Free cookie consent management tool by TermsFeed

Am pregătit pentru tine top 15 desene animate Netflix, sub formă de filme, pentru toate vârstele, nu doar pentru cei mici. De la titluri amuzante, emoționante, inspirate din basmele copilăriei, până desene animate dublate în română, în această listă cu siguranță vei găsi măcar un film care să-ți fie pe plac. În realizarea acestui top ne-am bazat atât pe recomandările personale, cât și pe rating-urile și popularitatea respectivelor titluri. Bineînțeles, lista nu este exhaustivă, însă vom încerca să-ți punem la dispoziție doar titluri care, într-adevăr, merită vizionate. De altfel, cum gusturile sunt subiective și diferă de la persoană la persoană, este de așteptat ca acest top, în aceeași măsură, să fie unul subiectiv. În orice caz, toate desenele animate sunt relaxante și se potrivesc perfect oricărei ocazii, nu-i așa?

Așadar, iată top 15 desene animate Netflix pe care ți le recomandăm cu încredere.

Spirit – Armăsarul Vestului Sălbatic (2002)

Vă pot spune doar că am văzut acest film acum mai bine de zece ani, însă încă îmi amintesc cât de mult l-am adorat. Urmărește povestea unui armăsar sălbatic, Spirit, care este capturat de oameni, exploatat în interesul muncii și care, încetul cu încetul, își pierde voința de a rezista dresajului. Într-o măsură, filmul urmărește parcursul zilelor sale pentru a fi liber, refuzând să renunțe la speranța că, într-o zi, se va întoarce acasă, la turma sa de cai sălbatici. Un film profund și extraordinar de bine făcut.

Filmul Spirit – Armăsarul Vestului Sălbatic (2002)
Spirit: Armăsarul Vestului Sălbatic (2002) – Stallion of the Cimarron

Mireasa moartă (2005)

Acțiunea acestui film de desene animate este plasată la sfârșitul anilor 1800, într-un sătuc victorian, unde un bărbat (Victor Van Dort) și o femeie (Victoria Everglot) se logodesc pentru că Victoria are nevoie de bani, altfel va rămâne în stradă, însă Van Dort vrea să facă parte din înalta societate. Când lucrurile nu merg conform planului în timpul repetițiilor de nuntă, Victor își repetă jurămintele, însă imediat ce termină, se trezește căsătorit cu Emily, „mireasa moartă”. În timp ce Victoria așteaptă pe celălalt tărâm – două mirese, un mire, și o singură alegere. Cu cine va rămâne, în cele dn urmă, Victor?

Filmul Mireasa moartă (2005)
Mireasa moartă (2005) – Corpse Bride

Klaus (2019)

Acest film de desene a fost nominalizat la premiile Oscar și, într-adevăr, este deosebit de bun. Jesper (Jason Schartzman) pare a fi cel mai nepriceput elev al academiei poștale, iar din acest motiv este repartizat pe o insulă înghețată situată deasupra Cercului Artic, unde localnicii nu se află în relații prea bune și abia dacă schimbă câteva cuvinte, darămite scrisori. Jesper este pe punctul de a renunța la visul său, dar imediat se împrietenește cu o profesoară locală, Alva (Rashida Jones) și, prin ea, îl descoperă pe Klaus (J.K. Simmons), un tâmplar misterios, care trăiește singuratic într-o cabană plină de jucării făcute chiar de el. Aceste prietenii improbabile, neașteptate, readuc bunătatea în Smeerensburg, iar vecinii devin, dintr-o dată, generoși, tradițiile magice renasc și spiritul de sărbătoare se face simțit pretutindeni. O comedie animate de Crăciun, ce-i drept, dar care, în cele din urmă, vorbește despre valori profund umane: bunătate, comunitate, prietenie și speranță.

Filmul Klaus (2019)
Klaus (2019)

Familia Crood (2013)

The Croods sunt o familie destul de excentrică de oameni ai cavernelor, care supraviețuiesc în condiții dure, conformându-se unui set de reguli destul de stricte. Însă atunci când căminul lor este distrus în urma unui dezastru iminent cunoscut sub denumirea de Sfârșitul, ei se văd nevoiți să părăsească adăpostul și, implicit, siguranța oferită de către acesta (sau, în fine, de către ce a mai rămas din el). Nevoiți să plece în sălbăticia nesfârșită, să înfrunte necunoscutul în căutarea unui nou loc pe care să-l poată numi „acasă”, această familie de nebunatici va trece prin încercări extrem de dificile, la sfârșitul cărora își vor da seama cât de solidă este, de fapt, relația dintre ei.

Flmul Familia Crood (2013)
Familia Crood (2013) – The Croods

Singuri acasă (2016)

The Secret Life of Pets (în engleză, original) urmărește viața liniștită, de vis, într-un apartament din Manhattan, a unui terrier pe nume Max care, în momentul în care stăpânul său îl aduce acasă pe Duke, un maidanez neglijat, este dată total peste cap. Deși la început cei doi nu se înțeleg, în scurt timp își dau seama că trebuie să lase certurile și conflictele deoparte, când află că (aparent) adorabilul iepuraș alb Snowball plănuiește să construiască o armată de animale de companie pierdute, hotărâte să se răzbune. Este un film atât amuzant, cât și emoționant, deoarece vorbește despre prietenie și curaj.

Flmul Singuri acasă (2016)
Singuri acasă (2016) – The Secret Life of Pets

Prințesa lebădă (1994)

Nu doar o poveste clasică, deosebit de profundă, ci și un basm ecranizat, bazat pe povestea Lacul Lebedelor. Prima aniversare de nuntă a prințesei Odette și a prințului Derek este distrasă de către incendiile de câmp provocate de răufăcătorul Knuckles. Stăpânul său, Clavius, vrea să cucerească lumea, însă pentru a putea face asta trebuie, înainte de toate, să pună mâna pe un glob gigantic. Clavius o răpește pe regina Uberta, iar cei doi îndrăgostiți, Odette și Derek, trebuie să o salveze înainte de a fi mult prea târziu.

Filmul Prințesa lebădă (1994)
Prințesa lebădă (1994) – The Swan Princess

Drumul spre El Dorado (2000)

Un film de desene animate plin de acțiune și foarte complex, care urmărește povestea a doi escroci care reușesc să pună mâna pe harta legendarului oraș al aurului, El Dorado, în timp ce pun la cale un fel de înșelătorie. Când planul lor eșuează, după mai multe nenorociri neprevăzute, cei doi se regăsesc pierduți pe mare. Cu toate acestea, reușesc să ajungă pe țărmul lui El Dorado, iar acolo lucruri bizare încep să se întâmple în momentul în care comunitatea locală de indigeni îi venerează datorită felului în care arată. Nouă ne-a plăcut mult cât de complex este, motiv pentru care suntem siguri că-și merită menționarea în top filme desene animate Netflix.

Filmul Drumul spre El Dorado (2000)
Drumul spre El Dorado (2000) – The Road to El Dorado

Dincolo de lună (2020)

Un musical foarte frumos care urmărește povestea lui Fei Fei care, după ce a crescut ascultând legenda preferată a mamei sale despre Chang’e, Zeița Lunii Palide care trăiește singură pe imensa boltă cerească, tânjind după Hou Yi, iubitul ei demult pierdut, are parte de o surpriză neplăcută. Cum astfel de lucruri nu se întâmplă izolat, tatăl ei iubitor o ia prin surprindere făcând un anunț care îi schimbă întreaga viață: lumea pe care Fei Fei o cunoaște începe, încetul cu încetul, să i se prăbușească în jur. Hotărâtă să-i demonstreze că se înșală, Fei Fei își propune să construiască o rachetă artizanală. Destinația? Spre stele. Întrebarea: oare dragostea adevărată poate dura pentru întreaga veșnicie? Un film de desene animate profund, emoționant și deosebit de plăcut.

Filmul Dincolo de lună (2020)
Dincolo de lună (2020) – Over the Moon

Agenția secretă de control al magiei (2021)

Într-un fel de reinterpretare a basmului Hansel și Gretel, scris de către Frații Grimm, acest film de desene animate este plin de elemente fantasy, cu o acțiune și o intrigă autentică: agenția secretă de control al magiei își trimite doi dintre cei mai buni agenți, Hansel și Gretel, să lupte împotriva renumitei vrăjitoare care se adăpostește în casa ei din turtă dulce. Bineînțeles, o adaptare modernă nu prevede situații „previzibile”, astfel încât misiunea celor doi ia niște întorsături neașteptate. Combinând elemente de fantasy cu acțiune, dinamism și o evoluție frumoasă din partea personajelor, această reinterpretare este una chiar reușită.

Desene animate Agenția secretă de control al magiei (2021)
Agenția secretă de control al magiei (2021) – Secret Magic Control Agency

Turbo (2013)

După ce un accident bizar îi conferă lui Turbo rapiditatea unui fulger, acesta nu se gândește de două ori înainte de a tura la viteză maximă: pornește într-o călătorie extraordinară pentru a duce la bun sfârșit un obiectiv cândva imposibil, și anume acela de a participa la cea mai rapidă cursă din lume, Indianapolis 500. Cu ajutorul echipajului său furios de melci, nimeni nu-l mai subestimează pe Turo: își va pune inima, carapacea și coada la bătaie pentru a dovedi faptul că niciun vis nu este prea mare, oricât de micuț ar fi visătorul. Un film de desene animate de-a dreptul amuzant, emoționant și care-ți dă speranță.

Desene animate Turbo (2013)
Turbo (2013)

Familia Willoughby (2020)

Convinși că le-ar fi mult mai bine să crească singuri, copiii familiei Willoughby pun la cale un plan diabolic pentru a-și trimite părinții egoiști într-o vacanță mortală. De altfel, aceștia sunt disperați să-ți găsească noi părinți, motiv pentru care cad de acord că este necesar să pară cât mai orfani, demni de milă, astfel încât să intre în atenția altor părinți care i-ar putea adopta. Un film de desene animate foarte interesant, complex, care urmărește aventurile celor patru copiii, la sfârșitul cărora își vor da seama că părinții sunt, în cele din urmă, unici, și nu ar putea fi niciodată înlocuiți de către alții.

Desene animate Familia Willoughby (2020)
Familia Willoughby (2020) – The Willoughbys

Marele uriaș prietenos (2016)

Acesta este un titlu care nu putea lipsi din top desene animate Netflix. De ce? Nu doar că are numeroase nominalizări la diferite premii, dar a și câștigat patru dintre ele. Urmărește povestea lui Sophie care, în vârstă de zece ani, va avea parte de aventura vieții ei în momentul în care îl întâlnește pe acest „Mare Uriaș prietenos”. Speriată (cum este și firesc) la început, Sophie își dă seama că, de fapt, uriașul de șase metri este de fapt la fel de blând și de fermecător pe cât de înalt este. Pe măsură ce prietenia devine și mai strânsă, prezența lui Sophie atrage atenția nedorită a lui Bloodbottler, Fleshlumpeater și a altor giganți. După ce călătoresc la Londra, Sophie și Marele Uriaș trebuie să o convingă pe regina Elisabeta că au nevoie de ajutor pentru a scăpa, odată pentru totdeauna, de toți ceilalți giganți cu intenții rele.

Desen animat Marele uriaș prietenos (2016)
Marele uriaș prietenos (2016) – The BFG

Copacul cu povești (2016)

Inspirat din romanul A Monster Calls (Chemarea monstrului, tradus la noi de către Roxana Gamarț și apărut la Editura Trei, în anul 2019), acest film este unul care, cu siguranță, te va regăsi cu lacrimi în ochi la sfârșit. Urmărește povestea lui Conor (Lewis MacDougall), un băiețel care trece printr-o perioadă foarte grea, ceea ce îl face să fie furios și să se simtă vinovat. La școală se luptă cu bătăușii și cu bullying-ul, iar acasă cu boala necruțătoare a mamei sale. Însă, într-o zi, monstrul vine la Conor și îi cere un singur lucru: să spună și să recunoască adevărul. Va reuși în cele din urmă Conor să-și depășească problemele, să schimbe totul în bine? Și, cel mai important, va reuși să recunoască adevărul? Vă recomand atât cartea, cât și ecranizarea acesteia, deoarece este unul dintre acele filme inspirate din cărți extrem de fidele.

Desen animat Copacul cu povești (2016)
Copacul cu povești (2016) – A Monster Calls

Cinci eroi de legendă (2012)

Pitch, un spirit malefic neîmblânzit, care întotdeauna pune la cale planuri din ce în ce mai bizare pentru a conduce întreaga omenire, hotărăște, în sfârșit, să facă pasul suprem. Însă nu-i va fi prea ușor, deoarece gardienii nemuritori, eroi de legendă antrenați pentru această situație, sunt gata să-și unească forțele – pentru prima dată – astfel încât să protejeze toate speranțele, visurile și imaginația copiilor din întreaga lume. Chiar este un film foarte bun cu eroi, a cărui acțiune te ține captiv. Cu replici amuzante, situații neașteptate și imagini foarte spectaculoase, merită un loc în top filme desene animate Netflix.

Desene animate Cinci eroi de legendă (2012)
Cinci eroi de legendă (2012) – Rise of the Guardians

Călătoria lui Chihiro (2001)

Cu un premiu Oscar la activ, alte 58 de premii și peste 30 de nominalizări la diferite festivaluri și categorii, Călătoria lui Chihiro (Sen to Chihiro no kamikakushi, în original) este unul dintre cele mai bune filme de desene animate văzute vreodată. De fapt, la fel de bine ar putea fi și un film pentru adulți, doar că în această formă de prezentare, întrucât atinge nu doar subiecte sensibile, ci și deosebit de profunde. Totul începe când o fetiță de 10 ani, morocănoasă, Chihiro, începe să rătăcească într-o lume condusă de zei, vrăjitoare și spirite care transformă oamenii care nu se supun în animale. De-aici, filmul chiar nu mai are nevoie de nicio descriere: este absolut fabulos.

Desen animat japonez Călătoria lui Chihiro (2001)
Călătoria lui Chihiro (2001) – Spirited Away

Acesta este top 15 desene animate Netflix. După cum am spus, lista nu este deloc completă, putând fi adăugate mult mai multe titluri. Cu toate acestea, am încercat să facem selectăm titluri care ne-au plăcut cel mai mult. De asemenea, dacă ești în căutare recomandări de desene animate, poți consulta și lista noastră de desene animate vechi și top desene animate Disney Plus. Dacă ai și alte recomandări, le așteptăm cu mare interes în secțiunea de comentarii. Până atunci, mulțumim că ai parcurs acest articol și vizionare plăcută!

Share.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.