Free cookie consent management tool by TermsFeed

Dacă ești în căutarea unor titluri de filme pentru copii dublate în română, atunci acest articol este pentru tine. Din dorința de a-ți ușura căutările pentru a găsi mult mai rapid ce te interesează, am întocmit o listă cu 20 de filme pentru copii dublate în română, dar am adăugat și 5 titluri de seriale animate pe care cu siguranță copilul tău le va adora.

În general, găsești filme pentru copii dublate în română cam pe oriunde, în special pe YouTube. Tot acolo găsești și desene animate vechi sau noi, filme de animație și seriale pentru copii. Cu toate acestea, uneori s-ar putea ca grafica lor să nu fie tocmai una superioară. De aceea, platforma Netflix este una dintre cele mai potrivite când vine vorba de filme pentru copii dublate în română.

Important este însă să știi faptul că atunci când accesezi un titlu, acesta nu este de la bun început disponibil ca fiind dublat. Pentru a activa opțiunea de dublare în limba română, trebuie să setezi manual acest lucru de la setările „Audio și subtitrări”. Ți-am pregătit mai jos un tutorial, pas cu pas, pentru a ști cum să faci acest lucru și să ai acces la filme pentru copii dublate în română.

Cum activezi dublarea în română la filmele pentru copii

Pentru a-ți fi mai ușor, am făcut un mic tutorial în care am folosit capturi de ecran. Cu toate acestea, țin să menționez că pașii sunt valabili pentru versiunea desktop a platformei Netflix. Dar, dacă accesezi Netflix de televizor, pașii sunt cam aceiași. Iată ce trebuie să faci pentru a activa dublarea în română la filmele pentru copii.

  • Selectează titlul pe care îl dorești. Spre exemplu, eu am ales „Motanul încălțat”. Dă click pe acesta și începe redarea.
Exemplu pentru activarea dublării in romănă
Se selectează titlul de film dorit pentru vizionare
  • În cele ce urmează, apasă pe căsuța de mai jos, cea pe care am încadrat-o cu alb.
Cum activezi dublarea în română la filmele pentru copii
Se selectează această căsuță pentru a deschide meniul pentru dublare
  • Îți va fi afișată această listă cu diferite limbi pentru audio și subtitrări. Pentru ca filmul să fie dublat în limba română, la „Audio” selectează „română”. De asemenea, poți opta și pentru subtitrări în română sau, dacă nu vrei ca filmul să aibă subtitrare, selectează „niciuna”. Asta este tot ce trebuie să faci pentru a avea acces la filme pentru copii dublate în română.
Listă cu diferite limbi pentru audio și subtitrări
Se selectează limba română din ramura „Audio”

Listă filme pentru copii dublate în română

După cum am spus, am pregătit o listă cu 20 de titluri de filme pentru copii, asta după ce am căutat care au disponibilitatea de a fi fost dublate în limba română. Cu siguranță vei găsi în listă ceva care să-ți placă.

Motanul încălțat (2011)

Poveste legendară a Motanului Încălțat care, împreună cu ai săi camarazi – Hopa Mitică și Pisi Pernuțe-Moi – pornesc într-o aventură plină de năzbâtii, către Ținutul Uriașilor. Într-o misiune periculoasă, amuzantă și plină de întâmplări care are drept scop găsirea unei comori neprețuite: Gâsca de aur.

Povestea legendară a Motanului Încălțat

Singuri acasă (2016)

Un film de animație pentru copii extrem de amuzant, în care doi cățeluși de companie puși pe șotii, care nu se înțeleg prea bine, trebuie să se alieze și să-și calce peste orgolii pentru a pune la cale un plan prin care să oprească o bandă de animale furioase ce vor să atace oamenii. Dincolo de acțiunea palpitantă, este un film care vorbește despre prietenie și importanța acesteia.

The Secret Life of Pets (2016)
Singuri acasă (2016) – Doi cățeluși de companie puși pe șotii

Dincolo de lună (2020)

Un film pentru copii foarte bun, care se pliază pentru orice vârstă. Combinat cu părți de musical și versuri frumoase, urmărește povestea unei tinere care, pe neașteptate, are parte de o aventură de neuitat când „cunoaște” o zeiță a cărei poveste o poartă până la marginile Universului. Dincolo de a fi interesant, este și un film pentru copii extrem de educativ.

Over the Moon (Dincolo de Lună)
Dincolo de lună (2020) – Un film pentru copii extrem de educativ

Agenția secretă de control al magiei (2021)

Cu toții cunoaștem povestea „Hansel și Gretel” a Fraților Grimm, nu? Ei bine, în acest film pentru copii inspirat din epicul basm, lucrurile stau puțin altfel. După ce au dat peste vrăjitoarea malefică ce voia să-i mănânce, dar au reușit să scape, cei doi frați au parte de o aventură plină de magie, fantezie și mulți, mulți camarazi neașteptați.

Secret Magic Control Agency
Agenția secretă de control al magiei (2021) – Inspirat după povestea „Hansel și Gretel” a Fraților Grimm

Familia Crood (2013)

Deși nu mă uit la filme pentru copii prea des, trebuie să recunosc că acesta mi s-a părut absolut genial. Spune povestea unei familii preistorice (un punct pozitiv îl reprezintă faptul că este conturat modul în care, în Preistorie, oamenii trăiau) care rămâne blocată în propria peșteră, asta după ce un cutremur le blochează ieșirea. Astfel, ei sunt nevoiți să se aventureze în necunoscut, pentru a-și găsi un nou cămin. Evident, nu le va fi deloc ușor, iar această căutare se va dovedi a fi aventura vieții lor.

Aventurile familiei The Croods
Familia Crood (2013) – Povestea unei familii preistorice

Yeti. Omul zăpezilor (2019)

Sincer, am crezut că Yeti e mai înfricoșător. Dar, în această repovestire frumoasă și palpitantă a mitului lui Yeti, acesta este doar o creatură drăgălașă ce-și caută un loc în lume. O poveste despre prietenie, în care o fetiță curajoasă și gașca ei de prieteni îl ajută pe Yeti să traverseze China, pentru a se reîntoarce pe tărâmul său: în Himalaya.   

Yeti și gașca de prieteni
Yeti. Omul zăpezilor (2019) – O poveste despre prietenie

Sonic The Hedgehog (2020)

Nimic de spus despre ariciul supersonic, care luptă pentru păstrarea păcii. În acest film pentru copii, Sonic are drept inamic un doctor nebun care vrea să se folosească de super-puterile acestuia pentru a pune stăpânire pe întreaga lume. Un film pentru copii plin de acțiune, cu suspans, dar fără a fi violent și nepotrivit.

Sonic, ariciul supersonic
Sonic The Hedgehog (2020) – Ariciul supersonic, care luptă pentru păstrarea păcii

Shrek pentru totdeauna (2010)

Un film pentru copii cu legendarul trol verde, Shrek, care, de data aceasta, a cam dat-o puțin în bară. După ce face o înțelegere cu Rumpelstiltskin, lumea se cam dă peste cap. În schimb, apelează la prietenii săi de suflet – Fiona, Motanul Încălțat și Măgărușul – pentru a readuce lucrurile în ordine. Dar, oare, are să fie atât de ușor pe cât speră? Evident, nu.

Shrek, Fiona, Motanul Încălțat și Măgărușul
Shrek pentru totdeauna (2010) – Legendarul trol verde, Shrek

Ștrumfii. Satul pierdut (2017)

Când vine vorba de personaje curajoase, puține se pot compara cu ștrumfii. În acest film pentru copii, Ștrumpfița și prietenii ei caraghioși – Vionicul, Istețul și Bleguțul – se aventurează într-o misiune ce are drept scop salvarea unui sătuc izolat, magic de amenințarea vrăjitorului malefic Gargamel. Pentru asta, trebuie să pătrundă adânc în Pădurea Interzisă. În orice caz, nu degeaba se cheamă „Pădurea Interzisă”, nu?

Ștrumfii, personaje curajoase
Ștrumfii. Satul pierdut (2017) – Ștrumpfița și prietenii ei caraghioși

Dragonul magic (2021)

Acest film pentru copii, dincolo de a fi unul pentru întreaga familie, este destul de profund. Viața unui tânăr care are visuri mari, însă o situație financiară precară se schimbă în momentul în care un prieten care scuipă foc, „dragonul magic”, îi oferă posibilitatea de a-i împlini trei dorințe. Cu toate acestea, trebuie și să demonstreze că, într-adevăr, merită acest lucru.

Wish Dragon, Dragonul Magic
Dragonul magic (2021) – Adolescentul care întălnește un dragon

Destinația: acasă! (2021)

Trebuie să recunoaștem că, înainte de toate, micile creaturi din acest film pentru copii sunt destul de ciudate. Și bizare. Și, în fine, par periculoase. Cu toate acestea, ele se dovedesc a fi având suflete de aur, iar singura lor dorință este să scape, odată pentru totdeauna, din captivitate. Și să-și găsească un loc doar al lor, un loc pe care să-l poată numi „acasă”. Într-o poveste plină de aventuri, care subliniază, încă o dată, cât de important este să aparții unui anumit loc.

Back to the Outback
Destinația: acasă! (2021) – O poveste plină de aventuri

Familia Addams (2019)

Probabil nu mai trebuie nimic spus despre legendara și epică familie Addams – sarcastici, ironici, cu un unor negru care stârnește hohote de râs, această familie de strigoi hotărăște să se mute într-o suburbie austeră, unde să aibă parte de liniște. Însă totul este dat peste cap de către planul unei tinere care dorește să realizeze o emisiune TV. Iar familia Addams, evident, nu se va lăsa așa ușor.

Familia Addams 2019
Familia Addams (2019) – Aventurile legendarei familii, ce se hotărăște să se mute într-o suburbie austeră

Cinci eroi de legendă (2012)

Într-o lume în care magia nu este ceva neobișnuit, dar doar adulții au voie să o practice, copiii au dreptul să creadă în ea. Mai ales atunci când bunăstarea societății și pacea din întreaga lume este amenințată de un spirit malefic. Un film pentru copii plin de aventură, despre curaj, prietenie și despre cum niciodată nu trebuie să te îndoiești de adevăratele tale puteri.

Cinci eroi de legenda 2012
Cinci eroi de legendă (2012) – Un film pentru copii plin de aventură, despre curaj și prietenie

My Little Pony (2021)

Acest film pentru copii spune povestea unui ponei optimist care, în Equesteria, lumea poneilor, dorește să demonstreze faptul că prietenia, solidaritatea și nu frica și ranchiuna reprezintă salvarea și calea spre un viitor plin de frumusețe și pace. Cu multe scene de musical, cu siguranță este un film pentru copii care te va prinde de la bun început.

Povestea unui ponei optimist
My Little Pony (2021) – Bun venit în lumea poneilor

Megamind (2010)

Când un răufăcător lipsit de talente și aptitudini pune mâna pe puterea supremă, este în sfârșit dornic să-și demonstreze „adevăratele talente”. Cu toate acestea, după ce a dat greș de-atâtea ori, va fi oare capabil să gestioneze cum trebuie aceste puteri necunoscute pe care le deține? Un film pentru copii science-fiction, dar și cu numeroase scene de comedie care vor stârni hohote de râs.

Megamind si Peștele
Megamind (2010) – Când un răufăcător lipsit de talente și aptitudini pune mâna pe puterea supremă

Kung Fu Panda (2008)

Un alt clasic, am putea spune, acest film cu arte marțiale, pentru copii, despre un ursuleț pufos, aparent drăgălaș dar care, în timpul liber, se ocupă de răufăcători, punându-i la punct. Este destul de captivant, fără a fi însă a fi, prin definiție, violent și nepotrivit copiilor. De fapt, există mai multe părți, și când le pui la un loc, se dovedește a fi o poveste mult mai profundă.

Ursul panda care știe arte marțiale
Kung Fu Panda (2008) – Un ursuleț pufos și gașca lui se ocupă de răufăcători

Familia Monstrulescu

Nu știu de ce am simțit acest film pentru copii ca fiind un fel de „Familia Addams”, dar cu siguranță a avut oarecare tente. Filmul urmărește povestea membrilor unei familii, sub blestemul unei vrăjitoare malefice, sunt transformați. Acum, ei trebuie să găsească un leac, în timp ce încearcă să facă față tuturor pericolelor prin care trebuie să treacă din moment ce, ei bine, nimeni nu-i crede. Și mai arată și înfiorător!

Happy Family (Familia Monstrulescu)
Familia Monstrulescu – Aventurile lor în căutarea leacului ce îi va scăpa de blestemul vrăjitoarei

SpongeBob. Aventuri pe uscat (2015)

Când un pirat fură rețeta de Chiftele Krabby, pe fundul oceanului totul se transformă într-un haos total. Cu toate acestea, aventurierul SpongeBob nu se va lăsa prea ușor. Împreună cu prietenii săi bizari și de-a dreptul amuzanți, pornește într-o misiune, pe uscat, pentru a recupera rețeta înainte de a fi prea târziu.

SpongeBob face surf
SpongeBob. Aventuri pe uscat (2015) – Peripețiile lui SpongeBob în căutarea rețetei furate

Călătoria lui Xico (2020)

Cred că acesta este unul dintre cele mai emoționante și profunde filme pentru copii pe care le-am văzut vreodată. Urmărește povestea unei fetițe în încercarea de a salva un munte care este amenințat cu distrugerea de către o corporație ce vrea să îl detoneze pentru a avea acces la aur. Cu toate acestea, puterile îi sunt depășite, însă ajutorul va veni de unde nu s-ar fi așteptat vreodată: de la un cățeluș pe nume Xico. O poveste superbă despre legătura dintre oameni și animale și despre puterea speranței.

Cățeluș pe nume Xico
Călătoria lui Xico (2020) – Povestea unei fetițe în încercarea de a salva un munte

Polar Express (2004)

Având în vedere anul în care a fost realizat acest film pentru copii, nu pot spune decât atât: este absolut uluitor. Cu siguranță titlul nu vă este necunoscut, dar filmul urmărește povestea unui băiat care urcă la bordul unui tren magic, cu destinația spre Polul Nord, în Ajunul Crăciunului. Acolo, el va descoperi adevărata semnificație a Crăciunului și, încetul cu încetul, întreaga însemnătate a valorilor lumii în care trăiește. Cu siguranță, acesta este un film pentru copii care trebuie văzut de către oricine, indiferent de vârstă.

Povestea unui băiat care urcă la bordul unui tren magic, cu destinația spre Polul Nord
Polar Express (2004) – Un film pentru copii absolut uluitor

 Acestea sunt 20 de filme pentru copii dublate în română pe care vi le recomandăm cu drag. De asemenea, după cum am spus, le-am selectat în funcție de disponibilitatea lor în limba română – din păcate, nu toate filmele pentru copii de pe platformele de streaming video sunt dublate. Dacă ai și alte recomandări sau știi unde putem găsi filme pentru copii dublate în română, la calitate superioară și fără întreruperi sau reclame, te așteptăm în secțiunea de comentarii. Până atunci, vizionare plăcută!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.