Free cookie consent management tool by TermsFeed

Am pregătit pentru tine un top jocuri Robolox 2022 special, în care am introdus titluri bazându-ne atât pe popularitate, cât și pe numărul de jucători zilnic. De asemenea, am luat în calcul criterii precum complexitatea jocului, tipul său, grafica și recomandările altor persoane. Jocurile create de utilizatori Roblox sunt din ce în ce mai complexe, de la simulatoare până la jocuri de acțiune, horror, jocuri de strategie, RPG, de tip survival care mimează scene din filme și inspirate din emisiuni populare. De altfel, pe Roblox poți găsi orice joc îți dorești, sincer, dar trebuie doar să ai răbdare să-l cauți. Și timp!

Roblox există, deja, de mai bine de 15 ani, iar între timp au fost create, literalmente, zeci de mii de jocuri (probabil acesta este și motivul pentru care găsirea celui mai bun și interesant poate fi destul de descurajantă). Iar baza de date este în creștere continuă, Roblox înregistrând, din aprilie 2019, peste 90 de milioane de utilizatori activi în fiecare zi. Așadar, nu se întrevede un sfârșit în viitorul apropiat al acestei platforme de creare de jocuri free-to-play, ci dimpotrivă. Dacă unele jocuri vor rămâne în anonimat (și, cine știe, poate chiar ar fi meritat mai multă atenție), există unele jocuri a căror popularitate este fundamentată de sute de mii de jucători.

Așadar, iată top jocuri Roblox 2022 pe care trebuie să le încerci, cu mențiunea că sunt din mai multe categorii și, de asemenea, într-o ordine total aleatorie.

Anime Fighting Simulator

Anime Fighting Simulator face parte din categoria jocurilor de acțiune, cu lupte, inspirat din anime-uri. Evident, nu are o grafică tocmai precum jocurile din francizele de lupte cu nume mari (cum ar fi Street Fighter, să zicem), dar este o experiență chiar intensă dacă ești fanul acestui tip de jocuri. De asemenea, jocul este actualizat periodic, introducându-se noi caracteristici, echipamente și personaje, plus că se joacă pe sezoane. De asemenea, există mai multe moduri de joc, cum ar fi modul Tournament și un Story Mode mai puțin popular. Capacitatea pe server este de până la 20 de jucători, dar poți configura și un server privat.

Joc de acțiune Roblox
Anime Fighting Simulator – inspirat din anime-uri

Brookhaven RP

Acesta este un joc din categoria Town & City, oferind o experiență RPG chiar interesantă, unde poți face multe chestii, ca și cum ai trăi într-un univers digitalizat. Accentul este pus pe viața de lux, pe posibilitatea de a-ți face prieteni, de a pune la cale diferite obiective și de a urmări atingerea acestora. Deși serverele sunt limitate „la o societate” de persoane relativ mică (18 jucători), asta nu înseamnă că nu te poți distra chiar cu aceștia. Chiar este un joc foarte bun care nu te limitează la doar câteva aspecte, ci îți permite să-ți dai frâu liber imaginației și să te joci exact cum vrei.

este un joc din categoria Town & City
Brookhaven RP Roblox este un joc din categoria Town & City

All Star Tower Defence

Este un joc tipic de defensivă, în care trebuie să te lupți cu valuri tot mai mari de inamici, dar în loc să plasezi și să îmbunătățești turnurile (cum sunt jocurile clasice), îți distrugi inamicii folosind ninja Naruto și eroi din My Hero Academy. Modul principal al jocului presupune că trebuie să aperi o serie de locații din anime-uri celebre, iar pe măsură ce câștigi un nivel obții recompense pentru apărători și mai puternici. Există mai multe moduri de joc (PvP, infinit).

Joc de defensivă Roblox
All Star Tower Defence, inspirat din anime-uri

Blox Fruits

Inspirat de Devil Fruit din anime-ul One Piece, consumul unui Blox Fruit îți conferă diverse puteri ciudate și bizare, asta în funcție de tipul de fruct mâncat. Folosind puterea acestui fruct, misiunea ta principală este să crești constant în skill-uri și îndemânare pe măsură ce avansezi prin lumi, asociindu-te cu alți jucători pentru a anihila inamicii și crește în nivel. Folosirea strategică a Blox Fruits este esențială pentru a face progrese, deoarece fiecare fruct are punct forte, dar și dezavantaje. Pot fi cumpărate doar de la un dealer, dar apar și în mod regulat pe hartă, la fiecare oră, așa că trebuie să fii mereu cu ochii după fructe dacă dorești să-ți schimbi abilitatea.

Blox Fruits îți conferă diverse puteri ciudate și bizare
Blox Fruits este inspirat din anime-ul One Piece

Slayers Unleashed

Un joc cu lupte și de acțiune care face apel la abilitățile tale de a lupta împotriva diverșilor demoni și maeștrilor dojo, în timp ce încerci să devii cel mai mare, puternic și popular războinic din țară. Există și foarte multe coduri pentru a avea acces la diferite arme și boost-uri care să-ți permită să-ncepi jocul deja pe picior mare. Experiența este grozavă și, într-adevăr, chiar te pierzi rapid într-un astfel de joc, mai ales atunci când ajungi la un nivel mai mare care, evident, presupune mult mai mult antrenament și abilități mult mai șlefuite.

Slayers Unleashed este  joc cu lupte și de acțiune
Slayers Unleashed, inspirat din anime-ul Demon Slayer

Arsenal

Arsenal este un joc de tip shooter, poate cel mai bun FPS Roblox, care te pune față în față cu o varietate de adversari efervescenți, neașteptați, în meciuri masive și tensionate. Ai la dispoziție arme ciudate, adesea bizare și de-a dreptul trăsnite, și trebuie să obții cât mai multe puncte (distrugându-ți adversarii) pentru a revendica așa-numitul Golden Knife. Odată ce îl ai, tot ce trebuie să faci este să-ți distrugi inamicul folosindu-te de el, iar apoi vei câștiga bătălia. Este un joc plin de acțiune și de-a dreptul nebunesc, mai ales atunci când sunt mulți jucători.

Arsenal este cel mai bun FPS din Roblox
Arsenal este un joc de tip shooter

Speedy Simulator

Evident, după cum îi spune și numele, este un joc de tip simulator (de fapt, jocurile de acest tip sunt printre cele mai bune jocuri Roblox 2022). În acest joc, te înscrii la curse și alergi până la un anumit obiectiv. Totuși, este mai mult decât atât, deoarece are și elemente RPG, un sistem de upgrade care-ți permite să avansezi în nivel odată cu parcurgerea unui anumit număr de pași, îmbunătățiri ale skill-urilor odată cu avansarea în nivel, powerups împrăștiate de-a lungul drumurilor și hub-uri pe care le poți revendica pentru a primi pași suplimentari, pietre prețioase pentru a cumpăra lucruri.

Speedy Simulator este unul dintre cele mai cautate moduri din Roblox
Speedy Simulator, este un joc de curse, și alergi pentru anumite obiective

Tower of Hell

Probabil știți jocurile gen puzzle, în care trebuie să parcurgi anumite etape în timp ce concurezi cu alți jucători. Tower of Hell este unul dintre ele și constă în navigarea prin puzzle-uri generate procedural, în care, evident, scopul este să ajungi primul. Pentru a realiza acest lucru trebuie să sari, să alergi, să fii precis și să efectuezi platforming exact cum trebuie. Deși pare ușurel, chiar este un joc destul de dificil care-ți pune precizia și răbdarea la încercare.

Tower of Hell, este un joc de tip puzzle
Tower of Hell, este un joc de tip puzzle, pe etape

MeepCity

Un alt joc de tip Town & City, dar cu accent mult mai mare pe socializarea dintre jucători, întrucât serverele suportă chiar și până la 200 de jucători simultan. De asemenea, oferă foarte multe lucruri interesante, cum ar fi animale de companie, un sistem de construcție pentru a avea casa la care visezi și mini-jocuri (ce-i drept, destul de simple) cu ajutorul cărora poți câștiga monezi de joc pentru a cumpăra diferite lucruri (cum ar fi obiecte cosmetice și haine).

MeepCity este un joc de tip Town & City
MeepCity, un joc de tip Town & City, și suportă până la 200 de jucători simultan

Royale High

N-ai cum să nu fi auzit de acest joc, sau cel puțin să nu-l fi văzut prin trending, chiar dacă nu l-ai accesat vreodată. Royale High este un joc de aventură, un RPG fantasy, și chiar merită un loc în top cele mai bune jocuri Roblox 2022. Ideea este că trebuie să controlezi personajul supranatural provenit dintr-o familie nobilă, iar scopul este de a socializa cu alți jucători (care militează împotriva școlii) pentru a crește nivelul personajului. Notele mai bune îți aduc mai multe monede de joc, ceea ce înseamnă că le poți cheltui pentru a-ți îmbunătăți personajul. Lumea jocului este foarte mare, complexă, ceea ce înseamnă că există foarte multe lucruri de explorat și făcut. Plus că, de altfel, te obișnuiești foarte rapid cu ce trebuie să faci în joc.

Royale High, joc Roblox din trending
Royale High, este un joc RPG de aventură

Natural Disaster Survival

Dacă ai accesat vreodată platforma Roblox și ai căutat un joc, cu siguranță ai ajuns și la acesta. Natural Disaster Survival este un joc genial, foarte complex în care, efectiv, chiar trebuie să faci față unor intemperii bizare (inundații, cutremure, lavă), deci să supraviețuiești, să te ascunzi de elementele care cad din cer și să găsești cât mai repede un adăpost, înainte de a expira timpul. Totuși, niciodată nu știi ce urmează, deoarece, dacă supraviețuiești, urmează un cu totul alt eveniment. Așa că s-ar putea ca, dacă în runda anterioară, să stai lângă clădiri înalte s-a dovedit a fi soluția salvatoare, în runda viitoare să urmeze un cutremur de proporții.

Natural Disaster Survival este un joc de tip supravietuire
Natural Disaster Survival, joc de tip survival

Hide and Seek Extreme

De-a v-ați ascunselea chiar este un joc care ne-a marcat copilăria. Acum, din fericire, ne putem bucura din nou (chiar dacă într-o formă digitală) de emoția celui mai frumos joc al copilăriei. În joc, un personaj este ales (la întâmplare) drept “It”, cel care va fi nevoit să-i găsească pe ceilalți, pe colegii cărora li s-a dat un anumit timp pentru a se ascunde. Există multe hărți și locuri de ascuns chiar inspirate, ceea ce face ca jocul să fie extrem de amuzant. Deși există și o versiune clasică, în versiunea “Extreme”, îl poți tachina pe cel care te caută (asta dacă te simți încrezător în locul pe care l-ai ales). Deși simpluț, este un joc foarte distractiv și relaxant.

Hide and Seek Extreme de-a v-ati ascunselea Roblox
Hide and Seek Extreme, un joc al copilăriei transpus in Roblox, foarte distractiv și relaxant

Thief Simulator

Un alt joc simulator destul de interesant și amuzant, în care îți pui la încercare abilitățile de a comite furtișaguri și hoții, în timp ce îți croiești un drum de la un simplu hoț, găinar, până la un hoț maestru gata oricând să jefuiască – fără probleme – o adevărată bancă. Ochelari de vedere pe timp de noapte, armament din ce în ce mai interesant, strategii, pentru un adevărat maestru al spargerilor ale cărui activități infracționale se găsesc pe primele pagini ale celor mai populare ziare. Chiar este un simulator destul de interactiv și care nu te plictisește, de aceea l-am și inclus în lista noastră de cele mai bune jocuri Roblox 2022, chiar dacă sunt foarte multe jocuri de tip simulator care ar putea fi menționate.

Thief Simulator, joc de tip simulator de jaf
Thief Simulator, un joc care îți pune la încercare abilitățile de a comite furtișaguri și hoții

Build a Boat for Treasure

Tind să cred că, în fine, numele jocului deja spune totul despre joc. În Build a Boat for Treasure, tu și un grup de prieteni aveți misiunea de a construi o barcă pentru a găsi o comoară. Totuși, evident, acest lucru n-are să fie tocmai ușor, deoarece trebuie să supraviețuiți unor varietăți de încercări și alte chestii de acest gen pentru a reuși, în cele din urmă, să o construiți. Este un joc destul de interesant care, dincolo de a fi de tip survival, se bazează și pe socializare, capacitatea de a lucra în echipă și de a pune la cale strategii pentru a găsi materiale de construcție și a obține o barcă rezistentă, care să vă ducă, în cele din urmă, la mult râvnita comoară.

Build a Boat for Treasure
Build a Boat for Treasure, tu și un grup de prieteni aveți misiunea de a construi o barcă pentru a găsi o comoară

Survive the Killer!

Acest joc chiar te prinde rău de tot, fiind un joc de tip horror survival în care un jucător, evident, este criminalul, în timp ce ceilalți joacă rolul victimelor. De fapt, ei trebuie să supraviețuiască pentru o anumită perioadă de timp, iar ucigașul trebuie să prindă și să ucidă cât mai mulți jucător. În rolul supraviețuitorilor, jucătorii trebuie să colaboreze, să lucreze împreună pentru a fugi, a se ascunde și distrage atenția ucigașului. Sincer, meciurile sunt intense, pline de adrenalină, de aceea cu siguranță merită să fie în top cele mai bune jocuri Roblox 2022. Jocul poate deveni foarte alert, efervescent și tensionat. Chiar vi-l recomandăm cu încredere!

Survive the Killer! un joc in care trebuie să scapi de criminal
Survive the Killer! este un joc de tip horror survival

Squid Game

Era de așteptat, oricum, ca o serie de dezvoltatori să creeze și jocul inspirat după fenomenul Netflix Squid Game. Precum în serialul din care este inspirat, jucătorii trebuie să participe la o varietate de mini-jocuri consecutive și să încerce să supraviețuiască până la sfârșit. Nu doar că trebuie să supraviețuiască pericolelor reprezentate de mini-jocuri, dar trebuie și să se apere de ceilalți jucători care vor să pună mâna pe premiu. Chiar este un joc plin de acțiune și tensiune.

Squid Game joc inspirat dupa serial
Squid Game, inspirat după fenomenul Netflix Aquid Game

Pet Simulator X

Acesta este unul dintre cele mai bune jocuri Roblox pentru iubitorii de animale de companie, un joc de tip simulator/colection, unde poți avea peste 900 de animăluțe unice de care să ai grijă. Evident, este un joc în care trebuie să investești ceva timp pentru a ajunge la acest impresionant număr, dar nu te plictisește – există lumi noi pe care le poți debloca, posibilitatea de a-ți îmbunătăți animăluțele de companie prin personalizare. În cele din urmă, este un joc relaxant, în care te poți împrieteni cu mulți alți iubitori de animăluțe.

Pet Simulator X, simulator de animăluțe
Pet Simulator X este unul dintre cele mai bune jocuri Roblox pentru iubitorii de animale de companie

Scuba Diving at Quill Lake

Un joc precum o vacanță pentru iubitorii de scufundări și aventuri maritime, pentru a cerceta adâncimile lacului în căutarea de comori și noi provocări. Deși la început nu vei putea face scufundări la prea mare adâncime, pe parcurs, odată ce îți îmbunătățești abilitățile, obții un echipament mai bun și o lanternă pentru peșterile întunecate, vei putea explora lacul în toată splendoarea sa. Acumulezi bănuți, obiecte de colecție, le vinzi și-ți îmbunătățești avatarul, pentru o experiență de joc relaxantă și plăcută, în timp ce descoperi noi arii ale hărții.

Scuba Diving at Quill Lake, joc subacvatic
Scuba Diving at Quill Lake,potrivit pentru iubitorii de scufundări și aventuri maritime

Shindo Life

Probabil din nume îți poți da seama că acest joc este în stilul Naruto. Deși inițial s-a numit Shinobi Life 2, titlul este în continuare foarte popular printre iubitorii de jocuri Roblox. Tot ce trebuie să faci este să-ți creezi un avatar propriu, luptător cu tematică anime pentru a te confrunta cu inamicii deloc ușor de învins, în timp ce folosești foarte multe abilități ninja, puteri speciale și skill-uri de luptă fizică dintre cele mai efervescente. Este un joc de acțiune destul de bun care te prinde foarte rapid, mai ales atunci când avansezi și poți face multe alte lucruri.

Shindo Life este un joc stil Naruto
Shindo Life, este popular printre fanii anime și Naruto

Adopt Me!

Un alt joc de tip RP (Role-Playing) care îți oferă o experiență relaxantă și amuzantă, axată pe animale de companie drăguțe pe care le poți crește, dezvolta și îmbrăca într-o varietate de ținute. Într-o măsură, Adopt Me! este un joc în care oamenii se pot întâlni, socializa, discuta și distra deoarece există o gamă largă de activități pe care le puteți face împreună. Iar prezența animăluțului de companie presupune și mai multă distracție, deoarece jucătorii pot să interacționeze cu acestea în multe moduri. În aceeași măsură, poți să-ți achiziționezi diferite accesorii pentru a-ți decora casa, haine pentru a-ți personaliza avatarul și multe altele.

Adopt Me! joc RPG axat pe animalele de companie
Adopt Me! este un simulator pentru deținătorii de animale de companie

Welcome to Bloxburg

Acest joc, de altfel unul dintre cele mai populare jocuri Roblox de tip Town & City este inspirat din fenomenul Sims. Într-o mare măsură poate fi descris ca „un clasic”, deoarece are exact caracteristicile unui joc de tip ”life simulation”: avatarul tău poate trăi exact cum vrei, obținând o slujbă, petrecându-și timpul liber cu prietenii, relaxându-se sau descoperind lumea înconjurătoare a jocului. Jocul are și o caracteristică ”build mode” care este foarte iubit de către pasionații Roblox. Cu toate acestea, pentru a-l putea juca trebuie să plătești 25 de Robux.

Welcome to Bloxburg este de tip Town & City
Welcome to Bloxburg, este inspirat după cunoscutul joc Sims

Jailbreak

Un alt joc Roblox de tip RP, în care există două roluri: polițist și prizonier. Dacă alegi să fii prizonier, trebuie să încerci să evadezi din închisoare, dar dacă ești polițist, vei fi înarmat cu un pistol, un pistol cu electroșocuri și cătușe pentru a încerca să-i prinzi pe cei care încearcă să evadeze. Pentru a evada, îți este absolut necesar un card de acces, iar principala provocare este să ajungi să pui mâna pe acesta. Jailbreak este un joc foarte popular și extrem de distractiv.

Jailbreak, cu roluri de polițist și prizonier
Jailbreak este un joc popular și distractiv

King Legacy

King Legacy, după cum probabil ți-ai dat seama, este un alt joc Roblox inspirat din tematica anime. În joc trebuie să descoperi și să cercetezi o lume fantastică, în căutare de tărâmuri noi, pentru a ajunge la mult dorita comoară. Totuși, pe parcurs va trebui nu doar să te confrunți cu tărâmurile necunoscute și drumurile extrem de complicate, ci și să te lupți cu inamici care încearcă să te oprească sau, dimpotrivă, să pună mâna pe același premiu.

King Legacy este inspirat din tematica anime
King Legacy este un joc inspirat după seria manga One Piece

Murder Mistery

Un joc PvP care combină tensiunea, suspansul, gameplay-ul thriller și puțină psihologie într-o manieră echilibrată. În acest joc, personajele pot fi fie jucători nevinovați, fie criminali sau șerifi. Obiectivul fiecăruia diferă în funcție de rolul primit: nevinovații au misiunea de a supraviețui și de a încerca să ghicească cine este criminalul dintre ei, șeriful deține o armă și are misiunea de a colabora cu nevinovații și prinde criminalul. În sfârșit, criminalul are misiunea de a-i elimina pe toți din meci înainte de a fi prins și de a se ascunde cât mai bine. Complexitatea și faptul că seamănă cu un alt joc foarte popular îl face să fie unul dintre cele mai bune jocuri Roblox de acest gen, unde poți foarte ușor să te împrietenești cu alți jucători.

Murder Mistery este  un joc de tip detectiv
Murder Mistery este un joc PvP care combină tensiunea, suspansul, gameplay-ul thriller și puțină psihologie

Survivor

Dacă știi emisiunea celebră a lui Jeff Probst, atunci cu siguranță ai jucat, măcar o dată, jocul Roblox Survivor. Este inspirat din acel reality show și urmărește același lucru: un grup de jucători sunt împărțiți pe echipe și participă la probe pentru a câștiga imunitatea. Echipa pierzătoare este nevoită să voteze pentru a elimina un membru, iar membrul care primește cele mai multe voturi este eliminat. În cele din urmă, se ajunge la faptul că fiecare jucător este pe cont propriu și participă, individual, la probe. În cele din urmă, ultimii trei jucători concurează pentru premiu, iar câștigătorul este ales pe baza voturilor jucătorilor din juriu, eliminați. Este un joc foarte bun, palpitant, complex și cu probe chiar interesante, care îți solicită mintea!

Survivor este un joc de tip survival
Survivor, este inspirat după renumitul reality-show cu același nume

Am surprins în lista de mai sus 25 de Jocuri Roblox. După părerea noastră, și nu numai, acestea sunt printre cele mai populare și jucate. Evident, lista ar putea fi mult mai lungă, dar am încercat, pe cât a fost posibil, să alegem titluri din mai multe categorii de jocuri: survival, PvP, RP, acțiune, fighting și altele de acest gen. Dacă ai și alte recomandări în ceea ce privește cele mai bune jocuri Roblox, nu ezita să ni le comunici în secțiunea de comentarii. Suntem foarte curioși și sperăm că lista noastră te-a inspirat! Până atunci, să ai o experiență de joc plăcută!

Share.
Avatar of Lucian Constantin

Absolvent al Facultatii de Stiinte ale Naturii, specializat in fizica si informatica. Pasionat de mic de tehnologie, cosmologie si tot ceea ce cuprinde necunoscutul si evolutia umanitatii.

Lasa un raspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.