Free cookie consent management tool by TermsFeed

Microsoft se află în faza de testare cu un nou chatbot AI pentru Xbox. Sursele indică faptul că chatbot-ul virtual va fi responsabil cu sarcinile de suport și că va răspunde instant la întrebările adresate.

Noul chatbot AI pentru Xbox va fi conectat la documentele de suport ale rețelei și astfel va putea răspunde concret la întrebări, în scopul de a ajuta utilizatorii. În plus, acesta va putea chiar să proceseze rambursări de jocuri.

Conform The Verge, Microsoft a confirmat deja existența chatbot-ului printr-o declarație făcută de directorul general de AI pentru jocuri la Xbox:

Testăm un Agent Virtual de Suport Xbox, un prototip intern al unui personaj animat care poate căuta subiecte de suport Xbox cu voce sau text (…) Prototipul face mai ușor și mai rapid pentru jucători să obțină ajutor cu subiecte de suport folosind limbajul natural, preluând informații din paginile existente de suport Xbox.

Haiyan Zhang, director general de AI pentru jocuri la Xbox

Microsoft spune că atunci când prototipul va fi introdus oficial, va deschide de unul singur conversația cu jucătorii printr-o întrebare standard de tipul „Cu ce vă pot ajuta astăzi?” De asemenea, el va răspunde rapid la cererile utilizatorilor și va ajuta la rezolvarea problemelor pe care aceștia le-ar putea avea.

Planurile de a include AI-ul pe platforma Xbox sunt stabilite de mai mult timp, iar acest chatbot este doar începutul. Compania își dorește ca pe viitor, tot mai multe caracteristici și instrumente alimentat de inteligența artificială să fie introduse în cadrul Microsoft Gaming.

De exemplu, aceleași surse spun că Microsoft lucrează și la introducerea caracteristicilor AI în ceea ce privește crearea de operațiuni și conținut de joc, atât pe platformă, cât și pe dispozitivele Xbox. Acest lucru include testarea jocurilor cu AI și NPC-urile AI generative pentru dezvoltarea cărora compania s-a asociat deja cu Inworld AI. Totodată, Microsoft are în plan și cum ar putea introduce suport AI în timpul jocului, pentru a putea ajuta utilizatorii la fiecare pas.

Președintele Xbox a sugerat că următorul Xbox va fi foarte puternic, concurând cu PlayStation 5 Pro de la Sony, care se zvonește că va fi lansat în acest an.

Astfel, începând cu noul chatbot AI pentru Xbox, Microsoft va continua să integreze tehnologia AI în platformele sale de gaming, îmbunătățind în acest mod experiența utilizatorilor.

Se știe deja că Microsoft face eforturi constant pentru a face serviciul Xbox Game Pass mai bun în fiecare lună prin adăugarea de jocuri noi, actualizări de conținut pentru titlurile existente, dar și oferte și promoții speciale pentru abonați.

Share.
Avatar of Mihaela Elena

Absolventă a Facultății de Litere, Universitatea din Craiova, sunt o iubitoare de lectură, creativă, pasionată fiind totodată și de partea de scriere ficțională.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.