordin tehnic sau, având în vedere că procesul post-producție s-ar putea să fie ceva mai complex decât am crede, dată fiind natura acestui gen de seriale. Netflix a împărtășit vestea printr-un anunț pe unul dintre conturile sale de Twitter, atașând un videoclip cu actorii din distribuție reacționând la cum au decurs filmările. Alice in Borderland sezonul 1 a debutat pe Netflix pe data de 10 decembrie 2020 – acum, doi ani mai târziu, de ce nu s-ar întâmpla acest lucru și cu sezonul 2? În orice caz, este cert faptul că, după cum am spus, va fi lansat în luna decembrie.

Alice in Borderland sezonul 2 trailer oficial

Din păcate, nu există încă un trailer oficial pentru Alice in Borderland sezonul 2. Acum, că știm faptul că sezonul al doilea va apărea în decembrie 2022, ne-am aștepta ca acesta să apară undeva prin octombrie-noiembrie. Totuși, Netflix a publicat un teaser foarte scurt pentru a confirma că, într-adevăr, vom avea parte de un al doilea sezon. Pe măsură ce informațiile ne vor fi oferite, vom reactualiza articolul de față atât cu un trailer, cât și cu data fixă privitoare la când apare Alice in Borderland sezonul 2.

Trailer oficial Alice in Borderland, sezonul 1. Sursa: Youtube

Care este distribuția din Alice in Borderland sezonul 2?

Din postarea de pe Twitter ne putem da seama, în mare parte, cu cine ne vom (re)întâlni în sezonul al doilea. Printre actorii din distribuție se numără Riisa Naka (în rolul lui Mira Kano), Aya Asahina (în rolul lui Hikari Kuina) Ayaka Miyoshi (în rolul lui Ann Rizuina), Kento Yamazaki (în rolul lui Ryohei Arisu), Tao Tsuchiya (în rolul lui Yuzuha Usagi), Keita Machida (în rolul lui Daikichi Karube), Sho Aoyagi (în rolul lui Aguni Morizono), Yuki Morinaga (în rolul lui Chota Segawa), Nijiro Murakami (în rolul lui Shuntaro Chishiya). Un membru surprinzător al distribuției, pe care fanii au fost foarte surprinși să-l vadă revenind, a fost Dori Sakurada (care îl interpretează pe Suguru Niragi în serial).

Niragi s-a dovedit a fi unul dintre principalii dușmani ai lui Arisu și Usagi. Inițial, fanii au crezut că acesta a fost ucis, dar videoclipul confirmă revenirea sa în cel de-al doilea sezon. Chiar pe pagina sa personală de instagram, Sakura a postat o imagine a unui Niragi ars (întocmai cum „a fost ucis” el), cu descrierea „Niragi se va întoarce”. Evident, acest lucru dă undă verde posibilității ca și alte personaje să se întoarcă, deloc surprinzător, din morți. De altfel, într-o lume distopică, apocaliptică și science-fiction, cam totul e posibil, nu? Și aceste reveniri nu ar avea loc sub forma unor flashback-uri sau alte chestii de acest gen, ci chiar sub formă fizică. Asta ar însemna că ne putem întâlni cu foarte, foarte multe personaje dispărute.

O persoană care se va dovedi interesantă de urmărit va fi Mira Kano (interpretată de către Riisa Naka), introdusă drept “gamemaster” la sfârșitul primului sezon, ceea ce înseamnă că va juca un rol destul de important în cel de-al doilea sezon. Cu toate acestea, se pare că nu vom vedea prea multe fețe în continuarea serialului Alice in Borderland. În orice caz, ne-am atașat deja de personajele care și-au făcut apariția în primul sezon, iar fanii au și caractere preferate, așa cum este absolut normal. Oricum, este devreme să tragem deja concluziile referitoare la distribuție, întrucât niciodată nu știi cum își poate face apariția vreun personaj cheie în mijlocul acțiunii, care să dea peste cap dinamica serialului.

Ce actori noi sunt în Alice in Borderland sezonul 2
Noii membri ai distribuției celui de-al doilea sezon sunt Nijiro Murakami, Ayaka Miyoshi, Dori Sakurada, Aya Asahina, Sho Aoyagi și Riisa Naka – Sursa: Netflix

Despre ce va fi Alice in Borderland sezonul 2?

În sezonul 1, un tânăr căruia îi plăceau jocurile video, Arisu, este aruncat într-o competiție mortală într-un Tokyo misterios, abandonat și izolat. Împreună cu cei doi prieteni ai săi, Arisu se confruntă cu o serie de provocări bizare, dirijate și puse la cale de o forță nevăzută, dificultatea și mortalitatea fiecăruia dintre ele fiind indicate de culoarea și numărul unei cărți de joc. Pe parcurs, acesta se întâlnește cu o tânără, Usagi, și i se alătură în încercarea de a rezolva misterul împreună și de a colecta toate cărțile de joc disponibile, asta după ce prietenii săi își pierd viața în timpul unei runde de joc. Aventurile îi duc la un hotel mare, plin de alți jucători, unde se dezvăluie că toate cărțile au fost colectate, în afara de zecele de inimă.

Când este pusă la cale ultima rundă pentru respectiva carte, mulți dintre ceilalți jucători din hotel sunt uciși, însă Arisu și Usagi localizează o cameră subterană, unde sunt găsiți morți cei pe care îi credeau “gamemasters”. Apoi întâlnesc o femeie pe nume Mira, care spune că jocurile sunt abia pe începute. Și ce-i mai rău abia acum are să urmeze. Așadar, cum am zis deja, sezonul 1 s-a terminat cam brusc, lăsând loc pentru un al doilea sezon care să răspundă multor întrebări pe care le au fanii. Putem spune, totuși, că orice s-ar putea întâmpla. Dar, mai precis, probabil că Arisu și Usagi vor continua să caute ultimele cărți de care au nevoie, ceea ce înseamnă că vor trebui să aibă de-a face cu Mira Kano. Regizorul, Shinsuke Sato, a spus, privitor la sezonul 2: „Voi crea o lume misterioasă pe care nimeni n-a mai văzut-o vreodată, iar personajele vor evolua într-o dinamică lipsită de compromisuri”.

De altfel, primul sezon din Alice in Borderland, dacă e să ne referim la seria manga, a acoperit aproape jumătate din volume, lăsând la dispoziție, pentru inspirație, încă 33 de capitole care pot fi folosite. Evident, creatorii din spatele adaptării Netflix ar putea fără nicio problemă să ducă lucrurile într-o cu totul altă direcție, chiar și de dragul de a mai lungi povestea. Orice s-ar întâmpla, cu siguranță sezonul 2 va avea aceeași locație. Sato, regizorul, a spus că „alegerea acestui cadru [Tokyo] a sporit un sentiment de curiozitate și a dat orașului o tentă exotică (…). Încă de la început am avut în minte ideea de a ajunge la întreaga lume, chiar dacă am creat serialul axându-ne pe piața japoneză”.

„La nivel personal și chiar emoțional, serialul devenit o oportunitate de a împărtăși atmosfera Japoniei cu întreaga lume. Întotdeauna am sperat că publicul internațional – cel care nu cunoaște Japonia – va fi entuziasmat sau chiar profund emoționat de cultura noastră”. În ceea ce privește durata serialului, se aud zvonuri cum că ar mai exista și un al treilea sezon. „Cu cât scriam mai mult la scenariu, cu atât îmi făceam mai puține griji în privința structurii și dinamici. Totuși, ar trebui să ajustez mult, să fac schimbări, motiv pentru care l-am rescris de nenumărate ori. Rescriam, aruncam, rescriam, aruncam – până când, în sfârșit, am fost mulțumit de rezultat”.

Un lucru sigur la care ne putem aștepta este că sezonul 2 va conține personaje la fel de diverse fie că vorbim despre eroi, fie că vorbim despre răufăcători, prieteni falși, persoane duplicitare, oameni conduși de voracitate și de instinctul de supraviețuire și conservare. „Este important să creezi un protagonist semnificativ pentru orice poveste”, a spus Sato, „însă marii protagoniști nu sunt întotdeauna determinați și stabiliți de la bun început. De fapt, cred că punctele forte ale unui personaj sunt cele care îl fac să fie, într-adevăr, protagonist. Chiar și când vine vorba de personaje malefice, negative, există momente în care îți sunt afișate aspecte ale trecutului personajului – înțelegi motivele care l-au făcut să fie așa”.

Actorii au oferit telespectatorilor câte idei privitoare la ce anume ar trebui să se aștepte de la sezonul al doilea. În videoclipul postat pe Twitter, Yamazaki a spus că „acum, lumea serialului este mai mare ca niciodată”, în timp ce Tsuchiya a spus că „fiecare cadru are piese de decor mari și spectaculoase, cum ar fi explozii și foc”. Sho Aoyagi, care îl interpretează pe Aguni, este văzut plin de cicatrici și cu sânge pe față, adăugând că „dacă primul sezon a fost grozav, atunci al doilea sezon va merge mai departe păstrând aceeași tradiție”. Plin de răsturnări de situație, trădări, cu întâmplări emoționante, Alice in Borderland sezonul 1 a ajuns rapid în top 10 în peste 40 de țări și regiuni. Ne așteptăm ca sezonul al doilea să aibă același succes!

Câte episoade va avea Alice in Borderland sezonul 2?

Deși nu există momentan nici măcar un trailer, putem observa faptul că primul sezon a acoperit aproximativ 31 de capitole din seria manga a lui Haro Aso, rămânând astfel încă 33 care pot fi explorate. Acest lucru ar putea însemna că sezonul al doilea ar putea o lungime comparabilă cu primul, poate cu 1-2 episoade în plus. Totuși, dată fiind popularitatea explozivă a sezonului precedent, n-ar fi surprinzător ca Alice in Borderland sezonul 2 să aibă mult mai multe episoade. De asemenea, după cum am zis, chiar dacă primul sezon a respectat dinamica din manga lui Haro Aso, asta nu înseamnă că cei din spatele ecranizării nu-și pot imagina propriul scenariu, ducând acțiunea, personajele, intriga și răsturnările de situație într-o cu totul altă direcție. Dacă ar fi să ne raportăm strict la ce a publicat Haro Aso, asta ar însemna că, într-adevăr, urmează lucruri neașteptate, întorsături de situație total neprevăzute și multe, multe chestii bizare care nu și-ar putea găsi explicația în „lumea reală”.

Sezonul 2 din Alice in Borderland a fost filmat exclusiv în Japonia, dar în mai multe locații, printre care zona Kanto, Toyama, Hyogo, Fukuoka, Aichi, Osaka și Wakayama. Acesta va fi disponibil pe Netflix când va fi lansat – în momentul de față, pe Netflix încă este disponibil sezonul 1, pentru cei care vor să-l revadă pentru a-și reîmprospăta memoria și a-și reaminti cât de dezolantă este așteptarea, sau pentru cei care nu l-au văzut încă (deși, dacă nu ai făcut asta, ar fi chiar ciudat să citești acest articol în momentul de față). Serialul regizat de Shinsuke Sato și scris de Yasuko Kuramitsu, Alice in Borderland, alături de Squid Game este unul dintre puținele seriale asiatice care au reușit să depășească granițele țării și să ajungă în întreaga lume.

Cum va arăta sezonul 2 din Alice in Borderland?
Copertă Alice in Borderland sezonul 2

Chiar așteptăm cu nerăbdare apariția celui de-al doilea sezon, deoarece suntem siguri că va fi spectaculos și ne va oferi scene dintre cele mai interesante, personaje alături de care să trăim întâmplări emoționante, pline de acțiune. Acum, că știi când apare Alice in Borderland sezonul 2, ce spui? Și tu îl aștepți cu aceeași nerăbdare? Așteptăm, în secțiunea de comentarii, părerile tale referitoare la cum crezi că va fi și dacă, într-adevăr, merită așteptarea!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.