Free cookie consent management tool by TermsFeed

Amazon Prime se află în topul serviciilor de streaming, iubitorii de filme plansându-l în partea de sus a listei. Platforma oferă o gamă largă de filme pe care spectatorii le pot viziona. Publicul se poate bucura de ecranizări prin intermediul unui abonament, dar există și posibilitatea ca filmele să fie închiriate.

Cu toate acestea, cu o bibliotecă de filme atât de extinsă, poate fi dificil să îl găsești pe cel potrivit. Amazon Prime oferă categorii pentru toate gusturile, iar această listă de filme disponibile pe platforma de streaming te va ajuta să restrângi căutările.

20. Sitting in Bars with Cake (2023)

Gen: Dramă, Comedie, Romance

Durata: 2h

Filmul prezintă două prietene care duc prăjituri în diferite baruri, ca modalitate de a-și petrece timpul și a cunoaște oameni noi. Dar viețile lor se schimbă în momentul în care un diagnostic tragic se abate asupra uneia dintre ele. Filmul este inspirat dintr-o poveste reală și se bazează pe o relație de prietenie, romantism și multe momente emoționante.

19. Judy Blume Forever (2023)

https://www.youtube.com/watch?v=neWsO1Rk_q0

Gen: Documentar

Durata: 1h 37 min

Judy Blume este vedeta și subiectul acestui documentar despre viața ei, ca una dintre cele mai populare și iubite autoare de ficțiune pentru tineret. Vorbind cu fani precum Molly Ringwald, Samantha Bee și Lena Dunham, Judy Blume Forever explorează impactul pe care scriitoarea l-a avut asupra vieților tinerelor femei. În plus, filmul face referire și la controversa legată de deschiderea ei în ceea ce privește sexualitatea adolescentină.

18. Shotgun Wedding (2023)

Gen: Acțiune, Comedie, Romance

Durata: 1h 41 min

Filmul original Prime Video Shotgun Wedding îi prezintă pe Jennifer Lopez și Josh Duhamel în rolurile principale. Aceștia interpretează un cuplu de îndrăgostiți care își organizează nunta pe o insulă privată din Filipine. Între timp, invitații sunt capturați de către pirați, aceștia cerând o răscumpărare foarte mare, în valoarea de 45 de milioane de dolari.

17. Culpa Mia (2023)

Gen: Dramă, Romance

Durata: 1h 57 min

O altă peliculă care face parte din top filme Amazon Prime este Culpa Mia, film care a devenit extrem de popular chiar din momentul în care s-a lansat. Povestea îi urmărește pe Nick și Noah, care devin peste noapte frați vitregi, în urma mariajului părinților lor. Chiar dacă nu se suportă la început, forțați să locuiască în aceeași casă, cei doi dezvoltă repede sentimente unul față de celălalt.

16. Wildcat (2022)

Gen: Documentar

Durata: 1h 46 min

În acest film avem de-a face cu un veteran al Războiului din Afganistan, care suferă de sindromul de stres posttraumatic și astfel este împins în jungla Americii de Sud. Acolo, el se întâlnește cu un conservator de natură care administrează un refugiu pentru viața sălbatică. Treptat, protagonistul se apropie de un pui de jaguarundi, care îl va ajuta în cele din urmă să se vindece.

15. Nanny (2022)

Gen: Groază

Durata: 1h 39 min

O nouă sub categorie de filme s-a făcut remarcată în ultima vreme, și anume poveștile de groază ale imigranților. Astfel, filmul Nanny vorbește despre o bonă din Africa de Vest care are grijă de copilul unui cuplu din New York. De multe ori, aceasta este forțată să rămână peste noapte, iar atunci când viziunile înspăimântătoare o acaparează, îi este dificil să discearnă realitatea de imaginile minții.

14. Your Christmas or Mine? (2022)

Gen: Comedie romantică, Crăciun

Durata: 1h 35 min

Acest film britanic spune povestea unui tânăr (Asa Butterfield din Sex Education) care nu poate sta departe de prietena sa de Crăciun, așa că decide să o surprindă la casa familiei ei. Din păcate, și ea a decis să facă același lucru, așa că cei doi sunt nevoiți să petreacă sărbătorile cu familia celuilalt. Nu este un film romantic clasic de Crăciun, dar are aceeași putere de a vă încălzi sufletele.

13. Good Night Oppy (2022)

Gen: Documentar

Durata: 1h 45 min

 Good Night Oppy este un documentar despre misiunea de explorare a suprafeței planetei Marte cu ajutorul roboților controlați de la distanță și fără echipaj uman, numiți Spirit și Opportunity. Misiunea a început cu planificări preliminare în 2003 și a continuat până în 2018. Acest proiect a fost o surpriză pentru oamenii de știință și inginerii NASA responsabili, care au pornit de la premiza că roboții ar putea rezista cel mult câteva luni.

12. My Policeman (2022)

Gen: Dramă, Romance

Durata: 1h 53 min

Filmul britanic prezintă o dramă de epocă care are în centru un triunghi amoros. Trio-ul dintre Harry Styles, Emma Corrin și David Dawson se va transforma pe parcurs în două perechi cu complicații inevitabile de natură emoțională și socială. Ecranizarea a avut parte de o gamă largă de recenzii și critici, ilustrând o peliculă diferită din toate punctele de vedere.

11. Catherine Called Birdy (2022)

 Gen: Dramă pentru tineri adulți, Comedie

Durata: 1h 48 min

În lista de top filme Amazon Prime se află și această poveste uimitoare despre o tânără din Anglia anului 1290.. Aceasta este forțată de către părinți să se căsătorească, așa că ea pune la cale un plan pentru a împiedica acest lucru. Chiar dacă acțiunea este una foarte îndepărtată, aceasta prezintă și elemente actuale, cum ar fi limbajul specific generației noastre

10. Thirteen Lives (2022)

 Gen: Dramă

Durata: 2h 27 min

Filmul prezintă o echipă de fotbal care, împreună cu antrenorul, se abat de la antrenament pentru a explora o peșteră. După ce băieții nu mai ajung acasă, părinții pleacă în căutarea lor, descoperindu-le bicicletele la intrare și peștera inundată. Întreaga acțiune care urmează se va axa pe operațiunea de salvare, care este una extrem de complicată.

9. Anything’s Possible (2022)

 Gen: Romance

Durata: 1h 36 min

Printre toate aceste pelicule din top filme Amazon Prime se află și acest lungmetraj despre o adolescentă transgender și a unui coleg de școală care își face curaj să o invite în oraș, conștient fiind de câtă dramă va provoca printre restul adolescenților. Filmul este unul impresionant și tratează aspecte importante cum sunt cunoașterea de sine, acceptarea și prietenia.

8. Don’t Make Me Go (2022)

Gen: Dramă, Comedie

Durata: 1h 49 min

John Cho joacă rolul unui tată singur care, după ce descoperă că are o boală în stadiul terminal, pornește într-o călătorie pe șosea de la California la New Orleans cu fiica lui adolescentă pentru a participa la reuniunea sa de 20 de ani de la facultate. Filmul este incredibil de emoționant, cu valori puternice și un final imprevizibil.

7. Emergency (2022)

 Gen: Dramă, Comedie

Durata: 1h 45 min

Încă o comedie de excepție urmărește doi studenți seniori de culoare din colegiu (RJ Cyler și Donald Elise Watkins) gata să se distreze într-o serie de petreceri înainte de vacanța de primăvară. Aceștia descoperă o fată inconștientă în apartamentul lor, fără să știe cum a ajuns acolo. Realizând că situația ar putea avea implicații negative, ei (și colegul lor de cameră, latino) pornesc să o ducă înapoi în siguranță, fără ca bunăvoința lor să fie interpretată greșit.

6. All the Old Knives (2022)

 Gen: Dramă, Thriller

Durata: 1h 41 min

Chris Pine și Thandiwe Newton joacă rolurile unor spioni care sunt și foști iubiți. Bazat pe romanul cu același nume de Olen Steinhauer, care a scris și scenariul filmului, pelicula urmărește investigația lui Henry Pelham, jucat de Pine, în legătură cu un spion CIA și cum toată această acțiune se încurcă cu viața Celiei, interpretată de Newton.

5. Master (2022)

Gen: Dramă, Horror

Durata: 1h 38 min

Regina Hall oferă una dintre cele mai bune interpretări ale carierei sale în acest film de groază despre rasism. Ea joacă rolul unei profesoare la o prestigioasă universitate din New England, cu o legătură istorică cu Procesele vrăjitoarelor din Salem și cu un trecut de rasism care continuă până în prezent.. Este un film sigur, care creează spaimă și discuții.

4. Suspiria (2018)

 Gen: Mister, Thriller, Fantezie, Groază

Durata: 2h 32 min

Dakota Johnson joacă rolul Susie, o dansatoare aparent nevinovată care călătorește din Ohio la Berlin pentru a studia la o academie de dans de elită și este numită rapid dansatoare principală. Pe măsură ce acțiunea avansează în Suspiria, iar mai multe studente și cadre didactice sunt găsite moarte sau dispar complet, devine din ce în ce mai clar că se întâmplă ceva foarte sinistru și supranatural sub suprafață.

3. The Tomorrow War (2021)

 Gen: Acțiune, Aventură, Științifico-fantastic, Dramă, Thriller, Război

Durata: 2h 18 min

Chris Pratt, joacă rolul unui om de știință care, alături de mii de alți oameni, este teleportat în viitor cu 30 de ani înainte pentru a ajuta soldații să lupte împotriva unei invazii extraterestre și să salveze omenirea. Este un film ușor de urmărit, cu o mulțime de replici de umor din partea comedianților Sam Richardson, Mike Mitchell și Mary Lynn Rajskub, dar care conține și foarte multe cadre cu soldați care luptă împotriva nepământenilor.

2. Val (2021)

Gen: Documentar

Durata: 1h 21 min

Val Kilmer este subiectul acestui documentar intim despre viața și cariera sa. Kilmer a contribuit cu propriile filmări pe care le-a făcut de-a lungul anilor la film, inclusiv videoclipuri de pe platourile de filmare, și oferă o privire asupra luptei sale cu cancerul la gât, boală din care se recuperează încă și care l-a determinat să folosească o proteză pentru a putea vorbi. Pelicula dezvăluie mai multe aspecte decât documentarele obișnuite despre celebrități.

1. The Vast of Night (2019)

Gen: Științifico-fantastic, Dramă, Mister, Thriller, Fantezie

Durata: 1h 31 min

La finalul acestui top filme Amazon Prime se află The Vast of Night. Acest film SF din 2019, regizat de Andrew Patterson, reprezintă unul dintre cele mai bune debuturi regizorale ale ultimei decenii. Cu un ochi vigilent, Patterson aduce la viață o mică localitate care experimentează fenomene ciudate venite din cer. Anumite semnale care sunt primite prin radio și ulterior pe linia telefonică îi informează protagoniștii cu privire la existența unor forme ciudate de viață, iar atunci când farfuria zburătoare apare, aceștia devin conștienți de pericolul cu care au de-a face.

Aceasta este lista de top filme Amazon Prime pe care am întocmit-o. Bineînțeles, catalogul prezintă o multitudine de alte filme, însă aceste ecranizări sunt unele dintre cele mai emblematice creații care sunt disponibile prin intermediul platformei de streaming Amazon Prime.

Share.
Avatar of Mihaela

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.