Free cookie consent management tool by TermsFeed

Te întrebi când apare Aquaman 2, cunoscut drept Aquaman and the Lost Kingdom? Atunci ai ajuns unde trebuie, deoarece în acest articol îți vom pune la dispoziție tot ce știm privitor la data de lansare, distribuție, trailer și poveste, astfel încât să știi de la ce să te aștepți. În 2018, atunci când a apărut prima parte Aquaman, nu a fost pentru nimeni o surpriză faptul că filmul a prins extrem de bine la public, bucurându-se de încasări de peste un miliard de dolari. Prin urmare, nu este o surpriză că Warner Bros Pictures s-a decis să facă o continuare a acestuia, chiar dacă pe parcurs au întâmpinat câteva dificultăți și revizuri ale strategiei de marketing. Filmările, din câte știm, au început pe la jumătatea anului 2021, în Londra, iar ultimele scene au fost filmate la sfârșitul lunii ianuarie 2022, în Malibu. În luna septembrie, acum doi ani, Momoa a dezvăluit faptul că a primit un nou costum de supererou pentru rolul din următorul film Aquaman: „Multe schimbări – o a doua rundă, un costum nou, mai multă acțiune”. Costumul solid se pare că este mult diferit de cel din primul film (galben-portocaliu, inspirat din benzele desenate), iar de data aceasta este într-un ton argintiu închis.

James Wan, regizorul The Conjuring, a declarat faptul că următorul Aquaman 2 va aborda niște subiecte „mai serioase, ceva mai relevante pentru lumea în care trăim astăzi (…). Acolo mi-am propus să ajung cu următorul episod din franciză”. Referindu-se la despre ce va fi Aquaman 2, Wan se pare că nu renunță la stilul său caracteristic: „Aquaman 2 este serios inspirat din filmul lui Mario Brava, din 1965, intitulat Planet of The Vampires (…). Poți reuși bărbatul din horror, dar nu poți scoate niciodată horror-ul din bărbat”, a glumit el. De asemenea, Jason Momoa este cel care a oferit câteva „indicii” privitoare la natura filmului – va fi mult mai plin de umor. Își propune să rămână fidel faptului că Aquaman este o apariție destul de neobișnuită în universul DC care, deseori, mizează pe acțiune și o atmosferă întunecată. „Chiar și când îl citești, îți dai seama cât de minunat este [scenariul]. Se întâmplă atât de multe lucruri, și cred că mizele sunt destul de mari. A, da, există o mulțime de comedie. Așa că, vreau să vă spun, am chicotit doar cât am citit scenariu, darămite să-l interpretez”. Ne așteptăm ca Aquaman 2 să fie plin de situații amuzante și, de asemenea, să aibă o acțiune dinamică și personaje convingătoare.

Când apare Aquaman 2?

Inițial, filmul a fost programat să apară pe data de 16 decembrie 2022. Ulterior, data s-a amânat pentru 17 martie 2023, deoarece mai era nevoie de timp pentru a fi puse la punct toate efectele speciale din film. După ce și-au reconsiderat strategia de marketing, implicit bugetul necesar, au ajuns la concluzia că mai bine l-ar lăsa pentru data de 25 decembrie 2023 (Statele Unite) și 29 decembrie 2023 (Marea Britanie). Filmările au durat aproximativ 7 luni, începând din luna iunie (2021) și finalizându-se la sfârșitul lunii ianuarie (2022). În luna iulie a anului 2022, și-au dat seama că este necesar să tragă din nou anumite cadre, motiv pentru care lucrările din etapa de post-producție au fost sistate. Sperăm că nu vor mai apărea situații neplăcute și că data de 25 decembrie 2023 va rămâne cea finală. Dacă apar modificări, vă vom anunța.

Există vreun trailer Aquaman 2?

Nu, încă nu a fost lansat un trailer oficial pentru Aquaman 2. Ne așteptăm ca un trailer oficial să fie lansat cu câteva luni înainte de apariția filmului în cinematografe, motiv pentru care încă mai avem de așteptat. Cu toate acestea, este disponibil un teaser trailer destul de interesant pe care îl poți viziona până când DC va lansa și trailer-ul aferent filmului acesta. Când va apărea în online, vom actualiza articolul de față, adăugându-l. Noul trailer ne va surprinde foarte mult, dat fiind faptul că vine cu modificări considerabile atât în dinamica filmului, cât și în estetica personajelor.

Teaser Trailer Aquaman and the Lost Kingdom

Cine face parte din distribuția Aquaman 2?

Evident, nu ar exista un film marca Aquaman fără personajul titular, Jason Momoa, care joacă rolul lui Arthur Curry (Aquaman). De asemenea, în ciuda tuturor scandalurilor care s-au iscat în legătură cu reîntoarcerea lui Amber Heard în film, din cauza procesului cu Johnny Depp, știm faptul va juca din nou rolul lui Mera, însă se pare că scenele în care va apărea for fi mult reduse. Mai știm și faptul că Patrick Wilson va face parte din distribuție, în rolul lui Ocean Master. Și, mai mult decât atât, se pare că va avea un rol mai important în Aquaman 2, deoarece: „Pot doar atât să vă spun – ideile [lui Wan] reușesc să împingă povestea și mai departe decât și-ar imagina vreodată cineva. Este pur și simplu uluitor”. Din distribuție vor mai face parte și Yahya Abdul-Mateen II (Black Manta), despre care actorul a afirmat următoarele: „Black Manta se reîntoarce și, sperăm, va cauza mult mai multe probleme decât a făcut-o în primul film”. Cine știe, poate Black Manta va fi cel mai important răufăcător al filmului, de data aceasta.

Lundgren își reia rolul lui Nereus din Xebel, Temuera Morrison se reîntoarce în rolul lui Tom Curry, iar Nicole Kidman, laureată a Premiului Oscar pentru cea mai bună actriță (2002, pentru filmul The Hours din regia lui Stephen Daldry), se va întoarce în rolul lui Atlanna. Distribuția pentru Aquaman 2 îi aduce împreună și pe Pilou Asbæk (într-un rol necunoscut), Vincent Regan (Atlan), Randall Park (Stephen Shin), Jani Zhao (Stingray) și Indya Moore (Karshon). Se prea poate să existe și noi membri ai distribuției – însă, până în momentul de față, asta este tot ce știm despre cei care se vor reîntoarce în film. Se subînțelege că actorii principali dintr-o franciză mereu se vor reîntoarce, asta dacă nu există situații speciale care necesită schimbări în distribuția „oficială” a filmului. Pentru Aquaman 2, se pare că nu este cazul.

Imagine Distribuție Aquaman 2
Lista actorilor așteptați să revină în filmul Aquaman 2

Care este povestea din Aquaman 2?

Nu există informații oficiale privitoare la viitoarea intrigă din Aquaman 2, însă știm că Momoa este determinat să-și revendice titlul de rege al Atlantidei. În primul film, am văzut cum acesta încearcă să-și descopere rădăcinile, identitatea și natura interioară, de-a lungul călătoriei de a-și accepta destinul. În continuare, cel mai probabil filmul se va axa pe domnia sa, așadar și pe amenințările care îi amenință regatul. Se prea poate ca fratele vitreg al lui Arthur, Orm , interpretat de Patrick Wilson, să nu fi făcut pace cu Arthur, deci s-ar putea isca niște neînțelegeri între cei doi. Mai mult decât atât, știm că Aquaman 2 nu urmărește cronologia și dinamica benzilor desenate. Prin urmare, mulți cred că Black Manta (Yahya Abdul-Mateen II) va reprezenta principalul dușman din film, dar rămâne de văzut. „Nu luăm o anumită poveste din benzile desenate și nu o adaptăm – dar, dacă vreți să știți care este vibe-ul pe care vrem îl urmărim,  citiți poveștile în care Black Manta apare”, a scris David Leslie Johnson-McGoldrick într-o postare pe Twitter.

Regizorul James Wan a declarat într-un interviu faptul că vor încerca să abordeze lucrurile într-un mod puțin mai întunecat: „Primul film a luat multe persoane prin surprindere, nu-i așa? Mai ales pentru că, parțial, nu erau familiarizați cu benzile desenate, care se ocupă de această lume fascinantă și ciudată… Oamenii au fost luați prin surprindere de faptul că nu ne-am detașat total de toate acele lucrări, și am făcut un film dark, în ciuda așteptărilor. Așadar, odată cu apariția celui de-al doilea film, simt că fanilor le va fi mult mai ușor să asimileze calea pe care am ales-o, pentru că deja am pus bazele unui univers complex și unei acțiuni dinamice”. Wan a afirmat și faptul că Aquaman 2 este inspirat destul de mult din Planet of the Vampires (1965).

La începutul anului trecut, James Wan a declarat faptul că filmările seque-ului Aquaman 2 au fost în sfârșit finalizate, postând o fotografie alături de Jason Momoa: „Și în sfârșit, în sfârșit, în sfârșit, în sfârșit, am încheiat ultima zi de #Aquaman2, în Malibu (…)”. Mulțumiri speciale au fost adresate și echipei de producție, cu tot ce presupune aceasta, care a filmat în locații cum sunt Marea Britanie, Los Angeles, Hawaii, însă a menționat și faptul că pentru o perioadă destul de lungă de timp, fanii nu se vor putea bucura de imagini din interiorul filmărilor, întrucât sunt necesare o mulțime de efecte speciale pentru ca totul să iasă cum trebuie. „Mai avem un drum foarte lung de parcurs până când va fi gata, dar abia aștept să împart rezultatul cu voi”, a afirmat James Wan, regizorul filmului. Conform sinopsis-ului oficial, Aquaman 2 ar fi despre: „Când o putere străveche se dezlănțuie, Aquaman trebuie să încheie o alianță dificilă cu un improbabil aliat, pentru a proteja Atlantisul și lumea de o amenințare colosală, extrem de violentă”.

Actorii din Aquaman alături de James Wan
Foto: James Wan alături de Amber Heard, Jason Momoa și Patrick Wilson. Sursa fotografiei

Cam asta este tot ce știm despre Aquaman 2, unul dintre cele mai așteptate filme 2023, a cărui dată de lansare este 25 decembrie 2023. Știm că articolul este incomplet, însă acestea sunt toate informațiile care în momentul de față sunt disponibile în mediul online. Pe măsură ce mai multe vor fi disponibile, vom actualiza articolul de față, adăugându-le. Sperăm că Aquaman 2 își va respecta data de lansare (așadar, fanii) și că aceasta nu va mai fi schimbată din cauza anumitor situații neașteptate. Totuși, dat fiind faptul că filmările s-au finalizat, iar filmul se află în etapa de post-producție, credem că de data aceasta filmul chiar va apărea când ni s-a comunicat. Dar, dacă vor exista astfel de situații, ne vom asigura de faptul că ți le vom aduce la cunoștință.

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.