Free cookie consent management tool by TermsFeed

Halloween-ul aduce prin tradiția sa un nou serial de groază, pe nume The Fall of the House of Usher. Dacă titlul vi se pare cunoscut, acest lucru se datorează faptului că pelicula este inspirată din nuvela scrisă de maestrul macabrului, Edgar Allan Poe.

Cele 8 episoade ale primului sezon își plasează acțiunea în jurul familiei Usher, un grup care se află în continuă creștere, cu moștenitori care au întotdeauna ceva de împărțit.

Ce se întâmplă în The Fall of the House of Usher?

Interesant este faptul că fiecare membru al clanului Usher este adaptat conform personajelor din alte scrieri ale lui Poe. Acestea includ: The Murders in the Rue Morgue, The Masque of the Red Death, și desigur, The Raven.

Personajele încep treptat să devină victime, având parte de de o moarte tulburătoare, lăsându-i pe fondatori să privească cu disperare cum imperiul clădit li se prăbușește.

Fanii autorului se vor bucura de asemănările pe care le vor descoperi între ecranizare și scrieri, realizate printr-o abordare modernă de către Mike Flanagan.

Va exista sezonul 2 din The Fall of the House of Usher?

Din păcate, mini-seria The Fall of the House of Usher se oprește la cele 8 episoade deja lansate pe platforma de streaming Netflix.

Povestea se încheie definitiv la finalul seriei, ca multe alte proiecte de-ale lui Mike Flanagan pentru Netflix. Printre acestea se află și The Haunting of Bly Manor și Midnight Mass.

Cu toate acestea, creatorul de seriale de groază are multe planuri pentru viitor, mai ales după ce a părăsit Netflix, pentru a semna cu Amazon Studios. Printre proiectele care vor urma se află și adaptările după cărțile lui Stephen King, Turnul Întunecat și Viața lui Chuck, premiera fiind așteptată în anul 2024.

Așadar, cu aceste 8 episoade, The Fall of the House of Usher ajunge la final, însă ecranizările pe care Flanagan le-a pregătit în continuare merită un interes întru totul deosebit.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.